A ​kegyencnő intrikái (A borostyánszemű 2.) 3 csillagozás

Budai Lotti: A kegyencnő intrikái

Tovább ​gyülekeznek a fellegek.

Louise régi ellensége, Arnaud Sauvage az életére tör, és mikor a lány a gyermekével együtt újra kicsúszik a kezei közül, a férfi a lehető legkegyetlenebb módon áll bosszút. Ezután Louise gondolatait Sauvage-hoz hasonlóan csakis a megtorlás tölti ki, mely éppoly fájdalmas utakra vezeti, mint ellenlábasát…

Mindeközben az udvaroncok körében is egyre vészterhesebb idők járnak: La Voisin letartóztatásával kipattan a mérgezési botrány, és hamarosan az egész országban közszájon forog, hogy a királyság legnemesebb tagjai között szép számmal akadnak gyilkosok is. Ez idő alatt az udvaron végigsöpör a pletyka, hogy Montespan asszony várakozásainak megfelelően a király új szeretője nem más lesz, mint Louise de Morainville, Lavardin új márkinője.

Végül az elátkozott nyakék Louise fejére hozza – a gyönyörű, de kiismerhetetlen angol hölgy – Lady Hamilton haragját is.

Budai Lotti A borostyánszemű-sorozatának második kötetében további… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2023

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635706549
>!
Álomgyár, Budapest, 2023
368 oldal · ISBN: 9789635706556

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

BarbyMalik0112 P>!
Budai Lotti: A kegyencnő intrikái

Budai Lottinak mindig sikerül lenyűgöznie. A kegyencnő intrikái, Louise de Morainville kalandjainak folytatása érzelmekkel és akcióval teli regény lett, melyet alig bírtam letenni. A főhősnőt immár új perspektívából látjuk: nem egy cserfes, szerelmes lány, hanem egy fiatalasszony, egy anyuka, aki meg akarja bosszulni mindazt a rosszat, amit vele tettek. Louise története inspiráló: arra ösztönöz, hogy sohase adjuk fel a reményt és a küzdelmet. Olyan erős, női karakter, akivel ritkán találkozik az olvasó.

Azoknak ajánlom a könyvsorozatot, akik szeretnének egy különleges utazáson részt venni a 17. századba, megismerni a francia kultúrát, és mindazt, ami a sok fényűzés mögött megbúvik.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2023/09/budai-lott…


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

– Azt akarja, lázadjak fel az akaratuk ellen?
– Igen! Azt akarom, hogy harcoljon! Harcoljon a boldogságáért, hisz magának is csak egy élete van. Nem áldozhatja fel ilyen könnyen egy boldogtalan házasság oltárán.

67. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Bár keveset éltem, de ez idő alatt a szerelemnek még nem találkoztam azzal az arcával, mely megérné azt a sok szenvedést és lángolást, melyet mi emberek áldozunk rá.

298. oldal


A sorozat következő kötete

A borostyánszemű sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaby Roney: A Huszár esküje
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
María Dueñas: Öltések közt az idő
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Csikász Lajos: Haragvó liliomok
Luca Di Fulvio: A fiú, aki éjjel meglátta a napot
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Urbánszki László: Vérszerződés
Bán Mór: A Hadak Villáma