Gravitáció (Elements - Az vagy nekem 4.) 40 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Engem ​az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket.
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám.
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.

Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál.… (tovább)

Eredeti mű: Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2019
380 oldal · ISBN: 9789634335337 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634334323 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Most olvassa 22

Várólistára tette 107

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/02/brittainy-c-che…

"Nem vártam se többet, se kevesebbet. Pontosan megkaptam azt, amire számítottam, mégis messze túlmutatott minden elképzelésemen. Ha tételesen nézem, akkor a számomra fontos dolgokból a megfelelő mennyiség jutott, mégis, a dolgok mögött húzódó érzelmek által egy újfajta könyves élménnyel gyarapodtam.
Lucy és Graham története bekerült a nagybetűs kedvencek közé. Az őket összekötő érzelmek mélysége kétségtelen. Ritka, még a könyvek lapjain is, ez a fajta tisztaság. Csodálatos volt látni, ahogy a gravitáció kettejüket a földhöz szögezi, nem engedi, hogy túl messze repüljenek, de mégsem taglózza le őket. Törékeny egyensúly. Egy mérleg, melynek, noha néha-néha kilengenek mindkét irányba a mércéi, mégis mindig visszatalálnak az alapértékhez.
A szívemnek pont egy ilyen romantikus történetre volt szüksége. Visszaadta a műfajba vetett hitemet. Megmutatta, hogy nem csak ponyvák léteznek, hanem még mindig akad közöttük egy-egy kiemelkedő műalkotás. A legszebb, hogy hiába vannak hibái, hiába jöttem rá már az első jelnél a történet fő meglepetésére, hiába voltak benne kevésbé kedvelt karakterek is, ezek ellenére is azt kell, hogy mondjam, pont így tökéletes, ahogy van.
Szerettem a történetet. Szerettem a fontosabb szereplőket. Szerettem a fordulatokat. De a legjobban azt szerettem, amit belőlem kiváltott.
Ahogy az eddigi köteteket is, melyek Brittainy C. Cherry tollából származnak, úgy bátran merem ajánlani a Gravitációt is. Bárkinek. Mindenkinek. Csak olvassátok és érezzétek ti is a gravitáció súlyát a bőrötökön, miközben a lelketek a szárnyait bontogatja."

>!
BarbyMalik0112 P
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

„De hát a szív már csak ilyen. Amikor az ember azt hiszi, hogy már tele van, még mindig fér bele egy csöppnyi szeretet.”

Graham szavait idézve csak annyit mondanék, hogy az olvasók is pont így vannak a könyvekkel. Mikor azt hiszi az ember, hogy már annyi történet nyert előkelő helyet a szívében, hogy már nem is férne bele több, akkor rá kell jönnie, hogy még mindig eljuthat oda egy-egy regény. A Gravitáció is pont így volt az én szívemmel. Megtalálta az oda vezető utat, és elfoglalt egy különleges helyet az egyik zugában.

Lucy és Graham története igazán különleges, hiszen ki gondolná, hogy ennyire ellentétes személyiségek ennyire összeillenek. De hát az ellentétek vonzzák egymást, nem igaz? Méghozzá elemi erővel.

Mindenkinek ajánlanom Brittainy C. Cherry sorozatát, akik egy mélyebb, katartikus élményt kiváltó könyvre vágynak, amely nemcsak kikapcsol, hanem teljességgel is elvarázsol.

„Ha úgy érzed, hogy zuhansz, csak engedd el magad. Én itt vagyok melletted, hogy elkapjalak.”

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/02/brittainy-…

21 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika 
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Nahát ez igazán kellemes olvasmány volt :)
Élethű volt és ez tetszett benne a legjobban. Nem volt egyből szikra és bizsergés,nem ájuldoztak egymás testéről amikor meglátták egymást. Minden lassan indult meg köztük és ez nekem már megérte végig olvasni. Voltak helyzetek amik picit szúrtak a szemem ezért is vontam le az egy csillagot.
Lucy igazi álmodozó és kedves és szeretetre méltó. Igazan jó karakter az övé, ahogy Ollie tanár úr mondta,tisza spoiler
Graham egy 100%ig földön járó ember,aki valahol a kisgyermekkor körül elveszített minden reményt a szeretetre. Kellett neki egy Lucielle,hogy rájöjjön az élet szépségeire.
Lucy testvéreit nem akarom jellemezni,se nagyon szóba hozni. De egy valamit megjegyeznék…..Mari hiába is tért vissza,nekem nagy fájdalmat okozott. Jane vagy Lyric (vagy hogy hívják ),pedig egy szörnyeteg. Az indok, amiért gyűlölte a testvérét,szánalmas. Soha nem bántanám a testvéremet, azért amiért Ő.
Ráadásul amit tett,az én szememben végzetes és megbocsájthatatlan bűn. Ez a nő szánalmas és önző.
De szerencsére Talen jó helyre került. Lucy is Grahem nem is lehetnének nagyobb ellentétei egymásnak és mégis kiegészítik a másikat. :)
Maktub.

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Kétség sem férhet hozzá, az egész sorozat hatalmas kedvenccé vált. Minden történet más, mégis egyformán megérint. Nem tudod letenni a kezedből a könyvet, mert annyira olvastatja magát a történet, a csodálatos gondolatok. Számos gyönyörű idézet érdemel kiemelést és ez is csak azt jelenti, milyen szépen tud fogalmazni az írónő, milyen érzékletesen tudja átadni az érzelmeket.
A fülszöveg elég keveset árul el, ami nem is baj, így minden elem képes volt már az elején meglepni. Lucy szomorú múltja ellenére mindenben meglátja a jót és pozitív kisugárzása mindenkit magával ragad. Egy vidám színfolt bárhol jelenik meg. Anyja meghagyta neki, hogy mindig vigyázzon testvéreire és ő komolyan is veszi feladatát, sokszor önmagánál is előrébb helyezi ennek telesítését.
És vele szemben kaptuk Graham-et, akit megkeserített az élet. Régen lemondott arról, hogy saját boldogságát keresse, elfogadta megszokott életét és csak az írásnak él. Számára Lucy érthetetlen jelenség. Nem tudja átérezni életfelfogását, az állandó vidámságot, de örökké ő se tud ellenállni neki, lassan mintha rá is képes lenne némi boldogságot átragasztani. Tökéletes ellentétei egymásnak, de tudjuk, hogy így remekül ki tudják egészíteni egymást.
Annyira tetszett, hogy teljesen máshogy ütemben haladt a romantikus vonal, mint a legtöbb szerelmes regényben. Csak vártam és vártam, hogy mikor történik valami, de utólag egyáltalán nem bánom, hogy így történt, mert ez így volt tökéletes. Talán, de tényleg csak talán, még egy két Graham múltjában játszódó fejezetnek örültem volna, viszont így is megmutatták a lényeget.
Olvasáskor bennem is teljesen felment a pumpa, ahogy láttam, hogy mennyi igazságtalanságot kel végignéznie Lucy-nek és engem is dühített a tehetetlenség vele együtt. Lyric egy szívtelen dög, nehéz elhinni, hogy két testvér lehet ennyire különböző. Parker húzásain is csak fogtam a fejem, hogy hogy lehet Mari ennyire vak.
Ááá mindent éreztem a szereplőkkel együtt, hiszen tényleg olyan szépen volt átadva, hogy lehetetlenség nem belekerülni a történetbe. Nagyon fog hiányozni ez a sorozat, de remélem más regényei képesek lesznek kárpótolni a hátrahagyott űrt. *-*

>!
K_A_Hikari
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

„Nemcsak a pozitív dolgokat kell elfogadnunk, hanem mindent. Még akkor is, ha nem igazán tetszik, amit a sors kínál.”

Az a finom érzék, amivel az írónő képes egyre gyengédebb érzéseket ültetni a karakterei szívébe, nos, azt hiszem arra születni kell.
Mindig tudtuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást, itt pedig ez különösen igaz. A szereplők egymást, én pedig a regényt szerettem meg szép lassan.
Visszakaptam az érzést, amit már egy ideje nem váltott ki belőlem könyv: nem voltam képes letenni.
Ez egy csodálatos történet arról, hogy mindenki képes szeretni, és mindenki szerethető.
Arról, hogy az élet a legváratlanabb, legnehezebb pillanatokban adja nekünk a legszebb ajándékait.
Újraolvasós lesz.

Blogbejegyzés:
https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/02/brittainy-c…

1 hozzászólás
>!
Mariann_ P
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Ez a könyv a testvéri – és párkapcsolatokról szól.
3 lány, 3 partnerrel, akik kiderül majd a történetből, hogy mennyire szoros kapcsolatban vannak egymással.
Képbe bekerül egy kis újszülött,később csecsemő is.
A vele kapcsolatos dolgokat nagyon szerettem.
Összességében a könyv is tetszett, csak az a borító…
Értem én, hogy erotikus könyvek elején van ilyen -olyan férfi, vagy nő alak. De itt a 373 oldalon nem volt 3 oldalnál több erotika.
A szóban forgó (borítón lévő ) férfi író, állandóan a határidővel küzd, de kapott egy kisbabát , akiről gondoskodnia kell .
Így aztán nem tudom mikor lenne ideje edzeni, gyúrni, legfeljebb meztelen felsőtesttel a kislányát kenguruzza.
A borító köszönőviszonyban sincsen a tartalommal, inkább hatásvadásznak írnám.
Na, kimorogtam magam a borító miatt.
Amúgy egy olyan történetet olvashattam, amiben időnként nevettem, időnként összeszorult a szívem, de olyannyira lekötött, hogy amikor hazahoztam, beleolvastam , aztán le sem tettem. 1 napot gondolkodtam, az olvasottakon , az értékelésen …. Határozottan azt írhatom, hogy tetszett

1 hozzászólás
>!
Gaby33
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Gyorsan elolvastam ezt a könyvet. Már jó régen volt, hogy szinte egy ültő helyemben kiolvastam egy könyvet. Engem megfogott. Szerettem a szereplőket, még az „negatívabb” szereplőket. Kicsit szomorú és néhol igen fájdalmas volt a történet, néha a könnyeim és potyogtak, de nagyon olvastatta magát. Most valahogy erre volt szükségem.
Amivel egyedül nem vagyok kibékülve, az a borító. Annyira nem illik ehhez a könyvhöz…
Ennek ellenére tőlem megkapja az 5 csillagot, mert nagyon szép és megható volt a történet.

>!
pufivipi 
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

OMG! Imádtam a sorozat eddigi minden részét, de szerintem ez magasan viszi a prímet! Annyi érzelem részese lehettem, szerintem ennyit még egy könyv sem adott. Néha már túlcsordultam és azt vettem észre, hogy a könnyeim áztatják az arcomat. Graham falainak ledöntése, lelkének újjáépülése egy csodás folyamat eredménye. Lucy hippsztersége színt vitt a mindennapokba. Nem voltak felesleges körök, egyszerűen tökéletes volt, még mindig a hatása alatt vagyok.

>!
evii29
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

amikor azt hiszed, hogy nyomdahibás a könyv, de rájössz, hogy csak a könnyeidtől nem látod a betűket

aki az eredeti borítót átszerkesztette, nem olvasta a könyvet. A kék farmer színvilágában sem passzol, de pont az van a jelenetben, hogy feketét vett fel. Graham, én téged jobbra húználak, még öltönyben is, meg szar bemutatkozóval

Nagyon jó volt ez a kötet is, elolvadt a szívem, és összetört, megnagyobbodott, egyszerre, fogalmam sincs, hogy képes erre az írónő. Amikor annyira jó, hogy legszívesebben zokognál.
Szerintem viszont kicsit gyengébbre sikerült, mint az előzőek, a bonyodalmak valahogy túlzóak. Túl sok. Mintha egy CoHo könyvet olvastam volna.
De lehet, hogy azért vártam volna jobbat, mert annyi idő telt el a 3. megjelenése óta, hogy felnagyítódott az emlékezetemben. nincs mese, újra kell olvasni a sorozatot
Az epilógus meg szerintem felesleges.

hogy lehet egy gyereknek a Lyric nevet adni? Bár nekem a Talon is kicsit szokatlannak tűnt

>!
lady_An
Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Ez az a könyv amit kimondottan a borítója miatt kezdtem olvasni. :D Tény és való nem igazán illik a történethez, na de ismerjük be, jól néz ki a pasas. Nem vártam tőle sokat, sőt. A sorozat első része nem jött be. Másodikba belekezdtem, de félbehagytam, harmadikkal meg sem próbálkoztam. Ez viszont állítom a legjobb része, mivel nem csak végigolvastam hanem még tetszett is. Voltak benne nagyon szép gondolatok, mondatok, néha bizony meg is könnyeztem. Két hibája volt, de az egyikért nem vonok le pontot. Ez Mari volt, nem értettem miért adott új esélyt a gyökérnek, de ezért nem jár levonás mert nagyon sok nő ilyen ökör. Mondhatni életszerű volt. A levonás a gejl vége miatt volt.Fojtogatóan cukormázas volt, és kicsit összecsapott is. Olyan szépen kibontotta a történetet, ahogy két ember egymásba szeret, és a végét gyakorlatilag két oldalban elintézte, a rossz magától dobbant, mindent aláír, mindenbe beleegyezik, és minden happy, mindenki boldog. Nem gondolnám, hogy ez egy csettintésre ment. De tetszett a könyv

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Írás nélkül veszteséggel lett volna tele az életem.
Írás nélkül nyomoréknak éreztem volna magam.

73. oldal

5 hozzászólás
>!
Niitaa P

Mindig a leggyorsabb válasz a legigazabb.

35. oldal

>!
Niitaa P

– Az egyik felem szeretné kihagyni a közbeeső oldalakat, hogy elolvashassa, mi áll az utolsón, de egyrészt nem akarom megfosztani magam az olvasás izgalmától, másrészt imádom a végkifejletig fokozódó feszültséget.

134. oldal

>!
Niitaa P

Az, hogy mindig mosolyogsz, és szabadon cselekszel, még nem jelenti azt, hogy nem kalitkában élsz. Ez csak azt jelenti, hogy túl alacsonyra tetted a mércét, ettől érzed úgy, hogy másoknál magasabban szárnyalsz.

163. oldal

>!
Niitaa P

Legyenek ösztönzők. Legyenek igazak. Legyenek kalandvágyók.

52. oldal

>!
Niitaa P

A szeretet nem ver éket két ember közé. A szeretet nem fojtogató. A szeretettől kivirágzik az ember.

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
Niitaa P

Mikor szabadulsz meg végre a láncoktól, amelyekkel megbilincselted magad?

244. oldal

>!
Niitaa P

Tudod, hogy szavak híján mi viszi előre az emberi kapcsolatokat? A mosoly!

132. oldal

>!
Niitaa P

Aki az egyik embernek démon,az a másiknak angyal.

58. oldal

>!
K_A_Hikari

És egy nap mégiscsak befurakodott az életébe valaki.
Egy nő.
Egy nő, aki mindent érzett.
Egy nő, aki megmutatta neki, mit jelent élni, lélegezni, szeretni.
Egy nő, akiből erőt merített a legsötétebb napokon.

356. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kristen Callihan: Idol
Meghan March: Vágy és szerelem
Katie Ashley: A szív zenéje
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Vi Keeland: A beosztott