Új ​mutánsok (Újvilág: X-Men 8.) 27 csillagozás

Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Charles Xavier professzor azért toborozta őket, hogy áthidalják az ember és mutáns között húzódó szakadékot.

Küklopsz, Csodalány, Vihar, Jégember, Bestia, Koloszszus, Vadóc, Árnymacska, Árnyék és Rozsomák, az X-Men tagjai katonák Xavier harcában a békés egymás mellett élés álmáért.

Ám ebben a küzdelemben nem mindig a látható ellenség a legveszedelmesebb, és az X-ek által vállalt nyilvánosság is könnyen visszaüthet a fiatal mutánsokra.

>!
Fumax, Budapest, 2008
136 oldal · ISBN: 9789639861039 · Fordította: Kvaszta Ádám · Illusztrálta: David Finch

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 799 karc · Utolsó karc: 2020. június 23., 22:22 · Bővebben


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Még mindig azt kell mondanom, hogy nem ismerem az X-Men világát, még a filmeket sem láttam (egyedül az utolsót :D), ennyire hiányosak az ismereteim. Azt viszont elmondhatom, hogy engem – teljesen laikusként – beszippantott ez a képregény. Úgy éreztem, hogy pár pillanat alatt a végére értem, mert izgalmas volt. Egy ideig nem igazán értettem, hogy mi van, de aztán szépen lassan összeállt a kép. :) A rajzok nekem tetszettek, bár magában a műfajban is annyira ismeretlen vagyok, hogy nem tudom, mire mondanám azt, hogy nem tetszik. :)
Jó lenne még néhány ilyen művet olvasni. Aránylag könnyed, gondolkodást nélkülöző kikapcsolódás. :)

>!
PAVideoStudio P
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Mivel csak az X-Men filmeket láttam, jól összezavart volna ez a képregény, ha nem teszik bele, és olvasom el, hogy nem az eredeti univerzumban játszódik, hanem az alternatív Újvilágban. Hogy erre az univerzumra legyen valami rálátása a laikus embernek, érdemes a karakterekről szóló féloldalas leírásokkal kezdeni, melyek sajnos elszórtan helyezkednek el. Jobb lett volna a kötet elejére, vagy a végére egyben beilleszteni.

A történet szerint a mutánsok létezése már nem titok, az elnök mutánsbarát politikát folytat, ami nem mindenkinek tetszik, továbbá a média is akasztófára tűzné a mutikat. Az X-eknek ezen felül még egy új diákkal, Angyallal is össze kell csiszolódniuk. Egy közepes sztorinak mondanám, van benne egy kis rejtély, izgalom, érzelem, dráma, de még egyszer nem fogom elolvasni – és nem csak azért, mert konkrétan annyi lapra hullott, ahányból áll. (Mindegy, ajándék lónak nem nézem a fogát.) Egynek elmegy.

A rajzolás viszont összességében tetszik. A kétoldalas képek (szokás szerint) sokkal jobbak, mint a többi. A Logant bevezető történetszál egy kicsit durva volt, elég komoly téma. A tanulság a szokásos diszkriminációhoz kötődik. A fordítás tekintetében először fura volt Csodalányról (Jean), Rozsomákról (Farkas) és Viharról (Ciklon) olvasni, de hamar hozzászoktam. A két hölgy nagyon szép ábrázolást kapott, közülük most Ciklon jött be jobban. Jean arca pedig szerintem nagyon sokszor Scarlett Johanssont idézte, szinte kiköpött mása. Mondjuk azért a filmekben Famke Janssen is megmozgatja az ember fantáziáját abban a bőrszerkóban – és anélkül is. :)

1 hozzászólás
>!
Jeffi P
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Ez most annyira nem jött be, mint gondoltam. Pedig a X-Meneket szeretem. És hát ismerjük be, hogy az nem normális, hogy 2 olvasás után konkrétan lapjaira esik az egész. És megjegyezném, hogy aki előttem olvasta is vigyázott rá, és én is vigyáztam rá, tehát nem dobáltuk, nem állat módjára nyitottuk ki…és lapjaira esett.

>!
Hanon13 P
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Ez így önmagában sokat nem ad semmihez, maximum az utolsó pár oldal. Amúgy is szinte lehetetlenség egyesével értékelni egy kötetet, főleg hogyha előtte még füzetek formájában jelent meg, utána meg nem folytatták magyarul, de azért lenne még mit. Úgyhogy leszögezem itt én most ezt az egyetlen egy kis kiadványt értékelem csillagosan is csak azért mert kihíváshoz szükséges, különben nullát adnék…
A rajzolása a kötetnek amúgy nem rossz, nem lett a kedvencem David Finch rajzstílusa, de azért még mindig az a bűvös „bárcsak én is tudnék így rajzolni” figura.
A kiadásról inkább nem mondok semmit. Tudom én hogy anno kutyafuttában lett kiadva, egy próbálkozás volt még akkor amikor nem voltak szuperhős filmek mindenfelé, de azért ez szerintem elszomorító…a kötet felénél járhattam amikor a kezembe maradtak a lapok és utána az egész szó szerint darabokra hullot. Nem szólom le a Fumaxot, mert szerencsére azóta sokat javoltak a kiadásaik de ez azért szívenütött….

>!
zsof
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok

Megadnám rá a teljes 5 csillagot, de muszáj vagyok levonni egy felet azért, mert a Fumax butus… Az Újvilág X-Men egy nagyon jó történet, nem értem, h miért kellett így kiadni. Mintha csak így kutyafuttában kiadtak volna egy könyvet. Na, mindegy, igazából hálásnak is kéne lenni, hogy egyáltalán kiadták. Maga a sztori és a rajzok is nagyon szépek, tökéletesek.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Stan Lee: Az Ezüst Utazó: Példabeszéd
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Brian K. Vaughan: Saga 1.
Mike Mignola: Hellboy 1.
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
Carl Barks: Donald kacsa kalandjai 1. – A nagy fogás és más történetek