Disgrace 5 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Disgrace Brittainy C. Cherry: Disgrace

Each ​day I prayed for my husband to love me again.

After fifteen years together, he walked away from me, and into the arms of another.

I didn’t know how to cope. I didn’t know my worth. I didn’t know how to exist without him by my side.

All I wanted was for him to come back to me.

Then, Jackson Emery appeared.

He was supposed to be a distraction for my mind. A summer fling. A confidence boost to my bruised heart.

We were perfect for one another, because we both knew we wouldn’t last. Jackson didn’t believe in commitment, and I no longer believed in love. He was too closed-off for me, and I was too damaged for him.

Everything was fine, until one night my heart skipped a beat.

I didn’t expect him to make me laugh. To make me think. To make my sadness somewhat disappear.

When our time was up, my heart didn’t know how to walk away.

Each day I prayed for my husband to love me again, yet slowly my prayers… (tovább)

>!
CreateSpace, Washington, 2018
>!
402 oldal · ASIN: B07F2NT9NF
>!
CreateSpace, Washington, 2018
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781722429713

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gracelyn Mae Harris · Jackson Emery


Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Brittainy C. Cherry: Disgrace

*ARC kindly provided by author in exchange for an honest review.*

Brittainy C. Cherry ismét bebizonyította, hogy a szavaknak ereje van. Az írónő ezen könyve is csodálatos és megindító volt. Két nagyon különböző világ találkozott az oldalakon, de az ellentétek mégis képesek voltak megtalálni a közös harmóniát, és a szívem ismét teljesebb lett egy gyönyörű történettel.

Grace Harris 15 évnyi házasság után, fájdalommal és magánnyal a szívében tér haza a nyárra szülővárosába, a Georgia állambeli Chesterbe. A pletykás kis városkában a lelkész lányaként és a város leggazdagabb családjának leszármazójaként mindig is elvárás volt, hogy tökéletesen nézzen ki, tökéletes viselkedjen, tökéletesen beszéljen és egyszerűen csak legyen tökéletes, de ha az ember belül darabokra van törve a tökéletesség látszatának fenntartása közel sem olyan könnyű feladat, és nem is tűnik már fontosnak.

Jackson Emery és annak alkoholista apja Chester városának kitaszítottjai. Jackson külső szemlélőként tipikus rosszfiúnak tűnik, aki nem jár templomba, mindenkit kerül a városban, és csak annyit akar, hogy hagyják békén. Jackson és Grace első találkozása sem alakul túl zökkenőmentesen, de Grace furcsa módon életének széthullott darabkáit mégis Chester fekete báránya mellett képes elkezdeni újra összerakni.

Nagyon érdekes volt a kontraszt, amit csupán a szereplők személyiségével képes volt létrehozni az írónő. Ők ketten nagyon más világból érkeztek . Fekete és a fehér, disgrace és grace. De ahogy haladtunk a történettel, a szerző szép lassan rétegről rétegre felfejtve megmutatta, hogy ahogy Grace-ben is van egy kis lázadás, úgy Jacksonnak is van egy sebezhető oldala. Azt hiszem azt már el sem kell mondanom, hogy az írónő gyönyörűen ír, és nem is véletlen, hogy a kedvenc szerzőim egyike.

Összességében ez egy különösen szép történet volt, amely olykor igencsak szívfájdító témákat érintett. Nem egyszer csordult ki a könnyem olvasás közben, ugyanakkor számos alkalommal csalt mosolyt az arcomra ez a történet. A legőszintébben ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/brittainy-c-cherry-disgrace/

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Brittainy C. Cherry: Disgrace

Nem győzöm magasztalni és csodálni Brittainy C. Cherry tehetségét! Ezúttal sem okozott csalódást, csodálatos történettel gazdagodtam! Őszintén mondom, hogy érzelemmel teli könyv volt, szerelemről, a család fontosságáról és önmagunk megtalálásáról. Attól a pillanattól kezdve, hogy rákoppintottam a „play” gombra, megszűnt körülöttem a világ. Ott voltam a Chester nevű kisvárosban és együtt lélegeztem a szereplőkkel. Grace-szel, a helyi pap lányával, és Jackson-nal a városka fekete bárányával. Mindketten gyorsan közel kerültek a szívemhez. Éreztem a fájdalmukat és a gyászukat, velük sírtam, velük dühöngtem, de a mosolyukban is osztoztam! Szerettem azt a lassú folyamatot, ahogy szereplőink lassan közel kerültek egymáshoz és különbségeik ellenére barátok, spoiler Imádtam a csendes könyvesbolt hangulatát (legszívesebben én is bekucorodtam volna az egyik sarokba).
Picit vérzik a szívem, mert nagyon árulkodó volt az spoilerszófordulat. Túl korán sikerült összekötni a pontokat Jackson spoiler. A borítóért felelős szerkesztő pedig szerintem átesett a ló túloldalára. Ettől függetlenül jár az öt csillag.

8 hozzászólás
>!
Everglow_ChroniclesofaBookshelf P
Brittainy C. Cherry: Disgrace

Azt a fűzfán fütyülő, jégen kopogó, hatlovas szánnal járó rézangyalát a hétszínű szitán keresztül szűrt sistergő ménkűnek…

Kérem szépen, ha valamiben a Disgrace nem szenved hiányt, akkor az az érzelem. Nem csak két ember szerelmét mutatja be, hanem inkább „körülöleli”, szinte nagyobb figyelmet fordít a kialakulásra, a körülményekre, mint a tényleges helyzetre. Egyszerűen lenyűgöző, hogy használja Brittainy a szavakat, a mondatokat és bennünket valaminek a kifejezésére, amit nem látunk, nem tudunk megfogni, mégis 24/7 velünk van. Kétségtelen, hogy Brittainy az egyik írónő, aki a legegyszerűbb, legalapvetőbb dologból is olyat hoz ki, amit az ember nem felejt, és bizonyított nemcsak a Behind the Bars, a Gravity of Us, hanem a Disgrace esetében is.

Csakhogy aki már korábban mást is olvasott tőle, annak van viszonyítási alapja. Így nézve sok benne az olyan hiba, amik miatt kikapartam volna a saját szememet. Sokszor oda szúrt, ahova pont nem kellett volna, és itt még nem áll meg a történet.

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.com/2018/07/bri…

@Niitaa, @Saille, @DittaV, @Naiva: tessenek benézni, nem felejtettem el leírni, amit akartam a borítóval kapcsolatban. :))

3 hozzászólás
>!
MyMoonlightLibrary_Steph P
Brittainy C. Cherry: Disgrace

A Disgrace minden olyan elemet hoz, ami egy érzelmekkel és drámával teli regénybe kell. Megismerjük Gracet, a másoknak megfelelni vágyó, csalódott nőt, aki férfi hűtlensége okán kénytelen átértékelni életét. Ebben segíti őt Jackson, aki látszólag veszélyes és barátságtalan, ám idővel megnyílik a nő előtt és felfedi érzelmes énjét. Grace és Jackson egymásban találnak menedéket az őket körülvevő rosszindulatú emberek közegében.
Ugyan Brittainy C. Cherry egy már megszokott karakterpárossal rukkolt elő, szép és lassan kibontakozó szerelmet alkotott. A romantikán túl pedig egy fontos üzenetet is közvetít a regény, még pedig azt, hogy sosem késő megtalálni önmagad. Bár nem találom kiemelkedőnek a Disgracet, nagyra értékelem, hogy az írőnő ilyen mondanivalóval látta el a történetet.

Bővebben:
http://mymoonlightlibrary.blogspot.com/2018/10/brittain…


Népszerű idézetek

>!
Szilvi00 P

They’re gonna bleed you out till you’re nothing, and then they’re gonna ask how you died.

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Emery
>!
Szilvi00 P

Sometimes, family got it wrong; sometimes, they said and did the wrong things because they were, after all, only human. Yet then there were those moments when they were right on time with their sparks of love.
Home is healing.

>!
Szilvi00 P

You could tell a lot about a man based on the type of books on his nightstand.

Kapcsolódó szócikkek: Gracelyn Mae Harris
>!
Szilvi00 P

It’s easy to judge others from afar. It’s easy to look at someone from outside your world and make blanket statements and judgments on who those people are. Because when you see others’ flaws, you somewhat justify that your flaws are better than theirs. But when you zoom in, when you truly look at the person beside you, you’ll see many of the same things. Hope. Love. Fear. Anger. Once you zoom in, you realize we are all similar in so many ways. We all bleed red, and even monster’s hearts can break. Just gotta remember to always zoom in.

>!
Szilvi00 P

“I’ve read about boys like you in books, ya know,” she whispered, her fingers slowly spinning spirals on my chest.
“Oh, yeah? What did those books teach you about boys like me?”
“Well…” She bit her bottom lip, and with a small inhalation, she whispered, “They taught me to stay away.”
“Then why are you so close?”
She tilted her head up, looking me straight in the eyes. “Because in those stories, the heroine never ever listens.”
“And then there’s trouble?” I asked.
“Yes, and then there’s trouble.”

Kapcsolódó szócikkek: Gracelyn Mae Harris · Jackson Emery
>!
Szilvi00 P

“I could destroy you,” I warned.
“Or save me.”
“Is it worth the risk?”
“Isn’t it always worth the risk?”

Kapcsolódó szócikkek: Gracelyn Mae Harris · Jackson Emery
>!
Szilvi00 P

Anxiety was a wild beast. It attacked me most in the quiet moments when the world was calm and I, too, should’ve been calm.

>!
Szilvi00 P

As I walked through town, I noticed Jackson leaving The Silent Bookshop, and his eyes locked with mine. He was giving me that same frown from earlier with his hands stuffed deep into his pockets.
I gave him a smile, and he shook his head. Deep breaths. I gave him a tiny frown, and he slowly nodded. Yes, yes, that feels right.
He didn’t want my fake expression, but the true one. The one that I never allowed myself to express in public.

>!
Everglow_ChroniclesofaBookshelf P

Someday, somewhere—anywhere, unfailingly, you’ll find yourself, and that, and only that, can be the happiest or bitterest hour of your life.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Colleen Hoover: It Ends with Us
Colleen Hoover: Losing Hope
Kim Holden: Bright Side (angol)
Amy Harmon: The Song of David
Colleen Hoover: November 9
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
Mariana Zapata: Wait for It