Csendfolyó (Elements - Az vagy nekem 3.) 558 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.

Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634332688 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331193 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Brooks Tyler Griffin · Maggie May Riley · Calvin · Mrs. Boone · Cheryl · Eric Riley · Mrs. Griffin · Sasha Riggs


Kedvencelte 143

Most olvassa 11

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Egy könyv, ami kicsit átformál, itt-ott sebet is ejt rajtad de vègeredmènyèben sokkal teljesebbnek èrzed szíved-lelked miután letetted ès apró mosoly bujkál a szád sarkában, amint eszedbe jut. Mindenkinek van ilyen könyve. Nekem a Csendfolyó is ilyen lett.
A maga csendes ès cseppet sem hivalkodó valójában ez az egyik legőszintèbb ès legtisztább szerelmi törtènet amiről eddig olvashattam.
A szerelem ès persze az èlet olyan magaslatait ès mèlysègeit láthatjuk, ami gyönyörű de mèrhetetlenül fájdalmas.
Brittany annyi különböző èrzelmet tár fel előttünk, hogy akaratunk ellenère telítődik a szívünk. Olykor hangtalanul nevettem vagy sírtam, nèha zokogtam ès cseppet sem nőiesen szürcsögtem de ez csupán annyit jelent, hogy tènyleg megèrintett ès sikerült a szívemig hatolnia.
Mint a könyv hátlapjára is írva van: ez a törtènet már milliók szívèhez utat talált ès kèrlek titeket, ha tehetitek engedjètek be ti is. Èn megtettem.
Mindenkinek szüksège lenne egy szemèlyre, aki a horgonya lenne a nehèz időkben ès nem hagyná, hogy a hullámok összecsapjanak a feje felett. Brooks ès Maggie is ilyenek voltak egymásnak. Ők igazán bátrak ès együtt mèg erősebbek.
Hálás vagyok, hogy olvashattam ezt a szerelmi törtènetet. Bár emlèkeznèk minden sorára, hogy felidèzzem.
Olvassátok!

27 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Nálam ez abszolút öt csillag, és tetszett annyira, mint a második rész. Olyan fura értékeléseket olvastam, hogy izgultam egy kicsit, de szerencsére nekem bejött. Szeretem ahogy ez a nő ír. Annyira élnek a szereplői, vagy szereted, vagy utálod őket. Maggie anyja az egyetlen, aki számomra elviselhetetlen volt. Nem hiszem el, hogy nem próbálhattak volna ki még más módszereket, hogy segítsenek a lányukon. Az meg kimondottan tetszett, hogy Maggie odavolt a könyvekért. Amit ő és Brooks csináltak velük, az annyira cuki volt.
(De kár, hogy a férjem utál olvasni!)
Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni.

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Ez a könyv egyszerűen tökéletes!
Az elején még olvadozol, nevetgélsz egy 10 éves gyermek bolondozásain, aztán szép lassan már ugyan ezért a gyerekért szakad meg a szíved. Azon gondolkozol, hogy ilyen traumából bizony nehéz lesz kilábalni, de bízol a főszereplőkben, és hiszed, hogy ha ők ketten ott vannak egymásnak, minden lehetséges.
Brooks és Maggie szerelme letaglózott. Többször is könnybe lábadt a szemem olvasás közben, főleg Brooks kitartása és odaadása miatt, aki, jöhetett bármi rossz, ott volt Maggienek. És amikor fordult a helyzet, Maggie erős maradt Brooks helyett is. Egymás horgonyai voltak.♥
A négy elem közül én mindig a vízhöz álltam a legközelebb – a Csendfolyó is mintha direkt szólongatott volna – ,így már meg se lepődtem, hogy ennyire imádtam az egészet.
Nem hiába, hogy ennyien szeretik a sorozatot, hisz Brittainy C. Cherry tudja mi a jó a szívnek.

13 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Szeretni valakit nem azt jelenti, hogy csak a napos oldalban osztozunk.Sokkal inkább azt jelenti, hogy mellette maradunk a felhőkbe burkolódzó éjszakákon is.

Brittainy C. Cherry ismét valóra váltotta azt, amit a könyve címében ígért. Ez a könyv maga a csend. Ebben a csendben a szereplőkkel együtt hallottuk meg a hallhatatlan hangokat, s szavak nélkül éreztük át az érzéseiket. Ugyanakkor a történet nagy része nyomasztó volt, s ugyanúgy fuldokoltunk akár a két főszereplő.
Szörnyű, ami Maggie-vel történt, és még szörnyűbb, hogy a szülei nem tesznek semmi azért, hogy kirángassák abból az állapotból, amelybe került. Arra vár mindenki, hogy az idő majd mindent megold. De az idő nem tudja meggyógyítani ilyen traumákat.
Szerencsére Brooks esetében Maggie jó tanácsokat kap, és nem bízza szerelmét az örök időkre, összeszedi magát és bátran kiáll magáért és az érzéseiért, ezzel bebizonyítva azt a szüleinek is, hogy a boldogságért tenni kell, mert az nem jön magától.

Nikolett0907 P>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

„– Nem biztos, hogy össze kell ragasztani azt, ami eltört – válaszoltam. – Talán elég az is, ha úgy szeretjük, ahogy van. Összetörten. Gyalázat lenne, ha csak azokat szeretnénk, akik épek és egészségesek.”

Na kérem, én vagyok a legjobban megdöbbenve magamon, ugyanis az első fele a könyvnek ugyan úgy, mint az első két része is, csapni való volt a számomra, de a második felétől elindult bennem valami érdeklődés és az utolsó lapnál csak pislogtam, hogy most ez komolyan ennyi volt?

Talán most először érzem az írónőnél, hogy fejlődést mutat, és valahogy a lelke is ott volt az általa megálmodott történetben.
Nem csak kitalált a karaktereket, és felépítette az eseményeket, hanem életet lehelt a szereplőkbe és lám – lám, még egy ilyen zordabb és finnyásabb olvasónak is tudott érdekességet és szórakozást nyújtani, mint amilyen jómagam is vagyok.

Tetszett, hogy a karakterek hatalmas változáson estek át, ahogy haladtam a történettel.
Már egyik sem idegesített és valahogy úgy éreztem letisztultak .

Nagyon örülök, hogy egy letisztult érzelmi és szerelmi kapcsolatot kaptam a végére.
Itt már nem volt semmi manír, csak a hús – vér valóság, szinte már azonosulni tudtam a főszereplővel.

Ezek után nem kis kíváncsisággal állok neki az utolsó kötetnek, mert többen váltig állítják, hogy mind közül a legjobb.
Nos állok elébe.

Ez pedig egy kellemes csalódás volt a számomra.

Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt!

5 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

„És ne feledd, hogy a te szívdobbanásaidtól forog a Föld.”

Brittainy ismét csodálatos történetet alkotott, de itt már azért kukacoskodnék néhány dologgal kapcsolatban.
Először is Maggie ugye tanúja lesz egy gyilkosságnak és 20 évig nem szólal meg, később írásban már kommunikál és nem hagyja el soha a biztonságot jelentő házat. Ugye akkora sokkot kapott, hogy elment a hangja és mindenhol az „ördögöt” látta. Na először is nekem az szúr szemet egy kicsit, hogy ugye Brooks megjelenik akkor a megbeszélt helyen és szólongatja a lányt ezáltal a gyilkos elmenekül. Ugyebár a gyilkos megijedt spoiler
Ezenkívül kiakadtam Maggie-re amikor az öreglány kórházban volt és nem volt képes bemenni hozzá, holott a néne évekig átjárt és teázott vele és segíteni próbált neki, erre amikor neki lett volna szüksége a lányra, cserbenhagyja. Oké..B tervként belüldte Brookst…
Viszont ami tetszett, ez a könyvcserebere jegyzetelés :) Annyira aranyos volt *-*
És persze örültem amikor a lány végül megtalálta a hangját és sajnáltam Brooks-t amiért az történt vele ami, de végül csak újra megtalálta a helyes utat és megkapta végre a boldogságot is. Az írónő utószavát kicsit megkönnyeztem..hát nah…érzékeny vagyok pöppet :)
Olvassatok sokat Brittainy-t mert csodaszép és egyben fájdalmas történeteket hoz el nektek.

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

„A te szívdobbanásaid forgatják a földet.”

Nem volt tökéletes, de talán éppen a tökéletlensége miatt lett számomra mégis felejthetetlen. ❤
Brooks… Újabb taggal bővült az álompasik tábora. ;)

vikcs>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

„Maggie és Brooks története egyszerre fájdalmas és gyönyörű. Végig úgy éreztem, hogy az írónő szavaival egyszerre töri össze és simogatja a szívem, miközben a szereplők is hozzám nőnek. Imádtam Maggie könyvmolyságát, megértettem a szenvedését és a gondjait, elolvadtam Brooks hűségétől, tisztaságától és kedvességétől. Nagyon tetszett, hogy a zene összekötötte őket, és hogy ott voltak egymásnak mindig, történjen bármi, még akkor is, amikor nehéz időket éltek át.

Mindenki megérdemel egy olyan szerelmet az életében, mint Brooks Tyler.

Fontos szerepet kap a címben említett csend, szépen felépül köré a történet. És amikor elolvastam az írónő utószavát…na, akkor majd' megszakadt a szívem. Szörnyű lehet ugyanazt átélni, amit Maggie, és Brittainy saját tapasztalatból merítve le merte írni a sorokat, kiadni magát a nagyvilág elé… az valami hihetetlen. Még jobban felnézek rá, mint eddig.

A sok jó mellett azonban azt kell mondanom, számomra ez volt az eddigi leggyengébb rész az Elements sorozatból. Kicsit úgy éreztem, túl volt nyújtva, mint a rétestészta, hogy Maggie problémája 20 éven keresztül nem tudott feloldódni, aztán hirtelen mégis, és ő sem tekintett rá olyan nagy dologként.

Összegezve ismét egy érzelem dús és csodálatos történetet olvashattunk, a szerelem napos és sötét oldaláról, valamint annak szépségéről. Mert mindenkinek van egy ember, aki számára a horgony, aki megmenti őt a sötétségtől, aki kihúzza őt a mély vízből, ha süllyedni kezd. Mert mindenki egy értékes és fontos ember, mindegy milyen vagy. Mert te is különleges vagy, ezért ne félj hallatni a hangod. Élj boldogan, és találd meg azt az embert, akivel ez most tényleg örökre szól. :)”

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/brittainy-c-c…

5 hozzászólás
Niitaa P>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Oké, még csak a harmadánál járok, de már most érzem, hogy kedvenc…..
Egyszerűen hihetetlen, ahogy Cherry ír ♥♥♥

~~~~~~~~~~

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy ezt az értékelést teljesen elfeledtem. Nem tudom, hogyan sikerült kihagynom, pont egy Cherry könyvet, de mégis összejött. Mivel lassan egy éve, hogy olvastam (újra kézbe is fogom majd venni) így csak felszínesen mondanék pár szót, mellyel jellemezném ezt az élményt is.
Számomra egy csodálatosan, tragikusan, mégis őszintén induló könyv volt a Csendfolyó, mely hamar belopta magát a szívemben. Imádtam a gyermeteg részeket, majd a későbbi fényfoltokat is. Cherry-ben most sem csalódtunk, a témát magként elültetve virágoztatja ki, mely teljes pompájában ragyog a végére.
Őszintén örültem, hogy itt már az erotikus tartalom a nullához közeleg, hisz ez a könyv nem kívánta meg a túlzott intimitást, ugyanakkor kicsit már elszálltnak éreztem az előzőekhez képest. Míg a Lebegést és a Tűzesőt rajongásik szerettem, addig a Csendflyóban kételkedtem a karakterekben. Nem voltak mindig hitelesek. Nem hiszem, hogy létezik ilyen pasi spoiler . Ám a mondanivalója kárpótolt, s a csendet hallgatva is megértettem e történet fontosságát, a ki nem mondott, szükségtelen szavak mögötti jelentést is.

4 hozzászólás
gabiica P>!
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Ez szerintem tipikusan az a könyv, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál. Én szerencsére az első kategóriába tartozom, de talán én is csak azért, mert jókor voltam jó helyen, és éppen tökéletes hangulatban olvastam el: éppen erre volt szükségem.
Nem volt éppen egy könnyű olvasmány, hiszen nagyon nehéz témát dolgoz fel. Eleinte teljesen furcsának találtam, hogy Maggia spoiler, sok mindent megkérdőjeleztem, de végül megszoktam.
Brooks lenyűgözött. Az akaratereje, a kedvessége, minden egyes tulajdonsága elvarázsolt.
A végén azonban kicsit túl gyorsnak éreztem az eseményeket, így mégis tudok egy kis hibát kiemelni. Számomra kicsit abszurd volt, ami történt, túl hirtelen jött, a semmiből. Ez természetesen jól is el tud sülni, azonban itt valahogy nekem nem illett a képbe. Legalábbis a fülszöveg alapján nem. spoiler
Alapvetően tehát tetszett, kisebb-nagyobb hibái ellenére is.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

Nyolcszáznál is több könyvet olvastam el tíz év alatt.
Mind a nyolcszázat teljes átéléssel. Vagy hatszázkilencvenszer estem szerelembe, úgy hússzor átadtam magam a nemi vágynak, és legalább tízbilliószor éreztem igazi gyűlöletet valaki iránt. Szívtam füvet, ejtőernyőztem, fürödtem meztelenül. Többször hátba szúrtak, fizikai és emocionális értelemben egyaránt, és nemcsak ellenségek, hanem barátok is, és őszinte szívvel meggyászoltam mindig, ha a halál elragadott valakit a szerettem közül.
Minden egyes szereplő életét végigéltem úgy, hogy ki sem léptem a szobám falai közül.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie May Riley
7 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!

Szeretni valakit nem azt jelenti, hogy csak a napos oldalban osztozunk. Sokkal inkább azt, hogy mellette maradunk a felhőkbe burkolódzó éjszakákon is.

365. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie May Riley
1 hozzászólás
K_A_Hikari I>!

– Nem biztos, hogy össze kell ragasztani azt, ami eltört – válaszoltam. – Talán elég az is, ha úgy szeretjük, ahogy van. Összetörten. Gyalázat lenne, ha csak azokat szeretnénk, akik épek és egészségesek.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brooks Tyler Griffin
1 hozzászólás
K_A_Hikari I>!

Egy lenyűgöző könyv újraolvasása mindig megváltoztatja az olvasó élményeit. Egy lenyűgöző könyv sokadik újraolvasásra is tartogat meglepetést. Mindig ráébreszti az olvasót valami újra, másként láttatja vele a világot, függetlenül attól, hogy hányadszor olvassa a történetet.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Maggie May Riley · olvasás
1 hozzászólás
K_A_Hikari I>!

– […] Azt gondoltam, azért olvasol, hogy elmenekülj a világból, erre kiderül, hogy nem: azért olvasol, hogy felfedezd.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cheryl
adibandi>!

Megértettem, hogy a szavak néha üresebbek tudnak lenni, mint a csend.

Kapcsolódó szócikkek: Brooks Tyler Griffin · csend
K_A_Hikari I>!

– Mindenkinek vannak sebei. Csak egyesek jobban el tudják rejteni őket.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie May Riley
K_A_Hikari I>!

Nem szabad olyasmin törnünk a fejünket, amin már nem segíthetünk. Nem változtathatjuk meg a múltat, de hatással lehetünk arra, ami most kezdődik.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Griffin
K_A_Hikari I>!

Nem hittem volna, hogy a csendes pillanatokban ilyen tisztán lehet hallani a kimondatlan hangokat.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brooks Tyler Griffin
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Elements - Az vagy nekem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Abby Jimenez: A póráz két végén
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Sarah Adams: Csalóka szerelem
Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Aly Martinez: Az éjszaka gyümölcse
Kim Holden: Bright Side
Jennifer L. Armentrout: The Struggle – A küzdelem