Idézetek 8

pjanos>!

Galilei annak idején azt mondta: „Egy embernek nem lehet olyan dolgot megtanítani, amit még nem tud. Csak a már tudott dolgokat lehet tudatosítani benne.”

6. oldal Előszó

nagytimi85 >!

Rengeteg barátomból és ismerősömből lett ismert szerző, amikor végre az „egyszerre egy oldal” módszerrel írni kezdtek. Ezek az emberek csupán annyit tettek, hogy megfogadták, minden nap megírnak egy oldalt. Ha nem is egy oldalt, legalább egy bekezdést. Egészen addig, amíg be nem fejezték a könyvüket. Ha ők meg tudták ezt tenni, te is képes vagy rá.

81. oldal, 18. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Ne aggódj azon, hogy életre szólóan megváltozz. Ha jól hangzik a dolog, először csináld „csak ma.”

78. oldal, 17. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

A halogatás leküzdésének egyik legjobb módszere a következő trükk: legsürgetőbb feladatainkat úgy próbáljuk elvégezni, mintha egy egyhónapos vakáció előtti utolsó napon kellene őket mindenképp befejezni.

63. oldal, 13. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Sok évvel ezelőtt valami miatt át kellett autóznom a Szahara sivatagon. […] A sivatag átszelése ötszáz mérföldes utat jelentett. […] Amerre csak néztünk, sárga homokot láttunk. […] A tereptárgyak hiányát a franciák úgy próbálták pótolni, hogy az út mentén végig, körülbelül öt kilométerenként, kétszáz darab húsz literes használaton kívüli fekete olajos hordót helyeztek el. Az emberek ezek mentén haladva tudta tartani az útirányt.
Napközben ez elegendő is volt, hiszen az ember egyszerre mindig két olajoshordót látott: azt, amelyiket elhagyta, és azt, amelyik felé közeledett.
Vezetés közben csak annyi volt a dolgunk, hogy ne tévesszük szem elől az aktuális olajoshordót, és abba az irányba vezessünk, ahol az volt. Így szeltük át a világ egyik legnagyobb és legveszélyesebb sivatagját.
A nagy célokkal ugyanez a helyzet.

60. oldal, 11. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Tégy valamit. Bármit. Csak kezdj neki!

58. oldal, 11. fejezet (Bagolyvár, 2007)

3 hozzászólás
nagytimi85 >!

Szemellenzősen tanulj meg a legfontosabb célodra fókuszálni, majd dolgozz rajta jól és fáradhatatlanul, amíg teljesen be nem fejezted.

8. oldal, Előszó (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Ha jobban belegondolsz, az időgazdálkodás nem más, mint életgazdálkodás. A történések sorrendjének ellenőrzésünk alatt tartása. Az időgazdálkodás azt hivatott szabályozni, hogy mit teszel a következő lépésben. Ezt pedig mindig te döntöd el.

26. oldal, 3. fejezet (Bagolyvár 2007)