The ​New Avengers: Illuminati 1 csillagozás

Brian Michael Bendis – Brian Reed: The New Avengers: Illuminati

The Illuminati

What are they?

An elite group of the planet's most powerful guardians.

When do they meet?

Whenever the Earth faces its greatest threats.

Who are they?

Nobody knows – and that's the way they want it!

Join Iron Man, Professor X, Black Bolt, the Sub-Mariner and Mister Fantastic as they take on the threats no one else can handle – and learn of secrets that will forever alter the way they (and you) look at the Marvel Univere!

After years spent protecting Earth from harm, it is now – when te planet is perhaps at its most endangered – that the Illuminati find themselves at the head of the spear of a Skrull invasion. But can the Illuminat keep themselves from fractuing in the waking moments of this worldwide threat?

Collecting New Avengers: llluminati #1-5 – by writers Brian Michael Bendis (New Avengers, House of M, Hal: Uprising) and Brian Reed (Spider-Woman: Origin, Ms. Marvel), and star artist Jim Cheung (Young Avengers).

>!
Marvel, 2008
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780785124368 · Illusztrálta: Jim Cheung

Kiemelt értékelések

>!
FélszipókásŐsmoly 
Brian Michael Bendis – Brian Reed: The New Avengers: Illuminati

Bár a címe először félrevitt, mert azt hittem annak az egyfüzetes történetnek folytatása, kibővítése, ami a Polgárháborút felvezeti. Ami félig-meddig igaz is, de közben van pár esemény…

Az Illuminati első előfordulása a Őrszem című Új Bosszú Angyal kötetben van, ami után következik az említett Polgárháborús füzet, majd a Hulk világa és a Hulk világháború eseményei. Ez után illeszkedik ez az ötrészes minisorozat, felvezetve a Beszivárgás és Titkos invázió nagyszabású, sok-sok Marvel sorozatba szétágazó eseményét.

Persze a lényeg megmaradt: a különféle szuperhős csoportok vezetői titkos társaságot hoztak létre, hogy a háttérből – a csapatok közvetlen tudta nélkül – mozgassák a szálakat a bolygó védelmében (legalábbis ez a nagy nemes cél, amit hangoztatnak). Hisz ki vonja felelősségre őket, ha a meghozott döntéseik balul sülnek el? Mi van, ha a hat vezér közül valaki(k) nem ért(enek) egyet?

A kötet már bevetés közben mutatja az Illuminátusokat, nem egy eredetsztori, viszont elég sokszínű: szerepelnek benne természetesen a skrullok (alapvetően a kree-skrull háború vezetett a társaság megalakulásához is), a Végtelen Kesztyű spoiler, a Figyelő, a Túlontúli, az eredeti Mar-vell kapitány. Mindegyik más-más oldalról mutatja be a teljhatalom és a felelősség nagy kérdéseit.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: Batman: The Killing Joke
Frank Miller – David Mazzucchelli: Daredevil – Born Again
Warren Ellis – Stuart Immonen: Nextwave: Agents of H.A.T.E.
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror
Kurt Busiek: Marvels
J. M. DeMatteis: The Amazing Spider-Man (vol. 1) – Kraven's Last Hunt – Fearful Symmetry
Warren Ellis: The Authority – Relentless
Brian K. Vaughan: Runaways (vol. 1-3) 2. – Teenage Wasteland
Jeph Loeb: Spider-Man: Blue
Bill Jemas – Paul Jenkins – Joe Quesada: Wolverine: Origin