Han ​Solo küldetése (Han Solo kalandjai 3.) 27 csillagozás

Brian Daley: Han Solo küldetése

Számos legenda él. Ezek közül a nagyhatalmú kalózvezér, Xim legendája. A hagyomány szerint bukása előtt minden kincsét egy távoli világon rejtette el. Meteorviharok, szörnyetegek, mindenre kész kalandorok fenyegetik a vakmerőt, aki a felbecsülhetetlen „örökség” nyomában jár. Ám egyetlen történet sem elég fenyegető ahhoz, hogy minden csempészek csempészét, Han Solót, és a vukik vukiját, Csubakkát elriassza. Hosszú útra indul megint a Millennium Falcon. Hőseink jó okal feltételezik, hogy Xim legendája nem csak az ő képzeletüket mozgatta meg.

Eredeti mű: Brian Daley: Han Solo and the Lost Legacy

Eredeti megjelenés éve: 1980

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1992
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637632077

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Chewbacca


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Brian Daley: Han Solo küldetése

Szándékosan vagy sem, ezt a sztorit legalább annyira ihlette Indiana Jones, mint Han Solo :) Bár szinte az egész történet egy primitív bolygón játszódik, szerintem a Szövetségi Szektor trilógia leghangulatosabb része.

>!
Hippoforaccus P
Brian Daley: Han Solo küldetése

Hozza az előző két rész formáját. Eseménydús, bár kicsit vérszegény, mégis kedvelhető történet. Skynx-ot mint szinte egyetlen humorforrást nagyon bírtam, bár csubakka is viccesnek hatott az elején abban a bizonyos kalapban.

>!
Razor SMP
Brian Daley: Han Solo küldetése

A harmadik részre már végképp megkoptak az emlékeim, így mondhatni új regényként olvastam. @Noro-val kell egyetértsek, ez a kötet a trilógia legjobbja. A történet kalandos, ráadásul kiszámíthatónak sem mondható, bár a happy end természetesen itt is borítékolható valamilyen formában. (A harmadik rész végére még a korrektúra is egész tűrhető lett.)

>!
kissakos I
Brian Daley: Han Solo küldetése

A Han Solo regényekre jellemző, hogy elég lazán kezelik a SW galaxis hagyományait. Mivel én az ortodox rajongók közé tartozom, ezért egyik regényt sem tartom kimagaslóan jónak.

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1992
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637632077
>!
Trillian26
Brian Daley: Han Solo küldetése

Szerintem a trilógia befejező része is nagyon jó volt. A történet most sem volt bonyolult, de izgalmas maradt. A könyv olyan, mintha egy film cselekményét írták volna le (és ez most nem negatív kritika, így is nagyon élvezhető. Sőt, szívesen megnézném a regényből készült filmet, ha lenne). A legkiemelkedőbb szereplő Skynx volt, számomra ő vált a legszimpatikusabbá. Kuka (viselkedése) néhol még mindig emlékeztetett a Lando Carlissian kalandjaiból megismert Vuffi Raa-ra. Han és Csubakka pedig pont ugyanolyan, mint eddig. Az egész trilógia nagyon tetszett.

>!
PAVideoStudio
Brian Daley: Han Solo küldetése

Izgalmas, igazi kalandregény, mindig történik vmi érdekes.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/K2svHqAPzAc

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Ebe_Endocott
Brian Daley: Han Solo küldetése

Mivel, ezt a könyvet olvastam, ezt tudom értékelni, függetlenül attól, hogy milyen Daley eredetije. Nem tudom, és nem is célom eldönteni, mekkora felelősség terheli a fordítót, a szerkesztőt és a magyar kiadás többi résztvevőjét, de a végeredmény (egy két fejezettől eltekintve) számomra élvezhetetlen volt. Kezdve azzal, hogy több helyen is mondatok maradtak ki a történetből, rendkívül megnehezítve az elmélyülést, értelmezést. A szövegezés nagyon egysíkú, adott hosszúságú kijelentő mondatok egymás után, a párbeszédek sokszor nehezen követhetők. És akkor még nem is beszéltem a temérdek helyesírási és stilisztika hibáról.
A történet pedig mozgalmas kalandok végeláthatatlan sora, egymás mögé fűzve, de igényesség nélkül.
Hasonlóan @Trillian26 értékeléséhez, nekem is volt olyan érzésem, mintha egy filmből írták volna, azonban én negatív értelemben a Bátrak Karavánja ewokos Star Wars filmhez tudnám hasonlítani, ahol bár izgalmas, de kevéssé kidolgozott és összefüggéstelen kalandok jönnek sorban egymás után.

>!
AZS
Brian Daley: Han Solo küldetése

Star Wars rajongóként, azt kell mondjam, nem volt valami nagy durranás. Egyszerű cselekmény. Semmi extra. Korábbi Han Solo-s könyvek izgalmasabbak voltak.

>!
pelikanbence
Brian Daley: Han Solo küldetése

Idén 2016-ban kaptam húsvétra ajándékba ! :) Izgalmas regény mi több igazi kalandregény Han Solo-val és Csubival ! :) A befejező rész is jó lett ! :) Szeretem ezt a regényt és az egész trilógiát ! :)


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

– Fegyveres rablótámadás – nevetett Gallandro. – Ez a legjobb dolog a világon!

>!
Ebe_Endocott

Han odanyúlt, és vigasztalásképpen megveregette barátja fejét. Azt kívánta, bárcsak tudna valamit tenni Kukáért és Kék Maxért. A két automata türelmesen várakozott, de aggódtak amiatt, hogy burkolatuk esetleg beázik.
    -Nincs valami jó imádságod, ami most segítene? – tudakolta a lány.
    Han egy nedves hajszálat söpört ki a homlokából.
    -Akkor ne gyere. Majd csak felbukkan itt egy hajó az elkövetkező években…

112. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
1 hozzászólás
>!
Ebe_Endocott 

A vuki idegesen horkantott, nem értve egyet társával. De Han ragaszkodott hozzá. – Gyors pénz, és nem piszkos munka! Rábeszéljük a Bazáros Jabbát, vagy valaki mást, hogy adjon nekünk árkedvezményt. Figyelj csak, már kész a tervem…

277. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo · Jabba Desilijic Tiure

A sorozat következő kötete

Han Solo kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Iain M. Banks: Közelkép
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése