E könyvnek egyik feladata bizonyítani azt, hogy a természetes gyógymód, mint minden igaz és becsületes ügy, az orvosnak és a betegnek is egyformán barátja.
Az élet megváltozott körülöttünk. Az életkörülmények hatványozott terhet raknak vállainkra. A rohanás, a gyors élet, a technika szédületes vívmányai új, más élettani körülmények közé helyezték az embert és a régi táplálkozást büntetlenül csak kiváltságos szervezetű emberek folytathatják. A salakos megbetegedések, az ütőér-elmeszesedés, a hirtelen halálesetek, a rák, a tüdővész, a gutaütés óriási arányú elterjedtsége igazolja, hogy a táplálkozás reformja égetően szükséges.
Hogyan kapcsolódik be a nyers növényi étkezés a természetes gyógymódok közé?
A természetes gyógymódoknak mindenkor egyik fő ága volt a táplálkozás irányításával való gyógykezelés.
Egészséges nyerskoszt és nyers diéta 2 csillagozás
Enciklopédia 11
Most olvassa 1
Várólistára tette 2
Kívánságlistára tette 6
Kiemelt értékelések
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Érdekes területe a gaszronómiának, ha csak a „főzés” oldaláról tekintjük. Ha viszont az élet-étel párhuzamot szeretnénk vizsgálni, jó néhány érdkességre bukkanhatunk.
Népszerű idézetek
A bacilus csak oda telepszik, ahol alkalmas talajra talál!
20. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
A kisebb adagok aránytalanul tovább tartják fenn a jóllakottság érzését, mint az egyszerre nagy tömegben elfogyasztott táplálék.
61. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Gyógyítás a szent cél… És elvégre sehol sincs megírva, hogy ez kizárólag csak kémiai szerekkel és gyógyszer-specialitásokkal folyhat le…
8. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
A rohanás, a gyors élet, a technika szédületes vívmányai új, más élettani körülmények közé helyezték az embert és a régi táplálkozást büntetlenül csak kiváltságos szervezetű emberek folytathatják. A salakos megbetegedések, az ütőér-elmeszesedés, a hirtelen halálesetek, a rák, a tüdővész, a gutaütés óriási arányú elterjedtsége igazolja, hogy a táplálkozás reformja égetően szükséges! [1935!]
11. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
A természetes gyógymódoknak mindenkor egyik főága volt a táplálkozás irányításával való gyógykezelés.
11. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Bircher-Brenner a nyers ételeket és gyümölcsöket mint elsőrendű nap-akkumulátorokat említi, ama lehetőséggel, hogy ezekben a nap energiáját, az életerőket még az állat által ki nem élt alakjukban – ellentétben a hússal – kapja a szervezet.
11. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Újabb időkben a nyers növényi ételek élettani ereje, a vitaminok, a nap-energia, a főzés által el nem pusztított rejtett dinamikai és élettani értékek azok, amelyek a nyerskoszt felé terelik a gyógyászat tudományát. [1935!]
13. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
A nyerskoszt a szervezetet kíméli, valóságos tisztogató és kevés salakot tartalmazó étkezés és kinek ne volna erre hébe-hóba szüksége? A többnyire szobában, ülőéletmóddal foglalkozó kultúrember képtelen elhasználni a napi ötszörös, fehérjében, zsírokban túlbő étkezésnek a salakjait. A sok só, az állati fehérjék, a húsok mérgező salakjai telítik a vért, amelynek tisztasága és salakmentessége ily módon kifogásolható lesz. Az ilyen vér azután mint egy maró, mérgező folyadék támadja és roncsolja a szervezetet. Salakjaival valóságos táptalaja mindenféle baktérium életfeltételeinek… nos, ezektől megszabadulni, még pedig a kezdődő, lappangó bajoknál a szerveket friss, salakmentes elsőrendű növényi energiákat tartalmazó vérrel ellátni, ez a nyerskosztnak a célja és hivatása. [1935!]
15. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Ha a sok méreg és injekció – írja a nagytapasztalatú Farkas Zsigmond – nem használ már és a modern boszorkánykonyhákban, a patikákban számodra írt porok, kapszulák és kanalas gyógyszerek felmondják a szolgálatot, mert nem érnek egy fabatkát sem, miután gyomrodat kilúgozták, kimarták már a szervezetbe sehogy sem való kémiai holt anyagok… úgy veszély a késedelmezésben!… Periculum in mora! A gyertya két oldalán van meggyújtva, egyik felén a monomániás kémiai gyógyszerőrület, a másikon a betegség égeti.
77. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Tagadhatatlan, hogy az utóbbi évtizedek ugrásszerű technikai haladását és az életkörülmények ezzel karöltve történt megváltozását – értem ezt különösen a városi emberre – nem követi arányosan a táplálkozásnak, mint a higiéné legfontosabb tényezőjének, megváltozott élettani körülményekhez való alkalmazkodása. [1935!]
10. oldal
Bucsányi Gyula: Egészséges nyerskoszt és nyers diéta mint természetes gyógytényező
Hasonló könyvek címkék alapján
- Anthony William: Egészséges agyműködés ·
Összehasonlítás - Rüdiger Dahlke: A tudatos böjtölés kézikönyve 80% ·
Összehasonlítás - Anthony William: Receptek az egészséges agyműködésért ·
Összehasonlítás - Michael Greger: Egyél úgy, hogy ne halj meg 88% ·
Összehasonlítás - Michael Greger – Gene Stone – Robin Robertson: Receptek, hogy sokáig élj 90% ·
Összehasonlítás - Stephanie Bruneau: Méhek, mézek nagykönyve ·
Összehasonlítás - Will Bulsiewicz: Éltető rostok ·
Összehasonlítás - Demecs István: Betegre ettük magunkat ·
Összehasonlítás - Horváth Éva – Szepesi Dóra: Harmónia az ételben – Harmónia az életben ·
Összehasonlítás - Koronczai Magdolna (szerk.): Rákmegelőző étrend ·
Összehasonlítás