Miles ​Morales: Újvilági Pókember 36 csillagozás

Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

MILES MORALES
ÚJVILÁGI PÓKEMBER

Egy páratlan példakép egy elképesztő alternatív valóságból… Miles Morales, az egyedülálló Újvilági Pókember!

A csodálatos Pókember egy új világba kerül, ahol kénytelen összefogni az ottani szenzációs utódjával, Miles Moralesszel. Tarts velünk, és ebben a rendkívüli kötetben elrepítünk téged az új pókszabású Bosszúangyal univerzumába, hogy tanúja lehess, miként ünnepelték a Marvel egyik legnagyobb alkotói kedvenc falmászónk 50 éves évfordulóját!

A KÖTET TARTALMA:
Részlet az ULTIMATE COMICS FALLOUT 4. számából
ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN (2. SZÉRIA) 1.
valamint SPIDER-MEN 1-5.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A Marvel legnagyobb hősei Hachette Hungary

>!
Hachette Hungary, Budapest, 2021
160 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Sara Pichelli

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bunney>!
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

Ez annnyira király volt *-*
Ha több időm lett volna rá, akkor ültő helyemben becsápolom :) hisz sajnos még elég rövid is, ahhoz képest, hogy beszippant.
Nagyon Pókemberes, nagyon pörgős, megy a szokásos vicces, szókimondó Póki szövegelés. És itt nem csak Moralesen volt a hangsúly hálistennek. Deeee még annyira olvastam volna továbbbb ^^
Lehet elfogult vagyok, de nekem ez nagyon tetszett :P ♥♥♥

BlueDeath IP>!
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

Gyönyörű rajzok, jó sztori. Az egyetlen amit sajnálok, hogy a kötet nagyrészt a Spider-men történetet tartalmazza, ami idén…vagy tavaly, fene se tudja, már megjelent a marvel albumok kötetben… szóval na, már ismertem.

fowler P>!
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

A kötet megjelenése előtt nem voltam elragadtatva annak tartalmától: oké, végre magyarul is olvashatjuk Miles Morales első felbukkanását (Ultimate Comics Fallout 4), a saját sorozatának első füzetét – de a Spider-Men épp tavaly tavasszal jelent meg a off Marvel Albumok első két kötetében, és persze a kétheti DC és Marvel sorozatok berobbanása óta jópár újrázásnak lehettünk már tanúi, mégis úgy gondoltam, hogy annyi mindent lehetne Miles sztorijából kiemelni, miért épp ezt választotta a Hachette? Aztán egy nappal a Nincs hazaút megnézése után, jó másfél évvel az említett Marvel Albumok elolvasása, illetve közel 10 évvel a történet eredeti megjelenése után sort kerítve erre a kötetre, rá kellett jönnöm, hogy milyen nagyon fontos ez a sztori úgy Miles, mint a 616-os Föld Peter Parkere, meg úgy egyáltalán a Marvel Moziverzum, illetve az animációs Pókverzum szempontjából is. És végülis Miles nemsokára tiszteletét teszi a „fekete” Marvel gyűjteményben is, így a kötet elolvasása előtti hiányérzetem rövidesen teljesen elmúlhat. A piros gyűjtemény végén található történeti áttekintés az eddigi 9 kötet közül talán itt a leginformatívabb és tényleg szinte teljes áttekintést ad Miles életútjáról (oké, ez jóval egyszerűbb egy alig egy évtizedes múlttal bíró hős esetén, mint ha 50-60 évet kellene 2-4 oldalban letudni), így téve kerekké a kötetet. Pókverzum és Újvilág rajongóknak kötelező vétel, mindenki másnak pedig nagyon ajánlott.

>!
Hachette Hungary, Budapest, 2021
160 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Sara Pichelli
Riika>!
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

Szuper lendületes volt, a rajzok is tetszettek, igazából ez egy jól eltalált karakter jól eltalált történettel.

jardo>!
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember

Ha valaki csak felületesen nézné, könnyen gondolhatná, hogy Miles Morales nem több, mint egy, a korszellemre reflektáló kreálmány, megalkotásának pedig egy célja volt: a PC vonal erősítése és a diverzitás növelése, mert kellenek az ilyen-olyan kisebbséghez vagy nagyobbsághoz tartozó hősök is. Ráadásul ezt látszólag maguk az alkotók is megerősítik a kötetben, amikor azt mondják, hogy „[p]ár hónappal Barack Obama elnökké választása előtt beszéltünk egy fekete Pókember koncepciójáról”. Tessék, mondhatná az egyszeri olvasó, Miles Morales csak azért született meg, hogy a fehér Pókember mellett mostantól legyen fekete Pókember is.

Pedig ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Mármint, oké, az könnyen lehet, hogy a karakter gondolata eredetileg tényleg így fogant meg az alkotók fejében, és azon is el lehet vitatkozni, hogy miért nem találtak ki egy vadonatúj afroamerikai hőst, ehelyett miért egy már létező figurát kellett „átszínezni”. De mindez fikarcnyit sem számít, mert Miles Morales szerintem bizonyította, hogy ő egy saját jogán létező, önmaga lábán is megálló, és ami a legfontosabb, egy érdekes, szerethető figura.

Korábban én csak a Spider-Man: Into the Spider-Verse animációs filmben, illetve a PS4-es Spider-Man játékban találkoztam vele (a Spider-Man: Miles Morales még végigjátszásra vár), tehát nem volt ismeretlen, de képregényes formában ez az első élményem vele kapcsolatban. És bár ez a kötet legalább annyira szól Peter Parkerről is, de ettől még egy kellemes sztori, jó rajzokkal és néhány tipikusan pókemberes beszólassal. Máris nagyon várom az NMK Miles Morales kötetét.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kurt Busiek: Csodák kora
Chris Claremont: Kitty Pryde és Rozsomák
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jeph Loeb: Batman: Hosszú Halloween
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – Amerika Kapitány halála
Jonathan Hickman: X-Men – Xavier világa / X hatványai
J. Michael Straczynski: Az Ezüst Utazó: Rekviem
Tom King: A Vízió
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka