Érintés 30 csillagozás

Bucsi Mariann: Érintés

Bucsi Mariann a sokakban mély nyomot hagyó megrázó regénye, az Ébredés után ezúttal egy más irodalmi műfajban mutatja meg magát: a hosszabb-rövidebb történetei rólunk szólnak: róla, rólam és Rólad is kedves Olvasó. Gyarló emberekről, akik az érzelmeik által vezérelve döntéseket hoznak, akaratlanul is vállalva azoknak a jó vagy éppen rossz következményeit. A novellák varázsa abban rejlik, hogy képesek kevés szóval sokat mondani. Nem kell mindig többszázoldalas regényt a kezünkbe vennünk, hogy megérintsen bennünket a drámaiság vagy éppen megsimogassa a lelkünket egy mozzanat.
Szenvedély, odaadás, megbánás és megbocsájtás, hűtlenség, hitvesi fricska vagy éppen édes bosszú lapul meg a kötet soraiban. Formabontó szerkezet, váltott szemszögek, egymásba ívelő írások jellemzik az Érintést, amelyet egy finomlelkű, jó írói vénával megáldott kortárs szerző vetett papírra.

Palotás Petra

>!
NewLine, Bakháza, 2022
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156373687
>!
NewLine, Bakháza, 2022
336 oldal · ISBN: 9786156373588

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Könyvmoly1958>!
Bucsi Mariann: Érintés

Ahogy a kezembe vettem ezt a csodaszép kötetet,sejtettem,hogy gyönyörű órákat fogok eltölteni vele.A kötet kívül-belül annyira csábító,hogy az általam eltervezett napi egy-két novella helyett pár nap alatt elolvastam…
Elvarázsolt,megérintett mind a 16 történet,melyekből persze születtek kedvencek is.
Az írónő jól választotta egy csokorba, az élet minden területét érintő novelláit.
Örültem,bosszankodtam,néha bizony a könnyeimet sem tudtam visszatartani,pl.a Lakodalom vagy az Érintés c.novellák végén.
Olyan történeteket olvashattam,amik a lelkemig hatottak és ahogyan azt Palotás Petra írónőnk az ajánlásában megfogalmazta, a novellák rólunk szólnak.

Köszönöm,hogy az elsők közt olvashattam,köszönöm @Bucsi_Mariann,hogy a köszönetnyilvánításban érdemesnek tartottad a nevem említését.A támogatásomra a továbbiakban is számíthatsz,a szépet, a jót mindenek felé helyezem.

„… minden napot éljünk meg a maga teljességében.”
Ezzel a kiragadott mondattal javaslom mindenki figyelmébe ezt a lélekszépítő,gyönyörű élethű kötetet.

Cleaveland>!
Bucsi Mariann: Érintés

Meglepődtem, meghatódtam, elszomorodtam, reménnyel teltem, nevettem a novellák olvasása közben. Minden mondata kincset ér, és minden címet egy apró gyöngyszem követ, amiről nem tudhatod, milyen hatással lesz a lelkedre. Mert megérint. Próbáltam kerülni ezt a szót, de nem tudok találóbbat ennél. Ami ritkán esik meg velem, és ennek pont Mariann a megmondhatója. :)

1 hozzászólás
VargaGyBrian IP>!
Bucsi Mariann: Érintés

Az Érintés volt az első könyv, amit a szerzőtől olvastam. Mariann olyan finomsággal ír emberi sorsokról, problémákról, örömökről, akár egy gyönyörű csipke. Ez a csokor novella ugyanis rendkívül szerteágazó témákat taglal, és ha egy kicsit belemélyedünk akár a rövid történetekbe, akár a gondolatokba, melyeket kihoz belőlünk, rájövünk, ez az a világ, ami körülvesz minket. Nagyon élvezhető számomra, ahogy a szerző mesél. És ahogy a cím is mondja: nincs benne egyetlen olyan történet sem, amely ne érintene meg valamilyen formában. Csodálatra méltó alkotás. ♥

czetliagi P>!
Bucsi Mariann: Érintés

Biztos vagyok benne, hogy ez a kötet nem véletlenül kapta az Érintés címet. Mert @Bucsi_Mariann novelláit olvasni olyan, akár az érintés, melynek nagyon sok formája van. Némelyik a kíméletlen valóságot vágja az arcunkba, olyan mély és tűpontos tartalomközléssel, hogy lehetetlen elmenni mellette. Újra és újra lejátszod magadban a történetet, és keresed a saját megoldásod. Mások a lelkedig hatolnak, képesek könnyeket csalni a szemedbe, megérintenek és az átadott érzések beléd égnek. Vannak történetek, melyekben megmutatkozik az a tanulhatatlan, zsigerből jövő humor, amitől a második sorban már folynak a könnyeid. Ilyen színes ez a kötet…
Minden novella képkockákként pereg a szemed előtt, és a tökéletes szerkesztésnek köszönhetően a döbbenetet váltja a lélek simogatása majd a rekeszizmokat nem kímélő kacagás. Mariann képes arra, hogy érzelmeket váltson ki, s ezzel a gyűjteménnyel bebizonyítja, meg tud érinteni. Csak hagyni kell, hogy megtegye!

Niki_Tailor>!
Bucsi Mariann: Érintés

Ez a kötet kívül-belül gyönyörű. A cím nagyon találó, mindegyik történetnek megvan a maga varázsa, mindegyik novella megérintett valamilyen formában. Volt, hogy elgondolkodtam, együttéreztem, szomorkodtam, meghatódtam, nevettem. A novellák stílusukat tekintve igen különbözőek, egy-eg élethelyzetet ragadnak meg. Szívből ajálom a kötetet mindenkinek.

takácsera>!
Bucsi Mariann: Érintés

Csodás borító, csodás történeteket tartalmaz. Mindegyik novella megérintett, mindegyiknek megvan a maga különlegessége, mondanivalója. Megérinti a lelkeket és szíveket, hol sírásra késztet, hol megnevettet. Szenvedély, odaadás, megbocsájtás, humor, bánat, érzelmek kavalkádja, amit a könyvtől kaptam. A lelkemig hatoltak, szívbemarkolóan gyönyörűek. Köszönöm az élményt.

Judit_Halász_4>!
Bucsi Mariann: Érintés

Mariann számomra különleges személyiség.
Az érintés című novellás kötete, árulkodik mély beleérző képességéről, írói tehetségéről egyaránt.
Abban a szerencsében volt részem, hogy elsők között olvashattam, még kézirat formában, és a novellákra reagálva, versekkel kísérhettem a kompozíciónaknak is beillő írásokat.
Nagy élmény volt.
A novellák nagyon életszerűen fogalmaznak meg egy-egy élethelyzetet, lekiállapotot, természetesen az író szűrőjén ketesztül.
Ez a szűrő nagyon finoman hangolt, olyan, mint egy hárfa a hangszerek között.
Hangja lágyan elandalít, kisimít, jó érzésekkel tölt el.
A novellákban fellelhető a játékosság és a drámaiság épp úgy, mint az érzékiség.
Sokszínű tehát ez a kötet.
Ajánlom mindenkinek!

Francis_04>!
Bucsi Mariann: Érintés

Mennyi mindent adhat az embernek egyetlen könyv. Ebben a könyvben sok történetet olvashatunk,nem 300 oldalon át csak egyet.
Hihetetlen mennyi mondanivaló belefér egy pár oldalas történetbe.
Volt amelyiken könnyek égették a szemem,és volt amelyiken hangosan nevettem. Az egyik kedvenc részem a Főzőcske volt,amin már annyira nevettem,hogy folytak a könnyeim. A másik kedvencem pedig a Kormos fejezet volt,amig teljesen elszomorított. Szegény néni egyedül,hiába nevelte fel a gyerekeit,hiába vannak unokái senki nem nyitja rá az ajtót. Hatalmas család mellett magányosan él. Senki nem foglalkozik szegény hölgyel,és ez nem csak vele van így,hanem rengeteg idős emberrel.
Sok történet és sok ember. Mindenki más és más,de minden történet az ember lelkéig hatol.
Ismét egy csodát kaptunk az írónőtől.

Reka80>!
Bucsi Mariann: Érintés

Tegnap kiolvastam. ❤ Nem tudtam letenni. Nagyon-nagyon sokszínű, minden történet egészen más. Többet megkönnyeztem (főleg azokat, amelyekben a saját életem részleteit fedeztem fel), kettőn röhögőgörcsöt kaptam . Még sosem olvastam el kétszer ugyanazt a könyvet, de ezt el kell, mert késő este mikor befejeztem, úgy éreztem túl gyors volt. Az egyik legjobb novellás kötet, amit valaha olvastam, mély mondanivalókkal. Sajnos nem tudom jól szavakba önteni, a hatása alatt vagyok. Gyönyörű a könyv kívül-belül. Nagyon köszönöm!!!! ❤

jandacsik>!
Bucsi Mariann: Érintés

Megérint, elvarázsol, megríkat.
Az irónő mesterien játszik a szavakkal, és ezáltal teljesen beborítja az érzékeinket ez a kötet. A sok hosszabb-rövidebb novella az élet értéke, a családi összetartás, egymás megsegítésének ékes példáját tárja elénk, olvasók elé.
Ezek által bepillantást kaphatunk egy másik élet történéseibe és megtapasztalhatjuk, hogy mindig van kiút„ és ha nagyon akarjuk, akkor meg is találjuk.
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a novellákat és kedveli Bucsi Mariann egyedi, összetéveszthetetlen stílusát.
Nem fog csalódni!


Népszerű idézetek

czetliagi P>!

…a legnehezebb helyzetekben is – annak ellenére, hogy fáj a lelkünk, vagy nem értünk egyet a másikkal – foghatjuk egymás kezét. Amikor dühösek vagyunk, akkor ökölbe szorul a kezünk. Ökölbe szorított kézzel nem tudjuk fogni sem egymás kezét, sem azét, aki segítő jobbot nyújt nekünk, de még imádkozni sem tudunk.

325


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Vacsora kilenc főre
Anne L. Green: Titkok előszele
Anne L. Green: Elfojtott indulatok (novella)
Ruby Saw: Gázt neki, Család!
Ruby Saw: A pillangó öröksége
Ruby Saw: Csak két lépés a kertváros
Szilágyi Sándorné (szerk.): Kedves
Riley Baker: A boldogító nem!
Anne L. Green: Elvakult szerető
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!