Kitörés! (Az Új Bosszú Angyalai 1.) 63 csillagozás

Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés! Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

A Föld legnagyobb hősei ugyan feloszlottak, ám ettől még számos olyan veszedelem akad, amely túlságosan nagy kihívást jelent egyetlen magányos igazságosztó számára. Így amikor szuperbűnözők egész serege tör ki a számukra épített szigorított fegyházból, egy friss szuperhőscsapatra van szükség a megfékezésükre; ők az ÚJ BOSSZÚ ANGYALAI!

A gyűjtemény a New Avengers 1-6. számát tartalmazza.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
168 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki, Mark Morales
>!
Kingpin, 2007
138 oldal · ISBN: 9789638766120 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 783 karc · Utolsó karc: 2020. július 3., 17:59 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker) · Vasember (Anthony "Tony" Stark) · Amerika Kapitány (Steve Rogers)


Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

„Mi vagyunk az Új Bosszú Angyalai. Beszállsz?”

A történet fő vonalát tekintve tipikus csapatépítő kötet, egy hirtelen kirobbanó váratlan problémával, amire egy szuperhős ugyan kevés, de ha összefognak, talán jutnak is valamire. A részemről megszokott gyülekezős történetekhez képest annyiban más, hogy itt egy korábban feloszlott csapat megújításáról van szó, részben a régi, részben új karakterekkel. Tetszik a koncepció, ahogy a régi alapokra építkezve gyűjtöttek össze – vagy legalábbis próbáltak – a csapatmunkáról egészen eltérően gondolkodó karaktereket. spoiler A szereplők már akiket ismerek máshonnan jellem tekintetében hűek voltak önmagukhoz, jókat derültem a több helyen felbukkanó verbális adok-kapokon.
Az persze nagyon látszik a kötetet, hogy ez egy első rész, a problémák töredékét számolták csak fel, ennek többszöröse vár még megoldásra, és ettől egyik-másik történetelem eléggé lóg a levegőben…

Grafikailag rendben van. Korrekt ábrázolás, mind rajzolás, mint színezés terén. Az a fajta „se nem ronda sem nem szép” képi világ, ami megfelelően megteremti a hangulatot és kiszolgálja a történetet. Ha skáláznám, közelebb vinném a széphez, de igazából nem ez volt életem legszebb képregénye, de égnek sem állt tőle a hajam. Mondom: rendben van, helyén van.

>!
luthienlovemagic IP
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Meglepő, hogy a Káosz történetét úgy idézte fel bennem a Kitörés!, hogy egy képkockát sem fleshbackel. Ami jó, mert olyannyira eszembejutott az előzmény, hogy nem kellett levenni a polcról. Annak a végéből pedig egyenesen következik egy Bosszú Angyalai újragondolás, amihez egy új csapat dukál. Nagyon tetszett benne, hogy randomotás jellemezte az új csapat kialakulását, a tagok is random álltak össze olyan karakterekből, akiket kevésbé ismerünk. Bár kellett melléjük régi motorosként Amerika Kapitány és Vasember, mint összetartó pillér, mert az ő baráti kapcsolatuk már a Káoszban is jól volt megírva, és ez most itt folytatódott. Ami kissé rontotta az összképet nálam, hogy olyan tipikus sorozatindító volt, amolyan előkészítő kötet, egy későbbi nagyobb dologhoz. Emiatt hiány érzet maradt bennem, mert olvasnám tovább. Az új tagok közül kedvencem Luke Cage és Póknő :D Bírtam, ahogy piszkálták egymást.

>!
Kilgores
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Bár ez az értékelés már a sokadik olvasás után született, valamiért még mindig akkora lelkesedéssel olvasom ezt a kötetet, mint először. A spoiler szerintem az egész sorozat legjobb “jelenete”, hiába van rengeteg karakter egy helyen, még több emlékezetes panel is akad arra. Egyetlen bánatom, hogy Murdock nem maradt a csapat állandó tagja ezt követően…

Ha már csapat, az előző széria az Angyalok módszeres szétrobbantásával zárult, így egyértelmű, hogy az első kötetben le kell fektetni egy új brigád alapjait. Ugyan a szerepek nem igazán változtak, a szereplők két ős-Angyal kivételével viszont lecserélődtek, ezzel adva egy akkoriban nagyon kellő frissességet a Marvel egyik legfőbb címének.

>!
Kingpin, 2007
138 oldal · ISBN: 9789638766120 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki
>!
Dávidmoly 
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Sajnálom, ha azt hitte, hogy az engedélyét akarjuk kérni.
*
–Ez ijesztő.
–Ez a jövő.
*
Nincs vadföldi látogatás zuhanás nélkül.

Elég hangulatos nyitány* egy nagyszabású spoiler kalandhoz, kellően vicces és izgalmas, csak az egészet alaposan hazavágja, hogy szegény David Finch borzalmasan egyenletlen színvonalon rajzol. Van, amikor remekel (imádom azt az oldalt, ahol Amerika Kapitány kezet nyújt a vízből kimászott Pókembernek, vagy Jessica haját, amikor fánkot visz a börtönbe, a tájképei pedig lenyűgözőek), de a legtöbb arca elképesztően randa***, a panelkezelése pedig teljesen esetleges (vagy legalábbis nekem nem sikerült rendszert felfedezni benne).
Három és háromnegyed négy almás fánk az ötből.

*: az, hogy ez csak egy nagyobb történet kezdete, fontos elem, amit a pontozásnál hangsúlyosan vettem figyelembe
**: spoiler
***: ez azért is érthetetlen, mert tud ő, ha akar spoiler, csak úgy látszik, általában nem akar

>!
Mircsi
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

A Káosz utáni időben járunk, kiderül, hogy a sors összehozta ezeket az új random hősöket, hát miért ne legyenek ők az új Bosszúállók? Eljutnak King Kong szigetére is, legalábbis én így értelmeztem. :D
Annyira ez most nem érintett meg, egynek jó volt.

>!
Razor SMP
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Fél év telt el a Bosszú Angyalai feloszlása óta, ám a szükség több hőst is összehoz, mikor Elektrónak hála a Raftba bezárt rabok kiszabadulnak. Amerika Kapitány ezt jelnek tekinti, és elérkezettnek látja az időt egy új csapat összeállításra, majd megkezdődik a nyomozás a kitörés kapcsán.
Bendis elég jól megteremti a csapatdinamikát, élvezet volt a karakterek közti beszélgetéseket, baráti hecceléseket olvasni. A történet szintén a helyén van, bár ahogy az rendes sorozatinditó kötettől elvárható, több szál is elindul, ám ezekből szép számmal marad lezáratlan a későbbiekre.
Finch rajzaival nem volt problémám, nekem tetszenek, az események követhetőek és az arcok is felismerhetőek.

>!
Kingpin, 2007
138 oldal · ISBN: 9789638766120 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki
>!
FitzwilliamDarcy667
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Megérdemli az öt csillagot, jól van megrajzolva, jól felvezeti az új csapatot és megadja az első nagyobb több részen átívelő konfliktust. Nagyon jól jelenik meg, hogy a csapat még nincs összerázódva, beszólogatnak egymásnak, annyira még nem ismerték ki egymást. Jessica rejtélyes beszélgetése is előrevetít valamit, de a fő rejtély az a SHIELD körül fog forogni, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége.

>!
Morn
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Határozottan nem volt rossz ez a kötet, már csak azért sem, mert eldöntöttem, hogy hiába van még csak kedd, nekem most kell egy bögre kakaó és senki ne zavarjon olvasás közben, mert lesz nemulass! Szóval, pihentető volt.
Az új csapat vegyessége nem igazán jön be, hiába ott a két régi motoros, valahogy furcsa az egész. Szokatlan. A későbbiekben talán ez változni fog, de pl. Pókember szerepeltetése meglehetősen furcsa, bár a végén a finomságoknál írták, hogy direkt raktak bele egy ilyen magányos hőst a csapatba, hogy a csoportgondolkodás ne legyen annyira erős. Az egyszem női karakter számomra irritáló, felejthető. Őrszem érdekelne még nagyon, róla sajnos semmit sem tudok, remélem, a későbbiekben csepegtetnek róla is jóféle információkat.
A történet a maga nemében nem rossz, de az elején az a nagy hirtelen mindenki mindenkivel harcol és nagy a tömegnyomor és stb, huh, számomra sok volt. De jó kérdéseket feszeget. Kíváncsi vagyok a folytatásokra.
A grafika ingadozó színvonalú, van, amikor nagyon szuper, van amikor meg csak lesek, hogy mi az az égett faág, ami Kapi keze akar lenni vagy a fura vigyort, akármilyen más mimikát vágó arcok… Huh.

>!
168 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki, Mark Morales
2 hozzászólás
>!
LoneWolf
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Füzetes formában, angolul megvolt az első és az utolsó része, így ideje volt végre a „teljes” sztorit elolvasnom. Valahogy nekem sosem tetszett ez a vegyes felállás, és ez most sem változott. Luke Cage átigazolt a Defenders-ből / a Heroes for Hire-ből, Logan az X-ektől, Pókember pedig hirtelen csapatjátékos lesz, miközben kötelező női tagnak pont az egyik leggyengébbet veszik be? Meh… Sosem találtam logikát ebben az összeállításban, illetve már pár képkockából nyilvánvaló lett, hogy Sentry (Őrszem) valóban a Marvel válasza Superman-re, így nem véletlen az „S” sem az övén.
Persze mindezektől függetlenül a sztori elég komoly lett, sok politikai és etikai kérdést feszeget, illetve Pókember poénjain még mindig jókat tudok nevetni. A rajzokkal sem volt különösebb gondom, csupán egy-két helyen csúszott picit félre talán, viszont az nyilvánvaló, hogy a történet egy nagyobb egész része, így erős hiányérzettel fejeztem be.
Végeredményben egy ajánlott darab, de valószínűleg érdemes beszerezni hozzá a folytatásokat is, mert így igazából csak egy velős ízelítőnek hat, melyből a lényeg kimaradt.
ui.: Elég hézagosak lehetnek a Marvel-es ismereteim, ha a megvillantott gonoszok kb. felét még névről sem ismertem.

>!
ElectricWizard
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Kitörés!

Imádom, úgy az egészet. Pókember egy egész érdekes humorfaktora az egyébként komolyabb történetnek. Rozsomákot továbbra is imádom, és a többiek is érdekes figurák. Alig várom, hogy folytathassam. ^^ Amúgy én is csizminek mondom. xd


Népszerű idézetek

>!
Sylvanas_Windrunner

– Én egyszerű filozófia szerint élek: gondold azt, hogy mindenki hülye bunkó, és kellemesen fogsz csalódni, ha találsz valakit, aki mégse az.

>!
Razor SMP

– Mi folyik itt? Ezek meg kicsodák?
– Az ott Jelena Belova.
– Ki lova?
– A Fekete Özvegy.
– Az Özvegy haja vörös, és nagyobbak a…
– Ez egy másik.

116. oldal

>!
Sylvanas_Windrunner

– Tartson ki, Mr. Nelson. Kicsit tudok repülni, úgyhogy…
– Kicsit?!
– Icipicit. Lehet, hogy elsőre nem sikerül.

>!
Dávidmoly 

Peter Parker / Pókember: Jó ég… A pókösztönöm olyan hangosan zúg, hogy nem hallom a saját motyogásom…

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
>!
Dávidmoly 

Peter Parker/ Pókember: El sem hiszem, hogy megpróbálom, de ki tud neked nemet mondani?
Steve Rogers / Amerika Kapitány: Jó fiú.
Peter Parker/ Pókember: És őszintén, a fizu is jól jön majd.
Steve Rogers / Amerika Kapitány: Ja, pénz már nem jár vele.
Peter Parker/ Pókember: Ez annyira jellemző, hogy már nem is vicces.

>!
Dávidmoly 

Tony Stark / Vasember: Ha lesz egy nyugodt napunk, megtanítom nektek, hogy kell ezt vezetni. Nem nehéz.
Peter Parker/ Pókember: Szerintetek lesznek nyugodt napjaink? Király. Tizenegy éves korom óta nem emlékszem olyanra.

>!
Dávidmoly 

Luke Cage: Mikor léptél be a SHIELD-hez, Jess?
Jessica Drew / Póknő: Pár éve. Kellett valami életcél. Meg a zsé.

>!
Dávidmoly 

[Vasember és Póknő nyomoznak]
Peter Parker/ Pókember: Még csak tíz perce vagyok bosszúangyal, de már le kell ülnöm.

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
>!
Sylvanas_Windrunner

– Hogy van a karod, Pete?
– Persze, ti ismeritek egymást!
– Mondjuk.
– Pókember, Póknő… Ti rokonok vagytok?
– Nem.
– Te adtad neki az erejét, vagy ilyesmi?
– Nem. Teljesen független tőlem.
– Szóval csak lenyúlta a neved?
– Pontosan.
– Hé! Azt mondtad, hogy nem baj.
– De azt nem mondtam, hogy add is tovább! Már vagytok vagy tízen!

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)

A sorozat következő kötete

Az Új Bosszú Angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete-fehér képregényantológia 6. – Betonfejek és cemendék
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Alan Moore: Batman: A gyilkos tréfa
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Frank Miller: Batman: A Sötét Lovag visszatér
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Frank Miller: Batman: Az első év