Lebegés (Elements - Az vagy nekem 1.) 980 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Lebegés

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2016
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108284 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2016
390 oldal · ISBN: 9789634330684 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Tristan Cole · Elizabeth Baley · Faye · Emma Baley · Faye · Hannah Baley · Kathy · Kevin Cole · Mr. Henson · Tanner Michael Chase


Kedvencelte 243

Most olvassa 30

Várólistára tette 367

Kívánságlistára tette 412

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

a rossz napok miatt lesznek a jobbak mèg jobbak.

Azon tanakodtam, hogyan is foglaljam össze hogyan hatott rám ez a törtènet. Hogyan öntsem szavakba a gondolataimat, az èrzèseimet ès mikènt formáljam èrtelmes mondatokká, ami ráadásul lènyegretörő ?
Nem tudom, de az biztos, hogy lèlegzetelállító törtènet. Lenyűgöző.
Egyes könyvek elrepítenek egy olyan helyre minket, ahol álmodozhatunk, míg mások megmutatják a valóságot. Minden csúfságát ès keserűsègèt elènk tárja, azonban minden szèpsègèvel ès varázslatával együtt. Tristan ès Lizzie szerelme is ilyen valóságos.
Fájt a szívem èrtük, mert elveszettek, sebzettek ès összetörtek. Tele vannak fájdalommal ès kínnal. Viszont igazi túlèlők, mert ugyan volt, hogy hibáztak, de tovább küzdöttek a dèmonaikkal ès az őket körülvevő sötètsèggel.
A melankolikus hangulat ellenère, ami körüllengi a törtènetet a szereplőknek nagyon jó humorèrzèkük van. Majdnem annyiszor kacagtam rajtuk, mint sírtam:) Faye-ről, Elizabeth legjobb barátnőjèről pedig az jutott eszembe, hogy „mindenkinek van egy őrült barátja, ha neked nincs, valószínüleg te vagy az” :D Arcátlanul egyenes ès pofátlanul őszinte, ès igazi színbombákal festette a pillanatokat :)
Fogalmam sincs, hogy lehet ilyen vesztesègek után tovább menni, de ez a könyv megmutatta, hogy lehetsèges.
Ez a könyv maga a remèny, a bizakodás ès az újjászületès. Köszönöm az írónőnek❤
A könnyeim ellenère boldogan tettem le a könyvet ès magamhoz ölelve gondolkodtam, mert gyönyörű, meginditó gondolatokkal, vallomásokkal ès èrzèsekkel teli kötet.
Kedvenc lett.

24 hozzászólás
_Eriii>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Brittainy C. Cherry – Lebegés könyve volt angolul a legelső amelyen bőgtem, amely igazán megérintett. Az ő könyve után kezdtem keresni azokat a könyveket, amelyek a mélyebb, fájdalmasabb érzésekről szólnak. Az ő könyve után változott egy hatalmas nagyot az ízlésem, mert sajnos, most már nem igazán tudok élvezni egy YA/NA könyvet amelybe nincsenek meg azok a faktorok, amitől kisírom a belem, amelytől boldog leszek, amelytől nagyokat nevetek. Egyszóval a síros könyvekbe találtam meg a hozzám legközelebb állót. Egyszerűen csodaszépnek találom, amikor a sötétségben elveszett lelkek újra a fény fele veszik útjukat. Brittainy ilyen könyveket ír. Ez a történet is tele volt fájdalommal, kétségbeeséssel, sötétséggel, bánattal, kacagással. Egy mélységes, fájdalmas trauma után két ember megpróbál újból szeretni. Nagyon drukkoltam nekik. Angolul is kedvenc volt, és magyarul is az lett.
U.I
Kedves @Libri,
Isten látja lelkem nem kötekedek, mert nem tudok elég hálás lenni annak, hogy magyarul is olvashattam, de könyörgöm, miért kellett MADARAT csinálni a TICK-ből? Angolul annyira edés volt Emma mikor Ticknek szólította és tudtad mi volt a rendes szó. Megértem én, hogy magyarul valamit ki kellett találni, de miért MADÁR? Komolyan MADÁR? Nagy csúnya madár az. ajkat biggyeszt……..

11 hozzászólás
vikcs>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/brittany-c-ch…

"Ez a könyv egy csoda. Fájdalmasan őszinte és ha teljesen össze vagy törve, akkor is reményt kapsz. Mert a főszereplők is elvesztették minden hitüket, minden reményüket, mindent, ami az életüket jelentette. Mégis egymásban megtalálták azt, amivel a szívük apró pici darabkáit, ha nem is teljesen, akkor is kicsit összeforrasztották egymáshoz fűződő letagadhatatlan érzelmeik.

Olyan szívbetépően vannak megírva a sorok, hogy képtelen voltam elszakadni a könyvtől, és én is átéltem minden egyes érzelmet, ami Tristan és Liz lelkében zajlott. Sírtam, nevettem, összeszorult a szívem, aztán repültem, magasan szálltam, lebegtem a boldogságtól. Nekem olyan különleges helyet kapott a szívemben, hogy újra és újra szeretném majd átélni a történetet. "

11 hozzászólás
Infierno>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

A könyvvel először egy kirakatban talalálkoztam, és azonnal beleszerettem a borítójába. Nem is tudom, enélkül hogy képzeltem volna el Tristant. Általában nem szeretem, ha a főszereplő van a borítón, mert az olvasónak nem adatik meg, hogy saját fantáziája szerint képzelje el az adott személyt. Itt viszont, ha nem Tristan van rajta, valószínűleg Szépség és a szörnyetegből a szörnyeteget képzeltem volna el :)

Maga a történet is magával ragadott az elején, sokszor éreztem magam is Tristan és Liz érzéseit. Kedvenc szereplőm Faye volt, aki a vicces kis megjegyzéseivel oldotta fel a sötét hangulatot. Nagyon sokszor megmosolyogtatott. Az idézetek is sokatmondóak voltak, tetszett a nyelvezetük, megfogalmazásuk.

Azt az egy csillagot viszont le kellett vonnom a befejezése miatt. Szerintem ennek egyáltalán nem kellett volna benne lenni, nem is értem, hogy került az oda. Mintha már nem is a Lebegést olvastam volna.

Összességében nagyon jól kikapcsolt, kicsit elfeledkezhettem a segítségével a kötelezettségekről. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.

2 hozzászólás
Bree_olvas>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Hát ez fantasztikus volt. Hihetetlen, megdöbbentő, szomorú, de csodálatos. Pár perce fejeztem be és…egyszerűen alig vannak szavaim. Nagyon sok jót hallottam erről a könyvről, de nem gondoltam, hogy ez lesz a története, hogy ennyire tetszeni fog.
Imádom a borítót, alig várom, hogy valóban a polcomon tudhassam. És a történet. Szintén csillagos ötös!
Borzalmas, ami a két főszereplővel történt. Ennyire, ekkora nagy szívvel szeretni valakit és utána elveszíteni szörnyű és kibírhatatlan érzés lehetett.. És ezek után tovább lépni, újra kezdeni, megpróbálni szeretni…

Faye egyszerűen káprázatos egy barátnő volt. Nagyon sokat nevettem az ő jeleneteinél. Jó, hogy az írónő ilyennek teremtette meg. Színt vitt a komor, bús jelenetek közé.
Nagyon tetszettek a visszaemlékezések is. :)
spoiler
Lélegezz <3 csak ennyi a lényeg!

1 hozzászólás
Naiva P>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Valójában nem sok csakis pozitív hangvételű újdonságot tudnék hozzáfűzni, amit ne tettek volna meg már sokan mások. Emlékszem, amikor először olvastam ezt a könyvet csak angolul már akkor sejtettem, hogy ennek a könyvnek óriási sikere lesz kishazánkban is. Már akkor éreztem, hogy az írónő egy különleges tehetség. Azóta tudom, mivel majdnem minden könyvét olvastam. Egyik kedvenc írónőm.
Szerintem nagyon jól megírt, érzelmekkel teli történet. Amit nagyon szerettem benne az a humor és külön dicséretet érdemel, hogy a történet végét sem éreztem elkapkodottnak. Nem a kedvenc könyvem Brittainy-tól, de kívül-belül szép könyv. Nem kizárt, hogy elfogult vagyok az írónővel szemben, de nem is tudnék 5 csillagnál kevesebbet adni.

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Ez valami hihetetlen volt. Hihetetlenül szívet melengető, és szépséges.♥ Tudtam én, hogy nem lett volna szabad eddig halogatni, de úgy tűnik a Lebegésnek csak most jött el az ideje.
Már az első mondattal megfogott magának a könyv, és nem is eresztett el, egészen az utolsó oldalig. Én is szívesen lettem volna Tristan éltető levegője. Szívesen átsegítettem volna a sötétségen, csak hogy a végén képes legyen továbblépni. Annyira fájt még olvasni is a veszteségéről… persze Lizzie-t is nagyon sajnáltam, és habár nem mérhető egyik veszteség a másikhoz, neki mégiscsak ott volt Emma, aki fényt vitt az életébe.
Emmát annyira imádtam. Olyan édes volt, amikor az anyukáját vigasztalta, vagy épp Tristannal veszekedett.♥ Igazából mindhármójukat teljesen megszerettem. Tristan tetoválásai… biztos csodálatos látvány lehetett. *-* És Elizabeth, olyan jó, hogy mindig kitartott Tristan mellett. Minden ember másképp éli meg a kínt, másképp gyászol, másképp teszi túl magát a veszteségen. Nincs megírva mikor és mit kell tenni. Ezért is tetszett Tristan és Elizabeth kapcsolata, mert ők megértették, vigasztalták egymást, ott voltak egymásnak, ha szükség volt rá, és hagytak időt, hogy kialakuljom valami sokkal belsőségesebb kettejük között.
Szerettem az egészet úgy, ahogy van. És az epilógus, jaj, nekem!♥ :')

7 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Amikor ezeket a sorokat írom tudomásul veszem, hogy valószínű kifogok kapni azon molyocskáktól, akik szeretik, ezért ha úgy érzed irritáló a stílusom, kérlek GÖRGESS TOVÁBB! Köszönöm.

Első kérdésem, ami valószínű mindenkinek egyértelmű, csak nekem nem, hogy miért van rajta a romantikus címke?
Ugyanis két viharvert ember, borzalmasan fárasztó érzelmi „tragédiáját” olvastam, de egy gramm romantikát nem találtam benne.
Most nekem van fogalom zavarom, vagy a mai értelmezés már túl burjánzott és le vagyok maradva????

Hogy biztos, ami biztos alapon történjen, nagyon nyitott szemmel és lélekkel olvastam, esküszöm beleadtam mindent ami tőlem telet. De csak azt értem el, hogy rájöttem, én ezt egyszerűen rühellem.
Miért van az, hogy ma divat könyv lett azon kötetek, melyekben mindig tropára tört lelkű karakterek, szenvednek és siránkoznak a lapokon, majd megtalálják egymást, és rájönnek egymás nélkül nem is tudnak létezni????
Viszont eme tragédiák igazából csak addig tartanak, amíg ez az „összefonódás” létre nem jön. Átlagban kapunk egy süllyedést, majdhogynem szakítást, majd ismételten egymásra találnak és mindenki rendben van, majd együtt újrakezdik az életüket.

Hogy őszinte legyek, szívesen olvasnék már végre egy olyan romantikus, erotikus történetet, ahol aktuális, – nem világ rengető – fájdalommal küzdenek a karakterek. Rendesen végig van vezetve az átélés, a fájdalom megélése, a megoldások keresése, majd egészséges keretek között való egymásra találás és feloldozás…!!!!!!

Biztosan sokat várok, mert azon túl, hogy untam, az utolsó lapig reménykedtem, hogy változik a vélemény. Hozzáteszem volt már ilyenben is részem.

Egyik karakterrel sem tudtam együtt érezni, pedig aztán elég empatikusnak tartom magam..

Fárasztó, és kicsit kiábrándító…és igen előre szólok végig olvasom a sorozatot, mert a negyedik kötetet imádjátok és tudni akarom, hogy nálam mit vált ki.
Nem, nem fogok előre rohanni, van időm, az idegeim kötélből lesznek…bár azért a remény ott van bennem a következő tetszeni fog ……

Kár érte.

53 hozzászólás
Niitaa P>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Gyönyörű történet az újrakezdésről.
A történet egy erőteljes kezdéssel indul, amihez az írónő szépen lassan adagolja hozzá a további eseményeket, hogy a végén egy újabb hatalmas lökettel zárjon.
A szívem legmélyéig hatolt, ezer darabra törte, majd lassan, óvatosan újra összerakta.
Szívemhez nőttek a szereplők, imádtam őket az összes kis hibájukkal együtt. spoiler
Rengeteg érzést kiváltott belőlem, együtt nevettem és sírtam velük.
Talán a kedvenc mozzanatom benne a tollak jelentősége. Úgy hiszem ez hatalmas segítség lehet egy gyermeknek, hogy fel tudja dolgozni az őt ért veszteséget. Amikor elvesztettem az édesanyámat én is ugyanígy kerestem a jeleket, bármit, amit Ő küldhetett.
Kiemelt helye lett a polcomon, szívemhez nőtt, teljesen.

11 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Brittainy C. Cherry: Lebegés

„Nem értettem, miként lehetséges, hogy két összetört ember ilyen mértani pontossággal találjon rá a másik szívének szétzúzott szilánkjaira.”

Egyszerűen néha le kellett tennem a könyvet pár percre és csukott szemmel vennem néhány mély levegőt. Ezt a regény csak így lehet olvasni. Beférkőzik a bőröd alá, meg sem áll a szívedig, ott pedig megtalálja a legféltettebb, legtitkosabb részt, és oda költözik be.
(…)
Ha valaki megkérdezné, milyen ez a regény, egyetlen szót mondanék: csoda.
Összetör, apró darabokra, mire eljutsz a könyv bő háromnegyedéig nincs olyan része a szívednek és a lelkednek, ami ép lenne.
Innentől, pont ahogy széttört, darabról-darabra kezd összerakni.
A végére pedig nem csak újra egész vagy…hanem egy kicsivel több is.
Gyászról szól ez a könyv. Szívet tépő, mélységesen fekete gyászról.
Újrakezdésről szól ez a könyv. Apró lépésekből felépülő újrakezdésről.
Szerelemről szól ez a könyv. Éltető, csodálatos, gyönyörű szerelemről.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/02/brittainy-c-c…

22 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Leelan_>!

T. C.: Ismered azt a helyet a rémálmok
és az álmok között? Ahol sohasem
jön el a holnap, és a tegnap fájdalma
teljesen megszűnik? Ahol a szíved
egyszerre dobban a szívemmel?
Ahol nem számít az idő, és a légzés
sem teher? Ahol nem létezik más,
csak a könnyű lebegés?
Ott szeretnék élni. Veled.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
pveronika>!

– Megéri a szívfájdalom azt a pár percnyi boldogságot, amiben részesülünk. És az összetört szív darabkái összeilleszthetők. Marad ugyan néhány heg meg vágás, és égő fájdalomként vissza-visszatérnek a múlt emlékei, de mi ez a fájdalom valójában? Emlékeztető arra, hogy még élünk. Olyan, mint az újjászületés.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
11 hozzászólás
efenera>!

– A legnehezebb a szeretett személy elvesztésében az, hogy az ember egy időre önmagát is elveszíti.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley
SzAngelika>!

Ahhoz, hogy az ember erősnek érezhesse magát, előbb meg kell tapasztalnia a gyengeséget.

291. oldal, 32. fejezet - Elizabeth

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség · Hannah Baley
pveronika>!

Ő volt a mennydörgés, én a villám, és már csak pillanatok választottak el bennünket attól, hogy kitörjön a tökéletes vihar.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole
3 hozzászólás
efenera>!

Amikor szeretsz valakit, nem akarsz mindenáron fájdalmat okozni neki. Amikor igazán szeretsz valakit, akkor előbbre helyezed a boldogságát a magadénál.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · fájdalom · szeretet
2 hozzászólás
pveronika>!

– Elizabeth?
– Igen?
– Veled könnyebb.
– Mi könnyebb velem?
(…)
– Életben maradni.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole
pveronika>!

Nem értettem, miként lehetséges, hogy két összetört ember ilyen mértani pontossággal találjon rá a másik szívének szétzúzott szilánkjaira.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
pveronika>!

– Muszáj megkérdeznem. Az a varázspálca a mutatóujján… melyik könyvből való?
– A Harry Potterből – válaszolta tényszerűen.
– Ó! Egyiket sem olvastam.
– Ezt komolyan mondja?
Felkuncogtam. – Sajnálom. Hiba?
Tristan zavart komolysággal méregetett. Biztosra vettem, hogy magában elítél. – Nem. Csak… sokszor látom könyvvel a kezében,ezért… felfoghatatlan, hogy még nem olvasott Harry Pottert. (…) én magam is szentül hiszem, hogy két könyv van a világon, amit mindenkinek el kellene olvasni, mert nagyjából minden megtalálható bennük, amit az életről tudni kell, vagy tudni érdemes: a Harry Potter és a Biblia.
– Tényleg minden? Két könyvben?
– Aha. Nagyjából. Ami nincs meg bennük, arra nincs is szükség. Ami engem illet… nos… a Bibliát még nem olvastam, de ott van a fontos teendőim listáján. – Halkan felnevetett. – Lehet, hogy ezért van örökös kudarcra ítélve az életem.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole

A sorozat következő kötete

Elements - Az vagy nekem sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Douglas: Szívatás
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha
John Green: Teknősök végtelen sora
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Vi Keeland: A beosztott