Servant ​of the Crown (The Powder Mage 0,2) 3 csillagozás

Brian McClellan: Servant of the Crown

Captain Tamas is an ambitious young officer in the Adran army. As a commoner, he is one of very few without noble blood to hold a rank. When he challenges the son of a duke over an insult, the subsequent duel lands him in hot water with the nobility and the royal cabal of Privileged sorcerers. Tamas is soon drawn into a conflict that goes to the very highest office in the land, and his only ally is the most unlikely of people; a young noblewoman named Erika, who needs Tamas to teach her how to wield her powers as a powder mage.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
78 oldal · ASIN: B00L1P1Z1G

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Brian McClellan: Servant of the Crown

A Forsworn című novella közvetlen folytatása. Ahogy a borító is sejteti, ez Tamás és Erika kapcsolatáról, illetve az ifjú lőpormágus-nő kiképzéséről szól. Bámulatos, milyen hatásos ilyen rövid adagolásban is McClellan történetszövése. Ezek az előzménynovellák egy-egy szeletét mutatják be a világnak és a regényekből ismert szereplők múltjának. Ismét fókuszba kerül Tamás közemberi származása, illetve nemesek és a lőpormágusok viszonya. Karakterközpontú, de van benne némi politikai szál is.

>!
78 oldal · ASIN: B00L1P1Z1G
Llorente>!
Brian McClellan: Servant of the Crown

Egy jó kis történet Tamás százados és Erika első találkozásáról és a kapcsolatuk kialakulásáról. Tamás már szépen lépked fel a ranglétrán, annak ellenére, hogy nem nemesi szármázású, és pont ezért a nemesek lenézik, és sokan nem nézik ezt jó szemmel. Ráadásul Tamás összetüzésbe keveredik egy Kiváltságossal, és meg is kell vele küzdenie.


A sorozat következő kötete

The Powder Mage sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Kristin Cashore: Bitterblue
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Rick Riordan: 9 From the Nine Worlds
Anthony Ryan: The Waking Fire
Brandon Sanderson: The Bands of Mourning
Django Wexler: The Shadow Throne
Andrzej Sapkowski: The Last Wish
Christopher G. Nuttall: Alassa's Tale
Derek Landy: The Lost Art of World Domination