A ​Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív (Az Átoktörő 2.) 102 csillagozás

Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.

Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618385 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · ISBN: 9789635618392 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · ISBN: 9789635618408 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 11

Most olvassa 21

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 177


Kiemelt értékelések

bfanni P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Örülök, hogy ez lett az első olvasmányom 2022-ben, a Harcos, megtört szív ugyanis túlszárnyalta elődjét, a Sötét, magányos átkot, és Grey és Lia Mara párosa is felülmúlta Rhen és Harper kettősét. Az első rész szerintem azért indult eleve nagy előnnyel, mert egy Szépség és Szörnyeteg retelling, a mesét pedig rengetegen szeretik, de a második résznek már enélkül az előny nélkül kellett boldogulnia – szerencsére sikerült megugrania a lécet. Bár változott a történet hangulata, mások kerültek előtérbe, változtak a hatalmi egyensúlyok, több új mellékszereplő és új helyszín is megjelent, ezek mind előnyére váltak a sorozatnak. Az első rész csattanója után az is érthető, miért helyeződött át a hangsúly Grey-re. Fél csillag levonás a végén az egyik fordulat miatt, nem kedvelem, ha egy író kijátssza ezt a kártyát. Kíváncsian várom a lezárást!

5 hozzászólás
mester_aniko>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Nagyon vegyesek az érzéseim. Mármint az nem kérdés, hogy a történet még mindig iszonyú jó, magávalragadó és izgalmas. A karakterekkel és az ő döntéseikkel nem vagyok teljesen kibékülve.
Kezdjük ott, hogy Grey a legeslegnagyobb kedvemcem az elő kötet óta, és azt, hogy róla olvashatok, alapból imádtam. Lia Marat is megkedveltel már az első pillanatban, a karakánságát, azt, hogy ki mer állni magáért és a nézeteiért, spoiler. Végig nagyon szurkoltam a párosuknak.
Ami az elején eléggé elbizonytalanított a könyvvel kapcsolatban, az Grey viselkedése és döntései voltak. spoiler Ezen kívül, amit az első részben leginkább szerettem benne, az most picit elveszett számomra. Ez pedig a titokzatossága. Viszont ugyanúgy ő volt a kedvencem, ez nem kérdés.
A következő delikvens az Rhen. Teljesen kiakadtam a tettein és a spoiler

Összességében nagyon tetszett a könyv, iszonyúan várom a folytatást. (Főleg a végén lévő fordulat miatt.) És nem győzöm hangsúlyozni, hogy szuper a sztori és a világépítés.

U.i.: Jaket nagyon nagyon megkedveltem, amire nem számítottam.

AniTiger P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Már az első részben is Greyt tartottam a legizgalmasabb és legérdekesebb karakternek, ezért irtó boldogan olvastam a saját történetét, és azt kívánom, hogy uralkodjon ő az egész kontinensükön… Ne aprózzuk el!

Szeretem az egyszerre kalandos, titkolózós, romantikus, ármánykodós, varázsolgatós, összeesküvős, jól megírt történeteket. Szerettem visszatérni Emberfallba, de még inkább tetszett, hogy átbóklásztunk a szomszédos országba is, ahol nem csak a helyi viszonyokat ismertük meg, de egy helyi viszonyt is kialakított két általam megkedvelt figura.

Máshogy volt jó, mint az előző rész, de alig várom a folytatást!

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/12/BrigidKem…

BarbyMalik0112 P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Az idei évem egyik legnagyobb csalódásává vált a Harcos, megtört szív. Az Átoktörő trilógia első kötetéhez, a Sötét, magányos átokhoz képest a folytatás igazi mélyrepülés volt. A jól felépített világot Brigid Kemmerer egy gondolattal szétzúzta, és egy olyan folytatást álmodott meg, amit egyszerűen nem tudtam megkedvelni.
Ebben a részben Grey karaktere válik kulcsfontosságúvá, és a titok, amit őrizget. Hogy királyi vér csörgedezik az ereiben. Rhent mintha kicserélték volna, úgy támad bátyja és barátja életére, és még a bátor, jólelkű Harper sem tudja visszafogni. Sajnáltam, hogy az ő szálukba nem láthattunk bele jobban, sokkal inkább érdekelt volna a koronaherceg pálfordulása, mint annak a bizonygatása, hogy Grey jó uralkodó lehetne. Ebben korábban sem kételkedtem, azt viszont nem tartom megfelelő megoldásnak, hogy Rhen helyett váljon azzá.
Megpróbáltam szeretni az új irányt, de nem ment. Ha külön történetként olvastam volna, nem kétséges, hogy elvarázsol teljesen, így mégis csalódásként éltem meg a Harcos, megtört szívet.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/12/brigid-kem…

2 hozzászólás
Booklover_31>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Nagyon izgalmas volt ez a kötet. Grey már az első részből nagyon szimpatikus volt, így egyértelműen örültem annak, hogy a Harcos, megtört szívnek ő az egyik főszereplője.
Egy kis keserűség azonban így is szorult belém, hiszen amennyire megszerethette az ember Rhen-t az első részben, most vagy annyira megutálta, vagy nem is tudja, hogy hogyan álljon hozzá. Nos, az utóbbi kategóriába tartozok én. :/
Fordulatokból nem volt hiány, az újonnan középpontba kerülő karakterek közül is sokakat megkedveltem, de azért kicsit mégis fura volt ez a hirtelen nézőpontváltás.
Összességében tetszett a második rész, és NAGYON kíváncsi vagyok a folytatásra…^^

PetraZsiros>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

„Ördög és pokol”
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző.
Talán azért, mert Rhen alig volt benne :D
Örülök, hogy Grey kapott itt főszerepet, már az előző részben is ő volt a kedvenc karakterem. Számítottam rá, főleg ahogy az első résznek vége lett, de azért örültem, hogy Rhen nagyrészt kimaradt belőle.
Lia Mara már az első pillanatban szimpatikus volt. Érdekes karakter, tetszett a személyisége, és ahogy Grey is fogalmazott valahogy, nem volt olyan hercegnős a viselkedése, bár ez ki is derül a könyvben, hogy nem tekintette magát annak, így érthető is az a viselkedés :)
Karis Luran gonoszsága nagyon nem tetszett, Nolla Verin sokkal gyengébb karakter, mint Lia Mara, de azért a végén felszabadul. És, aki még gonosz volt ebben a könyvben az Rhen, vagyis inkább kegyetlen. Megértem a félelmét, de hát akkor is… Nem kellett volna így viselkednie. Bár a végén kicsit szimpibb lett, hogy Harper miatt bármit megtenne.
Aki még felkeltette az érdeklődésem az Iisak, kíváncsi leszek vele mi lesz.

Az egyik pozitívum, ami még tetszett, hogy nem egy helyen játszódott a történet, hanem hogy végig vonult Emberfallon, aztán kikötött Shyl Shallowban, így mozgalmas volt az egész. Nem volt olyan unalmas, mint az előző rész, volt benne izgalom, bonyodalom, váratlan fordultat.

csfannie P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

„Nem akarom elhinni, hogy idén a legtöbb, általam már nagyon várt sorozatfolytatás csak csalódást okoz – mert ez bizony az volt, egy mélyrepülés az első részhez képest. Fogalmam sincs, hogy az írónő hogy gondolhatta azt, hogy jó ötlet most új főszereplőket eszkábálni és egy teljesen más szálat belevonni az alapvetően izgalmas történetbe, de így annyira ellaposodott a cselekmény, hogy sokszor csak unottan lapozgattam. Nem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket, a sok új karakter közül egyet sem sikerült igazán megszeretnem, a végkifejlet pedig már Lia Mara belépésével egyértelmű volt. Nem tudom, hogy merjek-e nagy reményeket táplálni az utolsó részt illetően, mindenesetre biztosan elolvasom, mert kíváncsi vagyok, mi fog kikerekedni ebből a katyvaszból.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/12/brigid-kemme…

Angieolvas P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Nekem ez a rész is nagyon tetszett. Lendületes, kalandos és drámai volt, csak azt bántam, hogy Rhen nem éppen jó színben tűnt fel ebben a kötetben. Grey és Lia Mara párosának végig drukkoltam, okoztak pár izgi jelenetet.
A vége teljesen kiakasztott! :D

whisperingwithwolves >!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

A trilógia első része, a Sötét, magányos átok bekerült a 2021-es kedvencek közé, viszont a második rész nem lett az. Igazság szerint kétes érzelmek kavarognak bennem, pedig annyira akartam szeretni ezt a részt is. Lehet ez volt a baj. Magasra tettem a lécet, és a Harcos, megtört szív ezt nem tudta megugrani. Alapvetően a legnagyobb problémám az a kötettel, hogy egy olyan karakter kerül előtérbe, aki már az első részben sem lett kedvencem. Akik szerették Greyt, azoknak igazi felüdülés lesz ez a kötet, viszont ha ti is Rhen hercegnek drukkoltok, akkor mélyrepülés a javából. Sajnálom, mert amúgy látok benne fantáziát, és ha elvonatkoztatok az első 100 oldaltól, akkor néhol kapunk izgalmakat, de úgy érzem, hogy ez most nem az én kötetem lett.

Kétes érzelmekkel csuktam be a regényt az utolsó oldal elolvasása után, és nem éreztem azt, hogy ez egy rendes rész lett volna. Olyan, mintha a nagy finálé előtt az írónő írt volna egy töltelékrészt, mert azért valljuk be, hogy az utolsó 80 oldalon kívül nem sok minden történik. Persze szorgosan olvastam, és viszonylag gyorsan is haladtam vele, de a varázs ezúttal elmaradt. Amilyen kecsegtető volt a kezdet, olyan szomorú lettem, ahogy egyre jobban haladtam előre. Megértem, hogy valahogy Greyt jobban előtérbe kellett helyezni az első kötet lezárása miatt, és azzal sincs problémám, hogy új karakterek jelentek meg a színen, de amíg az első részben Rhen és Harper párosa tarolt mindent, addig itt a másodikban nem éreztem azt, hogy Grey és Lia Mara felnőttek a feladathoz, arról nem is beszélve, hogy Rhen szemszögéből mindössze 2 fejezetet olvashatunk, az elején és a végén, ami igaz, hogy keretet ad a történetnek, mégis kevés volt. Az meg, hogy Harper teljesen eltűnt a képből, és néhány megszólaláson kívül nem is nagyon volt jelen, hát nem is értem. Összeszedetlennek érzem ezt a részt, de nagyon. Annyira erős és független volt az első részben, itt meg teljesen el volt fojtva az ereje, és az sem igazán tetszett, hogy az írónő arrafelé próbálta terelgetni Rhen karakterét, hogy nem akkor volt szörnyeteg, amikor az átok hatására átváltozott, hanem akkor, amikor újra ember lett. Nem, nem és nem. Dühös vagyok? Igen! Lehetett volna jobb is? Igen! Ennek ellenére szeretem ezt a világot? Igen! Szeretném megtudni mi lesz ennek az egész huzavonának a vége? Persze! Ezért is várom annyira a harmadik, de egyben befejező részt.

Maga a világ felépítése már nemcsak Emberfallt foglalja magába, már nemcsak ennek az országnak a politikájába, mindennapjaiba, és nehézségei pillanthatunk be, hanem Shyl Shallow-éba is, ami merőben eltér Emberfallétől. A vezető egy kemény, mindenkit feláldozó, kegyetlennek tűnő királynő, aki bárkin és bármin átgázol. Karis Luran nem a kedvességéről híres, s nem is a kegyelméről. Lia Mara az idősebbik lánya, akinek a szemszögéből olvashatjuk a történetet, amikor éppen nem Grey van porondon.

Bevallom Lia Mara az elején nem volt szimpatikus, olyan unalmasnak tűnt, aztán valahol a kötet felénél elkezdett kinyílni, elkezdte megmutatni ki is ő valójában, s onnantól kezdve kedves lett a számomra. Nem egy tipikus fantasy hősnő, mégis van benne valami, ami megfog. Árnyékban él, küzd saját magával, és az elvárásokkal, ami miatt a fiatalabbak számára példa lehet. Egy útmutatás, hogy sose add fel, ne hagyd hogy mások elnyomjanak, s a szeretet nem gyengeség, hanem erősség, ami a legváratlanabb pillanatokban fordíthat a sors kerekén. Eleinte igaz, hogy naiv a karaktere, olyan semmitmondó, de mint minden éremnek neki is két oldala van. Idővel felfedi ki is ő, és mennyit is ér. De én nem szenteltem volna neki a fél kötetet, hogy végre megtalálja önmagát.

Mellette Grey sorsa folytatódik a Harcos, megtört szívben. Úgy érzem, hogy miatta ez a második rész az ostoba döntések kötetet. Nem egyszer vágtam majdnem oda a falnak a regényt, nem egyszer akartam észt verni a fejébe, és legalább egy kicsit észhez téríteni, mert amit ebben a részben leművel az egyszerűen szégyen. A menekülés, a titkolózás sosem megoldás. Igaz, hogy nehéz megnyílni, nehéz kimondani a kimondhatatlant, de ez az egyetlen értelmes járható út. A kötet végéről pedig jobb, ha nem is beszélek, mert akkor ez az értékelés nem értékelés lesz, hanem Grey elátkozása. Tényleg nagyon felbosszantott a karaktere.

Rhen összesen két fejezetet kap, és ezen felül sem mutatkozik túl sokat, emiatt vakfoltok és kérdések hada merülhet fel az olvasóban. Nem sok mindent tudunk Emberfall helyzetéről, nem látjuk se Rhent, se Harpert. Nem igazán tudjuk, hogyan is folytatódik a történetük, mert Brigid Kemmerer mellőzi őket, pedig sokkal több figyelmet érdemelnének. Számomra ők a legérdekesebbek az egész trilógiában, s habár a végére egészen megkedveltem Lia Marát, sajnos nem ért fel hozzájuk.

Ami a cselekmény egészét illeti úgy éreztem jó néhány helyen, hogy egyhelyben toporgunk, és semmi izgalmas nem történik. Komolyan mondom, a véres jeleneteken kívül nem volt, ami odaszögezett volna az oldalakhoz. Szépen, tempósan menetelünk előre, de lényeges esemény közben elvétve történik csak. A kaparó jelenléte viszont izgalmas, és látok benne fantáziát. Remélem az utolsó részben több szerepet fog kapni Iisak is, mert miatta igazán érdekes, és különleges fűszert kapott a kötet. Ha lett volna külön fejezete, talán nem lennék ennyire elégedetlen ezzel a résszel.

Amit viszont tudok, és akarok is értékelni az az olvasmányossága a kötetnek, az hogy próbált kilépni a saját maga kis világából és nyitni mások felé. Az is tetszett, hogy nem az a tömény, nehezen emészthető fantasy, hanem az, ami kikapcsol, viszont nem vár tőled nagy dolgokat. Helyenként szórakoztat, a véres jeleneteket és a nehéz döntéseket sem veti meg, ugyanakkor megmarad az az egyensúly is, ami a Sötét, magányos átok alatt is megvolt. Nem akar világmegváltó lenni, nem akar száraz tényekkel bombázni, ugyanakkor az sem a célja, hogy végig kiszámítható legyen. Szerettem benne, hogy képes meglepetéseket okozni, és ha kell csavar egyet a történeten.

A kötet érzelmi része a vége felé jobban érvényesül, titokzatos, sejtelmes, de jelen van, és kíváncsi vagyok merre halad tovább ez a szál. Nem kedvelem Greyt, de Grey és Lia Mara párosát igen. Kiegészítik egymást, ha kell támogatják a másikat, és mindig akkor kerülnek jobban előtérbe az érzelmek, amikor már úgy éreztem, hogy ebből nem lesz semmi, és hiába várom az áttörést, de örülök, hogy nem így lett. Nem tökéletesek együtt, viszont ez a romantikusabb vonal valamennyire enyhít a csalódottságomon.

Henrietta1996>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Már a Sötét, magányos átok is nagyon izgalmas volt, de a Harcos, megtört szív még izgalmasabbra sikeredett.
Grey már az előző részben is nagyon szimpatikus lett, így amikor megtudtam, hogy az ő szemszögén keresztül olvashatom a történetet, egyből el is kezdtem olvasni. Lia Marát már az elő pillanatban megkedveltem. Nagyon jó párost alkotnak Greyvel.
A történet nagyon kalandosra, illetve varázslósra sikeredett egy kis romantikus szállal. Nagyon jó volt visszatérni Emberfall királyságába, valamint jó volt megismerni a szomszédos királyságot is.
A történetben hiányoltam Harper karakterét, Rhen karaktere pedig kifejezetten zavart.
A befejezés újra nagyon ütősre sikeredett, izgatottan várom a következő részt.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– A fivéred háborúban áll a népével. Ezt láttuk az utazásaink során.
Emlékszem, Rhen milyen rendíthetetlen elszántsággal követelte vissza Silvermoon Harbort.
– Tudom.
– Ha a testőre lennél, a nép akkor is ellene szegülne. Erre nem gondoltál?
– De igen.
Folyton az jár a fejemben, milyen alantas tettekre kényszerül Dustan, mióta elmentem, és sokszor elképzelem, én mit tennék a helyében. Nem szívesen gondolok arra, hogy én is Emberfall népe ellen fordítottam volna a fegyveremet, de az esküm értelmében nem lett volna más választásom.
Nagyot nyelek.
– Ezek nem egyszerű döntések, Iisak.
– Egyszerű! – dohog a kaparó. – Mégis mi egyszerű? Vannak jó és rossz lehetőségek, de a legveszélyesebb az, amikor egyik mellett sem teszed le a garast.

Könyvmolyképző KU>!

– Ez még a mágusnál is komolyabb dolog – mondja Rhen. – Itt most többről van szó, mint hogy egy mágus veszélybe sodorja az országomat. Érted már, miért kell feltétlenül a rendelkezésemre bocsátanod mindazt, amit tudsz?
– Igen.
Rhen szemében meglepetés villan.
– Tehát elárulod az örökös nevét?
Elszorul a torkom. Ha tudnám, hogy ezzel minden rendbe jönne, itt helyben felfedném magam.
De nem. Ezen már túl vagyunk. Rhen hiába végeztet ki, akkor sem tudja elhallgattatni a népét, aki a másik örökös után epedezik. Ő már nem számít. A nép nem őt akarja.

Booklover_31>!

– […] Meglep, hogy ilyen haszontalan dologra pazarolod az idődet, mint az olvasás.
– Az olvasás nem haszontalan időtöltés.

472. oldal

AniTiger P>!

– Ezért vonzódom inkább a mesebeli férfiakhoz.
– Ó, biztosra veszem, hogy azok a száraz könyvlapok feltüzelik a véredet.
– Olyan közönséges vagy! – felelem kuncogva, és a húgomra nézek.

Booklover_31>!

– Ezek nem egyszerű döntések, Iisak.
Egyszerű! – dohog a kaparó. – Mégis mi egyszerű? Vannak jó és rossz lehetőségek, de a legveszélyesebb az, amikor egyik mellett sem teszed le a garast.

403. oldal

Heléna_Szilágyi IP>!

Az élet elvételében nagyobb tapasztalatom van, mint a megőrzésében.

287. oldal

Pennmenelien P>!

Azért zártak be, mert erős vagy.

431. oldal, 43. fejezet - Lia Mara (KMK, 2021)

cintiaorban>!

– Hogyne, mert mindig az a lány a legveszélyesebb, aki egyedül olvasgat a sarokban.


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Amira Stone: Kitaszítottak
Stephanie Garber: Legendary
Sara Raasch: Hó mint hamu
Anna Banks: Nemezis
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella