97. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​szív ritmusa (A szív ritmusa 1.) 174 csillagozás

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.

Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2019
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634334330 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2019
452 oldal · ISBN: 9789634335344 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Elliott Adams · Jasmine Greene · Ray Gable


Kedvencelte 53

Most olvassa 7

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Az írónőtől már annyira megszoktam, hogy folyton csodálatos könyveket ír és olyan történeteket alkot, amelyeknek lelkük van. Eddig még soha nem csalódtam benne. Ezt a könyvét még angolul sem olvastam, ezért számomra is újdonság volt.
Jasmine és Elliot története egyszerűen szívbemarkoló volt. AZ elejétől fogva kedveltem őket és nagyon drukkoltam nekik, értük. Talán nincs is szebb, jobb dolog érzés a szerelemnél. Brittainy könyvei ezt az állítást minden alkalommal igazolják.
Még mindig a Loving Mr. Daniels a legnagyobb kedvencem. Talán, mert az a legkevésbé lehangoló története. Természetesen akkor sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni.

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Fantasztikus történet volt, megérdemli az öt csillagot. Igazi érzelmi hullámvasutazásra visz el a szerző, ahogy már megszokhattuk tőle. Zene, szerelem, és küzdelem a belső démonokkal. Az írónő mindig különleges embereket választ, ebben az esetben több ilyen is volt. Elliot, Jasmine, Ray és T. J. Főleg T.J., aki óriási hatással volt mindkét főszereplő életére.
Maga a helyszín is tökéletes, New Orleans, a jazz fővárosa.
A történet kezdete sokkolt. Az iskolai zaklatásnak ez a foka teljesen abszurd. Egyszerűen felháborító, hogy a gazdag kölkök mit meg nem engednek maguknak. Jasmine elég rossz módszerrel próbálta orvosolni a zaklatást. Nem is értettem. spoiler Mégsem Todd volt a legellenszenvesebb figura. Jasmine anyját igazán utáltam. Nem is anya az ilyen. Laura, Eli anyukája pont az ellentéte, Ray pedig a tökéletes apafigura.
A cselekmény maga két részre van osztva, a múlt, amikor Jasmine és Elliot megismerkednek, és a jelen, néhány évvel később. A kettő között pedig egy tragédia, ami eleinte áthidalhatatlannak tűnik. Persze szó sem lehet róla. Teljesen elégedetten tettem le a könyvet.

>!
DarknessAngel 
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Ez a könyv teljesen letaglózott. Nemcsak a lapokat járta át a zene ritmusa, hanem a lelkemet is. Olvasás közben végig úgy éreztem, mintha a legszebb dallamot hallgattam volna egész idő alatt. Aranyosan kezdődött, ismerkedve, később viszont az egész átment egy melankolikusabb részbe, itt-ott érezhető és hallható volt a remény hangja, de igazán a végén csúcsosodott ki minden. Akkora elsöprő erő és szeretet sugárzott a könyvből a vége felé. Alig bírtam ki könnyek nélkül, annyira meghatottak a szereplők.
Ritkán szeretek történeteket ennyire, de amikor mégis, akkor teljes szívemmel teszem azt. Amikor a karakterek ilyen közel kerülnek hozzám, nehéz nem egész mindenemmel átérezni, amiket ők is éreznek. Ezért is volt nagyon nehéz olvasni Elliott nehézségeiről, Katieről, Jasmin életéről. Egyszerűen beették magukat a bőröm alá, és olyankor nincs mit tenni, velük szenvedek, velük örülök.
Brittainy mindig képes valami gyönyörűt alkotni. Most is teljesen oda vagyok ezért a történetért. Új kedvencet avattam!♥

>!
Sippancs P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Történet egy lányról és fiúról, történet a megbocsátásról, történet a zene mágikus hatalmáról.
Sokat gondolkodtam azon, hogy ebben a kötetben vajon melyik szereplő egyéni sorsa érintett meg a leginkább, aztán rájöttem arra, hogy nem tudom őket szétválasztani, mert mindegyikőjük tragédiája egy láncolat része volt, amely mint egy dominó, úgy épült fel: az egyik irányból ott volt Heather, Ray és Jasmine, a másikból Katie, Laura, TJ, Jason és Elliott, középen pedig Todd… és elég volt egy kis szellő, pontosabban egy durvább fuvallat, hogy az egész rendszer pikk-pakk összedőljön.
Ami az újjáépítést illeti, már keményebb dió volt. Minden megmaradt részből hiányzott valami, mindenki szíve kicsit megkeményedett, egyesek a zenében találták meg a maguk vigaszát, mások menekültek előle, mégis amikor összeállt a teljes forma, először karácsonykor, aztán hónapokkal, évekkel később… na, ott nyúltam én is zsebkendő után. Annyira megható, szép és fájdalmas is volt egyben! És annyira tetszett a kulcsadásra épített hagyomány!
Amiért mégis levontam fél csillagot, az két dolog: egyrészt nekem nagyon fura volt, hogy Todd spoiler, nehezen hiszem el, hogy Amerikában ennyire kemény lenne a rendszer, másrészt a 16 éves Jasmine viselkedése is hihetetlen volt, aki spoiler.
Szeretném a folytatást, most!

8 hozzászólás
>!
vikcs P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Amint megláttam, hogy új kötet érkezik Brittainy C. Cherry írónőtől, azonnal tudtam, hogy amint kikerül a nyomdából, kell nekem! Nem is tettem másként, már a megjelenés napján elmentem érte a könyvesboltba és mihamarabb el is kezdtem a történetet. Just a little spoiler-alert: Naná, hogy imádtam :)

Brittainy képes velünk megszerettetni még a szomszéd néni kiskutyáját is, ezért nem is kérdés, hogy az összes szereplőt a szívembe zártam. Jasmine, Elliott, Ray és TJ volt a hatalmas kedvencem. Elgondolkodtató, magával ragadó és kicsit könnyeket fakasztó történet ez, melynek minden egyes mondata maga a csoda. Mert ha belegondolsz, veled is mindig ott van a zene. Ha jó kedved van, ha rossz kedved van, ha szerelmes vagy, ha összetörtek, ha utazol a vonaton/buszon, ha takarítasz vagy épp főzöl. Talán nincs jó hangod és nem játszol hangszeren, mégis ez egy olyan fajta hangja a szeretetnek, a reménynek, amely mindig elkísér. Szíveket gyógyít, szerelmeket hoz létre, barátságokat köttet és vigasztal. Ezért ennyire valóságos az egész, mert úgy érzed, te magad is benne vagy a történetben.

Az írónő szokásos módon több-kevesebb komoly problémát is felhoz a könyvben: anya-lánya kapcsolat, iskolai zaklatás, pszichológiai problémák. Amikor a könyv olvasása egyszerre tölt el örömmel és fájdalommal, tudod, hogy az az igazi. Mert megmozgatott benned valamit. Ez a könyv is ilyen.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/08/brittainy-c…

>!
AniTiger MP
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Két magányos, megtört szív találkozásának, összebarátkozásának és egymásba szeretésének története.

Jazz és Eli csodás (és nagyon bájos) páros, de a szeretteiket is nagyon megkedveltem. Néha picit összetört a szívem, máskor elolvadtam a kedves apróságok miatt (pl.: a kulcsos családi hagyományon, a leveleken, az első randikon (és Rayen)).
Jól esett egy ennyire élettel és tragédiával teli regényt olvasnom.

Minden megvan benne, amitől élmény volt olvasni. New Orleans, család, szaxofon, szeretet, éneklés, szerelem, barátság, jazz és soul – mi kellett volna még?

Bővebben –
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/06/brittainy…

>!
Libri, Budapest, 2019
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634334330 · Fordította: H. Prikler Renáta
2 hozzászólás
>!
Trice29 P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Nagyon, nagyon ♥♥♥
Ez egy igazán fájdalmas mégis szép történet. Talán a történet letisztultsága, a szereplők jelleme kiemelkedő. A mondanivaló pedig átölel, mint egy szép dallam. Azt hiszem olvasás közben én is ott ültem a sikátorban a kukán és hallgattam a zenét. Szeretném minél hamarabb folytatni.

2 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Brittainy C. Cherry különleges írásmódjával minden egyes regényében képes megérinteni a lelkemet.

Szeretnék egy olyan értékelést írni, amiben nemigen van a történetről szó, hogy azok, akik még gondolkodnak azon, hogy ez a könyv nekik való-e, el tudják dönteni. Bár az előbb feltett kérdésre a válasz egyértelműen igen, mert ez a műve Brittainy-nak mindenkit megszólít, mert mindenkinek megvan a saját dallama, úgyanúgy, ahogy ebben a történetben szereplőknek is.

Ez nem egy tündérmese. De nem ám! Az írónő kegyetlenül őszinte, valódi emberi küzdelmeket jelenít meg a lapokon. Nem a cukormázat akarja nekünk, olvasóknak átadni, mert az életben nem lehet minden szép és helyénvaló. Vannak, akiknek minden nappal küzdeniük kell és nincs választásuk.

Éppen ezért két összetört szív talál egymásra, válnak egymás támaszaivá, egymás mentőövévé, mígnem szinte teljesen egybe olvadnak. De mindez csak szívszorító küzdelmek árán jöhet létre. Meghasadt a lelkem és én magam is összetörtem ahhoz, hogy Jasmine és Elliot nyomában, én is ismét magamra tudjak találni.

A sors útjai kifürkészhetetlenek, szokták mondani. Ez így is van. El is vehet, a legnagyobb szívfájdalmunkat okozhatja, de adhat is. Adhat családot, szerelmet, életet. Ezeket pedig értékelni kell, mert ha nem teszed, elveszik tőled, és lehet csak akkor döbbensz rá milyen szerencsés is voltál.

Ezek után csupán annyit szeretnék mondani:
Halljátok meg a dallamotokat, kövessétek, olvassátok el ezt a csodálatos kötetet!

6 hozzászólás
>!
_Eriii
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Nem tudom, talán én változtam meg, talán többé nem kellene romantikus könyvet olvassak, mert azt vettem észre, hogy egyik volt kedvenc írónőmtől, már a második könyv, ami nem nyerte el a tetszésem. Nem mondom, hogy nem volt mondanivalója, mert volt. Szörnyű volt olvasni az iskola erőszakról. Nagyon sajnáltam Elliott-ot. Az egész történetben inkább Elliott-ot kedveltem meg. Jasmint annyira nem. Nekem nem jött be az egész történet körülötte. Az anyját viszont utáltam. Ray meg számomra egy picit puhany volt. Sajnálom igazán, talán tényleg nem kellene több romantikus könyvet olvassak, pedig én valamikor faltam őket.

4 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Egy szívhez, lélekhez szóló szerelmi történet arról, hogyan talál ránk az az ember, aki az otthont jelenti számunkra. Gyönyörű alkotás a zene gyógyító, ható erejéről és a jazz halhatatlanságáról.

Nem csalódtam még Brittainy C. Cherryben, mindig formált, épített a regényei által, ahogyan most is. Empátiát ébresztett bennem, tanított és könnyeket fakasztott a szemembe.

Hogy milyen az, amikor két szív harmóniája egy ritmusra jár? Azt megtudhatod ebből a csodából.

Bővebb értékelés a blogom » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/09/brittainy-…


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

– Nincs olyan nő, akinek csak a zene tetszene. Titokban mindig odavannak a hangszert megszólaltató zenészért is.

65. oldal

>!
vikcs P

Ha az embernek van valakije, aki elkapja, amikor zuhanni kezd, már szerencsésnek és boldognak mondhatja magát.

209. oldal

>!
DarknessAngel

Az ember nem látja a zenét, hanem érzi. A zene ugyanis nem szín. A zene minden sztereotípia felett áll.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elliott Adams
>!
vikcs P

Ha választanom kellett az emberek és a zene között, mindig a zene győzött.

48. oldal

>!
Enikő_Darai_Enii P

Amit igazán szeretünk, mindig velünk marad, a szívünkbe zárva, az utolsó leheletünkig.

>!
vikcs P

– Talán nem az az otthon, ahonnan elindulunk, hanem az, ahová megérkezünk.

125. oldal

>!
vikcs P

Az élet néha nagyon nehéz tudott lenni, de az Úr talán azért adta az embernek a zenét, mert így akart bocsánatot kérni tőlünk a ránk mért nehézségekért.

81. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

– Te vagy a legkedvesebb zeném – suttogta. Aztán felnézett rám az őzikeszemével, és egy apró mosoly jelent meg az ajkai körül. – Mindig is te voltál.

432. oldal

>!
vikcs P

– Nem kell elkapkodni semmit. Hagyd, hogy magától alakuljon ki a harmónia. Nincs rosszabb, mint egy elfuserált ritmus, ami tökéletes lehetett volna, ha nem sieted el.

66. oldal

>!
shadowhunter1975 P

A zene mindig segített rajtam, amikor rossz dologgal kellett szembenéznem. Amikor elfelejtettem lélegezni, csak bedugtam a fülhallgatót a fülembe, és hagytam, hogy magával ragadjon a kedvenc zeném – a jazz.
Duke Ellington.
Charlie Parker.
Ella Fitzgerald.
Olyan sok legenda élt az iPodomban! Annyi észbontó zsenit cipeltem a zsebemben!

81. oldal, 6 Elliott (Libri, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Elliott Adams · jazz · zene

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Meghan March: Vágy és szerelem
Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Julia Lewis Thomson: Többek által
Gayle Forman: Ha maradnék
Vi Keeland: A beosztott
Kelly Oram: Cinder és Ella