Titkos ​Háború (Az Új Bosszú Angyalai 0.) 54 csillagozás

Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Nick Fury ezredes, a globális kémelhárító szervezet, a SHIELD igazgatója felfedezi, hogy egy gonosz agytröszt pénzelni kezdi a világ legveszélyesebb szuperbűnözőit. Titokban összehív egy csapatot – Pókembert, Rozsomákot, Amerika Kapitányt, Luke Cage-et és Fenegyereket –, hogy vessenek véget ennek a fenyegető veszélynek. Ám egy évvel később a dolog visszaüt, amikor a résztvevők és családtagjaik élete emiatt veszélybe kerül.

A gyűjtemény a Secret War 1-5. számát tartalmazza.

Új titkos háború címen is megjelent.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
194 oldal · keménytáblás · Fordította: Benes Attila · Illusztrálta: Patrick McGrath, Gabriele Dell’Otto

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker)


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vicomte P
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Gyanús volt, hogy ez a kötet több mint 60 oldallal terjedelmesebb, mint a korábbi Kingpines kiadás, és valóban sokkal bővebb is lett tartalmát tekintve, mint az, és számtalan olyan dolog oka világosabbá vált végre, ami az előző verzió olvasása után legfeljebb némi szájbiggyesztésre, meg vállvonogatásra késztetett.

A történet egy félig fedett, de teljes mértékben illegális titkosszolgálati akció és annak következményei körül bonyolódik, továbbá megpedzeget néhány olyan témát, aminek nem csak a Marvel univerzumban van jelentősége.
A SHIELD-nél ugyanis végre valakinek szöget üt a fejébe, hogy van egy rakás B-kategóriás balfék kütyümán szuperbűnöző, akik messze nem a zakkant feltalálók szellemi kaliberével rendelkeznek, mégis extra fejlett és méregdrága cuccokban mennek le kirabolni a sarki fűszerest… spoiler
Na, már most, ez egy olyan kérdés, amire azért szerintem 12 éves kor fölött minden képregény rajongó rácsodálkozott legalább egyszer, de Bendis persze erre is ad egy egész hihető választ spoiler.
S mikor kezd összeállni az, hogy vajon mégis ki állhat a dolog mögött Nick Furynak elgurul a gyógyszere és pár illusztris szuperhősből spoiler különítményt szervez és merőben illegális módon lecsap az illetőre spoiler.
Azonban a leszámolás nem sikerül tökéletesen, ezért aztán egy évvel az események után a múlt lecsap aspoiler hősökre. Akik persze felveszik a kesztyűt.
A történet elsődleges akció szála nem túl bonyolult, de persze Bendis itt is leteszi az asztalra a kötelező minimumot, uh. párbeszédek szellemesek, a karakterek pedig hozzák a formájukat, működik köztük a dinamika is. Azonban, ami emlékezetessé tette nekem a sztorit, az a mögöttes kém és politikai játszma, aminek kibontását és jobb megértését számos, a fejezetek után beillesztett SHIELD file – na, ezek többsége hiányzott az előző kiadásból – könnyítette meg. Ennek a politikai machinációnak beemelése tette annyira árnyalttá a sztorit, hogy simán megérte ezt az új, bővített verziót is elolvasni.

A grafika, a Gabriele Dell'Otto által festett, olajfestményszerű panelek, pedig most még inkább tetszettek, és így, némileg nagyobb méretben, jobban is érvényesültek.

2 hozzászólás
>!
Rodwin
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Így több mint három évvel a Kingpinges kiadás olvasása után, most is igen tetszetősek voltak a festett képek. Így nagyobb formátumban sokkal jobb hatást keltettek. Dell'Otto fantasztikus munkát végzett. De azért néha el is kellett gondolkodnom, hogy kit is látok épp a képen.
Középpontban Fury-val találkozhatunk, aki jó szokásához híven, a háttérből keveri a keverni valót. Egy szupertitkos akcióba csöppenünk, kémkedéssel, és az univerzum pár jelentős figurájával. Az ellen pedig egy rakás C kategóriás antihős, akik a fejlettebbnél fejlettebb technológiával acsarkodnak. Ez az egyszeri halandónak is szöget üthet a fejébe, pláne a S.H.I.E.L.D. vezérének. Valami itt nem gömbölyű!
Ezen a nyomon indulnak el Fury-ék. Az eredmény pedig egy majdnem szokásos csihi-puhi. De azért kicsit több annál, ebben a kötetben a fejezetek között szemtanúi lehetünk Fury titkos kihallgatásainak. Ami egy nagy plusz pont, élmény volt olvasni ezeket a részeket.
Továbbá több idősíkon ugrálunk, bepillanthatunk a múlt eseményeibe, így fokozatosan tisztul a kép.
Összességében nem volt rossz kötet, de azért valami hiányzott az ötöshöz. Talán több múltbéli esemény, és kevesebb csihi-puhi.

>!
194 oldal · keménytáblás · Fordította: Benes Attila · Illusztrálta: Patrick McGrath, Gabriele Dell’Otto
>!
MortuusEst
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Nagyon kellemes kis olvasmány. A festményszerű képi világ egészen magába tud szippantani, akkor is végiglapoztam volna miatta a kötetet, ha maga a történet gyenge. Itt viszont ez sem igaz szerencsére. Nem egy klasszikus sok szuperhős összefog „mentsük meg a világot” történet ugyanis, hanem egy jól megkomponált kémthriller szuperhősös körítéssel.
Szórakoztató.

>!
CaptainV P
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Ez nekem megint valamiféle csúcspont. Nehéz megfogalmazni, miért, holott határozottan érzem: szerettem a (szuperhős műfaj határain belül) realisztikus megközelítést, a drámai és kidolgozott illusztrációval megtámogatott drámai és kidolgozott történetetkibontást, valamint az aktuális csapat tagjainak kissé random módon összehozott, de működő permutációját. De ez a hevenyészett felsorolás valahogy nem adja vissza, mennyire örültem ennek a kötetnek. Az biztos, hogy nagyon izgalmas arcát mutatja vele a Marvel, ilyeneket lenne még jó olvasni.

>!
ftamas
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Most még jobban tetszett mint elsőre. Sokan háborognak, hogy nem a régi titkos háború jelent meg, de ez a képregény valami gyönyörű és a igen is kijön benne, hogy nagyobbak lapok, mert így a festményeket jobban kiadja.

A képi világ mellett a történet is jó. A poénok is ülnek, a karakterek szerethetőek. Szóval nekem bejött.

3 hozzászólás
>!
Dávidmoly
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

A történet átlagos, de a különleges képi világ és a diplomácia-politika-biztonság-kémkedés-terrorizmus kusza hálójába való betekintés spoiler kiemeli a posványból. Azt mondjuk el bírtam volna viselni, ha spoiler, de mondjuk, hogy ennyi belefér. Daisy karakterét amúgy bírtam spoiler, bár erejét kicsit túltoltnak éreztem. Négy SHIELD akta az ötből.

3 hozzászólás
>!
Panda
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Ez egy nagyon gyönyörű képregény volt! Egyszerűen csodálatos volt nézni a képeket és felfedezni a kis részleteket a kockákban. Maga a sztori is jó volt, és ami még szerkezetileg tetszett, hogy voltak ezek az adatbázisos megszakítások. Jó gondolatnak tűnt felsorolni a végén az ellenségeket egyesével, viszont hosszú és fárasztó lista volt így egyben. De az ötlet mindenképpen tetszett.

>!
Morn
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Amikor péntek este otthon maradsz egy üveg búzasörrel a kezedben és ezzel a képregénnyel…
A történet végig feszült volt, vitte előre az embert, hogy elvarrják a szálakat, no meg hogy lásd, ebből a kulimászból hőseink hogyan másznak ki. Az összeválogatott karakterek is nagyon tetszettek, normál esetben biztos nem dobtam volna be Logant ide. Mindenesetre az ő lazasága kellett, no meg Pókember humora, akit kezdek nagyon megkedvelni. Daredevil is szimpatikussá vált, úgyhogy ideje előszednem az ő képregényét is, hogy mit tud mutatni.
A rajzok valami eszméletlenül gyönyörűek. Először furcsa volt, nem éreztem úgy, hogy a Marvel világához illenének, de annyira csodaszép, hogy már miattuk érdemes lapozgatni őket, és miután már jobban belemélyedtem éreztem, hogy igen is illik ez a fajta stílus is ezekhez a szuperhős képregényekhez.

>!
194 oldal · keménytáblás · Fordította: Benes Attila · Illusztrálta: Patrick McGrath, Gabriele Dell’Otto
>!
zsof
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

Így már világosabb, mint a Kingpines kiadás.
Remek sztori, szeretem amikor több idő síkon játszódik a történet.
Gyönyörűek a festett képek, bár nekem így kevésbé képregényes..

>!
Léczfalvy_Lili
Brian Michael Bendis: Titkos Háború

1 csillag a képi világra és egy a gyorsan olvashatóságra, de összességében a történet nem fogott meg és napokkal később sem érzem úgy, hogy feltétlen megmozgatott volna valami gondolatmorzsát bennem.


Népszerű idézetek

>!
rex501

Pókember: Ó, rémálmokban én profi vagyok. Venomos, vérontós, klónos és pókmobilos lidércnyomások kínoznak állandóan.

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
>!
rex501

Lady Octopus: Hihetetlenül idegesítő vagy.
Pókember: Igen? Látnád, milyen vagyok feketében!

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
>!
Dávidmoly

Jason Macendale: De nagy a pofátok! Manapság ezt tanítják a SHIELD-nél?
Jasper Sitwell SHIELD-ügynök: Tanítani? Nem. De erősen tanácsolják.


A sorozat következő kötete

Az Új Bosszú Angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Peter David: Pókember
David Solomons: Szuperhős lett a bátyám!
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Jon Baird – Kevin Costner: Felfedezők Társasága
Mark Twain – Matt Josdal: Tom Sawyer kalandjai
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Brian Azzarello: Lex Luthor: Az Acélember
J. M. DeMatteis: Sikoly és a Csodálatos Pókember
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete