A ​Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív (Az Átoktörő 2.) 194 csillagozás

Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.

Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618385 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · ISBN: 9789635618392 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
496 oldal · ISBN: 9789635618408 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grey · Lia Mara


Kedvencelte 18

Most olvassa 14

Várólistára tette 139

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bfanni P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Örülök, hogy ez lett az első olvasmányom 2022-ben, a Harcos, megtört szív ugyanis túlszárnyalta elődjét, a Sötét, magányos átkot, és Grey és Lia Mara párosa is felülmúlta Rhen és Harper kettősét. Az első rész szerintem azért indult eleve nagy előnnyel, mert egy Szépség és Szörnyeteg retelling, a mesét pedig rengetegen szeretik, de a második résznek már enélkül az előny nélkül kellett boldogulnia – szerencsére sikerült megugrania a lécet. Bár változott a történet hangulata, mások kerültek előtérbe, változtak a hatalmi egyensúlyok, több új mellékszereplő és új helyszín is megjelent, ezek mind előnyére váltak a sorozatnak. Az első rész csattanója után az is érthető, miért helyeződött át a hangsúly Grey-re. Fél csillag levonás a végén az egyik fordulat miatt, nem kedvelem, ha egy író kijátssza ezt a kártyát. Kíváncsian várom a lezárást!

5 hozzászólás
Amál P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Míg az első részben Rhen volt a főszereplő és az átok szerepelt a középpontban itt már Grey került a figyelem központjába. Grey cipeli magával a titkát a kalandok során keresztül, míg megtalálja önmagát és a szerelmet. Szerintem egy trilógia során az íróknak mindig a második részt a legnehezebb megírni, és sokszor az is a leggyengébb, itt viszont volt olyan jó, mint az első rész, ha nem jobb. Kíváncsian várom a befejezést, de előtte biztos hogy újraolvasom ezeket a varázslatos történeteket is, mert érdemes lesz elmerülni bennük újra.

mester_aniko>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Nagyon vegyesek az érzéseim. Mármint az nem kérdés, hogy a történet még mindig iszonyú jó, magávalragadó és izgalmas. A karakterekkel és az ő döntéseikkel nem vagyok teljesen kibékülve.
Kezdjük ott, hogy Grey a legeslegnagyobb kedvemcem az elő kötet óta, és azt, hogy róla olvashatok, alapból imádtam. Lia Marat is megkedveltel már az első pillanatban, a karakánságát, azt, hogy ki mer állni magáért és a nézeteiért, spoiler. Végig nagyon szurkoltam a párosuknak.
Ami az elején eléggé elbizonytalanított a könyvvel kapcsolatban, az Grey viselkedése és döntései voltak. spoiler Ezen kívül, amit az első részben leginkább szerettem benne, az most picit elveszett számomra. Ez pedig a titokzatossága. Viszont ugyanúgy ő volt a kedvencem, ez nem kérdés.
A következő delikvens az Rhen. Teljesen kiakadtam a tettein és a spoiler

Összességében nagyon tetszett a könyv, iszonyúan várom a folytatást. (Főleg a végén lévő fordulat miatt.) És nem győzöm hangsúlyozni, hogy szuper a sztori és a világépítés.

U.i.: Jaket nagyon nagyon megkedveltem, amire nem számítottam.

bemese05 P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Annyira haragszom Rhenre, akkorát csalódtam benne! Emiatt olyan rossz szájízzel fejeztem be a könyvet, h leginkább azt mondanám, h kár volt elolvasni :( Így is egy kicsit megszenvedtem vele, de nem tudom, h miért! Lehet, h velem van a gond, de igazából, ha visszagondolok akkor az Elementálok sorozat is nagyjából így csúszott le, mint ez! Jó volt, mert az alapötlet szerintem remek, mégis sótlan egy kicsit.
Azért voltak itt jó dolgok is! Főleg Grey! ♥ Mivel az előző részben is ő volt a kedvencem, így egyáltalán nem bántam, h ez róla szólt! Nagyon sajnáltam a vívódása miatt, h hogyan maradhatna hűséges Rhenhez, aki igazából meg sem érdemli! Amit Grey-el művelt arra nincsenek szavak, de igazából az fájt legjobban amit Tychoval tett! Megszakadt szegény kissrácért a szívem! Grey után ő a legnemesebb, leghűségesebb, legjobb ember a könyvben! Remélem sokra viszi majd! :)
Lia Marát is kedveltem! Sajnáltam az anyja miatt! Ilyen szívtelen nőt, nehéz is anyának szólítani! Kegyetlen egy asszony volt! Lia Mara egyetlen hibája az, h tiszta szívű volt, és nem kért a kegyetlenségből! Nagyon összepasszolnak Grey-el! Tetszett ahogyan kialakult a kapcsolatuk!
Várom a befejező részt! Mert a epilógusban megint fellobbant Rhen iránt a gyűlöletem, annyira buta! :(

Milli88 P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Grey már az első részben is nagyon szimpatikus volt, ezért nagyon örültem, hogy a második kötetben az ő szemszögéből olvashatom az eseményeket.
Ebben a részben nem kapott akkora hangsúlyt Harper karaktere, pedig őt nagyon megkedveltem az első részben. Viszont a minimális mértékig jelen volt, ami számomra elégnek bizonyult.
Rhennel már az első részben is hadilábon álltam. Nem volt számomra sem különösebben szerethető, de nem is az utált karakterek táborát erősítette. Gondoltam az átok miatt ilyen mufurc. Hát ebben a részben rácáfolt erre. Annyira irritáló volt számomra, hogy elmondani is nehéz. Értem, hogy király akart maradni, de annyira hideg és kegyetlen volt Greyjel, hogy az már gyomorforgató. Az pedig, amit a könyv végén tett, arra aztán tényleg nincsenek szavak. spoiler
Ha már felhoztam a nem annyira kedvelt szereplőket, akkor nem maradhat ki a felsorolásból a számomra „fő gonosz” Karis Luran sem. Annyira tenyérbemászó volt az a nő, hogy vááá! A kisebbik lányáról, Nolla Verinről nem is beszélve. Hiába adta az ártatlant, hogy ő csak az anyjának akar engedelmeskedni. Azért lehetett volna magához való esze. spoiler
Viszont most térjünk át a kedvelt karakterekre. Imádtam őket, egytől egyig. Tycho annyira aranyos volt, mint egy képzeletbeli öcsike. Tiszteltem Jakeben, hogy annak ellenére, amilyen képes Rhen vázolt Greyről, attól el tudott vonatkoztatni és meglátta/ megtapasztalta, hogy valójában milyen értékes ember is ő. Tetszett a barátságuk lassú kialakulása. Noah már az első részben is a cuki orvos volt, most is a kellő időben volt mindig és szintén a kellő időben mondott jókat. Ő a tökéletes se nem túl sok, se nem túl kevés arc. Ú, és muszáj megemlítenem Iisakot is. Ő annyira nem mindennapi és annyira varázslatos. Nagyon remélem, hogy a záró kötetben többet is megtudunk róla.
Lia Mara a megtestesült álom női főszereplő. Most nem kimondottan a külsejére gondolok, hanem a belső értékeire. Annyira jól kiegészítik egymást Greyjel, hogy az már tökéletes.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz Emberfall és Syhl Shallow népével.

BarbyMalik0112 P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Az idei évem egyik legnagyobb csalódásává vált a Harcos, megtört szív. Az Átoktörő trilógia első kötetéhez, a Sötét, magányos átokhoz képest a folytatás igazi mélyrepülés volt. A jól felépített világot Brigid Kemmerer egy gondolattal szétzúzta, és egy olyan folytatást álmodott meg, amit egyszerűen nem tudtam megkedvelni.
Ebben a részben Grey karaktere válik kulcsfontosságúvá, és a titok, amit őrizget. Hogy királyi vér csörgedezik az ereiben. Rhent mintha kicserélték volna, úgy támad bátyja és barátja életére, és még a bátor, jólelkű Harper sem tudja visszafogni. Sajnáltam, hogy az ő szálukba nem láthattunk bele jobban, sokkal inkább érdekelt volna a koronaherceg pálfordulása, mint annak a bizonygatása, hogy Grey jó uralkodó lehetne. Ebben korábban sem kételkedtem, azt viszont nem tartom megfelelő megoldásnak, hogy Rhen helyett váljon azzá.
Megpróbáltam szeretni az új irányt, de nem ment. Ha külön történetként olvastam volna, nem kétséges, hogy elvarázsol teljesen, így mégis csalódásként éltem meg a Harcos, megtört szívet.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/12/brigid-kem…

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Már az első részben is Greyt tartottam a legizgalmasabb és legérdekesebb karakternek, ezért irtó boldogan olvastam a saját történetét, és azt kívánom, hogy uralkodjon ő az egész kontinensükön… Ne aprózzuk el!

Szeretem az egyszerre kalandos, titkolózós, romantikus, ármánykodós, varázsolgatós, összeesküvős, jól megírt történeteket. Szerettem visszatérni Emberfallba, de még inkább tetszett, hogy átbóklásztunk a szomszédos országba is, ahol nem csak a helyi viszonyokat ismertük meg, de egy helyi viszonyt is kialakított két általam megkedvelt figura.

Máshogy volt jó, mint az előző rész, de alig várom a folytatást!

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/12/BrigidKem…

Booklover_31>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

Nagyon izgalmas volt ez a kötet. Grey már az első részből nagyon szimpatikus volt, így egyértelműen örültem annak, hogy a Harcos, megtört szívnek ő az egyik főszereplője.
Egy kis keserűség azonban így is szorult belém, hiszen amennyire megszerethette az ember Rhen-t az első részben, most vagy annyira megutálta, vagy nem is tudja, hogy hogyan álljon hozzá. Nos, az utóbbi kategóriába tartozok én. :/
Fordulatokból nem volt hiány, az újonnan középpontba kerülő karakterek közül is sokakat megkedveltem, de azért kicsit mégis fura volt ez a hirtelen nézőpontváltás.
Összességében tetszett a második rész, és NAGYON kíváncsi vagyok a folytatásra…^^

zsPetra>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

„Ördög és pokol”
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző.
Talán azért, mert Rhen alig volt benne :D
Örülök, hogy Grey kapott itt főszerepet, már az előző részben is ő volt a kedvenc karakterem. Számítottam rá, főleg ahogy az első résznek vége lett, de azért örültem, hogy Rhen nagyrészt kimaradt belőle.
Lia Mara már az első pillanatban szimpatikus volt. Érdekes karakter, tetszett a személyisége, és ahogy Grey is fogalmazott valahogy, nem volt olyan hercegnős a viselkedése, bár ez ki is derül a könyvben, hogy nem tekintette magát annak, így érthető is az a viselkedés :)
Karis Luran gonoszsága nagyon nem tetszett, Nolla Verin sokkal gyengébb karakter, mint Lia Mara, de azért a végén felszabadul. És, aki még gonosz volt ebben a könyvben az Rhen, vagyis inkább kegyetlen. Megértem a félelmét, de hát akkor is… Nem kellett volna így viselkednie. Bár a végén kicsit szimpibb lett, hogy Harper miatt bármit megtenne.
Aki még felkeltette az érdeklődésem az Iisak, kíváncsi leszek vele mi lesz.

Az egyik pozitívum, ami még tetszett, hogy nem egy helyen játszódott a történet, hanem hogy végig vonult Emberfallon, aztán kikötött Shyl Shallowban, így mozgalmas volt az egész. Nem volt olyan unalmas, mint az előző rész, volt benne izgalom, bonyodalom, váratlan fordultat.

csfannie P>!
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

„Nem akarom elhinni, hogy idén a legtöbb, általam már nagyon várt sorozatfolytatás csak csalódást okoz – mert ez bizony az volt, egy mélyrepülés az első részhez képest. Fogalmam sincs, hogy az írónő hogy gondolhatta azt, hogy jó ötlet most új főszereplőket eszkábálni és egy teljesen más szálat belevonni az alapvetően izgalmas történetbe, de így annyira ellaposodott a cselekmény, hogy sokszor csak unottan lapozgattam. Nem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket, a sok új karakter közül egyet sem sikerült igazán megszeretnem, a végkifejlet pedig már Lia Mara belépésével egyértelmű volt. Nem tudom, hogy merjek-e nagy reményeket táplálni az utolsó részt illetően, mindenesetre biztosan elolvasom, mert kíváncsi vagyok, mi fog kikerekedni ebből a katyvaszból.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/12/brigid-kemme…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– A fivéred háborúban áll a népével. Ezt láttuk az utazásaink során.
Emlékszem, Rhen milyen rendíthetetlen elszántsággal követelte vissza Silvermoon Harbort.
– Tudom.
– Ha a testőre lennél, a nép akkor is ellene szegülne. Erre nem gondoltál?
– De igen.
Folyton az jár a fejemben, milyen alantas tettekre kényszerül Dustan, mióta elmentem, és sokszor elképzelem, én mit tennék a helyében. Nem szívesen gondolok arra, hogy én is Emberfall népe ellen fordítottam volna a fegyveremet, de az esküm értelmében nem lett volna más választásom.
Nagyot nyelek.
– Ezek nem egyszerű döntések, Iisak.
– Egyszerű! – dohog a kaparó. – Mégis mi egyszerű? Vannak jó és rossz lehetőségek, de a legveszélyesebb az, amikor egyik mellett sem teszed le a garast.

Booklover_31>!

– […] Meglep, hogy ilyen haszontalan dologra pazarolod az idődet, mint az olvasás.
– Az olvasás nem haszontalan időtöltés.

472. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Ez még a mágusnál is komolyabb dolog – mondja Rhen. – Itt most többről van szó, mint hogy egy mágus veszélybe sodorja az országomat. Érted már, miért kell feltétlenül a rendelkezésemre bocsátanod mindazt, amit tudsz?
– Igen.
Rhen szemében meglepetés villan.
– Tehát elárulod az örökös nevét?
Elszorul a torkom. Ha tudnám, hogy ezzel minden rendbe jönne, itt helyben felfedném magam.
De nem. Ezen már túl vagyunk. Rhen hiába végeztet ki, akkor sem tudja elhallgattatni a népét, aki a másik örökös után epedezik. Ő már nem számít. A nép nem őt akarja.

AniTiger P>!

– Ezért vonzódom inkább a mesebeli férfiakhoz.
– Ó, biztosra veszem, hogy azok a száraz könyvlapok feltüzelik a véredet.
– Olyan közönséges vagy! – felelem kuncogva, és a húgomra nézek.

Sizzy93>!

– Az erő és az ügyesség nem szerencse kérdése.
– Te cipelted a nagyját.
– Nem igaz. Ez az állat háromszor akkora, mint te, mégis egy kilométeren át cipelted. – Grey rám néz. – A húgod is képes lett volna ugyanerre?
Nolla Verinre gondolok, a könnyed mosolyára, a hosszú fekete hajára. Egy felhős éjszakán is képes célba találni, és minden ízében lóra termett, de anyánkhoz hasonlóan ő is karcsú, csupa kecsesség.
– Nem – ismerem el. – A testi erő nem érdem Syhl Shallow-ban.
– Nem hitted, hogy képes vagy rá, mégis mentetted. Ez több mint testi erő.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grey · Lia Mara
cintireads>!

– Hogyne, mert mindig az a lány a legveszélyesebb, aki egyedül olvasgat a sarokban.


Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Jótett helyébe
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Amira Stone: Kitaszítottak
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Legendary
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Sara Wolf: Szívet szívért
Tea Stilton: Az álom királynője
Astrid Scholte: Négy halott királynő