A ​fogadalom 5 csillagozás

Bruck András: A fogadalom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tom Lester 13 éves, és majdnem olyan, mint a többi gyerek. De csak majdnem. Mert őt köti egy fogadalom: meg kell találnia eltűnt öccsét. Tom rájön, hogy testvérét egy titokzatos idegen, egy nem e világi lény rabolta el. Csakhogy senki nem hisz neki, még a szülei és a legjobb barátja sem. Tomot ezernyi csodán, veszélyen át hajtja a fogadalma, de egyedül nem jut közelebb a titokhoz. Mígnem két új gyerek érkezik a városkába, ahol él: a rendkívüli fizikai erejű Cosmi, és Tom unokahúga, az eszes, de számára kezdetben ellenszenves Miranda. Élet-halál harc kezdődik a három gyerek és a láthatatlan idegen között. A kis csapatot segíti ugyan egy csodálatos tulajdonságokkal rendelkező zenélődoboz, de a küzdelem így is rendkívül egyenlőtlen…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
XXI. Század, Budapest, 2011
366 oldal · ISBN: 9789638926272

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

reta09 P>!
Bruck András: A fogadalom

Sajnálom, hogy én vagyok az első ember, aki csillagozza, és csak három olvasása van a könyvnek. Szerintem több figyelmet érdemelne. Ez a könyv igazán jó, nagyon jól ábrázolja a barátságot, a bukkanóit, a családi kapcsolatokat, a szeretetet, a kitartást, a kíváncsiságot, az elszántságot, a sértettséget, mindent, amin egy gyerek keresztül mehet. Soberville neve nagyon passzol a regényhez, „Józanváros”, ahol ha már egy kicsit máshogy gondolkodsz, kinevetnek és kirekesztenek. Az ember abban sem hisz, amit lát, mert furcsa. Nagyon tudom ajánlani. Tomnál többször éreztem azt, hogy nem a megfelelő érveket és mondatokat mondja ki, mikor Cosmit akarta meggyőzni, ott nem is értettem, mi győzte meg a fiút. Az anya karaktere igen idegesítő, az apa karaktere meg igen kétszínű, mért nem mondja a fiának, hogy hisz neki… A könyv fülszövegének végén van egy ilyen mondat, hogy folytatása következik, kíváncsi lennék rá nagyon, nincs lezárva a történet egyáltalán, de abból, hogy 5 éve nem jelent meg a folytatás, sajnos arra a következtetésre kell jutnom, hogy nem tudjuk meg hogy folytatódik Tom, Miranda és Cosmi kalandjai.

2 hozzászólás
dianna76 P>!
Bruck András: A fogadalom

Kezdetben nem kötött le, kezdtem unni. Ott tartottam, hogy félreteszem, de kitartottam. Végül egyre izgalmasabbá vált a történet. Szerettem a Vasláb körüli rejtélyeket, a különleges történéseket. A gyerekek nagyon okosan, logikusan gondolkodtak. A felnőttek viszont homokba dugták a fejüket. Örültem Miranda megjelenésének, mert vitt egy kis pluszt a történetbe. Miranda és Tom egymás iránti utálkozását hamar legyőzte a közös érdek, s összetartóvá váltak. A regény végén pár oldal erejéig betekintést nyerhetünk a titokzatos idegenek világába, életébe is Vasláb elmélkedési kapcsán. Ki is mondott egy fontos dolgot, mely szerint a boldogság titka nem az örök életben rejlik. Habár elvileg folytatást sugall a tartalmi rész, én úgy érzem, hogy megkaptam a miértekre a választ. Kétségtelen, hogy azért a befejezés nyitott maradt.

>!
XXI. Század, Budapest, 2011
366 oldal · ISBN: 9789638926272

Népszerű idézetek

reta09 P>!

Egy nyári szombaton, hajnali három óra körül Tom Lester álmát megzavarta valami: mintha a Boldog születésnapot című dalt hallotta volna.

(első mondat)

reta09 P>!

Tom sajgó lábbal állt az íróasztal előtt, és a beszűrődő gyenge fényben a zenélődobozt figyelte. Paul bácsitól, édesapja Clevelandben élő testvérétől kapta a nyolcadik születésnapjára. Ennek már öt éve, de azóta is minden játékánál nagyobb becsben tartja.

8. oldal

reta09 P>!

Cosmi alacsony termetű, kövérkés mamája haladt elöl, még a strand tarkabarkaságából is kirítt lilás színben pompázó haja.

135. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
J. L. Armentrout: Origin
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Rachel Vincent: Alpha – Alfa
Britt G. Hallqvist – Ingrid Sjöstrand – Siv Widerberg: Ami a szívedet nyomja
Rachel Vincent: Shift – Változás