A ​szív ritmusa (A szív ritmusa 1.) 359 csillagozás

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.

Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2019
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634334330 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2019
452 oldal · ISBN: 9789634335344 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Elliott Adams · Jasmine Greene · Katlyn Rae Adams · Ray Gable

Helyszínek népszerűség szerint

New Orleans


Kedvencelte 88

Most olvassa 4

Várólistára tette 185

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Az írónőtől már annyira megszoktam, hogy folyton csodálatos könyveket ír és olyan történeteket alkot, amelyeknek lelkük van. Eddig még soha nem csalódtam benne. Ezt a könyvét még angolul sem olvastam, ezért számomra is újdonság volt.
Jasmine és Elliot története egyszerűen szívbemarkoló volt. AZ elejétől fogva kedveltem őket és nagyon drukkoltam nekik, értük. Talán nincs is szebb, jobb dolog érzés a szerelemnél. Brittainy könyvei ezt az állítást minden alkalommal igazolják.
Még mindig a Loving Mr. Daniels a legnagyobb kedvencem. Talán, mert az a legkevésbé lehangoló története. Természetesen akkor sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni.

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Fantasztikus történet volt, megérdemli az öt csillagot. Igazi érzelmi hullámvasutazásra visz el a szerző, ahogy már megszokhattuk tőle. Zene, szerelem, és küzdelem a belső démonokkal. Az írónő mindig különleges embereket választ, ebben az esetben több ilyen is volt. Elliot, Jasmine, Ray és T. J. Főleg T.J., aki óriási hatással volt mindkét főszereplő életére.
Maga a helyszín is tökéletes, New Orleans, a jazz fővárosa.
A történet kezdete sokkolt. Az iskolai zaklatásnak ez a foka teljesen abszurd. Egyszerűen felháborító, hogy a gazdag kölkök mit meg nem engednek maguknak. Jasmine elég rossz módszerrel próbálta orvosolni a zaklatást. Nem is értettem. spoiler Mégsem Todd volt a legellenszenvesebb figura. Jasmine anyját igazán utáltam. Nem is anya az ilyen. Laura, Eli anyukája pont az ellentéte, Ray pedig a tökéletes apafigura.
A cselekmény maga két részre van osztva, a múlt, amikor Jasmine és Elliot megismerkednek, és a jelen, néhány évvel később. A kettő között pedig egy tragédia, ami eleinte áthidalhatatlannak tűnik. Persze szó sem lehet róla. Teljesen elégedetten tettem le a könyvet.

klara_matravolgyi>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Egy gyönyörű és szívbemarkoló történetet kaptam egy nem mindennapi szerelemről. Gondolatban én is ott jártam New Orleans-ban, és sorra láttam mindenkit magam előtt. A lányt, akit belekényszerítettek egy szörnyű életbe; a fiút, akit bántalmaztak; a borzalmas 'anyát' ; a szörnyeteget.
Annyi és annyi gonoszság van a világban, de A szív ritmusa megtanít arra , hogy a szeretet tényleg mindent legyőz.

DarknessAngel>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Ez a könyv teljesen letaglózott. Nemcsak a lapokat járta át a zene ritmusa, hanem a lelkemet is. Olvasás közben végig úgy éreztem, mintha a legszebb dallamot hallgattam volna egész idő alatt. Aranyosan kezdődött, ismerkedve, később viszont az egész átment egy melankolikusabb részbe, itt-ott érezhető és hallható volt a remény hangja, de igazán a végén csúcsosodott ki minden. Akkora elsöprő erő és szeretet sugárzott a könyvből a vége felé. Alig bírtam ki könnyek nélkül, annyira meghatottak a szereplők.
Ritkán szeretek történeteket ennyire, de amikor mégis, akkor teljes szívemmel teszem azt. Amikor a karakterek ilyen közel kerülnek hozzám, nehéz nem egész mindenemmel átérezni, amiket ők is éreznek. Ezért is volt nagyon nehéz olvasni Elliott nehézségeiről, Katieről, Jasmin életéről. Egyszerűen beették magukat a bőröm alá, és olyankor nincs mit tenni, velük szenvedek, velük örülök.
Brittainy mindig képes valami gyönyörűt alkotni. Most is teljesen oda vagyok ezért a történetért. Új kedvencet avattam!♥

Sippancs P>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Történet egy lányról és fiúról, történet a megbocsátásról, történet a zene mágikus hatalmáról.
Sokat gondolkodtam azon, hogy ebben a kötetben vajon melyik szereplő egyéni sorsa érintett meg a leginkább, aztán rájöttem arra, hogy nem tudom őket szétválasztani, mert mindegyikőjük tragédiája egy láncolat része volt, amely mint egy dominó, úgy épült fel: az egyik irányból ott volt Heather, Ray és Jasmine, a másikból Katie, Laura, TJ, Jason és Elliott, középen pedig Todd… és elég volt egy kis szellő, pontosabban egy durvább fuvallat, hogy az egész rendszer pikk-pakk összedőljön.
Ami az újjáépítést illeti, már keményebb dió volt. Minden megmaradt részből hiányzott valami, mindenki szíve kicsit megkeményedett, egyesek a zenében találták meg a maguk vigaszát, mások menekültek előle, mégis amikor összeállt a teljes forma, először karácsonykor, aztán hónapokkal, évekkel később… na, ott nyúltam én is zsebkendő után. Annyira megható, szép és fájdalmas is volt egyben! És annyira tetszett a kulcsadásra épített hagyomány!
Amiért mégis levontam fél csillagot, az két dolog: egyrészt nekem nagyon fura volt, hogy Todd spoiler, nehezen hiszem el, hogy Amerikában ennyire kemény lenne a rendszer, másrészt a 16 éves Jasmine viselkedése is hihetetlen volt, aki spoiler.
Szeretném a folytatást, most!

8 hozzászólás
vikcs>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Amint megláttam, hogy új kötet érkezik Brittainy C. Cherry írónőtől, azonnal tudtam, hogy amint kikerül a nyomdából, kell nekem! Nem is tettem másként, már a megjelenés napján elmentem érte a könyvesboltba és mihamarabb el is kezdtem a történetet. Just a little spoiler-alert: Naná, hogy imádtam :)

Brittainy képes velünk megszerettetni még a szomszéd néni kiskutyáját is, ezért nem is kérdés, hogy az összes szereplőt a szívembe zártam. Jasmine, Elliott, Ray és TJ volt a hatalmas kedvencem. Elgondolkodtató, magával ragadó és kicsit könnyeket fakasztó történet ez, melynek minden egyes mondata maga a csoda. Mert ha belegondolsz, veled is mindig ott van a zene. Ha jó kedved van, ha rossz kedved van, ha szerelmes vagy, ha összetörtek, ha utazol a vonaton/buszon, ha takarítasz vagy épp főzöl. Talán nincs jó hangod és nem játszol hangszeren, mégis ez egy olyan fajta hangja a szeretetnek, a reménynek, amely mindig elkísér. Szíveket gyógyít, szerelmeket hoz létre, barátságokat köttet és vigasztal. Ezért ennyire valóságos az egész, mert úgy érzed, te magad is benne vagy a történetben.

Az írónő szokásos módon több-kevesebb komoly problémát is felhoz a könyvben: anya-lánya kapcsolat, iskolai zaklatás, pszichológiai problémák. Amikor a könyv olvasása egyszerre tölt el örömmel és fájdalommal, tudod, hogy az az igazi. Mert megmozgatott benned valamit. Ez a könyv is ilyen.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/08/brittainy-c…

KönyvMoly_1989>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Hosszú ideje nem írtam értékelést, de 2020 első könyve megérdemli a magasztalást.
Imádtam ezt a regényt! Inkább nem aludtam, és kihasználtam a legutolsó fél órát is, amikor a kislányom aludt és csak olvastam, és olvastam… Alig bírtam letenni! Nem szégyenlem, nem egyszer könnybe is lábadt a szemem attól a rengeteg érzelemtől, amitől pulzál a kötet. Jasmine és Elliot két fantasztikus ember, nagyon szurkoltam nekik!
A kulcsos szertartás, TJ személye, Ray és Laura… Minden mozzanat megérintett! Az iskolai brutalitásra pedig szavak sincsenek…
Új kedvencet avattam!

3 hozzászólás
Ella19>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Imádtam!
Nagyon szeretem az írónő írásmódját, csodás ahogyan bánik a szavakkal. Eddig mindegyik könyvét, amit olvastam, nagyon szerettem, de ez lett a legnagyobb kedvencem. Ehhez a könyvhöz nagyon sok papírzsebkendő szükséges, teljesen a szívemig hatolt és könnyekre fakasztott. Ez a könyv megtanít igazán szeretni és értékelni azt amink van.
A szereplők egészen a szívemhez nőttek. Nagyon szerettem Jasmine és Elliot karakterét. Jasmine egy fiatal lány, aki bármi áron, de boldoggá akarja tenni anyukáját, de mindhiába. Jamine alázatos és kedves, úgy gondolja, hogy jobbá lehet tenni a világot. Elliot pedig maga a szeretet, önfeláldozás, ilyen jólelkű fiút még nem láttam, mint ő. Nagyon jó párost alkottak Jasmine-val.
Ez a könyv egy gyönyörű alkotás, mindenkinek ajánlom! :)

AniTiger P>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Két magányos, megtört szív találkozásának, összebarátkozásának és egymásba szeretésének története.

Jazz és Eli csodás (és nagyon bájos) páros, de a szeretteiket is nagyon megkedveltem. Néha picit összetört a szívem, máskor elolvadtam a kedves apróságok miatt (pl.: a kulcsos családi hagyományon, a leveleken, az első randikon (és Rayen)).
Jól esett egy ennyire élettel és tragédiával teli regényt olvasnom.

Minden megvan benne, amitől élmény volt olvasni. New Orleans, család, szaxofon, szeretet, éneklés, szerelem, barátság, jazz és soul – mi kellett volna még?

Bővebben –
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/06/brittainy…

>!
Libri, Budapest, 2019
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634334330 · Fordította: H. Prikler Renáta
2 hozzászólás
Porcsinrózsa>!
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa

Nagyon tetszett ez a regény. Csodálatos történet önzésről és önzetlenségről, végletekig feszített agresszivitásról, tragédiáról, s a lélek lassú gyógyulásáról. Arról, hogy mennyi erő rejlik a kitartó szeretetben, a zenében. Érdemes – e hinnünk a jóban, ragaszkodnunk az általunk fontosnak tartott értékekhez ? Lesz – e ennek a szereplők életében valaha is pozitív hatása, és vajon lesz – e a rossznak bűnhődése ? Felemelően szép történettel járja körül ezeket a kérdéseket az író. Érdemes a zenei betétekre is rákeresni, meghallgatni őket olvasás közben, mert sokat hozzátesznek a katarzis átéléséhez.
Olvasás közben összetöretünk, hogy aztán megtisztulva kerüljünk ki mi is a cselekmény sodrásából. Nem mondom, a lezárása némileg szirupos volt, de ez semmit nem von le az értékéből. Kedvencet avattam. Jó szívvel ajánlom azoknak az olvasótársaknak, akiknek a szívét hasonlóan megérinti az ilyen tartalom.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

– Nincs olyan nő, akinek csak a zene tetszene. Titokban mindig odavannak a hangszert megszólaltató zenészért is.

65. oldal

vikcs>!

Ha az embernek van valakije, aki elkapja, amikor zuhanni kezd, már szerencsésnek és boldognak mondhatja magát.

209. oldal

DarknessAngel>!

Az ember nem látja a zenét, hanem érzi. A zene ugyanis nem szín. A zene minden sztereotípia felett áll.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elliott Adams
vikcs>!

– Talán nem az az otthon, ahonnan elindulunk, hanem az, ahová megérkezünk.

125. oldal

vikcs>!

Ha választanom kellett az emberek és a zene között, mindig a zene győzött.

48. oldal

Ács_Milán>!

Az igazi elfogadás azt jelenti, hogy az ember megtanul újra élni.

430. oldal

Kapcsolódó szócikkek: elfogadás
vikcs>!

Te vagy a zene egy süket világban, és a szívem azóta dobog újra, hogy te itt vagy, velem.

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elliott Adams
Enikő_Darai_Enii>!

Amit igazán szeretünk, mindig velünk marad, a szívünkbe zárva, az utolsó leheletünkig.

vikcs>!

– Nem kell elkapkodni semmit. Hagyd, hogy magától alakuljon ki a harmónia. Nincs rosszabb, mint egy elfuserált ritmus, ami tökéletes lehetett volna, ha nem sieted el.

66. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Te vagy a legkedvesebb zeném – suttogta. Aztán felnézett rám az őzikeszemével, és egy apró mosoly jelent meg az ajkai körül. – Mindig is te voltál.

432. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Kristen Callihan: Idol
B. N. Toler: Lélekvesztők
J. A. Redmerski: A soha határa
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Abby Jimenez: A póráz két végén
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom