Behind ​the Bars (Music Street 1.) 10 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Behind the Bars Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

When I first met Jasmine Greene, she came in as raindrops.

I was the awkward musician, and she was the high school queen.
The only things we had in common were our music and our loneliness.

Something in her eyes told me her smile wasn’t always the truth.
Something in her voice gave me a hope I always wished to find.
And in a flash, she was gone.

Years later, she was standing in front of me on a street in New Orleans.
She was different, but so was I. Life made us colder. Harder. Isolated.

Caged.

Even though we were different, the broken pieces of me recognized the sadness in her.
Now she was back, and I wouldn’t make the mistake of letting her go again.

When I first met Jasmine Greene, she came in as raindrops.
When we met again, I became her darkest storm.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
ASIN: B07B5314QB · Felolvasta: Erin Mallon, Kevin Free
>!
374 oldal · ASIN: B077WXFYNL

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Elliott Adams · Jasmine Greene


Kedvencelte 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

*ARC generously provided by the Author in exchange for an honest review*

Brittainy C. Cherry történetei valahogy mindig képesek megszólítani a szívemet. Az írónő ezen művével ismét valami varázslatosat alkotott, és határozottan mondhatom, hogy ez volt az egyik eddigi kedvenc könyvem tőle. Egyszerre volt lenyűgöző, szívszorító, fájdalmas és gyönyörű.

Jasmine Greennek soha nem volt igazi otthona. Mivel édesanyja barátja egy zenész, így eddigi élete utazással telt, soha nem töltve hosszabb időt egy helyen. Jasmine mindig is otthon tanult, szigorú menetrendek szerint, és igazán soha nem tapasztalta meg azt, hogy milyen is igazi tinédzsernek lenni. Aztán egy nap megérkeznek New Orleansba, és a lány végre otthonra talál a városban és egy szaxofon gyönyörű hangjában, amelyet az utcán egy ismeretlen fiú képes előcsalogatni a hangszeréből…

Elliot és Jasmine nem is lehetnének különbözőbbek. Elliot a csendes, félénk fiú, akit folyamatosan bántanak a gimiben, míg Jasmine az új lány, aki máris hatalmas népszerűségnek örvend, és aki egyszer híres énekesnővé válhat, ha minden az anyja precízen elképzelt tervei szerint alakul. De New Orleans egy rejtett szegletében a bárok mögött, ők ketten pontosan ugyanolyanok. Elliot titkos helyén nem létezik bőrszín, vagy családi háttér, vagy tökéletlenségek. Ott és akkor csupán barátság, bizalom, otthon, és a New Orleans kocsmáiból kiszűrődő gyönyörű melódiák őrült kavalkádja létezik.

Olvasás közben hol fájt a szívem, hol olyan hevesen dobogott, hogy majd kiugrott a helyéről. Olykor nem tudtam abbahagyni a mosolygást, majd néhány oldallal később késégbeesetten nyeltem a könnyeimet. Egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Nem titok, hogy a „második esély” történetek az egyik kedvenceim, és ezt ötvözve Brittainy C. Cherry gyönyörű stílusával, talán nem is meglepő, hogy ez a történet az első oldalaktól elrabolta a szívemet. Szinte minden oldalon találtam egy-egy kedvenc idézetet, és úgy éreztem, hogy minden egyes gyönyörűségesen megformált szó elrabol egy darabot a szívemből.

Imádtam a szereplőket. Jasmine és Elliot is sokrétű és lenyűgöző karakterek. Szerettem a különbözőségeiket, és a gyönyörűen megfestett kontrasztot közöttük, de különösképpen azt, ahogy csakúgy, mint amikor két teljesen különböző hangjegy egyesül, együtt az ő kettősük is gyönyörű harmóniát volt képes alkotni. Nagyon fájt a szívem Eliért mind a jelenben mind a múltban is, Jazz bátorsága, és ahogy képes volt kiállni magáért pedig igazán lenyűgözött. Ez a történet nem volt mindig egy könnyű olvasmány, de igazán fontos témákat érintett, és tényleg nagyon szerettem.

Külön hatalmas dicséret illeti az írónőt, a címben használt zseniális szójátékért. Bevallom őszintén, hogy eleinte egy kicsit aggódtam a cím miatt, mert a „behind the bars” kifejezést legtöbbször arra használják, ha valaki börtönben van, és féltem, hogy ilyesmi történetet kapunk, de ettől nem is tévedhettem volna nagyobbat. A bar szónak ugyanis több jelentése is van az angolban, és úgy vélem, hogy a cím használatával egyből 3 jelentésére is utalhat a cím. A bar, mint kocsma egyértelműnek tűnik a történet szempontjából, de ugyanakkor a rácsok és a börtön egy alternatív jelentése is értelmet nyer a regény során illetve a bar, mint ütem ugyancsak egy lehetőség, ami a könyv és az egész sorozat zenés hátterére utalhat. Briliáns.

Minden Brittainy C. Cherry által írt történet olyan, mint az a fajta zene, amely utat talál a lelkedhez, és igazán mélyen képes megszólítani a szívedet. Szerettem minden egyes sort, minden szót, minden ütemet és hangjegyet ebben a csodálatos történetben, és határozottan az egyik kedvencem volt 2017-ben. ❤

http://veronikasreaderfeeder.com/brittainy-c-cherry-beh…
♥ Teaser: https://moly.hu/karcok/1026872

46 hozzászólás
Naiva P>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

Most kivételesen előbb olvastam el egy könyvet magyarul, mint angolul. Ez számomra újdonság. Fel is jegyzem.
Jasmine és Elliot története egyszerűen szívbemarkoló volt. AZ elejétől fogva kedveltem őket és nagyon drukkoltam nekik, értük. Talán nincs is szebb, jobb dolog érzés a szerelemnél. Brittainy könyvei ezt az állítást minden alkalommal igazolják.
Még mindig a Loving Mr. Daniels a legnagyobb kedvencem. Talán, mert az a legkevésbé lehangoló története. Természetesen akkor sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni.

genevieve P>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

*ARC was provided in exchange for an honest review*

„Go find the music. Go find your soul.”

Ismét egy szívbemarkoló, gyönyörű történetet kaptunk Brittainy C Cherrytől. A cselekményt szépen lassan építette fel ahogyan a szereplők jellemét is, akiket egyébként a világ legemberibb tulajdonságaival lettek felruházva. Az írónő megmutatja/megtanítja milyen fontos úgy igazából a család vagy éppen annak a hiánya, illetve még ha úgy is érezzük soha nem vagyunk egyedül. Elliot Adams egy félénk, csendes fiú a világ legcsodálatosabb zenéjével ami egyszerre okoz örömöt és bánatot. Jasmine Greene az egyébként népszerű lány aki nem csak nézte ezt a zárkózott fiút hanem látta és szerette is. Persze ő sem volt tökéletes. El kellett válniuk, majd egy szörnyű tragédia miatt Elliot megtapasztalja milyen könyörtelen a világ, bánatát elfojtva a sötétségbe száműzi magát. Aztán Jazz egy napon visszatér és Elliot végre kimerészkedik a fényre.

De az előttük álló út még nagyon hosszú, ismerjétek meg őket és csodálatos zenéjüket, ami nem más mint a lélek zenéje.

Vicky3>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

Amit a Lebegés nem ért el nálam, azt duplán pótolta ez a regény.

Oly sok mindent adott nekem ez a történet, amire nem is számítottam, de zokszó nélkül ittam magamba minden sorát. Ez a könyv tényleg megérintett, tényleg hozzám szólt és megmozgatta a romantikus énem.

*Magyarul is várható a könyv, mivel a Libri megvette a jogait.*

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/03/amire-…

Vivuska>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

Ez egy nagyon szép történet volt. Imádtam minden sorát. Megérintette a szívemet, igazán szívmelengető történet. Egy nappal korábban fejeztem be könnyekkel a szememben. Idő kellett míg feldolgoztam amit olvastam, és összeszedtem a gondolataimat.
Nagyon jól megírt karakterekről olvashatunk a könyvben. Már a kezdetektől kedveltem őket. Nehéz dolgokon mentek keresztül. Ami nagyon tetszett, hogy a történet lassan bontakozott ki és hogy a szereplőknek idő kellett ahhoz, hogy feldolgozhassák azt, ami velük történt. Ez hihető volt, ezért tetszett.
http://vivien-olvasokuckoja.blogspot.hu/2017/12/behind-…

kai>!
Brittainy C. Cherry: Behind the Bars

Nem is tudom mit gondoljak. Részben elvarázsolt, hatása alá vont, részben pedig túlzónak, kicsit valószerűtlennek éreztem a történetet, főleg a vége szirupos, olyan szappanoperai fordulatokkal operál, de mégis nagyon jól van megírva, és még ez a cukormázasan boldog befejezés is jólesett. Kicsit ambivalens élmény volt nekem.


Népszerű idézetek

pveronika>!

“My mom says soul music is for a certain type of person with a certain type of skin tone, and my skin doesn’t fit that description.”
“Tell that to Adele,”I told her. She smiled.
“Mama says Adele is one in a million, and I’m not. I can’t break down the same barriers Adele did.”
“No offense to your mom, but that’s the st-stupidest thing I’ve ever heard. You don’t see music, you feel it. Music doesn’t see color. Music transcends all stereotypes. You’ll be the greatest soul singer known to mankind.”

pveronika>!

We planned for tomorrow, because we were no longer trapped behind the bars of yesterday.

pveronika>!

As Elliott held me, he was healing the parts of me I always pretended weren’t broken. When his skin touched mine , we melted together and all my cracks were covered with temporary bandages.

pveronika>!

Sometimes all your soul needed to rest was whiskey, peonies, and a best friend who loved you, scars and all.

pveronika>!

You’re the music in a mute world, and my heart beats because you’re here.

pveronika>!

His kisses were whispers of a forever we’d always dreamed of.

pveronika>!

“You were, are, and will always be my Jazz. You are every beat, every note, every bar. You are the lyrics, the harmony, and the melody. You were, are, and always will be my favorite song.”

pveronika>!

He was so nervous at all points in his life, except for when that saxophone was in his hands. When Elliott had his music, his soul was free. Because of jazz, Elliott was able to breathe.

pveronika>!

It was insane what his music did to me, how it made me want to be happy and sad all at once. Some of his songs were upbeat, and sometimes he’d even dance a bit as he played. Other songs…they cried. I could feel the sadness in them, and I could see Elliott being affected by them.

pveronika>!

We didn’t say it, but we felt it that night.
Love.
He was so skinny and fragile, and I swore I weighed three times as much as him, but he loved me just as much as I loved him. He was all bones, and I was all meat. His skin was painted caramel, and mine was white as cream.
We were polar opposites. We weren’t meant to fall for one another, but when we blended together, we were some kind of beautiful.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Where One Goes
Kendall Ryan: Filthy Beautiful Love
Heidi McLaughlin: Forever My Girl
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Meghan March: Ruthless King
Cora Reilly: Bound By Temptation
Kennedy Fox: Baby Mine
Kristen Callihan: Idol (angol)
Kim Karr: Connected
Jessica Park: Flat-Out Love