És ​hullott az eső 10 csillagozás

Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója
Brooke Shields: És hullott az eső

Miután Brooke Shields végre magához ölelhette újszülött kislányát, valami szokatlan történt. Kétségbeesés, önvád és könnyek. Most először, a gyönyörű, mindig derűs hollywoodi sztár életének borús napjairól mesél. A depresszióról, a szégyenérzetről és a tanácstalanságról, amely érthetetlen hangulatváltozásait kísérte. Hiszen annyira várt erre a gyermekre! Nők milliói élik át ugyanezt életük legfontosabb eseménye kapcsán, és esnek mélységes zavarba tőle. Brooke Shields nyíltan mesél arról a harcról, melyet általában kínos hallgatás övez, noha minden tizedik anyukának szembe kell néznie vele. És mesél a győzelemről is. Őszinte, női vallomás ez a könyv a gyermek utáni vágyról, az igaz szerelemről és a szinte tolerálhatatlan nyomásról, amely egy mai fiatal anyára nehezedik. A Golden Globe-díjas színésznő élvezetes stílusával a legkomolyabb helyzetekben is megtalálja a szeretni való esendőséget, a humort, a nőies bájt.

>!
Press-ent, Nagykovácsi, 2005
270 oldal · ISBN: 9632191021 · Fordította: Mörk Leonóra

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Karinthy93 P>!
Brooke Shields: És hullott az eső

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója

Anyává válni – folyamat. Egész addigi életünk, saját születésünk története, anyánkkal kapcsolatos élményeink, a kislánykori játékok és fantáziák fontos szerepet játszanak ebben.
A külső – belső átformálódás ideje ez: befogadást, lágyságot, türelmet és befelé fordulást kíván.
A folyamat természetes, ám olykor sokak számára mégis gyötrelmes és ijesztő.
Nincs tökéletes szülő, aki sosem hibázott vagy aki ne szerencsétlenkedett volna az első gyermekével. Itt nem lehet megbukni, mert szülőnek lenni nem vizsga. Amíg nem adjuk fel, addig nem vallunk kudarcot.

Különösen tetszett, hogy nem egy 270 oldalas önsajnáltatást tár az olvasó elé a színésznő, hanem igenis reális érzelmeket, hogy miért érzi pontosan úgy magát, ahogy, miért jutott oda, ahová.
Nem szépirodalmi írás, mégis érdekes volt belelátni egy szülés utáni depresszió mélységeibe, ahol a lélektaniság és a mentális betegség hiteles ábrázolása volt az, ami sokat adott.

„ Felmászott a csatornán a pókocska,
És hullott az eső, ami lemosta.
Zápor után kisütött a napocska,
És elindult felfelé a pókocska. "

3 hozzászólás
Szivecskedo P>!
Brooke Shields: És hullott az eső

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója

Felértékeltem a régi olvasás alapján adott 3,5 csillagról 4 csillagra. Így, hogy már szültem, sokkal többet adott a könyv, mint gimisként, olyan 17 évesen.
Bár szerencsére nem éltem át szülés utáni depressziót (*kopp-kopp*), a baby blues megvolt, és így is át tudtam érezni Brooke helyzetét. Láttam őt kívülről is, belülről is. Szerintem nagyon hitelesen írja le, mi zajlik (hogy van ennek a feltételes módja?) le ilyenkor egy nőben. Nagyon sok mindenen ment keresztül, és én pl. sikítófrászt kaptam volna, ha a szülésemkor 800 állnak körülöttem, és néznek rám aggódó szemekkel, hogy jajj, hova visznek engem, mi lesz, jaj szegénynek spoiler.
Az egy csillag levonás azért, mert a gyereknevelésében voltak olyan momentumok, amelyekkel nagyon nem értettem egyet (pl. Ferber módszer, fájt olvasni is), illetve hát a stílusa sem mindenhol tökéletes, de hát színésznő, nem író.
Nagyon jó, hogy beszél a problémáról, remélem, sok érintett anyához, vagy más családtaghoz eljut, és mernek és tudnak majd ezek a nők segítséget kérni!
Lehet ítélkezni felettük, de azzal nem segítenek sem neki, sem a babának, szóval totál felesleges. A depresszió nem hiszti. A hiszti a hiszti.

Judy22>!
Brooke Shields: És hullott az eső

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója

Jelen esetben egy híres színésznő meséli el hogyan alakult ki nála a depresszió
Sosem kedveltem különösebben őt, sem a filmjeit.Most meg egyenesen ellenkezőleg.
Roppantul ellenszenves lett a színésznő számomra.
Nehéz volt teherbe esnie, nehéz volt megszülnie a babát és ott volt végre az a pici kis lény és neki azon járt az agya, hogy most akkor ő nem dolgozhat és hogy néz ki!
Az agyam eldobom.
Még egy ilyen hisztérikát, önző, egoista nőszemélyt rég nem láttam!
Rengeteg nő szeretne babát és nem lehet nekik.
Úgy éreztem nem értékeli azt amije van(szerető férj, kisgyerek, jómód…)
Sokszor szinte falhoz vágtam volna a könyvet, annyira idegesített.
Egy pozitivuma van csak, hogy a szoptatást nagyon pártolta, ezzel példát mutatva sok nőnek.

4 hozzászólás
V_Timi>!
Brooke Shields: És hullott az eső

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója

Megrázó, őszinte vallomás a szülés utáni depresszióról. Rendkívül fontos könyv ez minden érintettnek, családtagnak, mert teljesen más szemszögbe helyezi ettől a sokszor eltitkolt betegségtől szenvedőket.

Anita_Juhász>!
Brooke Shields: És hullott az eső

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója

Mindig is foglalkoztattak az emberi elme zavarai. Érdekes volt bepillantani egy híresség életébe, főleg ilyen mélységig. Szerencsére a színésznőnél enyhébb volt a szülés utáni depresszió lefolyása. Ezt biztos sokan nem értik meg, de az ilyen eseteknél már az is öröm, ha az anya agressziója nem fordul a gyerek felé.


Népszerű idézetek

Karinthy93 P>!

A terápián beszélgettünk arról a szertartásról is, amely az anyává válás része. Felidéztem azokat a perceket, amikor betoltak a műtőbe a császármetszéshez: kényelmetlen érzés volt megpuszilni vagy igényelni a saját „anyumat”, de talán a stafétát tényleg egy bizonyos pillanatban adja át egyik nemzedék a másiknak.

Brooke Shields: És hullott az eső Szülés utáni depresszióm és boldogságom naplója


Hasonló könyvek címkék alapján

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!
Dea Trier Mørch: Téli gyerekek
René Frydman: Levél egy anyához
Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór
Lennart Nilsson – Lars Hamberger: Gyermek születik
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Stuart Campbell: Terhesség napról napra