Spark ​– Szikra (Elementálok 2.) 394 csillagozás

Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Gabriel Merrick a tűzzel játszik. Szó szerint.

Néha még uralja is. Máskor viszont képtelen rá.

Gabrielnek mindig ott voltak a testvérei, különösen az ikerbátyja, Nick. Amikor viszont egy gyújtogató hoz káoszt a városukra, minden jel Gabrielre mutat. Csak épp nem ő gyújtogat.

Ráadásul mintha senki sem hinne neki. Kivéve Layne-t, a félénk, kitűnő tanuló tizedikest, aki magas nyakú garbóban és farmerben jár – és teljesen feldúlja Gabriel érzelmeit. Layne nagyon jól megérti, milyen az, ha családi problémákkal küzd az ember, és érti a titkokat is. Neki is van jó néhány.

Gabriel nem engedheti meg, hogy Layne rájöjjön, milyenek is a testvérei, a képességeik, és milyen veszélyek leselkednek rájuk. Van azonban néhány olyan kockázat, amit nem hajlandó vállalni.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789633991862 · Fordította: Vallató Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789633991879 · Fordította: Vallató Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991855 · Fordította: Vallató Péter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Merrick · Chris Merrick · Nick Merrick · Michael Merrick · Becca Chandler · Hunter Garrity · Layne Forrest


Kedvencelte 105

Most olvassa 15

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Azt hiszem, hogy ez lesz a kedvencem. Teljesen különbözik az első résztől és nem azért, mert Gabrielről szólt. Az első kötetben a többi Merrick tesvérrel történő dolgokat is olvshatuk, ám a Szikraban csak Gabriel és Layne volt a főszereplő. Aminek örültem, hiszen így sokkal jobban élveztem az olvasást.
Gabriel igazi szoknya vadásznak tűnik, de csak kívülről. Belülről kedves, aranyos, segítőkész fiú, akinek fontos a családja – bármennyit is veszekszik a testvérével –, főleg ikertestvére, Nick. Ezért is volt rossz érzés a köztük lévő vitát olvasni, valamint Gabriel néma szenvedését. Tényleg látszott rajta, hogy megviselte őt Nich hűvössége.
Layne pedig magának való lány, akinek meg van a maga baja. Próbálja védeni siketnéma testvérét, Simont, de közben a maga démonjaival is küzködik.
Magáról a történetről csak annyit, hogy fantasztikus. Tele van akcióval, izgalom és némi szerelemmel is. :)

8 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Annyira régen olvastam az első részt, hogy már el is felejtettem, mennyire izgalmas ez a sorozat. Viszont ez a rész jobban tetszett, mint az előző, ebben biztos vagyok.
Sajnáltam Gabrielt…. Sajnáltam mindazért, ami vele történt, mindazért, amiért bűntudat gyötörte, miközben nem is ő volt felelős az adott dolgokért.
Örültem, mikor egy nagyon nagy balhé után végre kibékült Nickkel, hisz testvérek… Nincs olyan kötelék, ami szorosabb lehetne ennél….
Annak is örültem, hogy megismerkedtek Layne-nel. És jó volt látni, ahogy a lány is élettel telik meg Gabriel mellett.
Nekem nagyon tetszett ez a rész, alig várom, hogy nekiállhassak a folytatásnak. Nem is tudom, miért hanyagoltam ezidáig ezt a sorozatot.

zsiina>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Imádtam imádtam és imádtam! Ha azt hittem, hogy az első rész nagyon, nagyon jó, akkor erre nincsenek szavak. Sokkal, de sokkal jobb volt, mint az első, pedig azt is nagyon szerettem! Itt jobban pörögtek az események, a főszereplők szerethetőek voltak.
Layne – Jaj, nagyon bírtam a csajt! Annyira örülök, hogy nem hagyta befolyásolni magát, erős volt, kedves, de ha szükséges, jól visszatudott vágni az illetőnek. Nagyon sajnáltam őt a szülei miatt.
Simon – Hogy én mennyire szerettem ezt a srácot! :) A szívem szakadt meg, amikor Ryan és a többiek zaklatták, annyira sajnáltam. Legszívesebben beléptem bolna a könyvbe, és jól helyreraktam volna Ryanéket! De szerencsére más megtette..
Ó és Gabriel – Annak ellenére, hogy néha fejbevágtam volna amiért mindent az öklével akart elintézni, asszem' beleszerettem! Kedves, vicces volt, és nem mellesleg egy hős! :) Szívesen lettem volna Layne helyében amikor együtt voltak. Utálom amikor valami romantikus dolog történik, de az ő esetükben.. Mindig azt vártam mikor lesznek már együtt.
És Nick – Benne hatalmasat csalódtam. Ahogy Gabriellel viselkedett – persze volt amikor megérdemelte – az nagyon rossz volt. Az első részben nagyon megszerettem Nicket, de itt most ez elmaradt. Igaz, a végére „helyrejött”, mégis csalódtam benne.
Viszont van egy apró hiba. Chris, Becca és Quinn nekem feleslegesnek tűntek a történetben, ne kérdezzétek miért.. És én is – ahogy a többiek – remélem Nick valaki mást talál Quinn helyett.
Nagyon várom már a következő részt. :)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Igazából egy nap alatt elolvastam, ugyanis nagyon olvasmányos izgalmas könyv. Sokkal rendezettebb, mint az első rész és Gabrielt is jobban megkedveltem, mint Christ. Laney nem egy nagy durranás hősnő, viszont elég kedvelhető. Azért elég furcsa Gabriel családja. Egyáltalán nem bíznak benne, még Nick, az ikertesója is a legrosszabbat feltételezi róla. Azért nem lehet rossz ilyen képességekkel élni.

1 hozzászólás
R4ms3s P>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Ez a könyv ezerszer jobb volt, mint az első rész *-* Imádtam, Imádtam és Imádtam!
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám! Félve kezdtem el, hiszen ez a könyv nem Chris és Becca szerelmi életéről szólt. De, ó Gabriel… Te vagy az első férfi karakter egy könyvben, akibe beleszerettem. És Layne, végre egy első női karakter, akire nagyjából hasonlítottam/tudtam azonosulni.
A könyv izgalmas volt és nagyon romantikus. Egy igazi és tökéletes szerelmet mutatott be. És örültem, hogy végre nem a TÖKÉLETESSÉGRŐL volt szó! :O Ebből a szempontból megható is volt és szokás szerint nagyon vicces.
Ha a sorozat részei egyre jobbak lesznek, akkor már alig várom a harmadik részt! :D

Ella19>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Nagyon tetszett. Már az első részben is megszerettem Gabrielt és végre most már róla is olvashattam. Gabriel egy nőcsábásznak és rosszfiúnak tűnik, de valójában egy nagyon kedves és aranyos fiú, akiben megvan a segítőkészség. Nagyon fontos neki a családja, főképp Nick. Akivel ebben a kötetben egy kicsit összevesznek, ezért Gabriel szenved. Layne egy kedves lány, aki nem igazán beszélget másokkal és próbálja védeni a testvérét, Simont.
Nagyon szimpatikus volt nekem ő is. A történet pörgős és eseménnyel teli.
Csak ajánlani tudom! :)

deen>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

A második részekre szokott igaz lenni, hogy gyengébbek, de ez a kötet nekem jobban tetszett, mint az első rész. Gabriel története sokkal bonyolultabb, sokkal izgalmasabb és sokkal kétségbe ejtőbb. Mit csinálnál, ha neked jutna az az elem, ami a legnagyobb károkat okozhatja, és könnyen megölhetsz vele valakit? Gabriel már így is felelősnek érzi magát a szülei haláláért, a tűzért, amit ő hívott életre, mikor a szüleik őket próbálták megvédeni a többi elementállal szemben. Most pedig eléggé rájár a rúd. Nyakukon az Őrzők, a testvérei nem értik meg, egyedül érzi magát, frusztrálja, hogy ikertestvére sokkal jobban uralja a levegőt, mint ő a tüzet. Feleslegesnek érzi magát, és minél inkább próbál nem bajba keveredni, annál inkább elsüllyed a bajok örvényében. Layne az egyetlen, aki megérti, bár kettejük kapcsolata nem mentes a súrlódásoktól. Lassan bontogatják egymás falait, de mindkettejüknek vannak titkaik, amit nem akarnak a másik orrára kötni. Őszinteség nélkül viszont nincs bizalom. Ez a történet Gabriel csatája önmagával, testvéreivel, a tűzzel, az egész világgal. Bevallom nem is gondolkodtam rajta, hogy ki lehet a valódi gyújtogató, bár nem igazán lepett meg a történet vége. Ennek ellenére nagyon élveztem a könyv minden sorát. Most végre Mike-ot is jobban megismerhettem, és bepillantást kaptam az ő problémáiba is, amit igyekszik eltitkolni a testvérei elől. Nick azt hiszem lehetett volna egy kicsit rugalmasabb, ahelyett hogy ő is nekitámad Gabrielnek, beszélhetett volna vele. Simon karaktere pedig különösen tetszett, remélem még szerepelni fog. Layne pedig üdítően normális volt, végre egy nem elementál szereplő, akinek helyén van a szíve és az esze is.

brena>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Újabb kedvenc sorozat! Valóban jobb a 2. rész, pedig az első is tetszett! Imádtam!Csak úgy faltam a lapokat! Újabb VP ami hozta a szintet :) alig várom a folytatást! !!!

7 hozzászólás
avidreader>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Regota vartam mar, hogy elolvassam ezt a konyvet, es nem is csalodtam benne.
Gabriel tisztara en vagyok, csak noi kiadasban. Itt konkretan a vermersekletre es a szemelyisegere ertettem az azonosulasomat vele kapcsolatban, tehat nem kerdes, hogy imadtam ezt a reszt!
Layne bar kicsit naiv, ugyanakkor nagyon kedvelheto karakter, mivel okos, ertelmes lany, es azert valljuk be, nem minden regenyben van igy, szoval osszeteszem ket kezemet.
A fantasy resze kidolgozott, teljesen magaval ragadott Gabriel vilaga, es bar humoros volt es romantikus, mégis elsosorban a termeszetfeletti resze nyerte el a tetszesemet.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra

Elementálok 2

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, méltán van a legjobb könyvek között, én sem tudtam letenni, úgyhogy nem aludtam megint éjszaka. Imádtam.
Ez Gabriel, a tűz elementál könyve volt, nehéz elemet birtokol és úgy érzi nem uralja eléggé, pedig nagyon is. Hunter segít neki még tovább fejleszteni ezt.
Sok bajba keveredik, de jől használja a képességét és nagyon aranyos az esetlen, visszahúzódó, titkokkal teli, matekzseni, Layne iránt feltámadt oltalmazó vonzalom.
A kedvenc szereplőm most mégis Layne siket kiöccse, Simon volt. Aranyos volt és sok megpróbáltatást kellett elviselnie az iskola fenegyerekeitől és nem mindig érkezett időben a segítség, mégsem panaszkodott soha.
Szóval szétizgultam magam olvasás közben és sok titokra fény derült, de még több kérdés maradt. Kezdem is a 3. részt olvasni, ez Hunter könyve lesz és nagyon remélem, hogy megjelenik a sorozat 4-5. része is magyarul és persze nem bánnám ha a feles részek, a kiegészítő kötetek is megjelennének.


Népszerű idézetek

zsiina>!

– Mit csinálsz?
Gabriel enyhén vállat vont.
– Házi feladatot.
Michael szemöldöke felszökkent.
– Házi feladatot? Hívjam az orvost?
Gabriel fogott egy kanál zabpelyhet, és beintett a bátyjának.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Merrick · Michael Merrick
3 hozzászólás
DarknessAngel >!

– Mi a nyū volt ez? Van közöttetek valami?
– Nem – Hunter tétovázott. – Talán. Én sem értem.
– A lányok nem eszik el az ebédedet, ha nincsenek beléd zúgva.
– Õ olyan furcsa.
– Haver, ne vedd rossz néven, de te vagy a furcsa!

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Merrick · Hunter Garrity
Harmonya>!

– Istenre esküszöm, huszonöt éves koromra megőszülök tőletek!

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Merrick
Cheril>!

– Ki a nővére?
Gabriel a hátizsákjába nézett, és nemtörődöm hangot erőltetett magára.
– Csak egy lány a matekóráról.
– Csak egy lány, mi?
Gabriel mérgesen Chrisre meredt.
– Csak egy lány.
Chris elmosolyodott.
– Beccával is így kezdődött.

Kapcsolódó szócikkek: Becca Chandler · Chris Merrick · Gabriel Merrick
zsiina>!

– (…) néha nem ok nélkül történnek a dolgok.

Cheril>!

– Tudja, hogy még telefonom sincs.
– Rossz időzítés lenne most azzal viccelnem, hogy próbálkozz füstjelekkel?

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Merrick
Cheril>!

– Gyerünk! – mondta a lány. – Nem gyűlölheted ennyire a matekot.
– Hidd el, gyűlölhetem – felpillantott

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Merrick · Layne Forrest
zsiina>!

– Apám gyakran mondogatta, ha nem tudod helyretenni, amit elrontottál, legalább igyekezz valami mást jól csinálni.

Cheril>!

– Ha kiderül, hogy hozzányúltál a lányomhoz…
– Akkor mi lesz? – kérdezte Gabriel. – Itt fog állni, és hisztizni fog?
– Hagyd abba! – kiáltotta Layne. Előrángatta a fiú kabátját és hátizsákját a konyhából.
Apja tett egy lépést előre.
– Letartóztattatlak, és megvádoltatlak birtokháborítással és kiskorú elleni nemi erőszakkal.
– Akkor még szükségem lesz tizenöt percre.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Merrick · Layne Forrest

A sorozat következő kötete

Elementálok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Chanda Hahn: Bűbájtalan
Melissa Marr: Veszélyes játék
Kresley Cole: A sötétség démona
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Joss Stirling: Misty