Storm ​– Vihar (Elementálok 1.) 532 csillagozás

Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.

Eredeti mű: Brigid Kemmerer: Storm

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738320 · Fordította: Vallató Péter

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Merrick · Chris Merrick · Nick Merrick · Michael Merrick · Becca Chandler · Hunter Garrity · Quinn Briscoe


Kedvencelte 99

Most olvassa 25

Várólistára tette 304

Kívánságlistára tette 311

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Csakegyolvasólány
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Tetszett :) Kicsit féltem az elején, mert E/3-as személyben volt megírva, de az elején beláttam, hogy jobb is így, mert jobban megismerhettük a Merrick fiúkat és Beccát is.
A történet izgalmas volt és tele titkokkal, ami nem könnyítette meg Becca életét, akinek így is sok gondja volt. Becca karakterét nagyon bírtam, ahogy a Merrick fiúkét is. A kedvenceim Gabriel és Chris volt, bár Micheal és Nick sem mellőzhető.
Hunter semleges számomra, de néha fejtörést okozott a karaktere. Viszont a kutyáját nagyon szerettem. Kis aranyos rendőrkutya, aki teljesíti a gazdája parancsait.
A könyv vége pedig *-* Azonban soha sem értettem Beccát, hogy miért volt nehéz választania Chris és Hunter közül.

>!
Törpillaa
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Tetszett, bár az eleje nekem lassan indult be 3x is újra kellett olvasnom az első fejezettől kezdve, mert a láztól nem tudtam rá koncentrálni. Érdekes történet, bár engem zavart egy kicsit, hogy az írónő 3 személyben írta meg a történetet az írónő. Ezért is lassabban ment. Nem igazán kedveltem meg Becca-t, nem jött át a személyisége idegesítő volt néha. Chris, Nick, és Gabriel, Michael, Hunter na ők sokkal jobban szimpatikusak voltak számomra. Bár Gabriel sokkal tökösebb volt, mint Chris. Michael néha tök bunkón viselkedett. Nick meg olyan csöndes, aki szétvállasztotta Gabrielt és Michaelt mikor egymásnak estek. De imádtam a képességüket, kíváncsi vagyok a következő részre is milyen lesz. Hunter meg nagyon laza, kemény macsó volt, sokkal jobban látszott Becca és ő közte a vonzalom szikrája, mint Chris és Becca között. spoiler

>!
Marcsi P
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Egy az egyben Obszidián. Ennek ellenére vagy pont ezért imádtam! :D
Különleges képességek, testvérek szülők nélkül, egy lehelettel enyhébben, de bunkó főhős, erős főhősnő, anyuka, aki éjszakás (és még ápoló is?!), így semmi sem tűnik fel Neki, Hunter = Blay (de konkrétan egy az egyben), spoiler, Őrzők = Nemzetvédelmisek és még mi egymás…
De akkor is tetszett! :D Nagyon bírtam Christ és Bex-et, na de ez a vég….. Így? Komolyan?! O.O spoiler
Kedvenc szereplő, bármily meglepő, de Quinn volt. Kicsit sértődős és heves, de nagyon izgalmas karakternek tartom spoiler.
Amúgy tudom, hogy nem az én korosztályom az abszolút célközönség, gondolom a nálam 8-10 évvel fiatalabbak, de elveszetnék a 15-17 éves olvasókat az írónők, ha mondjuk a főszereplők nem 16-17 évesek lennének? Csak adjunk Nekik 2-3 évet. Legyenek első évesek a főiskolán, de ne már, hogy minden könyvben a világ sorsa a pubertásokban van?!

(Három dolog így zárójelesen:
– Én soha a büdös életbe nem adnék 15 évesnek jogosítványt. A sok év tapasztalata, gondolom azt mondatja az amerikaiakkal, hogy ez jó, de NEM AZ!
spoiler
– Lehet ezren kérdezték és már írtak is választ, nem olvastam még értékeléseket, de kik vannak a borítón? Mármint látom, hogy 4 ronda srác, de Ők kik is? Michael ha Ő akar lenni, olyan fejet vág, mint aki mindjárt hányni fog, a Chris-szerű pasi meg minden csak nem 17 oké, lehet csak nálunk nem így néztek ki a 17 évesek… (https://p.gr-assets.com/540x540/fit/hostedimages/138043…) oké, nem ennyi, de inkább! és az ikrek? Az a két másik lenne, akiknek semmi közük egymáshoz, nem hogy egypetéjűek…?)

DE TÉNYLEG IMÁDTAM! :D :D

15 hozzászólás
>!
Naiva P
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Bajban vagyok, ugyanis ez a könyv, egyszerre volt nagyon bosszantó és lett volna nagyon izgalmas, de a kivitelezés; hagyott némi kívánnivalót. Érdekes volt, mert adott az 5 fő elem, 5 (a maguk módján) aranyos fiú és egy lány, aki majdnem olyan, mintha 2 lábon hordta volna ki az agyhalált. Idegörlő, idegölő. Azt hittem, ebből egy nagyon jó történet lesz, de sajnos fejezetekkel előre láttam, hogy mi fog történni. A narrációt kezdetben szoknom kellett, mert nagyon szokatlan volt. Pedig magyarul olvastam, de olyan magyartalan volt. Talán még zavart is, hogy egyszerre, majdnem egy időben próbált 5-6 karaktert életre kelteni az írónő. Ez nagyon zavaró volt. A szerelmi háromszöget erőtlennek éreztem. Vagyis nem egészen: Becca és Hunter között volt kémia. Illettek volna, passzoltak is egymáshoz, míg Chris és Becca között nem éreztem semmiféle kapcsolatot. Mintha testvérek lettek volna. Bízom benne, hogy a folytatásban ez másként lesz. Chris számomra kicsit szerencsétlen halvérű volt.
Quinn-ben sokkal több lehetőséget láttam, viszont lehet, hogy ő Becca legjobb barátnője, de én valahogy azt sem éreztem. YA könyvtöltelék karakternek éreztem. Becca egyébként főleg azokkal a problémákkal küzd, amikkel a legtöbb spoiler tinédzser. Már amikor feltűnt a színen az apja, sejtettem, hogy spoiler Bízom benne, hogy Gabriel része jobban fog tetszeni.

3 hozzászólás
>!
brena
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Óóó anyám,miért nem sikítotok, hogy ez egy jó könyv?:)) Annyira nem jött szembe velem ez a könyv sehol,hogy hihetetlen.Egyedül @Marcsi8909 értékelésénél figyeltem fel rá,de semmit nem tudtam róla,teljesen véletlen, hogy elkezdtem,aztán nem bírtam letenni na jó de mert bele aludtam,de az nem a könyv miatt volt:) .
Szóval, elementálok, hogy én hogy paráztam mikor rájöttem miről is szól a könyv:))A Vihar szeli ketté rémlett fel előttem..na azt halálra untam,de ez jó volt!Pörgött és izgis volt,jó tele klisével,de akkor is jó volt! Olyan Obszidián feelingem volt :)
KELL a 2. rész!Slussz passz:)

9 hozzászólás
>!
anikho
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Végre sikerült befejeznem.. ez egy hosszú menet volt.
Nem kimondottan a sztori miatt, nekem sem volt úgy időm és energiám odaülni mellé.

Az alapötlet remek, a kidolgozás ebben a könyvben még várat magára. Ez egy kis felvezetésnek, bemelegítésnek tök jó volt.
Chris, mondjuk meg, nem az a tökös gyerek, ám kimondottan szeretetreméltó. Becca helyenként furcsa volt. Egyértelműen a többi Merrick fivér viszi a hátán a történetet.
Már alig várom, hogy Michael könyvét olvassam. ♥ – de tuti, hogy Gabriel és Nick sem fog csalódást okozni. :)

Meglepetések nem értek, ami nem baj, hisz nem is vártam a könyvtől azt, hogy valami észveszejtő rejtvényt adjon fel nekem.

Két dologgal nem vagyok kibékülve:
1. Tudom, és értem, hogy az írónő ultraszexinek kívánta feltünteti a tesókat (ami be is jött), de sok esetben ez úgy jött le, hogy Becca jobban vonzódik az ikrekhez, mint Chrishez
2. Hunter és Becca között sokkal igazibb volt a kapcsolat, a vonzalom, mint a lány és Chris között. Hiba! Ilyet ne már..

Kíváncsian várom a többit. :)

10 hozzászólás
>!
ViveEe P
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Ülj le fiam, egyes! …Na jó, az talán nem, de határozottan nem jó ez a könyv, nekem nem tetszett.
Igazából annyi a lyuk, az összevisszaság, hogy megdöbbent. Az a baj, hogy ilyen nagyon hosszú a könyv totál feleslegesen..
Az első száz oldalon a hajam téptem tudom, hogy itt kellett volna abbahagyni, de reméltem csak lesz belőle valami. Becca még teljesen elment az elején, viszont a fiúk… mint a kedvenc játékon civakodó h*lyegyerekek, röhejesen viselkedtek egymással is, és Beccával is. Aztán meg trágyával akarták megbosszulni a balhét az ellenségen. Mint a dedóban. Ez eléggé lelombozó. Az egész rettenetesen gyerekes. A legjobb barátnő folyton mindenen besértődik, gyerekes civakodások..
Chris volt az egyedüli, aki néha valami érett tettet felmutatott.
A „szerelmi” szálak érdekesek. Van egyszer egy Hunterünk, aki csak úgy fantáziaizgatásnak van, de komolyan érdekelne, hogy melyik tini pasi csinálná azt, hogy benne vannak a nagy csókolózásban, a csaj tök készséges, üres a ház, és leáll, közli, hogy fapapucs és elalszanak egymáson, mint az öregek..
Chrissel meg mire lett valami, vége is lett a könyvnek.
Az utolsó reményem a fantasy szál volt, de az is siralmas. Még odáig rendben volt, hogy elmondja Chris, hogy is vannak ezek az elementálok, meg őrzők, de engem mondjuk izgatott, hogy akkor pontosan milyen határai és lehetőségei vannak a képességeinek. Alig derült ki valami. Meg mégis mi a tök az, hogy csak úgy legyilkolnak azért, mert TALÁN veszélyes lehetsz, de ha már ez van, komolyan úgy, hogy egy csomó civil is belehaljon és legyen egy rakás szemtanú?? Nem értem a logikát.
Szóval, elnézést, ha valaki szereti ezt a könyvet, de nekem nagyon összecsapott volt, inkább gyerekes, mint érett, és most nem tudom, hogy azért ennyire lezáratlan-e, mert a többi részben folytatódik, de én ezt már nem fogom megtudni.

4 hozzászólás
>!
Ramonais
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

HÁT EZ EGY CSODÁLATOS KÖNYV VOLT!!!
Pozitív:
Az eleje mondjuk lassan indult be, de minél hamarabb értem a végére, annál jobban szerettem meg minden oldalt. Eddig még nem olvastam olyan könyvet, amelyben a lényeges történések/titkok csak a vége felé derülnek ki, de jobb is volt így, mert végig izgultam. A karaktereket imádtam, noha volt egy szerelmi háromszög, de örültem, hogy a végén kiderült, hogy spoiler. :D
Volt pár hasonlósági érzetem a Luxen sorozattal, de ez a könyv sokkal, de sokkal jobb volt. A Merrick testvéreket imádtam, kedvencem Chris és Gabriel. Mivel elég sok hasonló könyvet írtak már, és olvastam is, így nem lepődtem meg a történéseken, de szerintem akkor is kiemelkedően jó volt. Az ötlet zseniális. Nagyon sok poén volt benne,ezért nagyon sokszor felnevettem. :)
Negatív:
Egyedül a Becca rész nem tetszett, hogy miért nevezték kurv@nak, hiszen végig adta a kemény csajt, de hogy pont nem tudott kiállni magáért… Ezt azért szerintem nagyon elrontották. Ahogy azt is, hogy ami megtörtént vele, az csak is az ő hibája volt spoiler Nem értettem, hogy miért rakták bele Hunter-t, szerintem őt is ki lehetett volna hagyni, ahogy azt is, hogy spoiler Ami meg végképp nem tetszett az, hogy Chris és Becca egymásba vannak zúgva már az elejétől, akkor miért akarják egymást féltékennyé tenni spoiler
Jó, mindenesetre AJÁNLOM mindenkinek, és az egyik KEDVENCEMmé vált.
Várom a folytatást!
UI.: Kicsit sok lett a Spoiler XD de nem tudtam úgy normális kritikát összehozni, hogy ne áruljak el valamit.

>!
Ferger_Jolcsi P
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Huh, ez aztán tényleg jó volt. Húgom ajánlására kezdtem el olvasni, és nem is csalódtam benne. Tetszett ez az elementál vonal. És izgalmas is volt, pörögrek az események, nem lehetett unatkozni.
Nekem mégis hiányzott belőle egy fokkal több izgalom. De ez lehet csak azért van, mert elég hosszú könyv és nehéz 500 oldalon keresztül fenntartani az érdeklődést.
A Merrick fivéreket nagyon bírtam, főleg az ikreket, Michael pedig megfogott engem a testvérei iránti szeretetével, gondoskodásával és odaadásával. Chris is aranyos srác a maga módján… Elég erős védelmező ösztönnel rendelkezik… De nem sikerült megszeretnem, nem láttam belőle eleget ahhoz.
A lány, Becca elég érdekesen alakította az eseményeket. Értem én, hogy nem tudta eldönteni, melyik srácot szereti, de azért nem kellett volna Hunterrel csókolóznia, miközben Chris is ott volt neki…
Hunter kutyáját, Calebet nagyon bírtam, igazi rendőrkutya karakter. Mindig is csodáltam az ilyen okos kutyákat.
Várom már, hogy a második részt olvashassam!

>!
Kikiriki
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

A szobatársam már novemberben elhozta nekem a sorozat első két részét, melyek hónapokig porosodtak a polcomon egy sikertelen kezdés után.. Amikor viszont kicsivel több, mint fél év után a barátnőm utalt rá, hogy mivel hamarosan itt az évvége, jó lenne, ha végre elolvasnám vagy visszaadnám :D Ez viszont annyira motivált, hogy második próbálkozásra sikeresen végigolvastam a könyvet. És tetszett is, de még mennyire! Fogalmam sincs, elsőre miért nem sikerült, mert nagyon szerettem. A Merrick testvérek befészkelték magukat szívembe és rengetek imádnivaló pillanatot hoztak el nekem. Nagyon szurkoltam Chrisnek, a végén pedig nagyon boldog voltam :)


Népszerű idézetek

>!
Łauraa

– Nick! – mondta. – Azt hiszem, meg kell kérjelek, hogy harapd meg a karomat!
– Azt hiszem, meg kell kérjelek, hogy ezt most ismételd el még egyszer!

448. oldal Chris-Nick

Kapcsolódó szócikkek: Chris Merrick · Nick Merrick
>!
Sheila_7

Gabriel pólót húzott, sötétzöldet, rajta egy kamion ékeskedett, és egy felirat: Tegnap az anyádat vittem furikázni.
Becca szemöldöke felszaladt:
– Röhej!
Gabriel vigyorgott:
– Tetszeni akarok!

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Gabriel Merrick
1 hozzászólás
>!
loveQhuay

– Itt lakik Chris Merrick?
– Aha. – A srác megint végigmérte tetőtől talpig, és a lánynak egyáltalán nem tetszett a pillantása. Úgy nézett ki, mintha mondani akarna még valamit de aztán beérte ennyivel:
– Nincs itthon.
– Ne mondd. Én is tudom, mert eszméletlenül fekszik a hátsó ülésemen.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Chris Merrick · Michael Merrick
>!
Sheila_7

– Ebben a tanévben én még nem keveredtem verekedésbe!
Beccának ezen a körülmények ellenére is mosolyognia kellet:
– Még csak szeptember van.
Gabriel legyintett:
– Részletkérdés.

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Gabriel Merrick
>!
DarknessAngel 

– Csinálj valamit! – kiáltotta Becca. – Nem tudsz jégfalat építeni, vagy…
– Viccelsz? – válaszolta Chris. – Nem vagyok én X- Man!

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Chris Merrick
>!
Łauraa

– Casper, a lány azt mondta, valakinek fogni a kell a pórázodat!
A kutya felvakkantott.
Utána lehajtotta a fejét, a szájába vette a póráz végét, és gazdája után indult.

>!
_Arwen_

A folyosón kinyílt egy ajtó. Megjelent a szobában Gabriel ikertestvére, farmerben, pólóban, igen ingerült arccal.
– Ha azt akarod, hogy befejezzem a házidat, hát azt felejtsd el!
Azután észrevette a lányt.
– Visszajöttél?
– Aha. – Nickre, majd Gabrielre nézett: – Te csinálod a háziját?
– Csak a matekot. Jó, ha tízig el tud számolni!
– Egyig mindenképp el tudok! – Ezzel felmutatta középső ujját.

92. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Chris Merrick · Gabriel Merrick · Nick Merrick
>!
Nikki92

A kétségbeesett emberek őrült dolgokra képesek.

41. fejezet

>!
loveQhuay

– Bizonyára arra gondolsz, hogy az életemmel tartozom neked.
A lány visszafordította a tekintetét az útra.
– Nem – csattant fel. – Csak hatvan dollárral tartozol.
– Számlát küldesz a hőstettedért?

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Chris Merrick
>!
Cheril 

– Istenem! – kiáltott fel Becca. – Ugratsz? Michael az utolsó ember, akivel valaha… Jaj, istenem! Akkor sem randiznék vele, ha fizetnének érte! Fúj, ez…
– Tudod, hogy hallak, ugye? – kérdezte Michael.

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Michael Merrick

A sorozat következő kötete

Elementálok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Anna Banks: Poszeidón
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Marissa Meyer: Cinder
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz