Forradalom (Az Új Bosszú Angyalai 6.) 24 csillagozás

Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Az új Bosszú Angyalai a polgárháború után kettéoszlott. Pókemberék csoportja bujkálni kényszerül a törvény elől.
Egyszer csak segélykérő üzenetet kapnak Maya Lopeztől, akit Japánban hagytak, hogy tartsa szemmel a helyi alvilágot, és akit most ki kell menteniük egy orgyilkos társaság karmai közül, melynek Elektra a vezetője. Amikor odaérnek, valami egészen megdöbbentő dologgal találják magukat szemben.
Közben Vasember Bosszúangyal csapata továbbra is igyekszik foglyul ejteni az illegalitásba menekült hősöket. Azokat, akik még életben vannak…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Kingpin, Budapest, 2012
136 oldal · ISBN: 9786155090059 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Leinil Yu

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

697 tag · 929 karc · Utolsó karc: 2022. február 10., 17:41 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Dominik_Blasir >!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Miután az előző két kötet finoman szólva sem tudott lenyűgözni, nagyon örültem, hogy végre egy olyan részt vettem a kezembe, amit legalább korrekt szinten tudok értékelni.
Egyrészt persze megérkezett Leinil Yu rajzoló (meg Dave McCaig színező), akinek a képei minimum egy csillagnyit dobtak az egészen. Engem hirtelen Sean Murphy-re emlékeztetett ezt az inkább ceruzásnak tűnő stílus, sok vonallal, finomabb, kevésbé harsány színekkel és másokhoz képest lényegesen visszafogottnak tűnő pózolással (érdekes, de a későbbi kötetekben mintha igazodott volna az „elvárt” stílushoz… vajon itt még jobban szabadjára engedték?), mindenesetre igen tetszett.
Másrészt mondjuk a történet most sem épp követhetetlenségig összetett*, de a két idősík (a háttérben a Polgárháború következményeivel) miatt legalább érdekes, plusz tulajdonképpen jól kitölti a pár hónapot két event közepén. (Nagyon elszálltak Marveléknél, ez itt már zavarba ejtően egyértelmű, bár legalább visszamenőleg többé-kevésbé értelmet kap ez-az.) A korábbitól eltérő Új Bosszú Angyalai-felállás szimpatikus volt, de örültem Clint visszatértének is, ráadásul a „múlt” sztoriszálát adó csapatok közti konfliktus néhány egészen tetszetős árnyalást kapott most (amit mondjuk Millarnél nem).
Szóval a közepesnél valamivel jobbakhoz, ezzel pedig a sorozatban is a jobbak közé sorolnám.

* Vagyis most is főként harcoltak. Bah.

1 hozzászólás
Razor P>!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

A Polgárháborúnak vége, Amerika Kapitány halott, az Angyalok pedig két csapatra oszlottak. Luke Cage és társai bujkálni kényszerűlnek, ám a Vasember vezette ("hivatalos") csapat nem nyugszik, amíg el nem kapják őket. Ekkor érkezik Maya Lopez segélykérő levele Japánból, így Luke-ék odamennek, hogy leverjenek egy nagy rakás nindzsát és Elektrát. A végére ugyan jut még egy-két kisebb meglepetés, de azok már a következő nagy eseményt vezetik fel. (Ekkortájt már eléggé elgurult a Marvel gyógyszere ilyen téren…) Amint látszik, a sztori nem túl bonyolult, bár egyszerre két idősíkon halad a sztori. Őszíntén szólva ez engem itt inkább idegesített, mintsem, hogy jó megoldásnak tartottam volna, valahogy nem jól lett megoldva. Francért nem lehet egyszer időrendi sorrendben haladni? Ami viszont tetszett, az a humor, érzésem szerint az előző kötetekhez képest itt többet poénkodtak a karakterek.
Rajz téren megérkezett Leinil Yu, akinek egy igen jellegzetes, könnyen felismerhető stílusa van. Itt-ott ugyan nem teljesen tetszett, de összességében nem rosszak a rajzai.

>!
Kingpin, Budapest, 2012
136 oldal · ISBN: 9786155090059 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Leinil Yu
vicomte P>!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Mainstream képregény, a Marvel műhelyeiből.
A Polgárháború ócska lezárása után http://moly.hu/ertekelesek/858911 Bendis próbálja továbbvinni a történet fő fonalát.
Mit mondjak? Jó iparos módjára meg is teszi, még ha kicsit nyögvenyelősen is.
Bendis sokkal tehetségesebb író (mármint ha összeszedi magát) mint Millar, és lényegesen kevésbé hatásvadász, ráadásul még humorérzéke is akad, úgyhogy kapunk egy jó dialógusokkal teli, de nem túl érdekes, és egy majdnem teljes mértékben súlytalan konfliktust Japánban.
Meg egy csavart, ami – ha nem is túl eredeti (hogy nagyon finom legyek) – legalább arra rá bír venni, hogy érdekeljen, hogy ebből mégis mit hoznak ki.
De nem hiszem, hogy ezt a képregényt túl gyakran leemelném a polcomról, ha valami könnyed kikapcsolódásra vágynék.

13 hozzászólás
JGabesz >!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Hőseinket megosztotta és szétzilálta a polgárháború. De az igazi hős arról ismerszik meg, hogy akkor is küzd a jó ügyért és a barátokért, amikor nehéz időszak van, és félelem lengi be a világot. Maroknyi csapatunkban pedig igazi hősök vannak egytől egyig. Bendis továbbra is szövi a szálakat, van itt szó a már említett polgárháborúról bőven, mutánsvilág utóhatás is akad, és készülünk a titkos invázióra, nincs megállás a Bendis expresszen. A kötet új rajzolót kapott, ami pedig nagyon-nagyon jól áll neki. A borító kapcsán kis félelmem volt, de 1-2 oldal után nagyon megtetszett a sugárzott hangulat, és remélem lesz még alkalmam hasonló paneleken pihentetni a szememet. Határozottan ajánlott kötet.

Gubics_Attila>!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Az eddig magyarul megjelent részek közül ez a legjobb. A történet érdekes és izgalmas, a csapattagok nagyon el lettek találva és talán most vannak a legjobban megírva is. A rajzok pedig igaz, hogy nem a legszebbek, de ehhez a történethez kiválóak. Már nagyon várom a következő kötetet és persze a titkos inváziót is!

aliggaz>!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Nagyon kifinomultan kidolgozott rajzok valamelyest kiegyenlítik a kevés szöveget.
Nem rosz de a BATMAN hangulatát meg sem közelíti.
Nekem egy kicsiot erőletetnek tünt.
Ezért a két csillag levonás. A rajz és a történet 3. csillag.

maszi>!
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Forradalom

Sosem gondoltam volna,hogy egyszer képregényt fogok olvasni. Persze a motivációs sem belülről fakad -kihívás teljesítéséhez kértem kölcsön. Bevallom, nekem nehéz volt, az egész alatt mindössze kétszer éreztem, hogy igazán tudom követni, mi történik, bár a szereplők felismerése akkor is gondot okozott. Nincs mese, nem az én műfajom.


Népszerű idézetek

Razor P>!

– Jé, mennyi nindzsa!
– Ez egy nindzsás teadélután.
– Örülök, hogy nem vagyok vele egyedül. Ugye hogy sokan vannak?
– Biztos toborzás volt.
– Komoly jutalmat ígérhettek.
– Fogorvosi kezelést.
– Ingyen dobócsillagot.
– Engem már ezzel megvettek volna.

98. oldal

Razor P>!

– Jobb, ha hallgatsz az asszonyra…
– Kösz, Logan!
– Hol a szolidaritás, tesó?
– Tőle jobban félek, mint tőled.
– Kösz, Logan!

36. oldal


A sorozat következő kötete

Az Új Bosszú Angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete-fehér képregényantológia 6. – Betonfejek és cemendék
Alan Moore: A teljes Watchmen
Kurt Busiek: Csodák kora
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Alan Moore: Batman: A gyilkos tréfa
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Frank Miller: Batman: A Sötét Lovag visszatér
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála