Art ​& Soul 31 csillagozás

Brittainy C. Cherry: Art & Soul Brittainy C. Cherry: Art & Soul

I had always been the invisible art student in high school.
Passed by. Glossed over. Unnoticed.
Now I was Aria Watson… that girl.

After one bad decision, and being labeled a slut, I was no longer unseen. I was the whore. The ignoramus. The tramp.
I would never be invisible again.

Particularly to Levi Myers. He was the odd boy with the beautiful soul who accepted and understood the broken girl inside me.

Falling in love wasn’t the plan. But how could I resist his promises of hope? Of forgiveness? Of a future I had stopped dreaming of?
We were shattered. We were scarred. We were something strange and beautiful.

We were two lost souls holding on to the only thing that could keep us together.

Each other.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
CreateSpace, Washington, 2015
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781511796859
>!
428 oldal · ASIN: B00WFMNHFG

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Brittainy C. Cherry-be még nem csalódtam. Negyedik könyvem tőle, és még mindig megtud lepni. Legyen szó tinikről, huszonévesekről, lehetetlen szerelemről, gyászról, mindig-mindig rácsodálkozok arra, hogy milyen mesterien, milyen gyönyörűen bánik a szavakkal. Nem tudok betelni velük. Egy kicsit félve olvastam ezt a könyvet, mert mostanában a tini drámában nem találom azt a mélységet ami kell nekem egy könyvben, de nem csalódtam. Annyira szép volt minden ebbe a történetben, hogy vagy mosollyal az arcomon olvastam, vagy könnybe lábadt szemmel, hogy nem láttam a betűket. Ajánlom nagyon.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Lebilincselő, reális, kiválóan megírt. Ezzel megvolt az éve első örömtől-bánattól sírós könyve.
Minden alkalommal, amikor végzek egy Brittainy könyvvel, úgy gondolom, hogy „talán ez volt az eddigi legjobb könyve” rögtön rácáfol egy következő kötete. Sokat gondolkoztam azon, hogy kihez hasonlít az írásmódja Brittainy-nek és most esett le, hogy egy kicsit CoHo-hoz tudnám hasonlítani. Az írónő ismét kitett magáért. Sokszor szóhoz sem jutottam és még többször jól szórakoztam az Art & Soul-on. Olykor gombócot éreztem a torkomban, miközben észre se vettem, hogy folynak a könnyeim. Volt, amikor felhúzott, de nagyon bele tudtam merülni a történetbe. Imádtam Aria és Levi szívszorító, de nagyon szép történetét. Két megtört, de nagyon szép, tiszta lélek. Hihetetlen élmény volt.

7 hozzászólás
FairyDust P>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Ha kevesebb mint egy nap alatt fejezek be egy könyvet, az két dolgot jelenthet:
a) vagy annyira csapnivaló volt hogy kukáztam
b) vagy annyira jó volt, hogy magához láncolt
Az Art & Soul esetében természetesen a B opció áll fent.
Őszintén szólva a fülszövegből ítélve sok mindenre számítottam, de erre a történetszálra nem. Nagyon jó érzés volt vakon belemenni az olvasásba.
Valami oknál fogva nagyon vonzódom az olyan könyvekhez amik hullámvasutra ültetnek fel, és érzelmi ingadozást okoznak. Fura, speckó ízlésem van, az már tény.
A történetben minden jelen van, ami egy érzelmes könyvhöz szükséges. Mindkét fő karakternél egy-egy központi probléma. Érdekes mellékkarakterek, nagyon jó barátságok, ijesztő, néhol ismerős családi konfliktusok.
Nagyon tetszett a felépítés, igazán élőnek és reálisnak éreztem a történéseket.
Annak ellenére hogy kemény témák váltakoznak a fejezetekben, nem morzsoltam el egy könnycseppet sem, ez nem a könyv hibája, nem adom könnyen a könnyeimet.
A karakterek számomra végtelenül szimpatikusak voltak, mindketten művészek, mindketten különcnek számítanak, ezáltal igazán egymásra találtak.
Keserédes kaland volt, ajánlom azoknak akik egy szép történetre vágynak!

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Nem várhatom, hogy az írónő összes könyve olyan mértékben elvarázsoljon és akkora kedvenccé váljon, mint a Loving Mr. Daniels vagy a Lebegés, de ettől független, nagyon szerettem Aria és Levi történetének minden sorát, legfőképp az utolsó harmadát. A romantikus szál nem dominált úgy, mint vártam. Mellette több komoly témát is érintett a könyv, tele volt érzelemmel és gyönyörű gondolatokkal, nem úsztam meg sírás nélkül. Egyedül Aria karakterével nem voltam teljesen kibékülve. Nem élete egyetlen és legnagyobb hibája miatt! Egyszerűen nem tudott úgy közel kerülni hozzám, mint Levi. Ohhh, Levi! A szívem szakadt meg érte! Lehetetlen választás elé került, borzasztóan sajnáltam. Vigaszt és menedéket, a zene nyújtott számára. Szerintem a művészlelkű olvasók különösen maguknak érezhették a történetet. Rám is nagy hatást gyakorolt, de (mint említettem), a katarzis elmaradt.

2 hozzászólás
pveronika>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Nagyon tetszett ez a könyv! Kicsit hasonlított Amy Harmon: Different Blue című könyvéhez, sőt vicces, de ha jobban belegondolok a Loving Mr. Daniels és az Art & Soul pont kiadja a Different Blue-t. :D De viccet félretéve tényleg hihetetlenül magával ragadott ez a történet és nagyon megszerettem a karaktereket is. Ahogyan a Loving Mr. Daniels-ben itt is nagyon fontos társadalmi kérdések és valós problémák merülnek fel, feszegeti a határokat és nagyon szép gondolatok találhatók a kötetben.

A történet egyik főszereplője a 17 éves Levi, aki Alabamából költözik el Wisconsinban élő édesapjához egy évre, mentálisan beteg édesanyjától. Levi soha nem járt iskolába, mindig az anyukája tanította otthon, így úgy dönt, hogy ez az egy év legyen más, beiratkozik a gimnáziumba. Levi és az apukája között a távolság ellenére is szoros volt a kapcsolat, egészen 11 éves koráig. Addig minden évben nyáron ott nyaralt nála, minden szülinapon és karácsonykor kapott levelet tőle, amelyeket egy kis dobozban gyűjtött össze. Aztán valami miatt 11 éves korában abbamaradtak a levelek és az apja azt kérte ne menjen hozzá a nyáron. Levi most 6 évvel később mégis megjelent a küszöbén és szinte rá sem ismert egykori hősére. Kent Myers egy teljesen lecsúszott egyén lett, barátok nélkül, a társadalom páriájaként pazarolva el az életét. Levi válaszokért jött, és újra vissza akarja kapni az embert, akit egyszer a legjobb apukaként ismert meg, de ez nem tűnik túl egyszerű feladatnak.

Az egyedüli, ami lerozzant házban tetszik a fiúnak, az a kert, amihez egy kisebb erdő kapcsolódik. A fák között van az egykori faházikó, amit még apjával építettek közösen, kilenc éves korában. Ezúttal is ez szolgál búvóhelyéül és minden egyes nap ide vonul el hegedülni. Levi családjában mindig is nagy szerepet töltött be a zene. A hegedűre édesanyja tanította meg, míg az apja bátyja Lance egy hangszerboltot vezet és szintén mindenféle hangszeren játszik. Ő és hippi felesége egyébként nagyon jó karakterek a könyvben. Gyakorlatilag ők a „felnőttek” akikre Levi támaszkodhat az apjánál töltött idő során.

Az első iskolanap előtti hajnalban Levi szokás szerint kint van az erdőben, hogy az őzeket etesse. Elhatározta, hogy megszelídíti őket, ezért minden reggel hat órakor kimegy egy marék bogyós gyümölccsel és megpróbálja egyre közelebb és közelebb csalogatni az állatokat. Ekkor találkozik a szomszéd lánnyal, a 16 éves Ariaval.
Aria egy igazi művész. Fest, különlegesen hordja a haját és összességében kicsit avantgárd, de egy gyönyörű lány. Mikor Levi meglátja őt, már nem is bánja, hogy a lány elriasztotta az őzeket, hogy egyáltalán nem is szól hozzá, csak annyit tud, hogy ez a lány mérhetetlenül szomorú és van benne valami egészen különleges. Reggel a buszmegállóban Levi megjelenik a kék tornacsukájában és megpróbál ismét beszélni Ariaval, de a lány ezúttal sem adja be a derekát. Aria elég nehéz helyzetben van, fontos döntés előtt áll és gyakorlatilag csak legjobb barátjára, a kicsit furcsa, OCD-ben szenvedő, de imádnivaló Simonra támaszkodhat.

Ebben a félévben a művészeti kurzus rendhagyó módon van megtartva, ugyanis a festőket és a zenészeket összeterelik egy nagy csoporttá és párokba osztják őket. Levi egyből kihasználja az alkalmat és természetesen lecsap az Aria melletti üres székre. :) A közös feladatuk az, hogy a félév végén egy közös projectet kell bemutatniuk, amely az Art & Soul nevet viseli, és a lényege az, hogy közösen bemutassák a zene és a festészet találkozását. A közös project során egyre inkább megismerik egymást és szépen lassan kialakul közöttük egy nagyon erős kötelék. Azonban mivel a lánynak elég sok gondja van pillanatnyilag, úgy érzi muszáj ellenállni a kék tornacsukás, folyton mosolygó, déli akcentusos Levi ostromlásának, de kérdés, hogy sikerül-e neki?

Imádtam ezt a könyvet! Brittainy C. Cherry nagyon magával ragadó stílussal és nagyon sokrétű és szerethető karakterekkel dolgozik. A szereplőknek olyan dolgokkal kell szembenézniük és olyan kérdésekre kell választ adniuk, amihez úgy gondolom egy 16-17 éves még túl fiatal. Mindkettejüknek más-más démonnal kell megküzdenie, és én magam sem vagyok biztos, hogy én mit tettem volna a helyükben. A borító nem igazán tetszik, de ezen kívül ismét egy csodálatos, csillagos ötös kötettel ajándékozott meg az írónő.

https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/08/29/…

5 hozzászólás
Wandamaci__könyvkuckója P>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Egyáltalán nem erre számítottam a fülszöveg és a borító alapján. Ezzel általában nem szokott baj lenni, de most a nyakamba zúdult minden, amit próbálok kerülni és ha már az elején utaltak volna rá bele sem kezdek.
Egy könnyed, romantikus se veled se nélküled kapcsolatot vártam, ami kikapcsol egy időre, erre tiniterhességgel és betegséggel találtam szemben magam, ami nem igazán segített a hangulatomon.
Az egész könyvet csak Levi Myers miatt olvastam végig. Nem tökéletes, de nem sok választotta el, hogy bevonuljon a könyves álompasi háremembe. Üdítő volt az ő gondolatait olvasni, illetve, hogy mit meg nem tett Ariaért.
Egyébként nagyon tetszettek a könyv különlegességei. Aria és Levi nagyon jó páros lenne, imádnám a könyvet, ha nem lenne benne ennyi negatívum.
Imádtam, hogy különleges szavakat küldözgetnek egymásnak definícióval, különleges volt, ahogy egymást becézték, így a cím is zseniális értelmet nyert…
Kevesebb dráma, hiszti és túlagyalás nélkül zseniális könyv lenne. Azonban így csak ennyit ért el nálam.

Trice29>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Tudtam, hogy Brittainytől mély érzelmeket és hatalmas gyomorgörcsöt várhatok, most sem okozott csalódást ♥
Ez a történet megszólított és nem engedett. A maga hétköznapi hőseivel fontos problémákra, az önzetlen szeretetre tanított. Mindezt művészetbe csomagolva. A szemem előtt láttam a képeket és hallottam a hegedű hangját.
Újabb kincset kaptam az írónőtől, köszönöm ♥

ƨɔɴом>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

“Love openly,” my heart whispered. “Love unconditionally,” my heart begged. “Love the struggles,” my heart taught. “Love in the moment.”

Nehez barmit is mondanom, mert teljesen a hatasa ala kerultem, es bar nem sokat aludtam, de azt kell mondanom, hogy ez bizony minden ebren toltott orat megert!
A konyv stilusa mar onmagaban eleg lenne, de emelett ott van mindaz a precizitas, amivel a tortenet fel van epitve, illetve a szereplok kidolgozva.
Sok-sok-sok erzelmi hullamvasut jellegu konyvet olvastam mar, de ez minden eddigitol kulonbozott… egyszerre nevettem, sirtam es oromkodtem es szomorkodtam a szereplokkel, akik abszolut a szivemhez nottek.
A kulon kedvencem a tortenet alatt, hogy valos problemakkal foglalkozott, es nem egbol kapott hajtepo gondokkal neztek szembe a szereplok. Talan ez tette annyira kulonlegesse a szamomra. Meg persze a valtott szemszog, amitol a szereplok meg inkabb hitelesse valtak.
Aria karakteretol bar tartottam eloszor, de kelloen talpra esettnek es erosnek bizonyult. O az a fajta kulonc lany, aki a hatterbe huzodva szeretett volna maradni, ez mukodik is, amig a suliba erkezo uj fiu fel nem figyel ra. Levi a tokeletes pasi megtestesitoje, jokepu, figyelmes, es iszonyatosan szeretheto. Levit magneskent vonzza Aria, szepen lassan baratsag alakul ki kozottuk, megpedig olyan, ahol mindig minden helyzetben tamogatjak a masikat, de ekkor, Te olvaso, mar tudod, hogy hiaba minden 'onmegtagadas', ez joval tobb, egy szimpla baratsagnal. Egyszeruen valami csoda volt, ahogy a kapcsolatuk epitkezett, es az oldalak elorehaladtaval bontakozott ki a tortenetuk. Mind a kettejuk reszerol van eppen eleg trutyi, ahhoz, hogy a vilagot realisan lassak, talan eppen ettol tudjak annyira megerteni es kiegesziteni egymast.

3 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Egy szép történet szerelemről, barátságról, családról, nagyon is hétköznapi problémákról, sok érzelemmel, anélkül, hogy túlzásba esne az írónő (a túl rózsaszínű, túl érzelmes regényeket nem bírom).
Már a besorolásán is elgondolkodtam: az ifjúsági és new adult címke is rajta van. Tény, hogy a történet hőse két tizenéves, mégsem érzem a szokásos tiniregények a könyvet. Levi tizenhét éves, de érettebb, és felelősebben gondolkodik, mint a saját szülei (és sokszor érettebben, mint Aria szülei). Fáj a szívem ezért a srácért, mert a gimisek gondtalan élete helyett a szülei testi/lelki problémáinak terhét kell cipelnie. Levi mindenhol kívülálló egy kicsit, így hamar megértik egymást a lánnyal, aki egyetlen rossz döntés miatt kiközösített és megbélyegzett lett…

Szami81>!
Brittainy C. Cherry: Art & Soul

Gyonyoru es szomoru tortenet ket fiatalrol, akikkel kitolt az elet, akiknek nem kene szeretni egymast, de mikor minden osszeomlik korulottuk, nincs mas, amibe kapaszkodhatnanak, csak egymasba. Konnyu olvasni es egyben baromi nehez. Sokszor alig lattam a betuket a konnyeimtol, de keptelen voltam abbahagyni az olvasast.
Kedvenc lett. es most baromi surgosen kerek valami vidam es vicces konyvet, mert az utobbi ket regenyt gyakorlatilag vegigbogtem.


Népszerű idézetek

pveronika>!

The world was often ugly and painful, filled with hate, sadness, and despair. But Aria? She made sense in a senseless world. She was the rainbow to my everlasting thunderstorms.

pveronika>!

“Love openly,” my heart whispered. “Love unconditionally,” my heart begged. “Love the struggles,” my heart taught. “Love in the moment.”

little_Annie_Mary>!

Mom was a musician and believed that all styles of music were worth exploring.

Vivuska>!

Sometimes it was so easy to forget that adults were just kids in bigger bodies, and their hearts broke just like ours.

1 hozzászólás
pveronika>!

Levi Myers taught me three important things about life:
Sometimes pinkie holding was the best kind of holding.
Sometimes forehead kisses were the best kind of kisses.
And sometimes temporary love was the best kind of love.

Vivuska>!

Maybe it’s okay to no longer be the person we thought we were meant to be. Maybe it’s okay to just be who we are now and accept that

Vivuska>!

As parents we make choices. We make the hard choices that we never want to. We give things up when it’s the hardest thing in the world. We allow our kids to hate us if it means they’ll have a better life. We sacrifice every single day.

little_Annie_Mary>!

A wise person would never turn down the opportunity for homemade brownies.

pveronika>!

Maybe it wasn’t about fixing the broken hearts.
Maybe it was about loving the broken pieces the way they were.
Maybe when someone you loved was hurting, all they needed was someone to hold their pinkie as a reminder that they weren’t alone.

pveronika>!

Me: Art – noun | [\ˈärt\] : The quality, production, expression, or realm, according to aesthetic principles, of what is beautiful, appealing, or of more than ordinary significance. Aria: I like that. Me: I think you’re art.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Glines: As She Fades
Abbi Glines: Take a Chance
Amy Harmon: Making Faces
John Green: The Fault in Our Stars
Gayle Forman: Leave Me
Nicola Yoon: Everything, Everything
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
Jenny Downham: Before I Die
Bradon Nave: Like Ashes We Scatter