Írország (Nyitott Szemmel) 2 csillagozás

Brian Bell: Írország

A Kossuth Kiadó Nyitott szemmel címmel 2002 májusában magyar nyelven is elindította a világ egyik legnépszerűbb útikönyv-sorozatát, az Inside Guide-ot, amely az America's Library Journal felmérése szerint a maga műfajában világelső, mert sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű útikönyv: Segít az utazni szándékozónak az úti cél kiválasztásában: bemutatja az adott ország történelmét, kultúráját (művészet, zene, vallás, jeles ünnepek), nevezetes tájait, városait. Az úton is a leghasznosabb segítőtárs: remek tippeket ad (útvonaltervezés, szállás, étkezés, sport, szabadidő lehetőségek, naprakész hasznos információ), részletes térképeket tartalmaz; megismertet a helyi szokásokkal, specialitásokkal (étel-ital). Lebilincselő olvasmány képzeletbeli utazáshoz: a legszínvonalasabb ismeretterjesztő albumok hagyományait követi: az érdekes, olvasmányos leírásokat, konkrét információkat kötetenként közel 500 gyönyörű színes felvétel teszi feledhetetlenné.

>!
Kossuth, Budapest, 2007
384 oldal · ISBN: 9789630955201

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
MezeiMarcsi
Brian Bell: Írország

Ha lenne 5-6000ft-om könyvre, akkor biztos megvenném. (és ha sok-sok-sok pénzem lenne,megvenném az egész sorozatot!Portugália,Németo.stb. olyan szépek.láttam ma őket a könyvesboltban :)Gyönyörű képek, egyszerű leírások, és minden,amit tuni kell,tudni illik az írekről,és Írországról. Nagyszerű útikönyv.
Hogyha nékem sok pénzem lesz,felülök a repülőre! :)

>!
gyberna
Brian Bell: Írország

Nagyon szuper „útikönyv”, csomó hasznos és érdekes infó olvasható benne, rengeteg kép és ajánlás. Ezzel a táskámban (vagyis inkább a kezemben) jártam be Írországot, a nagy méretének köszönhető szó szerinti nehézségek sem szegték kedvem. Miután hazajöttünk, egyik útitársam elkérte és hónapok óta nála van. Magával ragad, az biztos :)


Népszerű idézetek

>!
MezeiMarcsi

Milyenek az írek?
Vegyünk egy nagy adag vonzerőt, gyors felfogást, szeretetreméltóságot és fecsegést, majd adjunk hozzá némi melankóliát, álmodozást és lobbanékonyságot. Végül óvatosan keverjük össze mindezt

Bevezetés 15. old.

>!
MezeiMarcsi

Az átlag ír körülbelül olyan ártalmatlan, mint egy gyufagyár mellé épített lőportorony.

17. oldal

>!
MezeiMarcsi

A legenda úgy tartja, hogy az óriás harcos, Finn McCool teremtette a tavat, amikor felmarkolt egy marék rögöt, hogy azt vágja skót riválisához. A lövedék célt tévesztett és az Ír-tengerbe zuhant, így jött létre a Man-sziget.

309. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Heinrich Böll: Írországi napló
James Joyce: Ulysses
Kovács Gáborján: Az Ír-sziget
Fionn Davenport – Charlotte Beech – Tom Downs – Des Hannigan – Fran Parnell – Neil Wilson: Írország
Hélène Le Tac – Nicolas Peyroles: Dublin
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Christoph Ransmayr: A repülő hegy