Az ​univerzum csodája: az ember 4 csillagozás

Brian Cox – Andrew Cohen: Az univerzum csodája: az ember

Ez ​a mű az emberi lét néhány alapvető kérdését ragadja meg, amelyeket az emberiség megfogalmazott, és amelyeken keresztül megpróbáljuk megérteni saját természetünket éppúgy, mint a Világegyetemet, amelyben élünk. Kihasználva az emberi gondolkodás végtelen szabadságát, a szerző felderíti mai tudásunk roppant mélységét, miközben azt is végiggondolja, kíváncsiságunknak köszönhetően meddig juthatunk el a jövőben. Bemutatja, hogy az idő, a fizika és a kémia összjátékának eredményeképpen miként jött létre egy olyan teremtmény, amelyik képes rácsodálkozni saját létezésére, és csillapíthatatlan vágyat érez, hogy megértse, honnan jött, miért képes erről gondolkodni, és merre tart – ha egyáltalán tart valamerre.
A könyv a BBC nagy sikerű tévésorozatát egészíti ki.
Brian Cox professzor, részecskefizikus, a Manchesteri Egyetem professzora, a Brit Birodalom Rendje lovagrend tisztje, valamint a világ jelenlegi egyik legnagyobb szabású kísérletének, a svájci nagy hadronütköztető… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Talentum Tudományos Könyvtár Akkord

>!
Akkord, 2016
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632521008

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Leon29>!
Brian Cox – Andrew Cohen: Az univerzum csodája: az ember

A szerzőpárostól nem ez az első könyv amit olvasok, már az előző is tetszett, ez a mostani azonban egyértelműen felülmúlta az előbbit. Ez a könyv a külsejét tekintve nagyon szép, a tartalmát tekintve pedig lenyűgöző, olvasás után is érezhető a hatása. :-) Jó döntés volt tehát megvásárolnom, bőven megérte az árát. Ha lehetne, 6 csillaggal jutalmaznám, számomra ugyanis ez a könyv azok közé tartozik, amelyek kiemelkednek a többiek közül, így az egyik kincsemnek is tartom, amelyet bizonyára többször is végig fogok olvasni. A könyv annak ellenére, hogy a modern természettudomány eredményeit tartalmazza, könnyen emészthető, egyáltalán nem nehéz a nyelvezete. Köszönhető ez Brian Cox professzor utánozhatatlan, fiatalos és érthető stílusának, aki jól tudja, hogy miként kell a laikus olvasóhoz szólni. A mű izgalmas témákat tartalmaz, olyanokat, amelyek felvetődnek bárkiben, így aki szeretne kiszakadni a mindennapi világból és egy csodálatos tudományos kalandban részt venni, azok biztosan jól fognak szórakozni olvasás közben. Olyan könyv ez, amely alkalmas arra, hogy változtasson az emberek világnézetén, főleg akkor, ha az nagyon eltér attól, amit a könyv képvisel. Jó szívvel ajánlom tehát ezt a remek olvasmányt olyanoknak, akik egy jó, tudományos-ismeretterjesztő könyvet szeretnének olvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mike Goldsmith: Tudomány 30 másodpercben
Richard Panek: 4% univerzum
1000 kérdés a tudományok világából
Ingrid Mletzko – Horst-Gerald Mletzko: A biológiai óra
Carol Vorderman: Biológia, kémia, fizika lépésről lépésre
Paul Davies: Egyedül vagyunk a világegyetemben?
Corine Stockley – Chris Oxlade – Jane Wertheim: Képes Usborne enciklopédia
Nigel Barley: Egy zöldfülű antropológus kalandjai
Richard Dawkins: Az Ördög Káplánja
Desmond Morris: A csupasz majom