A ​férjem szeretői 72 csillagozás

Bridget Asher: A férjem szeretői

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Artie ​Shoreman igazi szoknyavadász, képtelen ellenállni a nőknek. Mikor jóval fiatalabb felesége, Lucy rájön hazugságaira, elhagyja a férfit. De hamarosan kiderül, hogy hűtlen férje gyógyíthatatlan beteg, már csak hetei vannak hátra, ezért úgy dönt, nem hagyja magára. Visszamegy hozzá, hogy utolsó napjaiban ápolja és megpróbálja enyhíteni szenvedéseit.
Egy este, némi alkoholtól felbátorodva, beleolvas Artie hírhedt fekete noteszébe, és rájön, hogy valami nagyon nem stimmel. Ha férje szeretői ott voltak, amikor minden jól ment, akkor most miért nem ők vannak mellette? Hirtelen ötlettel szép sorban felhívja az összes volt barátnőt, hogy azok is vegyék ki a részüket Artie ápolásából.
Lucy számára a szeretők felvonulása számos tanulsággal szolgál a férjével kapcsolatban, akinek megbocsátani ugyan nem tud, de magára hagyni sincs szíve. Miközben a nők titkokat osztanak meg egymással, együtt sírnak, együtt nevetnek, és rájönnek, mennyi közös van bennük, szinte új családra… (tovább)

>!
Kelly, Budapest, 2009
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943247 · Fordította: Draskovics Mariann

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Artie Shoreman · John Bessom · Lucy Shoreman


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Neelah>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Az alapsztori nekem nagyon tetszett – nem mindennapi ötlet, hogy a férjünk halálos ágyához vonultassuk fel a szeretőket – csak mert. Az egyik bajom ezzel a csak mert hozzáállással van a könyvben – kapunk persze egy nagyon limonádés magyarázatot arról, hogy miért is teszi Lucy, amit tesz, de ha kicsit többet tudtam volna meg a feleség érzelmeiről és arról, hogyan éli meg a férje haldoklását, az számomra sokkal hitelesebbé tette volna a sztorit.
De, szerencsére, a sztori tökéletlenségét ellensúlyozták egy kicsit a karakterek – Lucy anyja (és Virsli, hát az a kutya, istenem! :D), Eleanor, Elspa és John… na meg persze a csalfa férj, Artie. Mindenkiben megvan a potenciál, és ha a könyv nem lenne ilyen rövid, szerintem még érdekesebb oldalukról mutatkozhattak volna be. Bár azt nem állítom, hogy bánom, hogy nem lett hosszabb.
Összességében egy egyszerű, nyári kis olvasmány érzetét keltette, amolyan egyszer jó volt elolvasni, és nem túl sokat gondolkodni rajta. A elmúlt időszakban olvasott, sírós-pityergős olvasmányaim után az én lelkemnek jót tett ez a történet. :) spoiler

gabriel93>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Semmiben sem nyűgözött le. Sok érzelmet akar átadni, mégsem kapok belőle semmit. Kicsit úgy érzem megjátszott (mondva csinált) események vannak benne. Nem igazán tetszik.
Mennyire idegesítő, hogy a párbeszédek közben elkezd filozofálni egy egész oldalon aztán eltereli vele a figyelmemet a párbeszédről és ismét folytatja.
Van benne néhány nevetséges lelki jelenet is. És van benne szappan operás is.
Végül is egy nagy érzelmi csattanója van, de úgy érzem ez is el lett rontva a szobros dologgal. Nagyon nem illett oda az a „khm”…

Light_House>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Meglepett ez a könyv. Nem ilyesmire számítottam. Nem gondoltam, hogy ennyire elgondolkodtat, hogy a saját életemből hoz elő régi dolgokat… és a kérdések, amiket Lucy magának feltett, annyira ismerősek voltak.
Bizarr ötletnek láttam, hogy a volt kedveseket odahívja. De a történet így lett kerek, valahogy tényleg az jött ki belőle, hogy nem egyedül kellett az utolsó heteket végigcsinálnia. Osztoztak egymás életének fájdalmain, félelmein.
Jól megírt történet, ajánlom mindenkinek!

Adrienn57 P>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Most ez kellett!:) Az alaptörténet komoly, nem hétköznapi, de a megtorlások helyett megoldások születnek, kapcsolatok alakulnak ki. Még a távozni készülő férj szenvedése sem okoz olyan letargiát, a gyászolók szomorúsága sem éleződik ki annyira, mert olyan jól volt körülfonva életszerű, olykor humoros, kissé csavaros történetté alakítva.

2 hozzászólás
missliviabooks>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Alig vártam, hogy vége legyen.
A szereplőket egészen megkedveltem, de a könyv hangulata rettenetes volt, és abszurd, nevetséges jelenetek zajlottak.
Artie megcsalta Lucyt, a 18 évvel fiatalabb feleségét, aki fogja magát, és szó nélkül elutazik. Idő közben kiderül, a férje halálos beteg, de Lucy csak fél év múlva tér vissza. Itt kezdődik a regény. Ezután a lány felhívja Artie összes(!) szeretőjét, hogy belássa hatalmas hibáit.

Bur3sz>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Érdekes témaválasztás. Nekem kicsit elrugaszkodott a valóságtól. Mindezek ellenére kellemes, kikapcsolódást nyújtó történet, természetesen happy enddel.

ditke3>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Nagyon tetszett!
Különös, furmányos, és egyben megértő, szerető, gyűlölő kapcsolat a férjjel, (volt férjjel) és a szeretőivel. Ilyenek vagyunk? Vagy ilyennek kéne lennünk?

baroness>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Nekem tetszett, minden valótlansága ellenére jó volt olvasni. :)

kispocok>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Elolvasódott. Nyomot nem hagyott. Kedves kis story. A cím alapján azt gondolnám, többet is ki lehetett volna ebből hozni.

Millabell>!
Bridget Asher: A férjem szeretői

Jó volt, tetszett, édesbús történet szerelemről, halálról, megbocsátásról.


Népszerű idézetek

Light_House>!

A Remény néha bekopog az ajtón, besétál a házba, és úgy teszi le a táskáját, mint aki maradni készül.

67. oldal

Moncs>!

A szerelmet és a gyűlöletet csak egy elmosódott vonal választja el egymástól!

3. fejezet

blondevilke>!

– Épp ez a gond – szólalok meg én is. – Amióta elkezdtük a férfiak viselkedését egy legyintéssel elintézni, hogy „a fiúk már csak ilyenek”, azóta nincs okuk se megváltozni, se fejlődni, se megújulni. A nők folyamatosan fejlődnek, mert nem volt más választásunk. A rugalmasság a női nem legfontosabb evolúciós vonása. Ennek köszönhetően maradunk életben. A férfiaktól senki nem vár el semmit, amióta kitalálták ezt a mondást, hogy „a fiúk már csak ilyenek”. Ők ezután büszkén vállalhatták önmagukat, és repertoárjuk a böfögésre és a fenékfogdosásra csökevényesedett.
– Meg a hazudozásra és a megcsalásra – teszi hozzá Eleanor.

dödölle>!

Miért van az, hogy ha valaki egyszer becsapott minket, akkor minden korábbi tettére a kétely árnyéka vetül?

171. oldal

1 hozzászólás
dödölle>!

Akiket szeretünk, azokat szeretjük, akkor is, amikor utáljuk őket. A szívnek nem lehet parancsolni.

297. oldal

Moncs>!

A hallgatózással az a gond, hogy az ember nem tudja visszacsinálni, ha valamit már meghallott!

dödölle>!

A szerelem nem logikus […] Ellenáll mindenfajta logikának.

13. oldal

petronella10>!

…a legfontosabb ok az, hogy a nők nagy túlélők. Mi ebben vagyunk profik. Erősebbek vagyunk. A férfiak szeretik azt hinni, hogy ők többet érnek, de tévednek.

199. oldal

jmolnar>!

– Fel kell vállalnom a hibáimat, mert azok formáltak olyanná, amilyen vagyok. Márpedig én kedvelem önmagam, kivéve, ha idegességemben elképesztő köreteket rendelek a szusibárban, mert olyankor elviselhetetlen vagyok.

14. oldal

Mrs5pont>!

„Akiket szeretünk, azokat szeretjük, akkor is, amikor utáljuk őket”

297. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Teknősök végtelen sora
Amy Harmon: Arctalan szerelem
John Green: Alaska nyomában
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Bakos R. Laura: Megélt életek
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Mary Alice Monroe: Ház a parton