Túlélők (A Hatalom kártyái 1.) 12 csillagozás

Brian McAllister: Túlélők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Iszonyatos ​végzet érte utol Ghalla világát, mikor egy gonosz varázsló – át akarván lépni a halandó ember korlátait – mágikus energiavihart szabadított rá. Milliók fájdalmától elkínzott lelke segítette Dornodont, hogy beléphessen az istenek közé, s közben csaknem az egész bolygó terméktelen sivataggá változott.
Ám keletről víz és zöldellő füvek friss illatát hozta a szél az életben maradottak felé, ezrek indultak meg a csodálatos módon épen maradt Kelet-félsziget – vagy ahogy a katasztrófa után nevezték: a Túlélők Földje felé.
Három kalandozó – egy ember, egy alakváltó és egy kobudera – rejtélyes varázstárgyakra, kideríthetetlen hatalommal rendelkező papírlapokra talál, kártyákra, amelyek nemcsak tulajdonosuk, hanem talán egész Ghalla sorsát is megváltoztathatják. A kártyák a Yaurr királyságba vezetik őket, ahol a harc egyetlen megmaradt civilizáció feletti hatalomért folyik.
És közben eltemetett, évezredes börtönében maga a gonosz készülődik, hogy kitörjön, s… (tovább)

>!
Beholder, Budapest, 1995
326 oldal · ISBN: 9638528574

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Andru P>!
Brian McAllister: Túlélők

Végig, amíg olvastam a könyvet, az járt a fejemben, hogy vajon Dornodon hogy a pitlibe jutott idáig. Senki sem figyelt fel, sem ember, sem isten? Ezt azért szívesen megkérdeztem volna, ha van kitől :)
Amúgy a könyv nagyon tetszett, mert fura volt ez a világ. Ezekkel a kártyákkal meg főleg. spoiler
Nem mese volt, és ez jó, mert azt nem szeretem a fantasyban. Itt is ugyan győz a jó, de azért mindenki veszít valamit a bolton. Ez valahogy 'valószerűvé' teszi :D haha

Noro >!
Brian McAllister: Túlélők

Jó példája annak, hogyan ne próbáljunk regényt írni egy játékból. A Túlélők Földje mindent megengedő, játékosbarát káosza, és a több ezer játékos által formált eseménysor teljesen alkalmatlan arra, hogy kívülálló olvasóknak önálló műként prezentáljuk.

Magos_Roland_Rahl>!
Brian McAllister: Túlélők

Nos egyértelműen érződik rajta, hogy a Túlélők Földje köré írták. Néhol erőltetett, vagy „gagyibbnak” érezhető párbeszédek megoldások vannak, de ettől függetlenül maga a sztori és a világ nekem tetszett, nem beszélve a Nosztalgia faktorról úgy, hogy én magam sosem játszottam a TF-el. Nem akarok spoilerezni de Suttyogó kilépése a történetből elég erőltetett volt, nem tudom visszatér e a többi részben ha nem hát akkor érdekes megoldás. Voltak párbeszédek vagy cselekedetek amiken csak fogtam a fejem, de ezt be tudom „írói szabadságnak”. Összességében viszont elvoltam vele végül is tetszett szórakoztatott és ez a lényeg. Unalmasnak semmiképpen sem mondanám. Akit csak egy kicsit is érdekel a Túlélők Földje, vagy a régi levelezős játék miatt vagy a Kártya játék miatt annak bátran ajánlom. Főleg ha nosztalgiázni akar egy kicsit! :)

Mónika87>!
Brian McAllister: Túlélők

Nem ismerem a kártyákat vagy bármilyen háttérsztorit, számomra mégis érdekes volt, felkeltette az érdeklődésemet és lekötötte a figyelmemet. Mivel a történet nem zárult le, valószínűleg el fogom olvasni a trilógia másik két részét is. Nem vagyok nagy fantasy rajongó, de nekem tetszett.


A sorozat következő kötete

A Hatalom kártyái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Wayne Chapman: Karnevál
John Caldwell: A Káosz Szava
Susan Salina: S'almeyna
Wayne Chapman: Garmacor címere
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Ryan Hawkwood: Árnyjáték
Ian Russel: Egyezség
Ray O'Sullivan: Sötét zarándok
Szalkai László: Ha megszakad a napvilág