Murder ​at the Kinnen Hotel (The Powder Mage 0,3) 3 csillagozás

Brian McClellan: Murder at the Kinnen Hotel

Special Detective Constable Adamat may be the most capable young investigator in all of Adopest. He's sharp, thoughtful, and his particular sorcery gives him a flawless memory. A transfer to the First Precinct seems like the perfect opportunity to showcase his abilities and advance his career.

But things work differently in the First Precinct. The murder of a businessman's mistress quickly pulls Adamat into an unexpected world of conspiracy and politics where he's forced to use all his wits to stay one step ahead of unseen enemies and keep his friends—and himself—from the guillotine.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
76 oldal · ASIN: B00PX4C5HO

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Brian McClellan: Murder at the Kinnen Hotel

Adamat rendőrnyomozó előtörténete ez, 22 évvel a Vérrel írt ígéretek előtt játszódik. A regényekben már nem dolgozik a rendőrségnek, így ez fontos karakterépítő elem.

A Lőpormágusokon és a Kiváltságos varázslókon kívül vannak még az ún. Fortélyosok (Knack), akiknél a mágia inkább egy felfokozott vagy különleges képességben mutatkozik; enyhe, de ügyesen használva hatásos varázserő. Adamat tökéletes emlékezőképességgel rendelkezik. Amikor olvastam, nem annyira ragadott meg a hangulat és túl sebtiben is lett vége – de most, hogy az értékelőt fogalmazom és jobban összeállnak a részletek, egyre inkább kedvelem ezt a történetet is. Irigylem a főhőst, amiért az elsőre jelentéktelennek tűnt apróságokat is képes felidézni bármikor. :)

Egy lőpormágus által elkövetett gyilkossági ügy nyomozásáról szól, amivel aztán politikai-hatalmi szálakba gabalyodik a nyomozó. Árnyalja a Különbökről alkotott képet, egyben tovább épül és gazdagodik a világ újabb szempontokkal, érdekességekkel. Nem véletlen, hogy szerepjáték link is készült ehhez a világhoz (nagy kár, hogy nem lett túl jó a rendszere link).

>!
76 oldal · ASIN: B00PX4C5HO
Llorente>!
Brian McClellan: Murder at the Kinnen Hotel

Huszonkét évvel járunk a Vérrel írt ígéretek eseményi előtt, és ebben a történetben a fiatal Adamat a főszereplő. A frissen áthelyezett nyomozó egy olyan ügybe keveredik, amiben régi barátját Ricardot próbálják bemártani. Adamat persze jól átlátja a dolgokat, és nem dől be az átverésnek, de nem sok segítségre számíthat a rendőrségtől az ügy felderítésében, mert sokan akarják az ambiciózus Ricard halálát. Külső segítséget mégis kap Adamat és kiderül, hogy az ügy sokkal mélyebbre vezet mint az eredetileg képzelte.


A sorozat következő kötete

The Powder Mage sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Cashore: Graceling
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Rick Riordan: 9 From the Nine Worlds
Jim Butcher: Dead Beat
Karen Marie Moning: Darkfever
Anthony Ryan: The Waking Fire
Brandon Sanderson: The Bands of Mourning
Django Wexler: The Shadow Throne
Andrzej Sapkowski: The Last Wish