A ​birodalom vére (A vér és lőpor istenei 3.) 5 csillagozás

Brian McClellan: A birodalom vére

Ha ​elveszítik a háborút, az egész világ elbukik.

Közeleg a végső ütközet, ahol mindenki számít – legyen az illető kém, zsoldoskapitány vagy híres-hírhedt lőpormágus tábornok.

A danízok rátették kezüket a szárazparti istenkőre, így Michel Bravisnak nincs más lehetősége, mint visszatérni Zöldtűzmélybe, hogy bármi áron megakadályozza a használatát. Nem riad vissza semmilyen eszköztől, legyen az belső ellentétek szítása az ellenség soraiban, vagy a palo népesség feltüzelése.

Ben Styke daníz inváziójának lendülete derékba törik, amikor egy szörnyű vihar szétveri a flottáját. Alig húsz Őrült Lándzsással száll partra, így kénytelen az ereje helyett az eszére hagyatkozni és mielőbb új szövetségeseket találni a belháború küszöbén álló, idegen földön.

A mágiájától megfosztott, fizikailag és lelkileg is megtört Lady Vlora Flint Szárazpart felé masírozik adrói serege élén, hogy bosszút álljon azokon, akik összeesküdtek ellene. Nem elég, hogy a szövetséges… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2020
640 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701460 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Borbador Kiváltságos (Bo) · Vlora Flint


Most olvassa 7

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

donzella P>!
Brian McClellan: A birodalom vére

3 szál, 3 kaland, 3 helyszínen, ami egy utolsó összecsapásba fonódik össze.
Ez a rész sem marad el a jól ismert minőségtől, bár ahogy végigrohanunk az utolsó 300 oldalon – ezt érdemes egy huzamban olvasni –, végül rájövünk, hogy bár a lőpormágusok világában játszódik, mégsem ez a képesség, ami ismét nemzetek sorsát dönti el. Azt is mondhatjuk, hogy alaptrilógiához képest a főszereplőkkel sokkal kegyesebben bánik (el).

basa>!
Brian McClellan: A birodalom vére

Nem kell mindig,mindenkinek műfajt újítani,elég ha piszok jó, letehetetlen könyveket ír és.McClellan bizony ebben nagyon elől jár,nagyon tehetséges,páratlan képzelettel megáldott író..Sajnálom hogy kevesen olvassák,pedig ha a fantasyt lecsupaszítjuk akkor olyan monumentális csatajelenetek,háborúk,összecsapások,kémjátszmák, tömkelegét kapjuk ,amit bármelyik történelmi regényíró(igen Cornwell úr) megirigyelhetne..Nem túlírt ami ekkora terjedelemnél meglepő.Az első trilógiát kétszer elolvastam,e három könyv is hasonló sorsra jut. Remélem a Fumax elhozza Brian következő (tudom,még meg sem jelent)sorozatát , hasonló minőségi kivitelben addig is olvasnék egy kis War Cry-t magyarul….D


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

– Jól aludtál? – kérdezte tőle vidáman Bo, amikor odalovagolt mellé.
– Egy szemhunyásnyit sem. Te?
– Akár egy kisbaba. Nila behozott a sátorba egy fiatal századost, és meg kell mondanom… – Bo egy nő alakját utánozta a kezével.
– Inkább ne – szakította félbe Vlora. – Különben is, mi a frászt képzelsz, hogy a tisztjeimet döngeted?
– Szörnyen unalmas itt az élet – védekezett Bo. – Különben is, Nila ötlete volt. Gondolta, mire ennek a hülyeségnek vége, lesz alkalmunk, izé, elidőzni a hadsereg minden ezredének egyik tagjával.
– Most nagyon utállak.

Kapcsolódó szócikkek: Borbador Kiváltságos (Bo) · Vlora Flint
6 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Anthony Ryan: A hamu birodalma
Django Wexler: Az Árnyéktrón
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Brian Staveley: Az utolsó halandó kötelék
Anthony Ryan: A tűzkirálynő
Terry Goodkind: A bukottak hite I-III.
Brandon Sanderson: A királyok útja I-II.
David Farland: Rúnalovagok