The ​Gravity of Us (Romance Elements 4.) 19 csillagozás

Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Graham Russell and I weren’t made for one another.

I was driven by emotion; he was apathetic. I dreamed while he lived in nightmares. I cried when he had no tears to shed.

Despite his frozen heart and my readiness to run, we sometimes shared seconds. Seconds when our eyes locked and we saw each other’s secrets. Seconds when his lips tasted my fears, and I breathed in his pains. Seconds when we both imagined what it would be like to love one another.

Those seconds left us floating, but when reality knocked us sideways, gravity forced us to descend.

Graham Russell wasn’t a man who knew how to love, and I wasn’t a woman who knew how to either. Yet if I had the chance to fall again, I’d fall with him forever.

Even if we were destined to crash against solid ground.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781545117439
>!
370 oldal · ASIN: B06Y4R9MBJ

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Graham Russell · Lucille (Lucy) Hope Palmer · Kent Russel · Lyric Daisy Palmer · Mari Joy Palmer · Parker Lee


Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

*ARC was kindly provided by the Author in exchange for an honest review*

Brittainy C. Cherry igazán tud játszani a szavakkal és a szívem húrjaival. Minden alkalommal újabb és újabb módot talál arra, hogy fájdítsa a szívemet, és érzelmektől fűtött, szenvedélyes táncba hívja azt.

Lucille Palmer egy igazi szabad szellem, hatalmas szívvel, erővel, és természet iránti szeretettel. Miután elveszítik édesanyjukat, hárman maradnak két nővérével, azonban igazán csak az egyik testvéréhez, Mari-hez érzi magát közel, miután harmadik testvérül Lyric végleg eltávolodik tőlük. A két lány azonban olyan, mint a borsó meg a héja, és végül ketten együtt megvalósítják az álmukat, és egy saját virágüzletet nyitnak.

Lucy-nak egy nem mindennapi eseményre kell virágokat szállítania, amikor a véletlen keresztezi az útját Graham Russell-el. Graham egy híres író, akiért Lucy rajong, de sajnos a való életben Graham sokkal ridegebb, sötétebb, megkeseredettebb és távolságtartóbb, mint ahogy azt a lány elképzelte. Azonban a sors egy mesteri bábjátékos, és mikor Graham és Lucy útjai végérvényesen egy irányba kezdenek tartani, Graham sötét személyisége kénytelen hozzászokni a szabad, furcsa, színes hippi lány természetéhez. :)

A vadvirágok még a legkeményebb talajban is képesek gyökeret ereszteni és a sivár pusztaságot színessé varázsolni – és Lucy egy ilyen vadvirág. Graham kemény kérge alatt egy aprócska maggal utat tör magának, és áttörve azt, gyönyörű szívfoltjává válik a férfi addigi szürke napjainak.

Brittainy C. Cherry ismét egy gyönyörű történetet hozott el nekünk. Ami talán először egy kicsit kevésbé tetszett, – a hatalmas kontraszt a két karakter között –, a végére a legszebb dologgá vált a szememben a könyvvel kapcsolatban. Ez egy történet egy lányról, aki mindent érez, és egy férfiról, aki nem érez semmit. Egy lányról, akit szabadon visz a szél, és egy férfiról, akit a múlt gyökerei láncolnak a földhöz. Két teljesen különböző ember egyetlen úton, ahonnan nem lehet-, és nem is akarnak visszafordulni.

Összességében nagyon szép zárása volt ez a kötet ennek a csodálatos, feledhetetlen sorozatnak, és Brittainy C. Cherry méltán került fel a kedvenc írónőim közé.

http://veronikasreaderfeeder.com/brittainy-c-cherry-the…

♥OMG♥ *-*--> https://www.facebook.com/photo.php…

8 hozzászólás
Naiva P>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Ha romantikáról van szó, Brittainy nálam mindenképpen ott van az élen. spoiler Ezt korábban is észrevettem, de most nagyon szembetűnő volt. Mindegy. Nem is azon van a hangsúly, hanem a romantikán és a karakterek látványos fejlődésén. Soha nem csalódok az írónőben. Az Elements sorozat összes része lenyűgöző, de ha könnyed romantikus-szerelmi történetet keresel, akkor ez a sorozat nem neked való. Mindenképpen erős érzelmi történet. Szem nem marad szárazon. Tetszett, hogy az írónő rengeteg időt hagyott arra, hogy a karaktereket összekapcsolja. A történet lényegében a goromba Graham, az ismert thriller szerző lelkének megváltásáról szól és arról, hogy a feltétel nélküli szeretetet nem mindig garantálja a vérszerintiség. Lucy, pedig egy igazi napfény és fénysugár. Az ő karakterét egy kicsit Louisa Clark-hoz tudnám hasonlítani. A történetben bőven volt dráma, de imádtam, mert az szívet-lelket átformáló módon lettek megírva. Maktub-os 5 csillag! Kár, hogy nincs több őselem.

5 hozzászólás
Szami81>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Hajnal háromig olvastam, hogy be tudjam fejezni. Brittainy C. Cherry elképesztően jól ír, szeretem, ahogy apránként, lépésenként nyílnak meg a szereplők, fejlődik a jellemük. És az olvasó átéli minden megtett lépés fájdalmát.
Egyedül a végével nem vagyok megbékélve. Elkapkodott, logikátlan, klisédobálós, spoiler
Ezért a 6*-ból, amit eredetileg adni akartam, levontam egyet, így „csak” 5* maradt :)

Ps.: Engem a két főszereplő a Me before you-ra emlékeztetett. Graham a mogorvaságával, elutasító, tagadó viselkedésével, Lucy a fura, hippis, pöttyös-csíkos ruháival, napsütis vidámságával.

SzAngelika>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

     “Every word you have ever written becomes my new favorite story.”

Ez a gyönyörűséges szavakkal elmesélt történet maga a remény, a szeretett és a szerelem.
Imádtam minden pillanatát, minden hullámhegyét és völgyét.Teljesen a hatása alá kerültem, elgondolkodtatott és kész érzelmi áradatot zúdított rám. Volt, hogy bosszantott, akadt rész, ahol aggódtam, sírtam meg nevettem rajta, és szép észrevétlenül beleszerettem.
Igaz, különbözik a korábbi kötetektől, de szerintem nem lett kevésbé káprázatos.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2017/04/brittainy-c-c…

2 hozzászólás
genevieve>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

*ARC provided in exchange for an honest review*

„Our kiss was as if heaven and hell collided together, and each choice was right and wrong at the same exact time. We kissed as if we were making a mistake and the best decision all at once.”

Nem, sajnálom de nem megy. Nem tudom kifejezni magam. Annyira magával ragadó, igaz, teljesen letaglózta szívemet-lelkemet.
Egy csodálatos történet veszteségről, szerelemről, bizalomról és reményről.
Reményt ad egy férfinak aki ezelőtt soha nem remélt még.
Olyan kitartó teremtést pedig mint Lucille nem tudnék még egyet mondani a világon.
Segítőkész, ő az aki mindent érez. A jót és rosszat egyaránt.
Találkozásukat nem egyszer egy sajnálatos tragédiának köszönhetik. De ők mindvégig erősek maradnak és kitartanak.
Igazából bármit is szeretnék leírni azzal túl sokat árulok el a történetről ezt pedig végképp nem szeretném. Maradjunk annyiban hogy az előző részekhez hűen Brittainy most is az emberek szívét szólítja meg őszinte és tiszta történetével. Köszönöm.

„If you need to fall, fall into me.”

Ashley_Redwood>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Eh, elérte nálam a csúcspontot.
Brittainy C. Cherry től megszokhatta az ember, hogy olyan könyvet kap kézbe, ami szanaszét tépi, hogy aztán egészségesen tegyen körutazást a Pokolban.
A The Gravity of Us is egy ilyen könyv.
Természetesen nem tartom magam angol zseninek, hogy minden mondandót úgy átérezzem ahogyan kell, de ebben az esetben átjött minden amit szeretett volna közvetíteni.
Fájdalmas történet ez, ahogy az az Elements sorozattól várható volt, megkaptuk már Trisan-t a néma fehér tollas lebegéssel, ott volt Logan és az ő tüzesen égő csillaga, és persze Brooks és Maggie lassan és csendben folyó kis patakja, végül pedig Graham lassan földből feltörekvő mély szerelme Lucille iránt.

Hát gyerekek, ha olvastatok már ku.. jó sorozatot, akkor ez még azokon is túl tesz. Egyszerűen, ennyi mélység, fájdalom sötétség, feloldozás, istenem.
Minden oldal kitépte a szívem, aztán pedig mintha a gravitáció egy hazug dolog lenne, csak visszatáncoltak a szilánkok, majd újra egy lett minden.
Lucille egy szörnyen megtépázott sorsú lány, aki testvérével virágüzletet nyit, mert még lát valamennyi fényt az életében. Itt toppan be egy véletlen során az életébe Graham.

Nem is kell mondjam, hogy eddig az összes Brittainy-pasit imádtam, hát még az én drága író különlegesen megtépázott Graham Russellem.
Annyira rideg és más…komolyan, más. Mindenkinek van egy titka, mindenki rejteget valamit, amit a múltban elkövetett. Lehet az hiba, vagy csak egy seb, ami nem akar begyógyulni, sőt még csak hegesedni sem.
Aztán egy nap…ha elég erősek vagyunk hozzá, gyógyulni kezd, mert van aki segít.
Csodálatos volt.
Köszönöm, Brittainy.

15 hozzászólás
gigy>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

“Doesn’t it tire you?” I asked. “To feel so much?”
“Doesn’t it tire you to not feel at all?”

Nagyon nehéz megfelelő szavakat találni Brittainy könyvei után… Ezzel most sem vagyok másként! Azt hiszem az nagyon sok mindent elmond, hogy a sorozat összes kötete 5 csillagos nálam, a 4-ből pedig 3 a kedvenceim közé is felkerült!
Egyszerűen annyira gyönyörű szavakat, hasonlatokat tud használni, hogy rengetegszer volt olyan, hogy többször is elolvastam egymás után egy-egy oldalt, mert nem tudtam betelni vele! ♥

Maga a történet is csodaszép volt! Itt van nekünk két teljesen ellentétes ember, akik tényleg nem lehetnének ennél különbözőbbek egymástól, minden értelemben!
Lucy egy életvidám, nagyon pozitív személyiség. Egy igazi kívül-belül hippi lány! Ő teljesen átadja magát az érzelmeinek. Ha szomorú, akkor nagyon szomorú, s ha vidám akkor nagyon, de nagyon vidám. Ő az, aki tényleg mindent érez! Imádtam!
Graham pedig az ő pontos ellentéte. Egy komor, rideg, teljesen magába zárkózott férfi. Csak annyit beszél, amennyit nagyon muszáj, az a pár szó is, ami elhagyja a száját kemény és bántó. Megmondom őszintén, hogy az elején őt egyáltalán nem kedveltem. Tényleg annyira átjön ez a hideg személyisége, hogy elképzelni sem tudtam, hogy ő hogyan köthetne ki Lucy mellett?!
Ám történik egy csodálatos változás Graham életében, ami megrepeszti az ő vastag falait, amit annak idején maga köré vont. Ebbe a kis repedésbe pedig már Lucy napsugaras természete is szép lassan be tud férkőzni, hogy az ő sötét lelkébe egyre több vidámságot, világosságot vihessen.
Így aztán, ahogy egyre jobban bontakozik ki kettejük gyönyörű kapcsolata, egyre inkább vált világossá a számomra is, hogy Lucy bizony kiköthet Graham mellett, sőt másképp nem is lehet, hiszen őket az ellentéteikkel együtt teremtette egymásnak az Isten is!
S habár ezzel ők is egyetértenek, mégis olyan dolgok állnak közéjük, amelyeket nem hagyhatnak figyelmen kívül…

Olvassátok, nagyon ajánlom! Talán az egyik legszebb kötete a sorozatnak, bár nekem majdnem mindegyik az! :)
Szomorú vagyok, hogy nem lesz több rész! De azért remélem még sok csodás könyvvel megajándékoz minket az írónő! ♥

„…that’s the thing about hearts—when you think they’re completely full, you somehow find room to add a little more love.”

7 hozzászólás
Detty89 P>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Annyira nehéz egy olyan könyvről írni, amire nem voltam érzelmileg felkészülve! Igen, vártam már a negyedik részt, de úgy voltam vele, hogy mire itthon megjelenik, el is felejtem, hogy mekkora hype van körülötte.
Aztán jött @genevieve játéka egy Kindle verzióért. Gondoltam próba cseresznye, így jelentkeztem. Aztán megnyertem. A könyv megérkezett, örültem, de főleg a borító miatt igen, tudom…. Aztán beleolvastam. Mivel ez volt az első angol nyelvű könyvem, nem gondoltam, hogy egy ültömben el is olvasom. És voálá! Graham-mel és Lucy-val kezdtem és zártam a napot!
Graham annyira, de annyira idegesítő! És tapló, bunkó és szarkasztikus. És kedves, férfias, romantikus. Ez a kettősség az egész könyvet átjárja, nem hagy szabadulni attól, mi lett volna, ha… Sok kérdés felmerült bennem, amire talán jobb is, hogy nem kaptam válaszokat.
Lucy karaktere csupa energia és kedvesség, én sajnos csak álmodok egy ilyen karizmáról. :) Imádtam a Mary-vel való kapcsot, amit nem hagyott összetörni!
A történetben lévő fordulatok felkeltették annyira az érdeklődésemet, hogy egy percre sem gondolkodtam azon, hogy abbahagyom a könyvet! Brittainy C. Cherry korábban is bebizonyította már, hogy csodálatosan ír, remélem nem néz más szakma után és olvashatok még tőle sok-sok elcseszett, de annál nagyobb szívű karakterről!

Ui.: Mostmár elhiszem, hogy eredeti nyelven is érdemes néha olvasni, teljesen más megvilágításban kapok meg 1-1 sztorit!

fannipfeiffer>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Annyira jól esett most ez a könyv a lelkemnek. Végre itt egy romantikus, NA regény, melyben szerethető karakterek és mély érzelmek vannak.
Lucy és Graham kapcsolata lassan és fokozatosan alakul ki, kölcsönös tiszteleten és barátságon alapszik, nem testi vágyakon. (Kb. a könyv háromnegyedében még csak egy csók sem csattan el köztük.) Az írónő gyönyörűen építette fel a kettejük közt lévő szoros köteléket. Bemutatta (nem csak elmondta), hogyan esnek szerelembe. Az ilyen romantikával lehet engem teljesen meglágyítani. Még több ilyen párost, léccii
Graham karaktere először sablonosnak tűnt a számomra: egy sebzett és zárkózott férfi, aki senkit nem engem közel magához. Ez mind igaz is rá, viszont ennél sokkal árnyaltabb személyiséget alkotott Brittainy C. Cherry. Olykor szigorú és bizonytalan, de gondoskodó és felelősségteljes is egy személyben. Számomra ettől lett igazán emberi. E mellett, érdekes volt egy olyan karakterről olvasni, aki – annak ellenére, hogy író – nem éppen egy elvont művészlélek. Graham realista és az ész érvek híve. Tetszett, hogy egy átlagos íróétól eltérő tulajdonságokkal ruházta fel őt az írónő. Lucy, a hippie wierdo viszont a férfi teljes ellentéte. Ő az érzelmes, kissé elvont és különc lány. Bevallom, voltak kissé furcsa dolgai, amivel én magam nem tudtam azonosulni, viszont nagyra értékeltem a másságot és az egyediséget a karakterében. Megszerettem a lányt, ami NA főhősnők tekintetében nem gyakran történik meg velem.
Magának a sztorinak voltak gyenge pontjai, amiket kissé feleslegesnek vagy kidolgozatlannak véltem. Itt főleg a történet drámai csúcspontjára gondolok, ami szerintem nem feltétlenül volt szükséges. De ez semmit nem változtat azon, hogy nagyon megérintett ez a történet. Nem egyszer könnybe lábadt a szemem a szomorú vagy megható sorokat olvasva.
Ritka kincs az ilyen.

Fallen_Angel P>!
Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

Visszakerestem az értékeléseimet Brittainy könyveiről, de alig egy-kettőt értékeltem, pedig szeretem az írásait. Most is gondolkodtam rajta, hogy kihagyom, de ennek nem az az oka, hogy nem tetszett a könyv (nagyon is tetszett), hanem az, hogy én nem vagyok képes sokadszor is értelmesen megfogalmazni, hogy Ms. Cherry mennyire szépen ír.
A sorozatból a The Silent Waters a nagy kedvencem, de Graham és Lucy történetéé a második hely, méghozzá szoros versenyben. Egyébként nehéz megmagyarázni, hogy miért, de halványan emlékeztet a könyv az első részre. Nem a története, mert az teljesen más, talán inkább a hangulat, amit olvasás közben éreztem.


Népszerű idézetek

pveronika>!

Love.
The emotion that made people both soar and crash. The feeling that lit humans up and burned their hearts. The beginning and ending of every journey.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
pveronika>!

We weren’t supposed to feel this way.
We weren’t supposed to fall for one another, she and I. Yet it seemed gravity had a way of pulling us closer.

pveronika>!

“Lucille?”
“Yes?”
“You make the world a lot less dark.”

pveronika>!

Within seconds, my heart filled with more love than I had thought possible.
Because that was the thing about hearts—when you thought they were completely full, you somehow found room to add a little more love.
Loving Lucy Hope Palmer wasn’t a choice; it was my destiny.

pveronika>!

“It’s you,” I whispered, our lips still slightly touching. “My greatest hope is, and always will be, you.”

pveronika>!

She was the girl who felt everything, and I was the man who felt nothing at all.

pveronika>!

She wore her heart on her sleeve, and I kept my heart wrapped in steel chains deep within my soul.

pveronika>!

“Thank you, Graham.”
“For what?”
“Catching me before I hit the ground.”

pveronika>!

I felt her entire being wrapping around my soul, soaking me in, changing me into a better man than I’d ever thought I could be.
I’d died a million deaths before I gave living a chance, and my first breath of life was taken from her lips.

pveronika>!

I could almost see it—how she placed the entire world on her shoulders, and how the world was slowly weighing her down.


A sorozat következő kötete

Romance Elements sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: November 9 (angol)
Colleen Hoover: Maybe Someday
L. J. Shen: Pretty Reckless
Courtney Cole: If You Leave
Colleen Hoover: Ugly Love
Julia Quinn: To Sir Phillip, with Love
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Erin Watt: Twisted Palace