40. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Káosz (A Bosszú Angyalai 15.) 121 csillagozás

Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Vasember, Darázs, Sólyomszem, Amerika Kapitány, Amazon, Vízió és Skarlát Boszorkány az egyik oldalon!
A másikon Ultron és egy idegen invázió!
Dr. Strange, Higanyszál, Bestia, Sólyom, Energikon, Nick Fury, Pókember, Fenegyerek, a Fantasztikus Négyes, Póknő, Holdlovag, Fekete Párduc és a fél Marvel-univerzum mindennek a közepében!

A Bosszú Angyalai az egyik legrégebben alakult szuperhőscsapat. Tagjai állandóan cserélődnek. Megfordult körükben többet között Hulk, Pókember, Thor, Bestia, Herkules és még számtalan más hős is.
Ebben a könyvben az egyik legjelentősebb kalandjuk olvasható, mely mérföldkőnek tekinthető a csapat történetében, ugyanis e kaland után az Angyalok megmaradt tagjai szétszélednek, feloszlanak. Ezen esemény közvetetten vezet az Új Bosszúangyalok megalakulásához (melyben már Pókember és Rozsomák is helyet kapott).
Ez itt a Bosszú Angyalainak végső harca.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 769 karc · Utolsó karc: 2020. július 29., 03:25 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Nick Fury · Sólyom


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BlackWidow
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Annyival másabbak a filmek, mint a képregények. Mivel én inkább filmes rajongó vagyok, mint képregény, ezért ez nem nyerte el annyira a tetszésemet. Főleg ezek a kisebb eltérések, hogy Wandáék születésüktől szuper erővel rendelkeznek e vagy sem. Sorolhatnám.
Alapvetően szeretem a képregényeket és ez is tetszett. Kidolgozott és a karakterek is felismerhetőek.
Bár 1-2 történés eléggé pofon vágott spoiler.
A végén pedig mikor spoiler.

3 hozzászólás
>!
Razor SMP
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Na itt se szöszöltek sokat a felvezetéssel, Bendis egyből belecsapott a lecsóba, és a lendület meg se állt, pár oldalnyi szünetek után folyamatos az akció a harmadik szám végéig. A negyedik, befejező részt talán épp emiatt kicsit sűrűnek éreztem. Kiderül ki áll a dolgok hátterében, aztán pár oldalon le is rendezik. Jó, nem hiányzott még egy megabunyú, de valami hiányzott onnét. Ezt némileg kompenzálta a retró stílusú epilógus, mely egyben szép tiszteletadás az első sorozat 16. száma előtt.
A rajzok szerintem szépek, átláthatóak, nem volt velük különösebb problémám.

>!
Kingpin, 2007
132 oldal · ISBN: 9789638766113 · Fordította: Turger Dávid, Harza Tamás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki
8 hozzászólás
>!
CaptainV IP
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Váó. Hát… ébresztő van!
Az egyetlen gondom az, hogy a rajzokon minden fickó feje ugyanúgy néz ki, és ha nem voltak cuccban, gőzöm nem volt, épp melyiküket látom, viszont ezt az egyet leszámítva issszonyúan élveztem. Számomra ez egy ismeretlen, és kissé idegen felállás, és marhára meglepődtem, mikor spoiler előkerült a semmiből, de legalább ma is tanultam valami újat, plusz ez mind nem számít, mert érzelmileg annyira telített, annyira drasztikus ez a sztori, hogy nagyon nehéz nem a hatása alá kerülni. A kötet végén leírtak alapján értem, mi volt erre az indíték, de totál látom magam előtt, ahogy a rajongók, akik valós időben olvasták ezt, és már túl vannak x száz köteten, kiborultak. Még én is majdnem, pedig…

>!
zamil
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Ismét egy szupercsapat ami nem áll közel a szívemhez, de azt kell mondjam, hogy itt a történet tetszett. A rajzok szépek, de ez egy képregénytől elvárható.

>!
Dominik_Blasir
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Anno értékeltem (https://moly.hu/ertekelesek/2107770) az angol változatot, és a véleményem továbbra sem nagyon változott. Kicsit sok akcióval felvezetett, de nagyon jól összehozott búcsú ez, ami talán abból nyeri a súlyát, hogy egészen a legvégéig nem akarjuk elhinni, tényleg ez a vége. Hiszen a Bosszúállók mindig szembekerülnek valami gigantikus-mindenteldöntő-elpusztíthatatlan szörnyűséggel – és aztán legyőzik és/vagy minden a régi lesz. De a Káosz nem így fejeződik be: ez egyszerre sokkoló és drámai.

>!
Kilgores P
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Bendis talán a legegyszerűbb, mégis leghatásosabb módszerrel kezdett neki a később évekig tartó uralkodásának a különböző Bosszú Angyal címeken: szétverte a csapatot. Igazából teljesen logikus, az alapoktól építkezhet, azokat a karaktereket és dinamikát hozhatja be, amit ő szeretne, mivel így sokkal lazábban köti a több évtizednyi történet.

Maga az első történet annyira nem egy nagy szám, valószínűleg nem is ez volt a célja, viszont tökéletes belépő az új olvasók számára és elindítja a gerincét annak a vonalnak, ami éveken keresztül meg fogja határozni a kiadó történeteit. Finch rajzai többnyire lenyűgözőek, de ezt tőle már megszokhattuk. Egyedül az egysorosok és a poénok fordítása szúrta a szemem… hát… szerintem nagyon messze állt a szlengben valóban használt szófordulatoktól, de ez legyen az én gondom.

Aki még nem olvasta (vagy csak a korábbi kiadást) mindenképpen a Hachette verziójával (is) tegyen egy próbát, mert korábban csak a történet szíve maradt ki…

>!
littlelinda P
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Az eleje hatalmas csapjunk-bele-a-lecsóba érzés volt, és nem is csodálom, hogy a Káosz címet kapta ez a kötet, hiszen csak kapkodtam a fejemet az események történései közben, miközben egyre több kérdőjel rajzolódott ki felettem. Izgalmas volt, és személy szerint imádom, amikor spoiler. A vége viszont nekem kicsit túl érzelgős és nosztalgikus lett, ráadásul maga a sztori hamar véget ért, az utolsó 10-15 oldalt a nosztalgia tette ki…

>!
Mircsi
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Talán ez a képregény tetszett eddig a legjobban! Követhető, érthető, értem, hogy ki kicsoda…:D
Szegény Bosszúállóknak tényleg a lehető legrosszabb napjuk van – spoiler és ennek következtében a csapat igazából oszlásnak indul…

A végén, amikor egymást kérdezik a kedvenc bosszúállók élményeiről, hát az volt legjobb! A képek is gyönyörűek voltak, az is, amit mondtak – persze besírtam rajta, főleg azon, hogy a bosszúállók igazából egy eszme…

Huh, nagyon tetszett! :)

>!
Balázs_Erőss
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Mivel csak a filmekre építhettem, hatalmas meglepetés számomra, hogy a Bosszúállókban tulképp akárki tag lehetett. Mármint ha egy kissé eltért a normálistól, azonnal befogadták.
Nos, ez számomra annyira nem szimpi. Úgy meg különösen nem, hogy akik itt előkeverednek és kavargatni kezzdik az állóvizet (finoman fogalmazva) vadidegenek számomra.
A grafika is kaotikus, nem hiába van felsorolva 10+ rajzoló, ennek megfelel a lapokról visszaköszönő összevisszaság.
Nem estem hanyatt.

>!
Morn
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Néha nehéz volt követnem, hogy ki-kicsoda (főleg mikor Amazon nem volt zöld), de azért sikerült átvergődnöm a sztorin, viszont ez tényleg egy káosz! Nem volt problémám a hirtelen belecsöppenünk a mindenség közepébe, folyton kicsesznek velünk, harcolni kell, túlélni, megoldani a rejtélyt, király volt! Viszont a sok (számomra) új szereplő nem teljesen hatott meg, nem igazán foglalkoztam velük spoiler. Amazon is nagyon idegesített, hogy ennyire Hulk spoiler, de hát ha most nincs Hulk, hát lesz egy másik, akit spoiler.
Az előtt viszont le a kalappal, hogy ezt így meg merték lépni spoiler. A rajzokkal sem voltam teljesen elégedett, főleg mikor annyian összegyűltek. A humormorzsák viszont itt jól működtek, nekem tetszett. Jó volt.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
BallaNóci

Sólyom: Hát, srácok, ti pakoltok Hulkokat a csapatba, aztán csodálkoztok, ha a dolog visszaüt.

Kapcsolódó szócikkek: Sólyom
>!
BallaNóci

Nick Fury: Hát, lehet, hogy csak előítéleteim vannak, ha már részt vettem mindkét világháborúban, de nem úgy néznek ki, mint akik egy tetves piknikre jöttek!

Kapcsolódó szócikkek: Nick Fury
>!
Melinda_Kléri 

Jó dolgokat tettünk, ugye? Vagyis… csak tettünk valami jót. Csak… csak tudni szeretném, hogy érdemes volt.

>!
Melinda_Kléri 

Meglehet… hogy néhányokban rossz érzést kelt, mivel…
De úgy vélem a Vízió házassága Wandával… nos…
Ha nem is a legdicsőbb, vagy leghősiesebb pillanatok egyike, de a legjobb.
És ebben azt hiszem, hajthatatlan vagyok.
Eldöntöttem, hogy én így szeretnék rájuk emlékezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
George R. R. Martin – Ben Avery: Rejtélyes lovag
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
R. A. Salvatore – Andrew Dabb: Dungeons & Dragons: Forgotten Realms: Drizzt legendája 1. – Otthon
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A harcos születése
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc II.
David Bischoff: A sárkánygyíkok nyomában
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága