Frank ​Lloyd Wright 1867- 1959 3 csillagozás

A demokrácia építése
Bruce Brooks Pfeiffer: Frank Lloyd Wright 1867- 1959

Részlet

„A ​természet iránti nagyrabecsüléséből és tiszteletéből következően, Wright tájba helyezett épületeinek közös a célja: hogy az ember élvezője és résztvevője legyen a természet csodájának és örömeinek. Ma ezt tájépítészetnek vagy környezettervezésnek nevezzük, illetve más, kifinomult kifejezésekkel illetjük, amelyek lényegében egyet jelentenek: a Föld tiszteletét. E nélkül a tisztelet nélkül a Föld, ahogy ma ismerjük, halott bolygó lenne, amely fölé hasonlóan halott égbolt borulna. Napjaink civilizációjára éppen e veszedelem leselkedik; az emberiség csak most ismeri meg ezt a félelmet, és először néz szembe vele. Majdnem száz évvel ezelőtt Wright építészként kínált rá megoldást, megmutatta, hogyan élhetünk harmóniában a természettel, nem félelemből (amely alapvetően nem több állati rettegésnél), hanem a természet szépsége iránt érzett mély szeretettől vezérelve. Meggyőződése szerint az emberiség, ha szembesül vele, és beilleszkedik a Természet világába, pozitívan… (tovább)

>!
Taschen / Vince, Budapest, 2006
96 oldal · ISBN: 9783822856925 · Fordította: Borus Judit

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Jeffi P>!
Bruce Brooks Pfeiffer: Frank Lloyd Wright 1867- 1959

Nekem, így végigolvasva, végig nézve a könyvet, még mindig a vízesés ház tetszik a legjobban. Amúgy valószínű a legtöbb embernek az ugrik be, azt már látta valahol. Ennek ellenére, remek kis tervező, építész volt Wright és csodálatos dolgokat álmodott meg. A könyvben bemutatott házak nagy részében szívesen laknék :D Mondjuk volt ami nem tetszett :D
Ritka amúgy, hogy építészetes könyvet olvasok, már csak abból kiindulva is, hogy az építészet mint olyan engem kifejezetten nem tud érdekelni. Ezt is csak egy házért olvastam el. De meg nem bántam, kicsit tágítani kell a tudásomat ebbe az irányba is. És legalább megtudtam, hogy épített(tervezett), hotelt és iskolát is Tokyoba. úgyhogy ;)

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kenneth Frampton: A modern építészet kritikai története
Guillaume de Laubier – Jacques Bosser: A világ legszebb könyvtárai
Lionel Richard: Az expresszionizmus enciklopédiája
Spirál a tudományban és művészetben
Zima Szabolcs: A civilizáció csodái
Dávid Ferenc: Sopron – Ó-Zsinagóga
Moravánszky Ákos – M. Gyöngy Katalin: A stílus
Chris Scarre (szerk.): Hetven csoda szerte a világban
Degré Alajos – Gergelyffy András – Valter Ilona – Vándor László: Egervár
Frédéric Debuyst: A hely szelleme a keresztény építészetben