Han ​Solo bosszúja (Han Solo kalandjai 2.) 38 csillagozás

Brian Daley: Han Solo bosszúja Brian Daley: Han Solo bosszúja Brian Daley: Han Solo bosszúja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bomba üzlet a rabszolgakereskedelem. Olyan „munka” ez, melyért a felvilágosultabb csillagrendszerekben halálbüntetés jár – s melyre nem vállalkozik épeszű csempész. Han Solónak azonban, úgy tűnik, nincs választása. Csapdába került, s Zlarb, a kufárok legelvetemültebbike nem ismer tréfát. Hamarosan kiderül persze, hogy nem akármilyen legény a koréliai, és üzlettársa, a vuki sem. Nem várat magára soká Han Solo bosszúja.

Eredeti mű: Brian Daley: Han Solo's Revenge

Eredeti megjelenés éve: 1979

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Pendragon, Budapest, 1992
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638017015 · Fordította: Nyulászi Zsolt
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1992
298 oldal · ISBN: 9637632077 · Fordította: Nyulászi Zsolt

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Chewbacca


Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Brian Daley: Han Solo bosszúja

A nyitó, „mozis” kalandot leszámítva itt sem emlékeztem sokra a történetből, így szinte ismeretlenként olvastam újra a könyvet. A sztori annyiban hasonló az előző részhez, hogy kevés helyszínen játszódik és viszonylag kevés karaktert mozgat, de továbbra is pörgős, izgalmas. (Ráadásul a korrektúra is jobb volt egy fokkal.)

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1992
298 oldal · ISBN: 9637632077 · Fordította: Nyulászi Zsolt
>!
kissakos I
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Nem csak erre a könyvre, hanem szinte az összes nem hivatalos Star Wars könyre igaz: vagy kerüld el messzire vagy nagyon nagy fenntartásokkal kezeld. Egy hiánypótló poszt ebben a témában:

.http://www.sfportal.hu/visszatekinto-nem-hivatalos-magy…

1 hozzászólás
>!
Ebe_Endocott
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Egyfelől tetszett, hogy egész kerek kis sztorit talált ki a szerző, látszik, hogy át lett gondolva, az összefüggések megmagyarázva és a fordulatok megindokolva, mondjuk ez már nem sikerült annyira kielégítően. Voltak benne nagyon jó ötletek, pl. a vibropenge, ami szerintem itt szerepelt először, és hogy meghonosult, de sok teljesen érelmetlen, nem ide való hülyeség is, pl. a spoiler, vagy az agyonmagyarázott mégis tejesen érthetetlen spoiler.
Számomra váratlanok voltak a fordulatok és leleplezések, ez jó, viszont teljesen hatástalanok, csak legyintettem, h OK. És hát a vége is elég furára sikeredett…

>!
Hippoforaccus P
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Megint egy izgalmas rabszolgakereskedős történet. A humort itt is, mint az első részben teljesen kihagyták a történetből, de ettől eltekintve jó történet. Az elején a vallás alapításos fiaskó jó ötlet volt az író részéről, ahogy a Llord népének kommunikációs formáját is brilliánsnak tartom.

>!
PAVideoStudio
Brian Daley: Han Solo bosszúja

A korai EU egyik darabja, izgalmas, Han karaktere jó, de az előző regényben jobban tetszett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/9ls4hM7vpCc

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Ez a történet sem volt sokkal bonyolultabb, mint a sorozat előző része, de ennek ellenére is tetszett. Han és Csubi pont olyan, ahogyan eddig megismertem. Ebben a könyvben újra rabszolgakereskedőkkel találkoznak. És a BR egy emberével próbálják az ügyet felgöngyölíteni, mivel a fizettséget nem kapták meg. Hozzájuk csapódik még egy behajtó is, aki a Millenium Falcont szeretné megszerezni. Spraynek hívják, és számomra ő volt a legszimpatikusabb figura ebben a könyvben. Még kiemelném Csubakka szökését a csorda elől, ez is nagyon tetszett és ötletes volt. Hamarosan sort kerítek a trilógia befejező kötetére is, remélem ugyanilyen kikapcsoló lesz.

>!
Noro MP
Brian Daley: Han Solo bosszúja

A sablonos nyitókötet után egy ötletes folytatás: hőseink birodalmi funkcionáriusok oldalán küzdenek egy bűnbanda ellen. Na meg a „folyékony áramkörök” egy klasszikus poén :)

>!
pelikanbence
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Idén 2016-ban kaptam húsvétra ajándékba ! :) Izgalmas regény mi több igazi kalandregény Han Solo-val és Csubival ! :) Sokkal jobb, mint az első rész ! :) A többi szereplő is a helyén van ! :) Szeretem ezt a regényt ! :)

>!
Lantai_Levente
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Érdekes, de mára nagyon elavult az eredeti kánon. A SW Legendák közül is egy gyengébb. Olvasható volt, de többször nem állok neki.

>!
Ndrew
Brian Daley: Han Solo bosszúja

Nem tetszett kevésbé, mint mikor először olvastam kb 10 éve. Igazi csempész-űr-kaland. Viszont a fordítás és a helyesírási hibák száma eléggé elviselhetetlen. Nem olvastam az eredetit ugyan, de szinte egész biztos hogy gyalázatos egy fordítás.


Népszerű idézetek

>!
Ndrew

– Juhíjj, Csubi! Megvan! – rikoltotta Han Solo vidáman.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Krajnyák

„Ilyen baleknak születtem” – gondolta magában némi malíciával Han – „vagy csak későn érő típus lennék?”

38. oldal, Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Krajnyák

– Na de Solo, én úgy emlékszem te ki nem állhatod a beszélő gépeket! – emlékeztette a kis ember Hant egy régi kijelentésére. – Merthogy nem csak beszélnek, de vissza is beszélnek…

18. oldal, Első fejezet

>!
Ndrew

– Sohasem rajongtam igazán a „Csillagok Háborújá”-ért. Túlságosan is hasonlít a munkámhoz.

165. oldal

>!
Ndrew

– Nekem Mor Glayddal van elintézni valóm. Magát még csak nem is ismerem – mondta Gallandro.
– De azt azért tudja, hogy én gyorsabb vagyok, mint a kölyök, igaz? – válaszolt Han kedélyesen, miközben egy rövidcsövű hősugárvetőt vizsgálgatott. Aztán tekintete találkozott Gallandro tekintetével, ami továbbra is olyan nyugodt maradt, mint egy uszoda vize hajnalban.

224. oldal

>!
Ndrew

A helyfoglalási pulthoz menet tucatnyi különböző világból származó utazót hagytak el. Akadtak köztük mozgóhúsú couratainok, exoszkeletális utazó ölötnyeikben, a legvékonyabb atmoszféraréteget lélegezve be; voltak nyolc-lábú wodok, melyek igen nehéz léptűek és 2g standard gravitácó alatt már teljesen használhatatlanokká válnak. Megfordultak itt szépen kikerekedett jastaalok, akik trillázó hangon kommunikáltak, miközben félig csúszva haladtak előre, szárnyaikat enyhén kieresztve; és persze a humanoid megjelenési forma variációi is.

156. oldal


A sorozat következő kötete

Han Solo kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Iain M. Banks: Közelkép
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése