Személyes ​hatékonyság 23 csillagozás

Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Több ​mint harminc évig tanulmányoztam az idõgazdálkodás fortélyait. Számtalan könyvet olvastam a témában olyan szerzõktõl, mint Peter Drucker, Alex MacKenzie, Alan Lakein és Stephen Covey.
A személyes hatékonyság és eredményesség témakörében is több száz könyvön és több ezer cikken rágtam át magam, míg végül a bennük olvasottak esszenciájaként megszületett ez a könyv.

Részletek

1. Terítsd meg az asztalt!
2. Mindennap tervezz elôre!
3. Alkalmazd a 80/20-as szabályt életed minden területén!
4. Vedd figyelembe a következményeket! 5. Folyamatosan alkalmazd az ABCDE módszert!
6. Összpontosíts a kulcsfontosságú eredményeket hozó területekre!
7. Fogadd el az Erôltetett Eredményesség Törvényét!
8. Készülj fel gondosan, mielôtt bárminek is nekifogsz!
9. Végezd el a házi feladatodat!
10. A tehetség mint a hatástöbbszörözés eszköze
11. Mi a te problémás területed?
12. Hordd el a hegyet! Kövenként, szép… (tovább)

>!
Bagolyvár, Budapest, 2007
96 oldal · ISBN: 9789639730335

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

konyvolvaso >!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Hasznos olvasmány annak aki úgy érzi ellepik a feladatok és sehogy sem tud haladni velük. Minden csak szervezés kérdése, tudni kell mi az ami fontos és elvégzendő és mi az ami még ráér, esetleg nem is szükséges vele foglalkozni. Ez az időgazdálkodás alapja. Érdemes prioritásokat felállítani és a legnagyobb prioritású feladattal kezdeni. Minden nehéz feladatot meg lehet csinálni, a titok az, hogy nekiálljunk. Másik fontos, hogy ha valaminek nekiálltunk, akkor próbáljuk meg be is fejezni és addig ne hagyjuk abba amíg kész nincs. Az újabb nekikezdés jóval több energiát elvihet mint ami a befejezéshez szükséges lett volna. Fel kell mérni hol tartottunk, mi még ami hátra van, rá kell hangolüdni. Ez egy „Te is meg tudod csinálni” jellegű olvasmány. Lelkesít, erőt ad, inspirál. Nekem tetszett és már rögtön észre vettem hatását napi tevékenységeimnél.

miss_antrophy>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Rendkívül fontos lenne, hogy mihamarabb bekebelezzem gyakorlatilag a könyv tartalmának lényeges meglátásait, mert szörnyen halogatom a kötelezettségeimet, és csak egyre mélyebbre kerülök miattuk. Csak azért adok neki 4 csillagot, mert szerintem a megíródott formájában nehezen áttekinthető a könyv – muszáj lesz a szám ízére átalakítanom: tagolnom, kiemelni, netán kiírni a legfontosabbakat magyarázatok nélkül, illetve tele van felesleges ismétlésekkel. Erőteljesen gondolkoztam a 4,5-ben, de hálátlan kutya vagyok (megtaláltam ezt a nagyszerű könyvet, a benne foglaltakkal többnyire szörnyen egyetértek – és nem vagyok képes kellően díjazni, ejnye-bejnye nekem). Merem remélni, hogy el fogom sajátítani a tanácsokat, és lenyelem a békát…

vitemerius>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Sem az emberképével, sem a spiritualitásával nem tudok azonosulni. Viszont egy-két jónak tűnő ötlet van benne a munka megszervezésére és az idő hasznos beosztására vonatkozóan.

Soha nem olvastam még önmegvalósító könyvet, úgyhogy ebből a szempontból mindenképpen érdekes és tanulságos volt számomra.

nagytimi85 >!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Elsősorban azoknak a karrieristáknak ajánlom a könyvet, akik már megtalálták, mivel akarnak foglalkozni, és szeretnék még jobban csinálni, de nem csak nekik. Az időgazdálkodás terén hasznos tippeket ad bárkinek – mint például hogy a napot kezdd egy nagy feladattal, priorizáld a teendőidet, gondolkodj pozitívan, tanulj és fejleszd magad, stb. Rövid, olvasmányos, viszont elég tömény, kicsit megfekszi a gyomrot. Leginkább azt fájlaltam, hogy utólag áttekintve úgy láttam, nem jól rendezettek a siker-elvek, egyes tételek feleslegesen visszaköszönnek indokolatlanul elszórtan, egy ilyen lényegre törő könyv lehetne jobban rendszerezett.

Annamaria_Nagy_Korodi>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Igaz, vannak benne ismétlődő gondolatok, de nem árt, ha valamit többször elmondanak, legalább nagyobb eséllyel megmarad. Őszintén szólva legalább két olyan dologgal maradtam a könyv után, amelyet már alkalmazok az életemben és fokozatosan jobb lesz tőle minden. Azért ez nem semmi egy fölöttébb olvasmányos, nem egészen száz oldalas könyvhöz képest. Mindenképp ajánlom, hogy olvasd el!

MiraRami>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Ha azelőtt olvasom, hogy elolvastam volna, biztos nem tart 3 hónapig ez a pár oldal… Könnyen olvasható, jól megérthető könyv. Nem untat kutatási eredményekkel, felesleges információkkal. Elsőre úgy hat, hogy ezzel a módszerrel még több időt pocsékol el az ember, de ez hatalmas tévedés. Hasznos, mindenkinek csak ajánlani tudom. És ezzel a lendülettel, most elő is kapom a határidőnaplómat és nekiállok tervezni.

takacsot>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

A könyv vékony és emiatt gyorsan és hatékonyan feldolgozható. A könyv az időgazdálkodásról és a hatékony munkavégzésről szól. Örökérvényű és hatékony tanácsok. Nem tököl a háttérmagyarázatokkal csak a lényeget, a módszert mondja el. Fogadd meg és garantáltan növekedni fog a teljesítményed és gyorsabban végzed el a munkádat.

pertita>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Békából ugyan sok :) , de amit leír, az nem kamu marketingszöveg, hanem az, ami valóban működik. Csak ajánlani tudom.

Nixike>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Sok személyiségfejlesztő könyvet olvastam mostanában, de ez annyira nem fogott meg. Ennek ellenére találtam benne gyakorlatias tippeket, amelyek hasznosnak bizonyultak az idő beosztás terén.

pjanos>!
Brian Tracy: Személyes hatékonyság

Tömör olvasmány, de minden benne van, ami fontos. A pszichológiai hátteret ugyan nem bontja ki, csak néha tesz utalást az endorfinra, de nekem nem hiányzott, arról olvastam máshol.
A befejezésre való hajlam szerepét a könyv vége előtt 15 oldallal említi. Gondolom, kitalálod, mi történt utána.


Népszerű idézetek

nagytimi85 >!

Tégy valamit. Bármit. Csak kezdj neki!

58. oldal, 11. fejezet (Bagolyvár, 2007)

3 hozzászólás
nagytimi85 >!

A halogatás leküzdésének egyik legjobb módszere a következő trükk: legsürgetőbb feladatainkat úgy próbáljuk elvégezni, mintha egy egyhónapos vakáció előtti utolsó napon kellene őket mindenképp befejezni.

63. oldal, 13. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Sok évvel ezelőtt valami miatt át kellett autóznom a Szahara sivatagon. […] A sivatag átszelése ötszáz mérföldes utat jelentett. […] Amerre csak néztünk, sárga homokot láttunk. […] A tereptárgyak hiányát a franciák úgy próbálták pótolni, hogy az út mentén végig, körülbelül öt kilométerenként, kétszáz darab húsz literes használaton kívüli fekete olajos hordót helyeztek el. Az emberek ezek mentén haladva tudta tartani az útirányt.
Napközben ez elegendő is volt, hiszen az ember egyszerre mindig két olajoshordót látott: azt, amelyiket elhagyta, és azt, amelyik felé közeledett.
Vezetés közben csak annyi volt a dolgunk, hogy ne tévesszük szem elől az aktuális olajoshordót, és abba az irányba vezessünk, ahol az volt. Így szeltük át a világ egyik legnagyobb és legveszélyesebb sivatagját.
A nagy célokkal ugyanez a helyzet.

60. oldal, 11. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Ne aggódj azon, hogy életre szólóan megváltozz. Ha jól hangzik a dolog, először csináld „csak ma.”

78. oldal, 17. fejezet (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Ha jobban belegondolsz, az időgazdálkodás nem más, mint életgazdálkodás. A történések sorrendjének ellenőrzésünk alatt tartása. Az időgazdálkodás azt hivatott szabályozni, hogy mit teszel a következő lépésben. Ezt pedig mindig te döntöd el.

26. oldal, 3. fejezet (Bagolyvár 2007)

nagytimi85 >!

Szemellenzősen tanulj meg a legfontosabb célodra fókuszálni, majd dolgozz rajta jól és fáradhatatlanul, amíg teljesen be nem fejezted.

8. oldal, Előszó (Bagolyvár, 2007)

nagytimi85 >!

Rengeteg barátomból és ismerősömből lett ismert szerző, amikor végre az „egyszerre egy oldal” módszerrel írni kezdtek. Ezek az emberek csupán annyit tettek, hogy megfogadták, minden nap megírnak egy oldalt. Ha nem is egy oldalt, legalább egy bekezdést. Egészen addig, amíg be nem fejezték a könyvüket. Ha ők meg tudták ezt tenni, te is képes vagy rá.

81. oldal, 18. fejezet (Bagolyvár, 2007)

pjanos>!

Galilei annak idején azt mondta: „Egy embernek nem lehet olyan dolgot megtanítani, amit még nem tud. Csak a már tudott dolgokat lehet tudatosítani benne.”

6. oldal Előszó


Hasonló könyvek címkék alapján

Ray Josephs: Időgazdálkodás vezetőknek
Kenneth Blanchard – Robert Lorber: Egyperces menedzser a gyakorlatban
Philip Kotler – Nancy Lee: Vállalatok társadalmi felelősségvállalása
L. Ron Hubbard: A munka problémái
Scott Belsky: A megvalósítás
William Gibson: Trendvadász
Gary Vaynerchuk: Hasíts!
John C. Maxwell: Attitűd 101
Robert T. Kiyosaki: A network marketing üzlet további nyolc rejtett értéke – a pénzkereseti lehetőségen felül
Seth Godin: Mi a bőgés?