27. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Káosz (A Bosszú Angyalai 15.) 101 csillagozás

Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Vasember, Darázs, Sólyomszem, Amerika Kapitány, Amazon, Vízió és Skarlát Boszorkány az egyik oldalon!
A másikon Ultron és egy idegen invázió!
Dr. Strange, Higanyszál, Bestia, Sólyom, Energikon, Nick Fury, Pókember, Fenegyerek, a Fantasztikus Négyes, Póknő, Holdlovag, Fekete Párduc és a fél Marvel-univerzum mindennek a közepében!

A Bosszú Angyalai az egyik legrégebben alakult szuperhőscsapat. Tagjai állandóan cserélődnek. Megfordult körükben többet között Hulk, Pókember, Thor, Bestia, Herkules és még számtalan más hős is.
Ebben a könyvben az egyik legjelentősebb kalandjuk olvasható, mely mérföldkőnek tekinthető a csapat történetében, ugyanis e kaland után az Angyalok megmaradt tagjai szétszélednek, feloszlanak. Ezen esemény közvetetten vezet az Új Bosszúangyalok megalakulásához (melyben már Pókember és Rozsomák is helyet kapott).
Ez itt a Bosszú Angyalainak végső harca.

Eredeti mű: Brian Michael Bendis: Avengers – Disassembled

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

577 tag · 653 karc · Utolsó karc: 2019. május 20., 17:15 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Nick Fury · Sólyom


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BlackWidow 
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Annyival másabbak a filmek, mint a képregények. Mivel én inkább filmes rajongó vagyok, mint képregény, ezért ez nem nyerte el annyira a tetszésemet. Főleg ezek a kisebb eltérések, hogy Wandáék születésüktől szuper erővel rendelkeznek e vagy sem. Sorolhatnám.
Alapvetően szeretem a képregényeket és ez is tetszett. Kidolgozott és a karakterek is felismerhetőek.
Bár 1-2 történés eléggé pofon vágott spoiler.
A végén pedig mikor spoiler.

3 hozzászólás
>!
Razor SMP
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Na itt se szöszöltek sokat a felvezetéssel, Bendis egyből belecsapott a lecsóba, és a lendület meg se állt, pár oldalnyi szünetek után folyamatos az akció a harmadik szám végéig. A negyedik, befejező részt talán épp emiatt kicsit sűrűnek éreztem. Kiderül ki áll a dolgok hátterében, aztán pár oldalon le is rendezik. Jó, nem hiányzott még egy megabunyú, de valami hiányzott onnét. Ezt némileg kompenzálta a retró stílusú epilógus, mely egyben szép tiszteletadás az első sorozat 16. száma előtt.
A rajzok szerintem szépek, átláthatóak, nem volt velük különösebb problémám.

>!
Kingpin, 2007
132 oldal · ISBN: 9789638766113 · Fordította: Turger Dávid, Harza Tamás · Illusztrálta: David Finch, Danny Miki
8 hozzászólás
>!
CaptainV P
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Váó. Hát… ébresztő van!
Az egyetlen gondom az, hogy a rajzokon minden fickó feje ugyanúgy néz ki, és ha nem voltak cuccban, gőzöm nem volt, épp melyiküket látom, viszont ezt az egyet leszámítva issszonyúan élveztem. Számomra ez egy ismeretlen, és kissé idegen felállás, és marhára meglepődtem, mikor spoiler előkerült a semmiből, de legalább ma is tanultam valami újat, plusz ez mind nem számít, mert érzelmileg annyira telített, annyira drasztikus ez a sztori, hogy nagyon nehéz nem a hatása alá kerülni. A kötet végén leírtak alapján értem, mi volt erre az indíték, de totál látom magam előtt, ahogy a rajongók, akik valós időben olvasták ezt, és már túl vannak x száz köteten, kiborultak. Még én is majdnem, pedig…

>!
zamil
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Ismét egy szupercsapat ami nem áll közel a szívemhez, de azt kell mondjam, hogy itt a történet tetszett. A rajzok szépek, de ez egy képregénytől elvárható.

>!
Kilgores
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Bendis talán a legegyszerűbb, mégis leghatásosabb módszerrel kezdett neki a később évekig tartó uralkodásának a különböző Bosszú Angyal címeken: szétverte a csapatot. Igazából teljesen logikus, az alapoktól építkezhet, azokat a karaktereket és dinamikát hozhatja be, amit ő szeretne, mivel így sokkal lazábban köti a több évtizednyi történet.

Maga az első történet annyira nem egy nagy szám, valószínűleg nem is ez volt a célja, viszont tökéletes belépő az új olvasók számára és elindítja a gerincét annak a vonalnak, ami éveken keresztül meg fogja határozni a kiadó történeteit. Finch rajzai többnyire lenyűgözőek, de ezt tőle már megszokhattuk. Egyedül az egysorosok és a poénok fordítása szúrta a szemem… hát… szerintem nagyon messze állt a szlengben valóban használt szófordulatoktól, de ez legyen az én gondom.

Aki még nem olvasta (vagy csak a korábbi kiadást) mindenképpen a Hachette verziójával (is) tegyen egy próbát, mert korábban csak a történet szíve maradt ki…

>!
littlelinda P
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Az eleje hatalmas csapjunk-bele-a-lecsóba érzés volt, és nem is csodálom, hogy a Káosz címet kapta ez a kötet, hiszen csak kapkodtam a fejemet az események történései közben, miközben egyre több kérdőjel rajzolódott ki felettem. Izgalmas volt, és személy szerint imádom, amikor spoiler. A vége viszont nekem kicsit túl érzelgős és nosztalgikus lett, ráadásul maga a sztori hamar véget ért, az utolsó 10-15 oldalt a nosztalgia tette ki…

>!
Balázs_Erőss
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Mivel csak a filmekre építhettem, hatalmas meglepetés számomra, hogy a Bosszúállókban tulképp akárki tag lehetett. Mármint ha egy kissé eltért a normálistól, azonnal befogadták.
Nos, ez számomra annyira nem szimpi. Úgy meg különösen nem, hogy akik itt előkeverednek és kavargatni kezzdik az állóvizet (finoman fogalmazva) vadidegenek számomra.
A grafika is kaotikus, nem hiába van felsorolva 10+ rajzoló, ennek megfelel a lapokról visszaköszönő összevisszaság.
Nem estem hanyatt.

>!
BlueDeath IP
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Nagyon durva és nagyon erőteljes történet, alapjaiban rengeti meg a bosszú angyalait… nem csodálom, hogy anno a rajongók nem igazán voltak oda érte, kiakadtak, de megérte az íróknak kitartani az elképzelésük mellett. Csak ajánlani tudom ezt a történetet, fantasztikus

>!
Morn 
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Néha nehéz volt követnem, hogy ki-kicsoda (főleg mikor Amazon nem volt zöld), de azért sikerült átvergődnöm a sztorin, viszont ez tényleg egy káosz! Nem volt problémám a hirtelen belecsöppenünk a mindenség közepébe, folyton kicsesznek velünk, harcolni kell, túlélni, megoldani a rejtélyt, király volt! Viszont a sok (számomra) új szereplő nem teljesen hatott meg, nem igazán foglalkoztam velük spoiler. Amazon is nagyon idegesített, hogy ennyire Hulk spoiler, de hát ha most nincs Hulk, hát lesz egy másik, akit spoiler.
Az előtt viszont le a kalappal, hogy ezt így meg merték lépni spoiler. A rajzokkal sem voltam teljesen elégedett, főleg mikor annyian összegyűltek. A humormorzsák viszont itt jól működtek, nekem tetszett. Jó volt.

7 hozzászólás
>!
Tamás_Lugosi
Brian Michael Bendis: A Bosszú Angyalai – Káosz

Ez isteni volt! A szereplők is, a történet, a rajz. Az új tagok nem tetszettek annyi pl: Britannia Kapitány.


Népszerű idézetek

>!
BallaNóci

Sólyom: Hát, srácok, ti pakoltok Hulkokat a csapatba, aztán csodálkoztok, ha a dolog visszaüt.

Kapcsolódó szócikkek: Sólyom
>!
BallaNóci

Nick Fury: Hát, lehet, hogy csak előítéleteim vannak, ha már részt vettem mindkét világháborúban, de nem úgy néznek ki, mint akik egy tetves piknikre jöttek!

Kapcsolódó szócikkek: Nick Fury

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Geoff Johns: Zöld Lámpás – Titkos eredet
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete
Chris Claremont: X-Men 3. – Magneto diadala
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció