Mit ​üzen a tested? 39 csillagozás

Gyógyító kommunikáció belső világoddal
Buda László: Mit üzen a tested?

Bár ​saját testünk a leghűségesebb társunk életünk folyamán, a vele való kapcsolatunk gyakran megromlik, ellentmondásossá válik. Bizonyos részeinket talán kedveljük, büszkék vagyunk rájuk, más részeinket azonban elutasítjuk, utáljuk, sokszor egyenesen undorodunk tőlük. Ha pedig ez a test „elromlik”, értetlenséggel, ijedelemmel vagy haraggal reagálunk, és – ha a panasz nem múlik magától – külső megoldásokat keresünk, esetleg elvisszük egy „szerelőhöz”.

Viszonylag ritka, hogy valaki a hála, a szeretet, a gyengédség, az elfogadás, a tisztelet, a csodálat érzéseit a saját testével kapcsolatban rendszeresen megélje, ennek megfelelően gondoskodjon róla, és igyekezzen megérteni, komolyan venni jelzéseit, érkezzenek azok akár apróbb kellemetlenségek, testsúlyproblémák, kimerültség vagy súlyosabb betegségek formájában.

Tested tükrözi érzelmeidet, gondolataidat, emlékeidet, kapcsolataidat, konfliktusaidat. Feltárul benne egész élettörténeted sőt, gyakran szüleidé,… (tovább)

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2013
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155281099

Enciklopédia 7


Kedvencelte 3

Most olvassa 22

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Anaire
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Mást kaptam ettől a könyvtől, mint amire számítottam..
Hiszek abban, hogy a krónikus stressz, a szorongás, a depresszió, a feldolgozatlan traumák, és egyéb kezeletlen pszichés problémák gyengítik a testet és egy idő után (komoly) fizikai betegségeket okoznak. Hiszek abban, hogy sok esetben hasznos a holisztikus megközelítés, azaz vannak problémák, amelyek gyógyításánál nem csak a testet, de a lelket is kezelni és ápolni kell – sőt, hiszem, hogy sokszor a gyógyulás első lépése a lelki blokkok feloldása. Hiszek abban is, hogy a gondolatoknak erejük van – azonban nem hiszem, hogy mindenhatók lennének. Elismerem, hogy vannak (a tudomány jelenlegi állása szerint egyelőre) megmagyarázhatatlan jelenségek, azonban nem tudok és nem is akarok hinni az átkokban és rontásokban, a parapszichológiában, a telepátiában, a telekinézisben vagy a jövőbe látásban. Az én világképembe nehezen fér bele az is, hogy egy makacs petefészekciszta, amelyet az orvosok éveken keresztül eredménytelenül kezelnek, egy nap alatt felszívódik, miután a beteg megszólítja és beszél hozzá. Ezért kicsit meglepődtem, mikor ezekkel találkoztam a Mit üzen a tested?-ben (már csak azért is, mert a szerző a bevezető után kvantumfizikáról ír, így azt hittem, ez főként egy tudományos könyv lesz), de mivel kellően nyitott embernek tartom magam, és szeretek az enyémtől eltérő nézőpontokat megismerni, úgy döntöttem, annak ellenére is végigolvasom a könyvet, hogy a fent említett dolgok tőlem igencsak távol állnak.

Nehéz lenne csillagozni, mert habár érezhetően nem nekem szól, objektíven nézve ez egy összeszedett, szépen felépített, közérthető, informatív könyv, éppen ezért nem célom lerontani a statisztikát, hisz nem Buda László tehet arról, hogy nekem nem sikerült a könyvben leírtakat maradéktalanul befogadnom. Az élet attól szép, hogy különfélék vagyunk, én inkább a földhözragadtabbak oldalát erősítem, viszont aki alapvetően spirituális/ezoterikus beállítottságú, annak – ahogy azt a korábbi értékelések mutatják – minden bizonnyal tetszeni fog. És profitálni is fog belőle, mert a könyv célja nem csak az, hogy elindítsa az olvasót a gyógyulás útján, hanem az is, hogy megtanítsa szeretni önmagát. Tökéletes választás lehet azok számára is, akik a SzomatoDrámával szeretnének megismerkedni, hisz a könyv második fele erről a módszerről szól: az olvasó a részletes leírás mellé egy csokornyi gyógyulástörténetet is kap, melyből akár még erőt, bátorítást is meríthet.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2013
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155281099
3 hozzászólás
>!
B_Bori
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

„ Úgy tartja a veretes orvosi bölcsesség: "a jó diagnózis fél terápia”. Ez önmagában talán meg is áll. Sőt arra utal, hogy a jó diagnózist onnan ismerjük föl, hogy egyben szinte meg is gyógyitja betegünket. Ám a legtöbb diagnózisnak, amivel pályám során találkoztam, nem volt meg ez a gyógyitó ereje. Diabetes, szivritmuszavar, tenziós fejfájás, allergia, rák, pánikbetegség, depressziós zavar … – valahogy hiányzik nekem ezekből a diagnosztikus kategóriákból a LÉNYEG megragadása, a TOVÁBBLÉPÉS irányának a megmutatása, az INSPIRÁLÓ ENERGIA."
Hát nem ez a lényeg, ha már szakemberhez kerültünk?
A könyv az öngyógyitáshoz nyújt egy alternativ módot. Habár tőlem távolabb áll ez a fajta gyógymód, nincs kizárva, hogy nem pontosan azon okok miatt nem érzem közel magamhoz, mert már valóban „belemerevedtem” a felnőttségbe, már elfeljtettem milyen játszani…
A szomatodráma ismertetésén kivül, a könyv rengeteg inspiráló információt nyújt, amely lendületet ad saját testünk, egészségünk, az élet és betegségeink szeretetéhez és gyógyitásához. Ahogy a szerző is idézi „ a gyógyitás egyszerre tudomány, művészet és vallás”. És meg is magyarázza, hogy miért.

Egy saját történetet irtam le, kapcsolódik a könyvhöz, mert ilyen események biztatják az embert, hogy valóban próbáljon felelősséget vállalni a szervezetéért, de nem akartam ezzel kezdeni, ha unalmas, ne kelljen ezt előbb végigolvasni. A felelősség vállalása nem azt jelenti, hogy az orvosira kellene beiratkozni, de próbálkozzunk, egyedül saját magunk lehetünk tudatában a bennünk végbemenő összes folyamatról, testi, szellemi, lelki szinten. Melyik orvos gyógyit ma úgy, hogy egységben vizsgál? Őszinte tisztelet a kivételnek!
– Ezt ki kell vágni! De sürgősen, mielőtt még nagyobb lesz, s csúnyább heg marad a kiemelés után.
– Más megoldás nincs?
– Nincs. Sőt! Ezt a három nagyobb eldeformálódott anyajegyet kivágjuk, rombusz alakban, s a többi 2-3-at kémiailag kezelni kell, hogy ne nőjjön tovább. Ez basalioma, ha csak a bőr felszinén is, de terjedni fog. Mi lesz, ha pár év múlva már összefüggő foltot alkot a bőrön. Ha lenne 70 éves, nem sok teendő lenne, de igy …
Megvolt a diagnózis. Viszont a „kezelés” nem tetszett. Egy ideje már nem hiszek a drasztikus orvosi megoldásokban. Próbálkozom a „szerevezetbarát”, természetesebb kezelések felkutatásával. Közben felmerült sok kérdés, miért, mi okozhatta, mivel tudnám megelőzni, mit csinálok helytelenül, valóban külső tényező hatása (pl. túl sok napon való tartózkodás), vagy ennél többről van szó… Nagyon nehéz ezeket megválaszolni, de kész válaszokat úgysem kapok senkitől; „hogy mi okozza? hát ezt nem lehet tudni…”.
Az első növény, amit a Maria Treben féle könyv ajánlott a vérehulló fecskefű friss narancssárga szinű nedve volt, ezzel kell kenegetni. És most rá egy évre, a kisebb foltok teljesen elmúltak, van néhány, amely még halvány folt alakban emlékeztet a sebre, és van 2, amelyet tovább fogok kenegetni tavasszal, de tudom, hogy elmúlik. Pedig nem rendszeresen használtam, két hétig intenziven, majd ráúntam, elfelejtettem, és egy idő után hiába kerestem a sebeket, elmúltak, a növény tette a dolgát, dolgozott a bőrben, annélkül, hogy bármi jelét adta volna. Hogyne adna hitet, reményt egy ilyen esemény. Persze szerencsém is volt, nem volt súlyos a gondom. Azóta másként nézek a vérehulló fecskefűre, s általában minden gyógynövényre.
Fogalmunk sincs milyen gyógyitó erővel rendelkeznek.

U.i. Utólag eszembe jutott, hogy bizony a sebek viszkettek miközben a gyógyulás zajlott.

>!
Bödő_Tünde
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Sok igazság van benne…

>!
princeps77
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Attól, hogy még elolvassuk ezt a könyvet, nem fogunk meggyógyulni, de ez a mű elindíthat a gyógyulás felé vezető úton. Más szemszögből mutatja meg a test és a lélek/elme kapcsolatát, mint ahogy azt eddig gondolhattuk. Nagyon jó könyv, ajánlom!

>!
Leo
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

„Akit érdekelnek az olyan kérdések, hogy mi a lélek, mik a betegségek lelki okai, és hogyan oldhatja fel a neurózisait, annak mindenféleképp ajánlom a könyveket. Az írásokat kifejezett érdekessége a személyes és a páciensek által megélt élmények. Közelebb hozzák és emberközelivé teszik a könyv mondanivalóját. Külön érték a könyv végén található könyvajánló. Érdemes szemezgetni.”

Akit érdekel a teljes ajánló, elolvashatja a blogomon: https://kbkonyvesblog.wixsite.com/kbblog/post/buda-l%C3…

>!
kicsikler P
Buda László: Mit üzen a tested?

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Sajnos félbe kell hagynom ezt a könyvet. Nagyon lassan haladok vele, egyszerűen nem nekem íródott. Lehet az volt a baj, hogy nagy reményeket fűztem hozzá és ezeket nem váltotta be. Félre teszem és ha úgy van, akkor újrakezdem.


Népszerű idézetek

>!
Anaire

Választhatsz, miben hiszel:
    1. te teremted saját valóságodat,
    2. te az objektív valóság egy jelentéktelen része és körülményeid áldozata vagy,
    3. valahol a kettő között teszed le a voksod, mert például úgy véled: a valóság     rendkívül komplex, tartalmaz rajtad kívül álló erőket és törvényszerűségeket is,     amelyeket célszerű figyelembe venned, ugyanakkor tudatosságod, szándékod és     figyelmed irányultsága nagymértékben befolyásolja, hogy szubjektíve milyennek     éled meg a körülményeidet, és milyen lehetőségeket fedezel fel utadon.

28. oldal, 1. fejezet - A testről (Kulcslyuk, 2013)

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

2 hozzászólás
>!
sassenach

Mire felnőtté válsz, már fogalmad sincs arról, hogy életedet olyasfajta hiedelmek, programok irányítják, mint például: „mindenkinek meg kell felelnem”- „a világ ellenséges hely, óvatosnak kell lennem”- „beteges alkat vagyok”- „az élet kompromisszumok sorozata”- „hülye vagyok”- „csodák csak a mesékben vannak”. Ezek az úgynevezett sémák, melyek meggyőződésekből, emlékekből, érzésekből és testi érzetekből állnak össze, meglehetősen makacs képződmények, afféle paraziták a lelki organizmusodban. Energiaigényesek, rejtőzködők, kitartóak, hajlamosak átvenni az irányítást életed felett és ismétlődő, kudarccal végződő ciklusokba sodorhatnak.

84. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
sassenach

A hit hegyeket mozgat meg, mint tudjuk. De vajon hányan vannak közülünk, akik megmozdítottak már akár egy kavicsot is a hitük által?

81. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
sassenach

A stressz megbetegítő aspektusa akkor bontakozik ki legerősebben, ha
1. nemet mondasz magadra
2. nemet mondasz arra, ami volt, ami már megtörtént
3. nemet mondasz arra, ami VAN.

A következmények ismerősek:
– állandóan igyekszel alkalmazkodni, ami roppant fárasztó és energiaigényes
– hajlamos leszel a negatívumokra koncentrálni, azokat elemezgetni
– úgy éled meg, hogy az élet merő küzdelem és erőlködés
– beszorulsz az áldozatszerepbe, olyasmiket csinálsz, amiket nem akarsz
– gyakran panaszkodsz, aggodalmaskodsz
– a kelleténél többet bosszankodsz, küzdesz a dühöd elfojtásával
– hajlamos leszel magadat és másokat elítélni
– belesüllyedsz az összehasonlítgatás, a rivalizálás mocsarába
– próbálsz tökéletességre törekedni
– sóvárogsz a dicséret és az elismerés után
– hajlamos leszel testedet kizsákmányolni és megbetegíteni.

221-222. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
szeptember99

Egyetemi oktatóként eltöltött éveim során sok egészségszociológiai vizsgálatot, felmérést végeztünk. Számos dolgot kérdeztünk rengeteg embertõl, sok éven át. Az egyik meglepõ eredmény az volt, hogy ha meg akarjuk jósolni az adatainkból, hogy egy ember tíz év múlva is életben lesz-e, a legerõsebb prediktor (elõrejelzõ erejû adat) az lesz, hogy a válaszadó szerint milyen az egészségi állapota most, és mire számít a jövõben. Semmilyen más adat, életkor, betegség, szociális helyzet nem tudott ilyen pontos tippet eredményezni, mint az öndiagnózis. Ez az eredmény is arra intett, hogy nagy tiszteletben tartsam, amit valaki önmagáról gondol.

96. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
sassenach

… amikor csak követelménytámasztással találkozunk, és kevés az elfogadás, könnyen válhatunk kíméletlenné magunk (és gyakran mások) irányában, továbbhurcolva ezt a diktatúrát akkor is, amikor szüleink már nincsenek a sarkunkban. Örök elégedetlenség, maximalizmus, önsanyargatás, teljesítményhajszolás, munkamánia, pénz- és sikerüldözés, drasztikus diéták, kimerülési periódusok, lazítási képtelenség kísérik életünket.

60. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Kapcsolódó szócikkek: munkamánia
>!
Gitta_Bry

Egyetértek a klasszikusokkal: a gyógyítás egyszerre tudomány, művészet és vallás.

Tudomány, mert ismerni kell hozzá a természet működésének alaptörvényeit, és ahhoz kell igazítani szakmai szabályainkat, kellő arányérzékkel és alázattal.
Művészet, mert csak lélekkel, ihlettel, alkotókedvvel érdemes hozzálátni, mint egy márványszobor kifaragásához.
Vallás (egyházaktól független értelemben), mert hit, remény és szeretet nélkül csak a biológiai, kémiai, pszichológiai barkácsolásig juthatunk el sterilizált szerelőműhelyeinkben. Az igazi gyógyításhoz szükségünk van az élet mélyebb értelmének tiszteletére, a transzcendenshez való személyes kapcsolódásunk megélésére. Ha hitehagyott, reményvesztett, szeretetlen doktorral vagy terapeutával találkozunk, legjobb menekülőre fogni.

25. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
sassenach

Ezt tudja a képzeletünk! Segítségével megakadályozhatjuk vágyaink teljesülését, és romba dönthetjük magunkban mindazt, amit addig felépítettünk. Akár komoly betegségek öntudatlan generálására is képesek vagyunk. Ugyanakkor elindíthatunk és felerősíthetünk jótékony, öngyógyító folyamatokat is.

69. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

>!
sassenach

Az immunrendszer működési képlete leegyszerűsítve a következő: ha túlreagálja a külső világ ingereit, akkor allergia, ha alulreagálja, akkor fertőzés lehet az eredmény. Ha intoleráns lesz a belső világgal szemben, autoimmun betegségek, ha túl toleráns, daganatok indulhatnak el.

222. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Kapcsolódó szócikkek: allergia · immunrendszer
>!
szeptember99

Egy délelõttre 'beköltöztem' egy úgynevezett 'magas vérnyomásos kórterembe', és az ott fekvõ emberekkel beszélgettem. Az volt a célom, hogy idõt és teret adjak egy-egy betegnek arra, hogy elmesélhesse a maga ösztönös, 'laikus' felfogását saját egészségi problémájáról. Az interjúk elsõ öt perce után, ami többnyire a hipertónia fizikális részérõl és a testi tünetek taglalásáról szólt, alanyaim egytõl egyig élethelyzetük és kapcsolatrendszerük vázolásába fogtak. Az egyiknek a fia került börtönbe, a másiknak a férje kórházba, a harmadiknál feszültség volt a sógorékkal, a negyediknél beomlott a pince. Az volt a benyomásom, hogy ezek az emberek sokkal pontosabban tudják, hogy miért betegedtek meg éppen most, mint azt mi, szakemberek feltételezzük. Persze ahhoz, hogy ezeket a sejtéseiket megfogalmazzák, oda kell figyelni, mert hajlamosak elbizonytalanodni, és ilyesmiket mondani, hogy: 'Persze, doktor úr, lehet, hogy hülyeség, amit mondok, ezt maga jobban tudja…

93. oldal

Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kriston Andrea – Ruzsonyi Péter: Kriston intim torna
Yael Adler: Bőrügyek
Andrea Schwendemann: Testünk
Anthony Smith: Testünk titkai
Sheila Kitzinger: Már élsz
Mindent az emberi testről
Cameron Diaz – Sandra Bark: A test könyve
Tóth Krisztina: Orrfújós mese
Susan Meredith: Mi történik velem? – Lányoknak
Kádár András: A vér csodái