Han ​Solo hadjárata (Han Solo kalandjai 1.) 42 csillagozás

Brian Daley: Han Solo hadjárata Brian Daley: Han Solo hadjárata

… Nehéz idők járnak. Bolygók, csillagrendszerek vívnak elhúzódó háborút, s e zűrzavarban bizony alig-alig boldogulnak a tisztességes vállalkozók. Az élelmesebbje majd' mindenre kapható. És mind közül a legélelmesebb Han Solo… Hogy szerzett hajója a Millenium Falcon nagyjavítása ne szenvedjen késedelmet, Han felajánlja szolgálatait egy titokzatos társaságnak. Nem sejti, hogy barátjával, Csubakkával együtt mindannyiuk életéért kell majd küzdenie egy kietlen világban, melyet Csillagvégnek neveznek. Így veszi kezdetét Han Solo Hadjárata.

A Han Solo Legendája trilógia első kötete

Eredeti mű: Brian Daley: Han Solo at Stars' End

Eredeti megjelenés éve: 1979

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Pendragon, Budapest, 1992
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630419157 · Fordította: Nemes István

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Chewbacca


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Sok-sok éve már, hogy a falusi könyvtárban elérhető összes Star Wars regényt elolvastam. Köztük volt ez a kötet is, ám a sztoriból kb. egy dolog rémlett, így épp ideje volt az újraolvasásnak. Az évek megtették a hatásukat, a sztori egyszerűsége most feltűnőbb volt, mint annak idején lehetett, viszont azt kell ismerni, hogy pörgős történet, szinte egymást követik az akciójelenetek. Főhőseinkért persze nem igazán lehet aggódni, de attól még élvezetes, bár kissé egyszerű olvasmány.
Sajnos a kiadás eléggé gyenge minőségű (még Valhalla szinten is rossz), ráadásul @Madovick véleménye alapján vannak itt más gondok is.

>!
Pendragon, Budapest, 1992
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630419157 · Fordította: Nemes István
>!
Ebe_Endocott
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Sokkal ötletesebb volt, mint amire az általános vélekedés alapján számítottam, és sokkal viccesebb. Ennek ellenére olyan érzésem volt, hogy nincs jól megírva (vagy lefordítva) sokszor vissza kellett pillantgatnom, és értelmezve újraolvasni bekezdéseket, hogy átjöjjön a jelentése, nem ment olyan flottul, ahogy kéne. Olyakor-olykor azért sikerült elmerülnöm benne, és akkor kifejezetten élveztem. Kellett ehhez az is, hogy a végén, amikor a spoiler, elengedjem azon igényemet, hogy minden mozzanatot és mondatot meg akarjak érteni, elhelyezni és elképzelni, ahhoz túl össze-vissza volt. Inkább hagytam, hogy magától kibontakozzon a kaland az elmémben a szöveg iránymutatása alapján, helyenként megtoldva, vagy kihagyva fura részeket. A korai regények színvonalát hozza, de az Erőpróbánál azért kicsit jobb volt

>!
Ndrew
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Mikor először (és aztán elég sokszor újból.. :)) megnéztem az első filmeket, akkor pont azok a dolgok nem érdekeltek igazán, amikről leginkább a film szólt (az Erő, a Jedik, a Lázadás..) Sokkal inkább érdekelt az, hogy mi van ezentúl, hogy milyen az a világ, amiben az egész játszódik. Hogyan élnek benne az emberek és egyéb lények, hogyan néznek ki az egyes világok, stb. Kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet pl. Han Solo vagy Lando Calrissian élete, az egyéb hatalmak, gengszterfejedelmek világa. Han Solo sztorijai tökéletesen bemutatják a SW világát és hogy milyen is az élet a Messzi-messzi Galaxisban.. :)

>!
Madovick
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Antikvár kötetként szereztem be, miután úgy döntöttem, hogy inkább magyarul olvasom el, mint eredetiben. Hiba volt. Nem csak a fordítás csapnivaló, de érthetetlen módon fontos részek maradnak ki a magyar kiadásból, levágva sok jelenetet, amely nem elsődlegesen fontos a cselekmény szempontjából. Azt még mindig nem értem, hogyan lehetett Ploovo Kettő-Négy-Egy a Ploovo Two-for-One-ból, vagy Szövetségi Fennhatóság a Corporate Sector Authority-ből.
Eredetiben olvasva érdekes, fordulatos ponyvának és hasznos világleírásnak bizonyult, de a magyar kiadást senkinek nem ajánlom.

>!
kissakos I
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Ha fanatikus SW rajongó vagy akkor sem ez lesz életed legkedvencebb kötete…

>!
Pendragon, Budapest, 1992
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630419157 · Fordította: Nemes István
>!
PAVideoStudio
Brian Daley: Han Solo hadjárata

A korai EU egyik darabja, izgalmas, Han karaktere bitang jó.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/uHTSZ2MKAHg

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
ManhattanProject
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Minden sorát élveztem. Lebilincselő, akció-dús alkotás :)

>!
Duchon_Jenő
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Mostanság újra felelevenítem a tinédzser koromat, legalábbis a könyvek tekintetében. Hol azt keresem, ami akkor kimaradt, hol pedig ami megvolt, de felnőtt fejjel talán mégis más. Nos, ez a könyv tényleg nagyon más. Emlékszem, ez még akkor jelent meg, amikor divatos volt mindenre rányomni a Star Wars logót, és már vettük is meg. Meg is vettem, és akkorról szép emlékeket őrzök róla. És akkor eljutottunk a mosthoz. És bár roppant egyszerű könyv. Irodalmi értéke nulla. A történet olyan vonalon halad, ami teljesen lineáris, és a cselekmények sem hagynak nagy meglepetést, mégis úgy gondolom, hogy van olyan idő, amikor nem arra vágyik az ember, hogy kapjunk valami nagyszerűt, ami megdolgoztatja a lelkünket, fejünket, csak annyit, hogy szórakoztasson. Márpedig annak, aki az én generációm kockája, annak ez szórakoztató, és pont.

>!
Hippoforaccus P
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Izgalmas történet melyben Han és Csubi (míly meglepő) pénzt akarnak keresnim hogy feljavíthassák a Falcon-t. A munka ezúttal embercsempészet. Segítségükre van továbbá a droid a kincses bolygó című meséből, hogy el tudják szállítani Kingsley Shaklebolt-ot a Harry Potterből akinek borzmintás haja és szakálla van, valamint az örjöngő ötös (kung-Fu Panda) Tigrisét és annak fiát egy mezőgazdasági bolygóról, csakhogy (míly meglepő) problémákba ütköznek. (A karakterek természetesen nem közvetlen ezekből a filmekből lettek importálva, de én így képzeltem el őket)

>!
Roland_Fejes
Brian Daley: Han Solo hadjárata

Az új Solo film debütálása előtt pár nappal…nos, érdekes olvasmány, az biztos. Kicsit visszarepít a XX. század végébe, amikor az akkor komolyan és fantasztikusan hangzó nevek ma csak egyszerűen viccesnek vagy elavultnak számítanak. De ez a korral jár, nem tekinthető hibájának. Ami a történetet illeti, a mai SW regényekhez szokott olvasok kicsit unni fogják, hisz nem 5-6 szálon fut a cselekmény, csak egyen. Ettől függetlenül jó kis köyv, kellemes kikapcsolódás.


Népszerű idézetek

>!
Krajnyák 

– Történetesen szeretek először lőni, Rekkon. Inkább, mint másodjára.

126. oldal, Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Ebe_Endocott

-Solo kapitány itt van?
Csubakka társára mutatott, aki épp lesétált a rámpán. Hozzátett még valamit a maga nyelvén, mire Rekkon felnevetett, és meglepetésükre udvarias választ harsogott vissza – vukiul.

99. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Krajnyák

Hirken megfordult, és olyan pillantást vetett az asszonyra, mely Han szerint akár a kovalens kötést is megolvasztotta volna.

215. oldal, Nyolcadik fejezet


A sorozat következő kötete

Han Solo kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Iain M. Banks: Közelkép
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése