A ​hercegnő haragja 24 csillagozás

Budai Lotti: A hercegnő haragja

Méregkeverők, bosszúszomjas feleségek és szerelmes ágyasok… A hercegnő haragja című novellában az olvasó bepillantást nyerhet a 17. századi indiai császárok háremébe: tanúja lehet gyilkos intrikáinak és szigorú szabályainak… Illetve egy titokzatos, európai asszony érkezésének, amely tovább borzolja a háremhölgyek kedélyeit.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
24 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763717
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
24 oldal · ISBN: 9786155763724

Kedvencelte 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Érdekes volt ez a kis szösszenet a két könyv között, ugyanis mélyebb betekintést nyerhettünk Dzsahánzeb úrnő gondolataiba, félelmeibe. A Shirzan szerelme című könyvben is érdekes, összetett karakter volt, és tudtam, hogy több van ott a háttérben, mint amennyit mi láthattunk.
Lotti zseniális írónő, nagyon megtalálta önmagát a történelmi regény hasábjai között, nemcsak a regénnyel, hanem egy ilyen rövidke novellával is le tudja venni az embert a lábáról. :)

ap358 P>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Ez a kis részlet nagyon tetszett. Dzsahanzeb nem tartozott a kedvenc karaktereim közé, de ez a novella kimondottan érdekessé tette számomra. Habár jobban kedveltem a sorozat angliai részeit, ez a szemszög megfogott. Szívesen olvastam volna még tovább, akár egy kisregény formájában.

Dorina_S>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Nem tartott sokáig, hogy ezzel a kis történettel megismerkedjek. Segített abban, hogy kibírjam, amíg a második részre várok. Érdemes mindenképpen a két rész között olvasni.

Az első kötetben megismert Dzsahánzeb hercegnő kerül a novella középpontjába, és az ő szemszögéből látjuk, és ismerjük meg az eseményeket. Nagyon érdekes volt az ő szemüvegén keresztül látni a világot. Már az előzményben is egy hihetetlenül erős nőként jelenik meg, akinek valódi hatalom van a kezében, ugyanakkor alkalmazkodnia kell egyes szabályokhoz. Bizonyos értelemben érthetőek a cselekedetei az én szememben, mert hát ki ne tenne így vagy úgy ha egy viperafészekben él évtizedek óta. Megvédi, ami az övé…még ha az eszközök sokszor mocskosak is.

Tökéletes átmenet ez a kis füzet a két rész között. A borító, pedig ismét gyönyörű. Percekig csak csodáltam és gyönyörködtem benne. :)

ScarlettBlair P>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Nem szeretném csillagozni a történetet, mégpedig azért, mert ennyiből nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e maga a történet. Az írónő kellemes stílusban ír, és érdekes a kultúra is, amit az olvasó elé tárt. Viszont ennek ellenére nem kaptam kedvet a regények elolvasásához. Mégpedig azért, mert lehet, hogy ilyen töményen már nem érdekelne ez a világ és kultúrkör, amiről ír. Ha valami nem idiai dologgal rukkol elő az írónő, arra biztosan vevő lennék :)

3 hozzászólás
adrykacska>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

A Shrizan szerelme című könyv nélkül nem érthető ez a novella, mindenféle képen a két rész között javasolt az olvasása, és így teljes lesz az élmény.

Ez a novella a két történet közé ékelődik be, valamilyen szinten előre vetíti a második kötet alaptörténetét. A hercegnő haragjában Azam herceg és kedvesének az élébe pillanthatunk be egy hangyányit. Megtudhatjuk, hogy egy idegen nő érkezik a herceghez, akitől tartania kell Dzsahanzebnek. (Ismerős?)

Bővebben: http://adrykacska.blogspot.hu/2018/03/budai-lotti-herce…

nia2td>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Szuper jó volt ez a kis kiegészítés az első könyv utánra, mert így sok minden világossá vált számomra. Szörnyű, hogy ebben a korban milyen befolyással bírtak a javasasszonyok. spoiler

janee>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Ezt a gyöngyszemet Lottitól kaptam, az utolsó darabok egyikét adta nekem, ezért még különlegesebb számomra ez a két könyv közötti kis novella. Köszönöm szépen!
Nem mondhatnám, hogy visszarepített az első rész világába, hisz tegnap tettem le a könyvet és már kezdem is a második részt, ám ezáltal a rövidke írás által különös bepillantást nyerthettem eme gonosz hercegnői nőszemély gondolataiba. Nos, hát igen. Azt hiszem épp eszű nő nem cserélne a zenana lakóival hercegnői cím, trón és korona ide, vagy oda. Keményebb világ lehet ez mint a férfiaké, azt hiszem nehezebb idők is várnak most Louisra, mint akár mondjuk a kalózhajón… Hamarosan kiderül, mindenesetre most neki is esem gyorsan a folytatásnak…

Filep_Nikii>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Olyan jó volt egy kis időre újra visszautazni a 17. századba. Olvasás közben felidézhettem, mi is történt a Shirzan szerelme című regényben. Azonban most nem Louise kalandjait követhetjük végig, hanem olyan szereplőkét, akik a második részben kapnak majd nagy szerepet. Azam herceg és kedvese, Dzsahanzeb sahiba világába kapunk bepillantást.

Nekem nagyon tetszett a novella. Úgy olvastam volna még tovább, kár, hogy ilyen rövid volt. Nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon milyen izgalmakat tartogat majd nekünk a Shirzan bosszúja.
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2018/03/budai-lotti-h…

briggg>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Gyorsan végeztem vele, mivel novella. Így olvasva nekem rögtön eszembe jutott, hogy lehetne folytatni a további olvasást a következő részekkel, azonban azokat már olvastam. Egy kis emlékidézés volt számomra. :)

Thaliavilaga>!
Budai Lotti: A hercegnő haragja

Minden sorát élveztem, pedig nem jókor olvastam, Shrizan szerelme és Shrizan bosszúja után. Arra viszont tökéletes volt, hogy felidézze a sorozat hangulatát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
William Goldman: A herceg menyasszonya
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Jack London: Az óceán meséi / A vén halász meséi
Alexandre Dumas: A fekete tulipán
Jan Potocki: Kaland a Sierra Morenában
Rónaszegi Miklós (szerk.): Különös történetek
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Hédervári Péter: A jávai tekercsek