A ​birodalom bűnei (A vér és lőpor istenei 1.) 7 csillagozás

Brian McClellan: A birodalom bűnei

„Hiába az elsöprő túlerő – a lőpor és a vér legyőzhetetlen!”

Fatraszta nem túl nyugodt hely: bűnözők, szerencsevadászok, vakmerő telepesek és az ősidők relikviái után kutató mágusok végső állomása a vadon kapujában. Csak a kancellárasszony vasakarata és a titkos rendőrség acélos ökle tartja egyben az országot – egyelőre. Az elnyomott nép és a nagyhatalmú birodalmak szorítása egyre erősödik.

A fővárost, Szárazpartot fenyegető felkelés ellen ármánnyal és fegyverrel egyszerre lehet csak küzdeni. A feladat súlya három megbízott vállát nyomja: a simlis ügynök, Michel Bravis, egy jogtalanul elítélt, verhetetlen háborús veterán, Őrült Ben Styke és a lőpormágus zsoldostábornok Vlora Flint képezi az utolsó védvonalat a káosszal szemben.

Amikor egy ásatás során ősi, felfoghatatlan hatalmú monolitra bukkannak, a szárazparti vezetésnek rá kell döbbennie, hogy a lázongás volt a legkisebb problémája…

Egy szenzációs új trilógia nyitánya a népszerű Lőpormágus-világban!

Eredeti mű: Brian McClellan: Sins of Empire

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Fumax, Budapest, 2018
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700401 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Olem · Vlora Flint


Most olvassa 2

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Brian McClellan: A birodalom bűnei

Először is köszönet illeti a @Fumax Kiadót, hogy a sötét fellegek ellenére is – az előző trilógia állítólag nem fogyott olyan jól – belevágtak McClellan új trilógiájába. Sokaknak okoztak ezzel örömet.
A vér és lőpor istenei 10 évvel a Lőpormágus-trilógia eseményei után játszódik az ott oly sokszor emlegetett Fatrasztában. Míg akkoriban Fatraszta épphogy túl volt a kezzel vívott háborún, most a palo őslakókkal gyűlik meg a bajuk. Ezért hívják a birodalomba két régi ismerősünk, a Vlora és Olem által vezetett Puskamestereket. Ám az elégedetlenkedés nem csak vidéken dúl, így hamarosan a fővárosba hívják őket. Itt kapcsolódik be a történetbe a másik két nézőpontkarakter. Michael Bravis a Feketekalaposok, a helyi titkosrendőrség tagja, szolgál Vlora összekötőjeként, miközben egy államellenes pamflet, A Birodalom bűnei után nyomoz. Eközben a halottnak mondott, háborús bűnösként elítélt és munkatáborban sínylődő Őrült Ben Styke-ot váratlanul kiszabadítja egy titokzatos férfi és Vlora megfigyelésével és védelmével bízza meg.
A regény első fele inkább lassabb, nyomozós, miközben Michael a pamflet ügyében, Vlora pedig a palók után nyomoz. Később aztán középpontba kerül a fülszövegben említett monolit és a regény sebessége is rákapcsol, hogy aztán bővelkedjen a Brianre jellemző minőségű csatákban.
Mivel egy trilógia nyitó kötetéről van szó, így természetesen érezhető az alapozás, ugyanakkor a regény sikeresen épített és bővítette az előző trilógia világát, ugyanakkor nem feltétlen szükséges az előzmények ismerete.
Jöhet a folytatás!

>!
Fumax, Budapest, 2018
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700401 · Fordította: Rusznyák Csaba
7 hozzászólás
>!
basa
Brian McClellan: A birodalom bűnei

Brian McClellan egyik kedvenc fantasy íróm ..árnyalt karakterek,semmi túlírtság és színtiszta minőségi szórakoztatás…A figurák vérben,izzadságban,verejtékben,lőporfüstben felálltak a táblára,kezdődhet az igazi nagy kaland! A „lezárás” után már most olvasnám a folytatást!Kiváló könyv minőség, fordítás tekintetében is.Az eredeti borítóért köszönet.. csak a Wrath of Empire múlja felül…

>!
peterboy
Brian McClellan: A birodalom bűnei

Brian McClellan a kedvenc íróm! Nincs mese! Pedig vannak páran, akiknek kifejezetten tetszik a stílusuk, de Ő még egy kevéssel többet tud adni nekem és ezért bátran ki merem jelenteni, hogy az első helyen áll a fantasy írók listáján.
Az új trilógia nyitó regénye is egy eszméletlenül jól felépített történet és ha belegondolok, hogy ez még csak az első rész… Köszönet a Fumax kiadónak, hogy ilyen gyönyörű köntösbe öltöztette ezt a történetet. Nagyon tetszik a térkép. Tamás tábornagy alakja hiányzott kicsit eleinte, viszont helyette megkapjuk Ben Styke-ot, aki egy brutális pali. Eszméletlen nagy karakter! :)
Nagyon várom a folytatást!


Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

– Emlékszel, hogyan viselkedtél a táborban? – kérdezte Styke Celine-től.
– Óvatosan?
– Aha. Mostantól megint óvatosnak kell lenned, csak ezúttal nehezebb lesz. Már nem a táborban vagyunk, és nem mindenki az ellenségünk.
– De hát annyival könnyebb a dolgunk, nem?
– Azt hinnéd, csakhogy idekint nem tudhatod, kik a barátaid, és kik az ellenségeid. Mindenki, akit látsz, lehet bármelyik, és magadnak kell eldöntened, hogy melyik csoportba sorolod őket.
– Apa mindig azt mondta, ne bízzak senkiben.
– Néha muszáj bízni valakiben. Máskülönben mi értelme az életnek?

81. oldal, 7. fejezet

>!
Fumax KU

Styke elgondolkodva dörzsölgette a papírt a hüvelyk- meg a mutatóujja között, és összerezzent, amikor az hirtelen lángra kapott. A levelet pillanatok alatt elemésztette a mágikus tűz.
– Mi történt? – kérdezte Ibana.
Styke lerázta az ujjról a hamut, és beleszagolt.
– Bűbáj. Valószínűleg úgy találták ki, hogy néhány perccel a pecsét feltörése után égesse el az üzenetet.

586. oldal, 65. fejezet

1 hozzászólás
>!
Razor SMP

A fatrasztai katonák gyakran arrogáns pöcsfejek, de Vlora ritkán találkozott valakivel, aki ennyire goromba. Megtapogatta a pisztolya agyánt.
– Ugye nem lenne szörnyen primitív húzás, ha ellőném a sapkáját?
– De igen – válaszolta Olem anélkül, hogy felpillantott volna a levélből.

25. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olem · Vlora Flint
>!
Razor SMP

(…) Sebezhetőnek érezte magát. Hagyta, hogy az aggodalma kiüljön az arcára, és Olemhez fordult. – Mondd, hogy nem ültettem magunkat lőporos hordóra, és gyújtottam meg a kanócot.
– Nem ültettél minket lőporos hordóra, és gyújtottad meg a kanócot.
– Most hazudsz nekem?
Olem ezen mintha elgondolkodott volna, aztán hátat fordított a tenger felől fújó szélnek, hogy meggyújtson egy újabb cigarettát.
– Többé-kevésbé.
– Hát nem nyugtattál meg.

76. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olem · Vlora Flint
>!
Razor SMP

(…) – Mi folyik odakint?
– A fiúk most bontják le az első házat – válaszolta Olem.
– Az ma reggel van? A fenébe is, emlékeztetned kell, hogy ne igyak annyit.
Olem felvonta a szemöldökét.
– És emlékeztetnem kell téged, mi történik, ha emlékeztetlek valamire.
– Csak akkor egyszer vertelek képen.
– Ami azt illeti, kétszer.

236. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olem · Vlora Flint
>!
Razor SMP

– Itt nem fér el ötezer ember.
– Pár utcányira innen van két kisebb erőd. – Michel megfordult, és két ellenkező irányba mutatott. – Loel Északi Szárnya és Loel Déli Szárnya. Mindkettőben tisztességes laktanyát találnak. Így már lesz elég helyük. Ellátjuk önöket anyagokkal, hogy megjavíthassák a lyukas tetőket és kicserélhessék a törött ablakokat. Addig feltételezem, vannak sátraik.
Vlora a lábán dobolt az ujjaival, és farkasszemet nézett Olemmel. Kört formált a kezével,és Michel nyakára mutatott.
Olem együttérzőn megrázta a fejét.
Vlora a kérlek szót tátogta.
Olem a szemét forgatta. Michel gyászos arccal vizslatta az erődöt, a jelek szerint nem tűnt fel neki a néma kommunikáció.

109. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olem · Vlora Flint

Hasonló könyvek címkék alapján

Ed McDonald: Éjszárny
George R. R. Martin: Kardok vihara
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
N. K. Jemisin: A megkövült égbolt
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Greg Keyes: Született Királynő
Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Victor Milán: Dinoszauruszurak
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Joe Abercrombie: A Hősök