Az igazat megvallva az elején egy picit nehéz volt megírnom ezt az értékelést, és rendezni a csapongó gondolataimat, valószínűleg azért, mert amikor a könyv utolsó oldalaihoz értem, rengeteg érzés kavargott bennem. Olyan érzések, amelyeket csak nagyon kevés könyv tud kiváltani belőlem, és emellett ott volt az a túláradó, tiszta öröm is, hogy olvashattam ezt a gyönyörű történetet.
Ez a könyv nem egy könnyű olvasmány. Néhány igencsak komoly témát érint, úgy mint drogok, családon belüli erőszak és betegségek, ugyanakkor mégis, a sötétség mellett egy aprócska fénysugár mindig képes volt megtalálni az útját a felszínre. Annyira kivételesen szép volt látni, ahogyan a valóság csúfsága és a fény által nyújtott szépség egyesülni tudott ebben a történetben, és hogy Brittainy C. Cherry micsoda tehetséggel, csupán szavai erejével nyújtotta át mindazt a „magasságot” és „mélységet” amelyet ez a gyönyörű kötet tartogatott.
Alyssa Marie Walters és Logan Francis Silverston egy élelmiszerboltban találkoznak először, ahol Alyssa pénztárosként dolgozik. Miután Alyssa kisegíti Logan-t egy kínos szituációból, ők ketten barátokká, majd később legjobb barátokká válnak. A kettejük közötti kötelék az évek során olyan erőssé válik, hogy őszintén úgy gondolják, hogy ezt soha semmi nem szakíthatja el.
Logan a város sötétebbik feléből származik, ahol a mindennapok része az éhség, a drogok és az erőszak. Ugyan hosszabb időszakokra nem tudja lerázni magáról a démonait, azonban amikor Alyssa-val van, minden sokkal jobbnak és egy picit fényesebbnek tűnik. És Logan-nek vannak álmai. Arról álmodozik, hogy egy napon örökre meg fogja találni a kiutat az élete nyújtotta sötétségből, és talán egy napon séf lehet, és saját éttermet nyithat.
Alyssa a város jobbik feléről származik. Az édesanyja egy védőügyvéd, így egy anyagilag is stabil hátterű családból származik, azonban Alyssa-t soha nem érdekelték Lo külsőségei. Az egyetlen dolog, ami érdekli –a zongorázáson kívül-, az a gyönyörű lélekkel teli szív, amely Lo mellkasában lakozik.
Az a szerelem, amelyen Alyssa és Logan közösen osztoznak, őszintén gyönyörű. Mindkettejük karaktere igazán összetett és sokrétű, és örökre bevésték magukat a szívembe. Nagyon szerettem a tökéletlenségeiket, a tiszta szívüket, és hogy minden akadály ellenére az út végén képesek voltak megtalálni a reményt, és a lehetőséget az új esélyekre és a hamuból való újjáéledésre. A könyv egyes részei összetörték a szívemet, majd a következő oldalak ismét képesek voltak mosolyt varázsolni az arcomra. Az írónő stílusa egyszerűen felfoghatatlanul gyönyörű, összesen 63 (!!!) idézetet gyűjtöttem ki ebből a csodálatos könyvből (azt hiszem, hogy ez valamiféle rekord).
Továbbra sem tudom, hogy az epilógus eléggé valósághű volt-e számomra, de a végén mégis nagyon hálás vagyok, hogy ezt a befejezést választotta az írónő. El kell mondanom, hogy Brittainy C. Cherry ismét képes volt egy kedvenc könyvvel megajándékozni, és határozottan mondhatom, hogy számomra ez volt 2016 eddigi legjobb olvasmánya! Elvesztem ebben a történetben. Olvasás közben elvesztettem az időt, elvesztettem a körülöttem lévő dolgokat, néhány órára elveszettem a külvilágot. Brittainy C. Cherry egyike azoknak a szerzőknek, akik csupán azzal a tiszta szépséggel rabul tudnak ejteni, amelyet a gyönyörű szavaik hordoznak. Ő egy igazi tehetség, és minden egyes alkalommal lenyűgöz, ahogy a történetei mindig megtalálják a lelkem legmélyebb, legrejtettebb zugait, ahogyan megérintenek a szavai, és hogy mindig annyi-annyi érzelmet tud előhozni belőlem. Megvettet, kicsordítja a könnyemet, és egyszerűen eléri, hogy érezzek.
*Most a blogomon egy dedikált példányt is nyerhettek ebből a csodálatos könyvből, a Facebookomon, pedig 2 ebook példányt sorsolok ki. :)*