Lebegés (Elements - Az vagy nekem 1.) 729 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Lebegés

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Eredeti mű: Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2016
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108284 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2016
390 oldal · ISBN: 9789634330684 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 43

Szereplők népszerűség szerint

Tristan Cole · Elizabeth Baley · Elijah Baley · Faye · Emma Baley · Faye · Hannah Baley · Kathy · Kevin Cole · Mr. Henson · Tanner Michael Chase


Kedvencelte 211

Most olvassa 32

Várólistára tette 317

Kívánságlistára tette 369

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Brittainy C. Cherry: Lebegés

a rossz napok miatt lesznek a jobbak mèg jobbak.

Azon tanakodtam, hogyan is foglaljam össze hogyan hatott rám ez a törtènet. Hogyan öntsem szavakba a gondolataimat, az èrzèseimet ès mikènt formáljam èrtelmes mondatokká, ami ráadásul lènyegretörő ?
Nem tudom, de az biztos, hogy lèlegzetelállító törtènet. Lenyűgöző.
Egyes könyvek elrepítenek egy olyan helyre minket, ahol álmodozhatunk, míg mások megmutatják a valóságot. Minden csúfságát ès keserűsègèt elènk tárja, azonban minden szèpsègèvel ès varázslatával együtt. Tristan ès Lizzie szerelme is ilyen valóságos.
Fájt a szívem èrtük, mert elveszettek, sebzettek ès összetörtek. Tele vannak fájdalommal ès kínnal. Viszont igazi túlèlők, mert ugyan volt, hogy hibáztak, de tovább küzdöttek a dèmonaikkal, ès az őket körülvevő sötètsèggel.
A melankolikus hangulat ellenère ami körüllengi a törtènetet, a szereplőknek nagyon jó humorèrzèkük van. Majdnem annyiszor kacagtam rajtuk, mint sírtam:) Faye-ről, Elizabeth legjobb barátnőjèről pedig az jutott eszembe, hogy „mindenkinek van egy őrült barátja, ha neked nincs, valószínüleg te vagy az” :D Arcátlanul egyenes ès pofátlanul őszinte, ès igazi színbombákal festette a pillanatokat :)
Fogalmam sincs, hogy lehet ilyen vesztesègek után tovább menni, de ez a könyv megmutatta, hogy lehetsèges.
Ez a könyv maga a remèny, a bizakodás ès az újjászületès. Köszönöm az írónőnek❤
A könnyeim ellenère boldogan tettem le a könyvet ès magamhoz ölelve gondolkodtam, mert gyönyörű, meginditó gondolatokkal, vallomásokkal ès èrzèsekkel teli kötet.
Kedvenc lett.

24 hozzászólás
>!
_Eriii
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Brittainy C. Cherry – Lebegés könyve volt angolul a legelső amelyen bőgtem, amely igazán megérintett. Az ő könyve után kezdtem keresni azokat a könyveket, amelyek a mélyebb, fájdalmasabb érzésekről szólnak. Az ő könyve után változott egy hatalmas nagyot az ízlésem, mert sajnos, most már nem igazán tudok élvezni egy YA/NA könyvet amelybe nincsenek meg azok a faktorok, amitől kisírom a belem, amelytől boldog leszek, amelytől nagyokat nevetek. Egyszóval a síros könyvekbe találtam meg a hozzám legközelebb állót. Egyszerűen csodaszépnek találom, amikor a sötétségben elveszett lelkek újra a fény fele veszik útjukat. Brittainy ilyen könyveket ír. Ez a történet is tele volt fájdalommal, kétségbeeséssel, sötétséggel, bánattal, kacagással. Egy mélységes, fájdalmas trauma után két ember megpróbál újból szeretni. Nagyon drukkoltam nekik. Angolul is kedvenc volt, és magyarul is az lett.
U.I
Kedves @Libri,
Isten látja lelkem nem kötekedek, mert nem tudok elég hálás lenni annak, hogy magyarul is olvashattam, de könyörgöm, miért kellett MADARAT csinálni a TICK-ből? Angolul annyira edés volt Emma mikor Ticknek szólította és tudtad mi volt a rendes szó. Megértem én, hogy magyarul valamit ki kellett találni, de miért MADÁR? Komolyan MADÁR? Nagy csúnya madár az. ajkat biggyeszt……..

11 hozzászólás
>!
Infierno
Brittainy C. Cherry: Lebegés

A könyvvel először egy kirakatban talalálkoztam, és azonnal beleszerettem a borítójába. Nem is tudom, enélkül hogy képzeltem volna el Tristant. Általában nem szeretem, ha a főszereplő van a borítón, mert az olvasónak nem adatik meg, hogy saját fantáziája szerint képzelje el az adott személyt. Itt viszont, ha nem Tristan van rajta, valószínűleg Szépség és a szörnyetegből a szörnyeteget képzeltem volna el :)

Maga a történet is magával ragadott az elején, sokszor éreztem magam is Tristan és Liz érzéseit. Kedvenc szereplőm Faye volt, aki a vicces kis megjegyzéseivel oldotta fel a sötét hangulatot. Nagyon sokszor megmosolyogtatott. Az idézetek is sokatmondóak voltak, tetszett a nyelvezetük, megfogalmazásuk.

Azt az egy csillagot viszont le kellett vonnom a befejezése miatt. Szerintem ennek egyáltalán nem kellett volna benne lenni, nem is értem, hogy került az oda. Mintha már nem is a Lebegést olvastam volna.

Összességében nagyon jól kikapcsolt, kicsit elfeledkezhettem a segítségével a kötelezettségekről. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.

2 hozzászólás
>!
vikcs P
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/brittany-c-ch…

"Ez a könyv egy csoda. Fájdalmasan őszinte és ha teljesen össze vagy törve, akkor is reményt kapsz. Mert a főszereplők is elvesztették minden hitüket, minden reményüket, mindent, ami az életüket jelentette. Mégis egymásban megtalálták azt, amivel a szívük apró pici darabkáit, ha nem is teljesen, akkor is kicsit összeforrasztották egymáshoz fűződő letagadhatatlan érzelmeik.

Olyan szívbetépően vannak megírva a sorok, hogy képtelen voltam elszakadni a könyvtől, és én is átéltem minden egyes érzelmet, ami Tristan és Liz lelkében zajlott. Sírtam, nevettem, összeszorult a szívem, aztán repültem, magasan szálltam, lebegtem a boldogságtól. Nekem olyan különleges helyet kapott a szívemben, hogy újra és újra szeretném majd átélni a történetet. "

11 hozzászólás
>!
BreeS
Brittainy C. Cherry: Lebegés

http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/07/brittainy…

Hát ez fantasztikus volt. Hihetetlen, megdöbbentő, szomorú, de csodálatos. Pár perce fejeztem be és…egyszerűen alig vannak szavaim. Nagyon sok jót hallottam erről a könyvről, de nem gondoltam, hogy ez lesz a története, hogy ennyire tetszeni fog.
Imádom a borítót, alig várom, hogy valóban a polcomon tudhassam. És a történet. Szintén csillagos ötös!
Borzalmas, ami a két főszereplővel történt. Ennyire, ekkora nagy szívvel szeretni valakit és utána elveszíteni szörnyű és kibírhatatlan érzés lehetett.. És ezek után tovább lépni, újra kezdeni, megpróbálni szeretni…

Faye egyszerűen káprázatos egy barátnő volt. Nagyon sokat nevettem az ő jeleneteinél. Jó, hogy az írónő ilyennek teremtette meg. Színt vitt a komor, bús jelenetek közé.
Nagyon tetszettek a visszaemlékezések is. :)
spoiler
Lélegezz <3 csak ennyi a lényeg!

1 hozzászólás
>!
Naiva P
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Valójában nem sok csakis pozitív hangvételű újdonságot tudnék hozzáfűzni, amit ne tettek volna meg már sokan mások. Emlékszem, amikor először olvastam ezt a könyvet csak angolul már akkor sejtettem, hogy ennek a könyvnek óriási sikere lesz kishazánkban is. Már akkor éreztem, hogy az írónő egy különleges tehetség. Azóta tudom, mivel majdnem minden könyvét olvastam. Egyik kedvenc írónőm.
Szerintem nagyon jól megírt, érzelmekkel teli történet. Amit nagyon szerettem benne az a humor és külön dicséretet érdemel, hogy a történet végét sem éreztem elkapkodottnak. Nem a kedvenc könyvem Brittainy-tól, de kívül-belül szép könyv. Nem kizárt, hogy elfogult vagyok az írónővel szemben, de nem is tudnék 5 csillagnál kevesebbet adni.

6 hozzászólás
>!
Niitaa P
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Gyönyörű történet az újrakezdésről.
A történet egy erőteljes kezdéssel indul, amihez az írónő szépen lassan adagolja hozzá a további eseményeket, hogy a végén egy újabb hatalmas lökettel zárjon.
A szívem legmélyéig hatolt, ezer darabra törte, majd lassan, óvatosan újra összerakta.
Szívemhez nőttek a szereplők, imádtam őket az összes kis hibájukkal együtt. spoiler
Rengeteg érzést kiváltott belőlem, együtt nevettem és sírtam velük.
Talán a kedvenc mozzanatom benne a tollak jelentősége. Úgy hiszem ez hatalmas segítség lehet egy gyermeknek, hogy fel tudja dolgozni az őt ért veszteséget. Amikor elvesztettem az édesanyámat én is ugyanígy kerestem a jeleket, bármit, amit Ő küldhetett.
Kiemelt helye lett a polcomon, szívemhez nőtt, teljesen.

11 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Ez valami hihetetlen volt. Hihetetlenül szívet melengető, és szépséges.♥ Tudtam én, hogy nem lett volna szabad eddig halogatni, de úgy tűnik a Lebegésnek csak most jött el az ideje.
Már az első mondattal megfogott magának a könyv, és nem is eresztett el, egészen az utolsó oldalig. Én is szívesen lettem volna Tristan éltető levegője. Szívesen átsegítettem volna a sötétségen, csak hogy a végén képes legyen továbblépni. Annyira fájt még olvasni is a veszteségéről… persze Lizzie-t is nagyon sajnáltam, és habár nem mérhető egyik veszteség a másikhoz, neki mégiscsak ott volt Emma, aki fényt vitt az életébe.
Emmát annyira imádtam. Olyan édes volt, amikor az anyukáját vigasztalta, vagy épp Tristannal veszekedett.♥ Igazából mindhármójukat teljesen megszerettem. Tristan tetoválásai… biztos csodálatos látvány lehetett. *-* És Elizabeth, olyan jó, hogy mindig kitartott Tristan mellett. Minden ember másképp éli meg a kínt, másképp gyászol, másképp teszi túl magát a veszteségen. Nincs megírva mikor és mit kell tenni. Ezért is tetszett Tristan és Elizabeth kapcsolata, mert ők megértették, vigasztalták egymást, ott voltak egymásnak, ha szükség volt rá, és hagytak időt, hogy kialakuljom valami sokkal belsőségesebb kettejük között.
Szerettem az egészet úgy, ahogy van. És az epilógus, jaj, nekem!♥ :')

7 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Brittainy C. Cherry: Lebegés

Nem szoktam borito alapján itélni, de amikor megláttam tudtam, hogy nekem ezt olvasnom kell (bár ez már nem mostanában volt). Hihetetlenül érzelemdus könyv lett. Ami meglepett az az volt, hogy a komoly téma mellett azért akadt hely a humornak is. („ A türelem sz@rt terem.")
Nem szoktam ilyen témárol olvasni, mert tudom magamrol, hogy végig sirva fogom olvasni, és ez most is igy volt. Kellett egy pár zsepi. Ettöl függetlenül nagyon tetszett a történet. Az eleje buskomor volt, a sok gyásztol, de szép lassan követhetjük nyomon két megtört lélek felépülését.

3 hozzászólás
>!
vIVIv
Brittainy C. Cherry: Lebegés

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Féltem, hogy nem fogom szeretni, de tévedtem. Engem is elvarázsolt Tristan és Elizabeth története.
A szívem sokszor összetört, majd sikerült összeragasztani végül az apró darabokat. Fájdalmasan szép szerelmi történet kettejüké, ami drámai módon fonódik össze. Mindkettejük esetében gyászolják elvesztett szeretteiket, ezáltal egymásra találnak, osztoznak a fájdalmon, mígnem eljuttnak arra a pontra, hogy szükségük van a másikra, de persze miért is ne lenne rosszakaró, aki tönkre akarja tenni kettejük boldogságát.
Nem akartam elhinni, hogy spoiler képes volt erre…ilyen embernek nem szabadott volna emberek között lennie, hanem bezárva kellett volna lennie valahova, ahonnan soha sem jut ki. Igaz, a végén ez már mindegy, de mégis szörnyű belegondolni abba, hogy mit tett és még meg sem bánta.
Emma annyira cuki kislány, teljesen elvarázsolta az először mogorvának és magának való Tristant.
Tökéletes történet, tökéletes írásmód. Csak ajánlani tudom. :) Megérinti az ember szívét ez a történet és nem akarod elengedni. :)


Népszerű idézetek

>!
B_Vivien_Kitti P

T. C.: Ismered azt a helyet a rémálmok
és az álmok között? Ahol sohasem
jön el a holnap, és a tegnap fájdalma
teljesen megszűnik? Ahol a szíved
egyszerre dobban a szívemmel?
Ahol nem számít az idő, és a légzés
sem teher? Ahol nem létezik más,
csak a könnyű lebegés?
Ott szeretnék élni. Veled.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
>!
pveronika

– Megéri a szívfájdalom azt a pár percnyi boldogságot, amiben részesülünk. És az összetört szív darabkái összeilleszthetők. Marad ugyan néhány heg meg vágás, és égő fájdalomként vissza-visszatérnek a múlt emlékei, de mi ez a fájdalom valójában? Emlékeztető arra, hogy még élünk. Olyan, mint az újjászületés.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
11 hozzászólás
>!
efenera

– A legnehezebb a szeretett személy elvesztésében az, hogy az ember egy időre önmagát is elveszíti.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley
>!
SzAngelika

Ahhoz, hogy az ember erősnek érezhesse magát, előbb meg kell tapasztalnia a gyengeséget.

291. oldal, 32. fejezet - Elizabeth

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség · Hannah Baley
>!
efenera

Amikor szeretsz valakit, nem akarsz mindenáron fájdalmat okozni neki. Amikor igazán szeretsz valakit, akkor előbbre helyezed a boldogságát a magadénál.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · fájdalom · szeretet
2 hozzászólás
>!
pveronika

– Elizabeth?
– Igen?
– Veled könnyebb.
– Mi könnyebb velem?
(…)
– Életben maradni.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole
>!
pveronika

Ő volt a mennydörgés, én a villám, és már csak pillanatok választottak el bennünket attól, hogy kitörjön a tökéletes vihar.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole
3 hozzászólás
>!
pveronika

Nem értettem, miként lehetséges, hogy két összetört ember ilyen mértani pontossággal találjon rá a másik szívének szétzúzott szilánkjaira.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Cole
>!
pveronika

– Muszáj megkérdeznem. Az a varázspálca a mutatóujján… melyik könyvből való?
– A Harry Potterből – válaszolta tényszerűen.
– Ó! Egyiket sem olvastam.
– Ezt komolyan mondja?
Felkuncogtam. – Sajnálom. Hiba?
Tristan zavart komolysággal méregetett. Biztosra vettem, hogy magában elítél. – Nem. Csak… sokszor látom könyvvel a kezében,ezért… felfoghatatlan, hogy még nem olvasott Harry Pottert. (…) én magam is szentül hiszem, hogy két könyv van a világon, amit mindenkinek el kellene olvasni, mert nagyjából minden megtalálható bennük, amit az életről tudni kell, vagy tudni érdemes: a Harry Potter és a Biblia.
– Tényleg minden? Két könyvben?
– Aha. Nagyjából. Ami nincs meg bennük, arra nincs is szükség. Ami engem illet… nos… a Bibliát még nem olvastam, de ott van a fontos teendőim listáján. – Halkan felnevetett. – Lehet, hogy ezért van örökös kudarcra ítélve az életem.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Baley · Tristan Cole

A sorozat következő kötete

Elements - Az vagy nekem sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Vi Keeland: A beosztott
Courtney Cole: Ha velem maradsz
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kristen Callihan: Idol
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Kim Karr: Kötődés
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Colleen Hoover: Confess – Vallomás