Lélekpárbaj (A Fekete Lovag I.) 4 csillagozás

Bryan Geltfly: A Fekete Lovag – Lélekpárbaj

Alig fél év telt el azóta, hogy a Szövetségesek elpusztították a rettegett második Halálcsillagot, s ezzel megsemmisítő csapást mértek a Birodalomra. Palpatine császár, a Sith Uralkodó, és Darth Vader, a Sötét Nagyúr immár halottak, és mégis… a béke csupán látszólagos.
Coruscant, a Régi Köztársaság szíve, ma otthont ad az Új Köztársaságnak, és új reményt mindazoknak, akik hisznek a demokráciában. Naponta ülésezik a Szenátus, hogy megoldást találjanak a legsürgetőbb problémákra. Hiszen a Birodalom darabkái még nem tűntek el véglegesen. Sőt, egyre nagyobb fenyegetést jelentenek! A császárság hívei ugyanis sok helyen nem hajlandók elismerni vereségüket, és tovább harcolnak, abban bízva, hogy megdönthetik az Új Köztársaságot, és visszaállíthatják azt a Birodalmat, melyben nem is oly rég a Sith-ek uralkodtak, s döntöttek életről vagy halálról.

>!
Underground, Budapest, 2016
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631256895

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

PAVideoStudio>!
Bryan Geltfly: A Fekete Lovag – Lélekpárbaj

Nem akarod elolvasni ezt a könyvet, mész és átgondolod az életed! Hímes tojásként vigyázok a könyveimre, de ezt muszáj volt falhoz vágnom. Még kínzóeszköznek is durva.
Elrettentés és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/pJxh_i3TaoA

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

15 hozzászólás
Erin_Doyle>!
Bryan Geltfly: A Fekete Lovag – Lélekpárbaj

Azonnal kíváncsi lettem erre a könyvre, amint megláttam, és nem csalódtam. Roppant pörgős, persze amennyire a helyzet kívánja. Úgy fejeződik be az előző oldal, hogy máris kíváncsi legyek a következőre. Tehát szinte lehetetlen letenni, olvasni kell tovább és tovább. A történet állandó gondolkodásra késztet, elképzel az olvasó valamit a szereplőkkel és azután jön a nagy csavar, egész más irányba visz a történet. Folytonos fejtörés és izgalom, mindig valaki másért aggódsz. Majd rájössz, hogy nem érte kellett volna. Már-már szimpatikus lett Vader nagyúr / Anakin, aztán csinál valamit és kételkedni kezdesz, majd újra a magasba emelkedik, mert megint jót tett. Szóval minden szereplővel azt érzem, hol bízom benne, hol attól izgulok, hogy elárulja a csapatot. Ez a csiki-csuki érzés végig érezhető olvasás közben. Ettől olyan gördülékeny és letehetetlen a könyv. A vége egy hatalmas nyitott kérdés, ezért nagyon várom a folytatást.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

PAVideoStudio>!

– Emlékszel Vader zászlóshajójára, az Executor-ra?
– Persze, pedig nagyon szeretném elfelejteni! Soha azelőtt nem láttam még akkora monstrumot. Örülök, hogy megsemmisült az endori csatában.
– Csakhogy Palpatine parancsára annak idején nem egy, hanem mindjárt két ilyen parancsnoki hajót építettek. Az Executor II., a Lusankya itt van Coruscant-on.

12. oldal, 1. fejezet: Rejtélyek - A Fekete Lovag - Lélekpárbaj (Underground, 2016)

3 hozzászólás
PAVideoStudio>!

A könyvben szereplő egyes karakterek, eszközök és helyszínek George Lucas nevéhez fűződnek és a Star Wars univerzum részét képezik.

247. oldal - A Fekete Lovag - Lélekpárbaj (Underground, 2016)

4 hozzászólás
PAVideoStudio>!

[A Falcon már egy hónapja a Coruscanton vesztegel, Han bütyköli]
– Talán valaki mást vártál? – tette csípőre a kezét Leia Organa hercegnő, s hangjából világosan kiérződött a sértődöttség.
– Igen! – sóhajtott fel Solo, miközben felült, levette védőszemüvegét, és letette a hegesztőpisztolyt. – Azt hittem, Luke az! Megígérte, hogy beszerez nekem pár fontos alkatrészt a Tatooine-ról, és akkor talán megmozdul ez a rakás ócskavas. Hihetetlen, hogy bizonyos dolgokhoz kizárólag Mos Eisley-ban lehet hozzájutni.
Leia akaratlanul is elmosolyodott.
– Csak vigyázz, miket mondasz! Gondolj bele, hányszor megmentette az életünket ez a hajó! Ne sértegesd!A gépeknek lelkük van, nem tudtad?
– Tényleg? – húzta el a száját a férfi. – Tudod, inkább elhiszem az összes misztikus hablatyot, amit az Erőről összehordanak, mint ezt. Mert ha egy bizonyos „gépnek” valóban lett volna lelke, talán hamarabb is megnyerhettük volna ezt a háborút. Vagy épp el se kezdődik, és nem halnak meg annyian.

9. oldal, 1. fejezet: Rejtélyek - A Fekete Lovag - Lélekpárbaj (Underground, 2016)

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Harrison Fawcett: Best of Brett Shaw
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv
A. M. Aranth: Oculus
Katona Attila: Fekete tűz
Brandon Hackett: Erdőhold
Kovács Ákos: A kehelyhozó
Varga Csaba Béla: A kígyó ölelése I-II.