Ellenhatás (Az Új Bosszú Angyalai 4.) 18 csillagozás

Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

A valóságtorzító mutáns, Skarlát Boszorkány kiirtotta a mutáns gént közel minden mutánsból. Csak 198-an maradtak meg. Newton szerint viszont az energia nem vész el, csak átalakul. Több százezer mutánsból tűnt el hirtelen a mutáns energia. Hová lett?
Az Északi-sarkon becsapódik valami, elpusztítva egy egész várost… és egy hatalmas energialény emelkedik ki a romok közül. Elindul Kanadán keresztül Amerikába, és minden útjába kerülő dolgot elpusztít. Még Kanada elsőszámú szuperhős csapata, az Alfa Különítmény sem képes megállítani, és az Új Bosszú Angyalai is kevésnek bizonyulnak ellene. Ha a legerősebb Marvel-hős, Őrszem sem bír vele, mennyi esélye van másoknak?
Szerencsére kéznél van a SHIELD és néhány jóbarát, akik szívesen segítenek a szorult helyzetben.

Eredeti mű: Brian Michael Bendis: The New Avengers 4. – The Collective

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Kingpin, 2010
112 oldal · ISBN: 9789638826473 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Steve McNiven, Dexter Vines, Mike Deodato, Joe Pimentel

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

577 tag · 653 karc · Utolsó karc: 2019. május 20., 17:15 · Bővebben


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

"- Te, Brian, már csak öt hónap van hátra az új eventünkig, nem fér már bele egy összetettebb sztori. Mit fognak ezalatt csinálni az Új Bosszú Angyalai?
– Őőő, háát… majd harcolnak!"
S lőn: harcoltak.
Tudom, tudom, sarkítok, meg egyébként is, de azért ebben tényleg nem nagyon történt más. Bendis szépen továbbvitte a Mutánsvilág eseményeit… amiből nem született semmi, csak elvarrt néhány szálat. A kollektíva-mutáns ötlete érdekes, mint ahogy a SHIELD-bázison történtek is, de annyira kapkodva lett minden kifejtve (de rég olvastam ennyire vázlatos és összecsapott ütközetet), hogy nemigen tudott hatni.

>!
Maate P
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

Én nem vagyok olyan, aki leül a tévé elé és megnézni az épp aktuális kedvenc sorozatát függetlenül attól, hogy A) már látta azt a részt, B) hogy ez a rész a 13. rész, a múltkor a 8-at látta, és következő héten meg a 93. lesz. Nem, irtóra idegesítene, ha nem sorrendbe, kihagyás nélkül látnám az összes részt.
A Marvel képregényeket viszont majdnem lehetetlen sorrendben olvasni. Több ezer része van, valamelyik rövid képregény, valamelyik hosszabb, valamikor a hosszabb tartalmazza a rövidebbet, van, amikor hozzátoldanak és ehhez hozzájön, hogy az összes máshol különálló franchise-t legtöbbször összeeresztik. Nem beszélve arról, hogy még azon belül is vannak dimenziók és ez a Pókember, nem az a Pókember, ez a hős már meghallt és megint él és ez a 3. Batman (DC, most leírás miatt mindegy) és az már nem az, de mégis.
Szóval képregényt nem lehet sorrendbe olvasni, hacsaknem otthon mázsa szám állna, bár akkor sem vagyok biztos, hogy összefüggő egészt alkotnának.
Viszont beszerezni még nehezebb, így én is csak azt olvasom, amihez hozzájutok, most az 5. részt ebből a sorozatból, és aztán talán a 8-ast, de már lehet olvastam a 6-ost.
Mindenesetre ez a történet tetszett, mégha semmi extrát nem is hozott, szerintem nem is nagyon hozhat, minden történet ugyanolyan, mégis más:)

>!
Razor SMP
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

Ahogy a fülszöveg is említi, hőseink ezúttal egy megállíthatatlan energialénnyel kerülnek szembe. A fő csapat mellett rövid időre megjelenik az Alfa Különítmény, beszáll a bunyóba Ms. Marvel és végre Őrszem is megmutatja, mit tud. A sztori tartalmaz pár csavart, főleg a S.H.I.E.L.D-es rész, valamint megjelennek a Polgárháború első jelei is. Ami nem tetszett, hogy a viszonylag hosszú felvezetés után a befejezés nagyon gyors lett, mintha az alkotók későn kaptak észbe, hogy fogynak az oldalak…

>!
Kingpin, 2010
112 oldal · ISBN: 9789638826473 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Steve McNiven, Dexter Vines, Mike Deodato, Joe Pimentel
>!
zsof
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

A vége kicsit túl gyors volt, de ettől független jó volt ez is.

>!
nairad79
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

Tetszett, bár amilyen lassan indult be, olyan gyorsan (túl gyorsan) ért véget.A sztorival nem volt bajom, és a rajzok is nagyon szépek. A végső csata egy kicsit katyvasz lett, de mindent összevetve jó kis képregény.


A sorozat következő kötete

Az Új Bosszú Angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete-fehér képregényantológia 6. – Betonfejek és cemendék
Alan Moore: A teljes Watchmen
Kurt Busiek: Csodák kora
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Alan Moore: Batman: A gyilkos tréfa
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Frank Miller: Batman: A Sötét Lovag visszatér
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála