Az ​erdei halál 25 csillagozás

Brigitte Aubert: Az erdei halál

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elise egy terroristatámadásban megbénult, elveszítette a látását, de hallja, érzékeli maga körül a világot. És az apró jelekből, megérzésekből lassan kezd összeállni a sejtés… Amelyet nem tud elmondani, de még leírni sem. Hihetetlen bravúr Brigitte Aubert regénye, Az Erdei Halál. A tolószékhez kötött hősnővel, Elise-zel éljük át egy nyomozás izgalmát, együtt szorongunk vele teljes kiszolgáltatottságában, és vele együtt döbbenünk rá, hogy a gyermekáldozatokat szedő „erdei halál” nem csupán a történet hétéves szereplőjének, Virginie-nek a fantáziájában létezik. Hogyan állíthatná meg a gyilkost a mozdulatlanságra és némaságra kárhozott fiatal nő, aki egyre közelebb kerül az igazsághoz?

Eredeti cím: La mort des bois

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Réz és Társa, Budapest, 2003
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632125193 · Fordította: Mihancsik Zsófia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elise Andrioli · Virginie · Yvette


Kedvencelte 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Kovaxka P
Brigitte Aubert: Az erdei halál

Nagyon egyedi pszichokrimi, még nem olvastam ilyen – halmozottan hátrányos helyzetű – szereplő szemszögéből megírt történetet. Elise tetraplég, de nemcsak mozgásképtelen, hanem vak is, és beszélni sem tud. Izgalmas és sokkoló a „fejében lenni”, különösen a humora és pozitív életszemlélete nagy hatású és hiteles. Emiatt értékeltem ilyen nagyra, pedig a krimiszál túlbonyolítása, a végkifejlet túlcsavarása és egyes logikátlan dolgok miatt inkább négyest érdemelne. Érdekes és fordulatos történet, sok egyedi elemmel, krimikedvelőknek szeretettel ajánlom!

2 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Brigitte Aubert: Az erdei halál

Hoppácska! Na ilyen az, amikor a fülszöveg alapján teljesen másra számítasz. Azt hittem, valami hitchkocki nyomasztó légkörben játszódó thriller lesz ez, erre egy nagyon is vicces krimit olvastam. És teljesen jó volt, habár néha belezavarodtam a nevekbe.
Régebben nekem is megfordult a fejemben, milyen lehet, ha valaki ennyire el van zárva a világtól, nem tud mozogni, nem lát, nem beszél, mint egy zöldség. Pontosan így nevezi a főszereplő is magát. Az írónő meg annyira jól írja le Elise gondolatait, mintha maga is megjárta volna ezt a poklot.
Végül is nem is annyira pokol ez, mert hősnőknek pont ezért van ideje mindent jól átgondolni magában, mert annyira levegőnek nézik néha.
Külön pluszpont a befejezésért, ami nem tipikus happy end, hanem mindenki azt gondol, amit akar… nos, én kívánom a legjobbakat, és ajánlom mindenkinek ezt a kónyvet.

3 hozzászólás
>!
eSsZ P
Brigitte Aubert: Az erdei halál

nem is tudom mit mondjak…
az biztos,hogy kellemes meglepetes ert.
a fohosno nagyon jo fej spoiler ..bar lenne oka nyavogni es mogorvanak lenni..
nagyon jol kezeli a dolgokat .. mikor pedig akaratan kivul belecsoppen egy nyomozasba.. le a kalappal lanyunk elott.
egy izgalmas kis szovevenyes olvasmany ez, sok titokkal..
az egyetlen negativum,hogy neha kicsit lassu volt..

ui.: nem neztem utana, hogy volt e az ironak valami koze egy ilyenhez akar kozvetve vagy mashogy.. de szerintem nagyon jol abrazolta es festette le lanykank vilagat es a korulotte levoket ..
volt olyan,hogy a frasz kerulgetett,de jokat is mosolyogtam a belso gondolatokon.

>!
Birgi
Brigitte Aubert: Az erdei halál

A korábbi értékelések miatt nem vártam,hogy depis könyv lesz. De hogy ennyire nem?! Nagyon jól leírta,milyen lehet „élő lecsóként” élni. Tetszett,na,ez a lényeg. És valamiért itt a befejezést is el tudtam fogadni,mindenki döntse el,vajon hogyan tovább.

>!
Magda_53
Brigitte Aubert: Az erdei halál

A többi olvasótársam magas pontszámú értékelése miatt olvastam el a könyvet, jól is tettem. Az írónő stílusa, humora lenyűgöző, 2 okból is letehetetlen a könyv, az egyik, mert érdekes, a másik meg mert ha leteszed, elveszíted a fonalat, annyi minden történik benne. Nekem túl sok is, túlerőltetett dolgok, a kevesebb több lett volna. De a stílusa miatt 4 pont.

>!
fiszi
Brigitte Aubert: Az erdei halál

A betegség és a nyomozás története külön-külön is izgalmas lett volna, de így együtt nagyszerű elegyet alkottak. Szimpatikus volt a főhősnő karaktere, annak ellenére, hogy se beszélni, se mozogni nem tudott, és még vak is volt. És külön öröm, hogy a kulcsjelenetben nem következett be a „csodás gyógyulás”, ami megoldotta volna a konfliktust, ennél jobb megoldást kaptunk.

>!
kanga021
Brigitte Aubert: Az erdei halál

A főszereplő kiszolgáltatottsága, tehetetlensége nyomasztó hangulatot teremt folyamatosan. Ezzel együtt érdekes, fordulatos történet.

>!
dorcy01
Brigitte Aubert: Az erdei halál

Imádtam. Végig egyfajta nyomasztó érzés van benne, és az hogy ez a nő mennyire ki van szolgáltatva mindennek..

>!
rox
Brigitte Aubert: Az erdei halál

jó volt egynek, de vége erőltetett, hajánál előrángatott megoldás, hogy elment a kedvem tőle.
annyira de annyira megakarta bonyolítani az írónő, hogy senki ne gyanakodjon a gyilkosra, hogy az már fárasztó volt.

>!
Eleniel
Brigitte Aubert: Az erdei halál

A kiszolgáltatott lány szemszöge tényleg nagyon izgalmassá és feszültté teszi a könyvet, ráadásul, bár csak a könyv hosszának megfelelő felületességgel taglalva, de hitelesek a főszereplő gondolatai, érzései az állapotával kapcsolatban. Viszont a krimi szál maga nekem nem jól végződik. Elrugaszkodott és valószerűtlen. Számomra komoly problémákat vet fel, mikor egy bűnügyi regény végkifejletben egy szereplő 10 oldalon keresztül 47 csavarral, barokk körmondatokban kell, hogy megmagyarázza, hogy mit miért csinált, ami után véletlenek következtében az történt ami, pláne ha még így is egy csomó logikátlanság marad a könyvben.


Népszerű idézetek

>!
Kovaxka P

Yvette lassan már harminc éve dolgozik a családunknak. Jobban emlékszik az anyámra, mint én. Bár én még csak ötéves voltam, amikor a mama „felment a mennybe”. Aztán amikor hétéves koromban az apám is meghalt, ide jöttem, azóta itt élek. És Yvette is itt maradt, a kedvemért. Most ő a dadám. Az ápolónő megtanította rá, hogyan gondoskodjon rólam. Szegény Yvette, kénytelen mosdatni, etetni, tisztába tenni engem… Vajon hányszor kívánhatta már a halálomat? És én, én vajon hányszor kívántam már?

Kapcsolódó szócikkek: Yvette

Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Sarah Pinborough: 13 perc
A. J. Finn: Nő az ablakban
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Guillaume Musso: Holnap
Manon Fargetton: Szökevények éjszakája
Pierre Lemaitre: Téboly
B. A. Paris: Összeomlás
Guillaume Musso: Az angyal hív
Bernard Minier: A fagy