Teljes ​gyűjtemény 2. (Sam és Twitch 2.) 1 csillagozás

Brian Michael Bendis – Todd McFarlane: Sam és Twitch – Teljes gyűjtemény 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kőkemény ​Kíméletlen Krimi

New York City sötét utcáit és legmocskosabb szegleteit a városi rendőrség két legelszántabb nyomozója felügyeli: Sam és Twitch. Todd McFarlane nagy sikerű képregényének, a Spawn lapjairól ismerős duónak különös érzéke van hozzá, hogy mindig rosszkor legyenek jó helyen.

Sam Burke és „Twitch” Williams számára személyes fordulatot vesz egy ügy, miközben fejvadászok és szökevények kereszttűzében találják magukat a „Fejvadászok háborúja” során. Ezt követően kedvenc kopóink egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki pont Samet nézte ki új kedvencének a Todd McFarlane által írt „Az ismeretlen” című történetben.

Merüljetek alá Brian Michael Bendis (Újvilág: Pókember) és Todd McFarlane (Spawn) író, valamint Clayton Crain (Szellemlovas) és Alex Maleev (Fenegyerek) rajzoló Manhattanjének sötét világába. Ashley Wood (Hellspawn) lélegzetelállító borítói tovább fokozzák a sorozat… (tovább)

>!
Infinity, Fertőd, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155982101 · Fordította: Kóbor Róbert · Illusztrálta: Clayton Crain, Jonathan Glapion, Paul Lee, Alex Maleev

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Maximilian "Twitch" Williams · Sam Burke


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

fowler P>!
Brian Michael Bendis – Todd McFarlane: Sam és Twitch – Teljes gyűjtemény 2.

Az előző kötet alapján tudható volt, hogy Bendis zseniálisan nyúlt McFarlane két legfőbb mellékszereplőjéhez. Az is tudható volt, hogy Bendis és Maleev zseniálisak együtt (bár az idehaza már ismert Fenegyerek sztorijukat közvetlenül a Sam & Twitch után követték el), de itt most még annyira sincs jelen Spawn, mint az előző kötetben, és még egy egészen minimális szupererő sem része a sztorinak. Vannak viszont jól ismert helyszínek, jól ismert alapfelállások (spoiler), de ezek annyira szerves részei és alapkövei a sztorinak, hogy koránt sincs klisé ízük. Kapunk két kőkemény, vérbeli, masszív, feszes krimi történetet, melyek amennyire függetlenek egymástól, épp annyira képeznek egy szerves egészet.

Az előző kötetről ezt (is) írtam: Olvasás közben volt egy furcsa déjà vu-m, és csak a végén jöttem rá, hogy Bendis hasonló hangulatot teremtett a Jessica Jones sorozatában. Most is volt dejà vu-m, ami sokkal inkább volt Fenegyerekes mint Jessica Jones-os. Ami persze butaság, hisz ahogy arról McFarlane is említést tesz az utószóban, Bendis és Maleev a Sam és Twitch után ült át a Nelson & Murdock ügyvédi irodába. Kár lenne belemenni, hogy akkor így a Fenegyereknek van Sam & Twitch mellékíze, vagy már ide is beépültek elemek a Pokol Konyhájából – kár és felesleges, mert mindkét run zseniális a maga nemében és univerzumában.

Amiért a kötet mégsem 5 csillagos: bár Paul Lee hibátlanul hozza a második sztori 6-7. epizódjában a Maleev által megalapozott képi világot, én itt picit megtörni, leülni éreztem a sztorit, ami szerintem McFarlane hibája (némiképp meg is magyarázza ezt az utószóban, mindenféle egyéb elfoglaltságokkal, amit tőle már megszokhattunk). Kapunk ugyan egy magyarázatot a második történet fő kérdéseire, ami nálam picit sántít, de nem tudnám spoilermentesen kifejteni, és mivel kb. ma állhat neki minden előfizető az olvasásnak, ezt most nem teszem. Mert ez a kötet ahogy van szuper, gyönyörű képi világgal, minőségi kivitelezéssel, remek fordítással, ahogy azt immár negyedik éve Breitenbaumer Lacitól megszokhattuk. És baromira megérte kivárni, hogy elkészüljön!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

fowler P>!

[Roberto] – Ahogy már mondtam – nem tudok semmit! Nem is láttam semmit! Szóval kenjetek fel egy kis ajakápolót, mert miután az ügyvédem végez veletek, két hétig csókolgatjátok majd a seggemet!
[Twitch] – Nézd, kölyök, ha kell, én magam hívom fel neked az ügyvédedet. De ha nem fogod be végre, akkor megkérem Burke nyomozót, hogy eresszen el egyet a pusztító, hőkövetős fingjából. Ha ez nem elég meggyőző, akkor tudd, hogy csili és savanyúkáposzta volt a délutáni nasija.
[Sam] – Ne is mondd!

Kapcsolódó szócikkek: Maximilian "Twitch" Williams · Sam Burke

Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 8. – Ostromállapot
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
J. M. DeMatteis: A hihetetlen Pókember – Kraven utolsó vadászata
J. M. DeMatteis: A csodálatos Pókember: Kraven utolsó vadászata
Robert Kirkman: Outcast: A kitaszított – Megvilágítjuk utunkat
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A hosszú hazaút
Mike Mignola – Richard Pace: Batman: A végzet Gothambe érkezik