Spirit ​– Szellem (Elementálok 3.) 228 csillagozás

Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hunter Garrity csak azt szeretné, ha békén hagynák. A saját kárán tanulta meg, hogy nem mindennapi képességeiért súlyos árat kell fizetnie. És úgy tűnik, nem engedhet meg magának egyetlen szövetségest sem.
Fuldoklik az ellenséges indulatokban. A nagyapja, akinek viszket a tenyere, ha csak ránéz.
A Merrick fiúk, akik azt hiszik, hogy elárulta őket.
Calla, ez az ármánykodó őrült, aki csalinak akarja használni őt.
És ott van Kate Sullivan, az új lány az osztályban. Ő nem ellenséges. Kate merész. Vicces. Szexi. De ő is forral valamit.
Ahogy az elvileg titkos erők felszínre törnek mindenütt, amerre csak jár, Hunter rájön, hogy valami szörnyűség fog történni. De ahhoz, hogy megtudja, mi vár rá, találnia kell valakit, akiben megbízhat…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789633995181 · Fordította: Farkas János
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789633995198 · Fordította: Farkas János
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995174 · Fordította: Farkas János

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Merrick · Nick Merrick · Michael Merrick · Hunter Garrity · Layne Forrest · Kate Sullivan


Kedvencelte 20

Most olvassa 7

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Képtelen vagyok öt csillagot adni egy olyan történetnek, aminek ilyen a befejezése.
spoiler
A cselekmény maga jó volt, bemutatta Hunter belső vívódásait. A fiút nyomasztja a múlt, az apja halála, az anyja viselkedése, az egész dolog a Merrick családdal. Úgy érzi magára maradt, miközben Calla fenyegetéseivel is szembe kell néznie.
Ekkor új lány érkezik az iskolába. Kate Sullivenről csak az olvasók tudják, hogy kicsoda, és miközben a lány puhatolózik, ő és Hunter eléggé egymásba gabalyodnak.
A könyv olvasása folyamán, amikor a szereplők halmozták a hülyeséget, rá kellett szólnom magamra, csak tinik, mit vársz tőlük. Becca és Michael voltak a rész legkedvelhetőbb szereplői, de aztán Kate-et is megkedveltem. Hunter meg mindig is egy talány volt, örülök, hogy beleláthattunk az érzéseibe.
Ez a sorozat tulajdonképpen YA romantikus fantasy, de erősebb a fantasy vonal az egész cselekmény során. Nem nyálas és nem rózsaszín, inkább több akciót – verekedést és lövöldözést tartalmaz.

7 hozzászólás
deen>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Kellemesen csalódtam ebben a könyvben. Hunter eddig megosztó szereplő volt, ebből a történetből viszont kiderült, hogy valójában milyen nehéz is neki. Mit is mondhatnék, nincs sok szerencséje a nőkkel. Becca bizalmát eljátszotta, mikor felhasználta őt, hogy közel férkőzzön a Merrickekhez. Az anyukája olyan, mint egy zombi, a férje halála óta nem törődik a fiával. És most itt van Kate, aki lehet túl nagy falat Hunternek. Hunter elveszettnek érzi magát, nem találja a helyét, úgy érzi már nincs családja és haragszik az egész világra. Kate az egyetlen, aki el tudja terelni Hunter gondolatait, aki mellett Hunter önmaga. De Kate-nek is vannak titkai és Hunterhez hasonlóan ő sem bízik senkiben. Emellett Hunter kénytelen szembenézni Callával, aki mindenáron háborút akar az Őrzőkkel, ezért továbbra is fenyegeti az embereket. Hunter pedig magára marad ezzel a küldetéssel. Michaelt nagyon bírtam ebben a részben, mindig ő a nagytestvér, aki higgadtan áll a dolgokhoz és megpróbálja Huntert is jobb belátásra bírni. A többi Merrick testvér pedig hozza a szokásos formáját. A könyv igazán a felétől indul be, onnan viszont nincs megállás. Az írónő hozza a várt fordulatot és a végén a fájdalmas csavart. Hangulat és felépítés szempontjából is más volt ez a kötet, mint az eddigiek, de teljesen jó értelemben. Várom a folytatást!

11 hozzászólás
DarknessAngel>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Nagyon vártam már ezt a részt, mert bár nem mindig tudtam, hogy hányadán állok Hunterrel, kíváncsi voltam, hogy mi fog kiderülni az ő könyvéből. És nem kellett csalódnom, sőt! Még meg is lepődtem, hogy mennyivel jobb lett, mint vártam.
Hunter igazából el van veszve, nem tudja kiben bízhat teljesen, így inkább mindenkitől távol tartja magát. Árulónak nevezik, pedig nem az. Fájt érte a szívem, mivel még a családja is kegyetlenül bánik vele. Az anyja is ahelyett, hogy odamenne hozzá, és megbeszélnék a dolgokat, elzárkózik, és még a fiát hibáztatja. Én nem tudtam neki megbocsájtani, akármivel is magyarázta a végén a cselekedeteit. Szegény srác csak önmagát keresi, tudni szeretné, milyen ember is valójában. És volt, hogy ez a határozatlanság már egy kicsit frusztráló, főleg azután, hogy Michael milyen rendesen bánt vele, de valahol ez is megérthető.
Gabrielre az elején egy kicsit haragudtam, viszont a Layne-vel közös részei édesek voltak. :)
Kate nagyon bejött, igazi belevaló csaj. Magabiztos, okos, csinos… Igen, az hogy netán csak játszadozik Hunterrel nem tetszett, de mint kiderült, ettől nem kellett félni. Imádtam, amikor Hunter és ő egymásnak estek, romantikus szempontból. :D Úgy szurkoltam nekik, és a szívem szakadt meg.
Az istenit, Brigid! Utállak, hogy ezt tetted!

6 hozzászólás
MVivien>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Sokáig hallogattam ennek a könyvnek az elolvasását, mert Hunter nem igazán kedveltem. Múlt héten mikor megláttam a könyvtárban, mégis kivettem, gondoltam a sorozat előző részeit szerettem ez sem lehet annyira rossz. És igazam lett egy fantasztikus könyvet olvashattam.
Ebben a kötetben jobban megismerhetjük Hunter-t, ebben a részben sikerült megszeretnem és valamennyire megértenem őt.
A másik főszereplő a könyvben Kate, őt már az elejétől nagyon kedveltem spoiler. Az üzeneteket imádtam benne, jókat mosolyogtam rajtuk.
Az előző részekben megismert szereplők is felbukkanak a könyvben aminek nagyon örültem.
Michael-t mégjobban megkedveltem, nagyon sokat tett Hunter-ért. Gabriel hozta szokásos formáját.
A befejézést leszámítva nagyon tetszett az egész történet. Már nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

Csakegyolvasólány P>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Nagyon féltem Hunter történetétől. Hiszen őt csak a második részben kezdtem el megkedvelni. De most, nem csak kedvelem, hanem sajnálom is. Szörnyű élete volt. :( Az anyját ki nem állhatom.
Kate-et néha kedveltem, néha legszívesebben megfojtottam volna. Azonban a Hunterrel való közös pillanatokért oda voltam.
Azonban Kate… Ezt nem hiszem el Brigid! Hogy tehetted ezt? Még mindig el vagyok szomorodva miatta. Miért kellett ezt tenni vele és Hunterrel? S bár a könyv vége aranyos és fájdalmas volt egybe. Hunter szenvedése fájdalmas volt, de Michael gondoskodása pedig aranyos.

Naiva P>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Meglehet, hogy az első könyv alapján sokan nem kedvelték Hunter-t, számomra mégis ő volt a legszimpatikusabb, legérdekesebb karakter. A múltját tekintve érthető, hogy mindenkivel bizalmatlan és folyamatosan kétségek között él. Néha igazán szívszorító volt az ő története. Sokszor úgy éreztem, hogy szeretnék rajta segíteni.
Kate jelleme a történet vége felé győzött meg. Örültem, hogy Hunter végre bízhatott valakiben. Nem volt ez rossz történet a lehangoló befejezés ellenére sem. Viszonylag sok dráma, telekétségekkel, némi humorral.

molybarby>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Sokan nem kedvelik Huntert, de én már az első részben nagyon megkedveltem :) Már akkor éreztem, hogy valami nem kóser szegénykémmel. Mármint, hogy túl magányos.
A Spiritben volt lehetőségem jobban is belelátni a fejébe, és biztosan állíthatom, hogy én is ugyanolyan hitetlen lettem volna, megdöbbent amiért még a szüleim/nagyszüleim se hisznek nekem, hogy mindenki annyira ellenem van… Ez az a pillanat amikor az ember életében minden egyszerre összejön.
A történetet magát imádtam. Olyan akár a többi rész, eszméletlenül olvastatja magát :) A fél pont levonás egyetlen egy dolog miatt volt, az pedig nem más mint amit az írónő Kate-tel tett. Az szemét húzás volt. Ilyenen utoljára egy J.R.Ward könyvben akadtam ki :D Miért nem lehetett ezt másképpen elintézni? :/ Ugye miután megtörténik ami megtörténik, nekem kicsit furán reagálta le a helyzetet Hunter, de a fiúk már csak ilyenek. :)
A Merrick fivéreket pedig továbbra is nagyon szeretem :)

Ferger_Jolcsi P>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Az előző rész sokkal jobban tetszett nekem, ezt egy picit unalmasnak tartottam. Nem is tudtam olyan nagy élvezettel olvasni, így eltartott egy ideig, míg a végére jutottam. Hunter személyisége eléggé fura számomra: egyszer a célratörő, bátor, határozott férfit mutatja, ugyanakkor a következő pillanatban meg képes kisírni magából minden bánatát Kate-nek, Michael-nek, vagy az anyjának. Nem az a gond számomra, hogy sír, mert sok olyan dolog történt vele, ami indokolja a szomorúságát, csak annyira gyorsak ezek az érzelmi váltakozások, hogy nem bírtam követni őket. A Merrick családot nagyon szeretem, annak minden tagja fontossá vált számomra, de ebben a részben különösen felfigyeltem Michaelre, aki végig Hunter mellett próbált állni és segíteni próbálta, még ha meg is volt kettejük között a néha jogos, néha jogtalan bizalmatlanság.
Silvert egyszerűen ki nem állhattam, egy kegyetlen zsarnok, aki mindenre képes azért, hogy elérje a céljait, érzéketlen, hidegvérű gyilkos.
spoiler

hpatrik97>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Végre valami eltérő!

Őszinte leszek, nekem ez a rész nem tetszett annyira, mint az előző kettő. Ennek több oka is van, az egyik az, hogy Hunter-t már alapjáraton, mellékszereplőként sem kedveltem, pláne nem főszereplőként. Tipikusan az a srác, aki saját maga sem tudja, hogy melyik oldalon áll, lövése sincs arról, hogy mi folyik körülötte, mégis mindig megtalálja a bajt. A másik főbb karakter ebben a részben, Kate, Ő sem volt túl szimpatikus. A vége felé megkedveltem, de valamiért sokáig ellenszenves volt.

Még mindig olyan érzésem van, hogy a fő-fő-fő cselekményszál várat magára, és ebben a részben is csak egyfajta előrébb jutást kaptunk. Még mindig várat magára az a nagy-nagy esemény.

Aztán a hangulat. Ennek a résznek totálisan fájdalom íze volt végig! Hunter rengeteg, nagyon rossz dolgon ment keresztül, és a negatív dolgok kb. kétszeres számban jelentek meg itt, mint a pozitívak. Az egész könyvet átlengte ez a bizalmatlanság, csalódottság, szomorúság a világ felé.

Végig 4 csillagot akartam rá adni, de tetszett, hogy a végét az írónő egy kegyetlen csavarral megtoldotta. Így került rá az a plusz fél.

De most már aztán igazán jöhetne az a NAGY ESEMÉNY!

loveQhuay>!
Brigid Kemmerer: Spirit – Szellem

Szögezzük le az elején, hogy én tényleg, de tényleg utálni akartam Hunter-t. Hiszen hé, 2 könyvön keresztül simán ment. Erre meg … ahh, hagyjuk is.

Kaptunk egy olyan kezdést, hogy sírtam magamon. Mert kudarcba fulladt a Hunter iránti utálatom. Ezek után senki se lenne képes őt utalni! És ezért nem tudom, hogy köszönetet mondjak az írónőnek vagy ne?

Lényeg a lenyeg; csak azért nem 5*, mert annyi csak Gabriel-nek jár!

Továbbra is imádom Gabriel-t ki hitte volna, Nicky-t ahh az a csávó, mikor lesz már saját könyve … Hunter-t … jaj és hát Michael-t még jó hogy!

Ez a sorozat eszméletlen! Imádom minden sorát!
Kellően akciódús, aranyos, néhol sírós, aztán nevetős.

spoiler

16 hozzászólás

Népszerű idézetek

Aniza I>!

Ha nem tudod helyrehozni azt, amit elrontottál, foglalkozz azzal, amit jól csinálsz.

232. oldal

2 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Szeretnélek megcsókolni – szólt Hunter. – De úgy szeretném megtenni, hogy nem választanak el bennünket hazugságok.
Valami oknál fogva a lány szemei égni kezdtek Hunter szavaitól, és aggódott, hogy a könnyek utat törnek a szeméig.
Hunter a hüvelykujjával végigsimította Kate arcát, szörnyű bizonyítékát adva annak, hogy jogosan aggódott.
– Nem emlékszem hogyan kell csinálni – suttogta.
Szavai mosolyt csaltak Hunter arcára.
– Hogyan kell csókolózni?
Kate összeszorította a szemeit, és gyorsan megrázta a fejét.
– Azt, hogy hogyan kell őszintének lenni.
Hunter megcsókolta a lány szemhéját. Először a balt, aztán a jobbat.
– De igen, emlékszel, Kate.

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunter Garrity · Kate Sullivan
Cheril>!

– Gabriel néha olyan, mint egy tehervonat, de nem gyűlöl téged.
Hunter ebben nem volt annyira biztos.
– Chris sem.
– Tényleg? Az is csak barátságos gesztus volt a részéről, hogy lehűtötte a vizet jéghidegre, miközben zuhanyoztam?
– Gabriel húsz dolcsit fizetett neki, hogy megcsinálja.
Hunter elmosolyodott.
Nick hozzátette:
– Aztán meg ökörnek érezte magát, amikor elárultam neki, hogy simán el is zárhatta volna a meleg vizet a pincében…

Kapcsolódó szócikkek: Chris Merrick · Gabriel Merrick · Hunter Garrity · Nick Merrick
Könyvmolyképző KU>!

Ha nem tudod helyrehozni azt, amit elrontottál, foglalkozz azzal, amit jól csinálsz.
Hunter a lányra nézett.
– Apám is mindig ezt mondta.
– Az én apám is. A rendes apák ilyeneket mondanak.

Cheril>!

– Nagyon örülök, hogy ébren vagy – mondta derűsen, enyhe akcentussal. – Éhes vagy?
– Nem igazán.
– Hagyja csak itt! – mondta Gabriel. – Én mindig éhes vagyok.

Cheril>!

Vannak olyan helyzetek, amikor csak két rossz megoldás közül tudsz választani.

Könyvmolyképző KU>!

Még nem mondtad el az elméletedet a piercingekről.
Oké, tessék: szerintem szuperdögösnek kell lenned ahhoz, hogy piercingeket tetess be, vagy tetováltass, különben csak az rondaságodat emeled ki velük.

Kapcsolódó szócikkek: piercing · tetoválás
loveQhuay>!

Hunter Garrity egy fegyver kattanására ébredt.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Hunter Garrity
Könyvmolyképző KU>!

Hunter egész testében megborzongott. Levegő után kapkodott, és mindkét kezével megragadta a lányt a csípőjénél, bár abban nem volt teljesen biztos, hogy el akarja-e tolni magától, vagy inkább közelebb akarja őt húzni.


A sorozat következő kötete

Elementálok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz