Joker 31 csillagozás

Brian Azzarello: Joker

Jokert szabadon engedték az Arkhamból, és hivatalosan is épelméjűnek nyilvánították, de Gotham lakói erre nem vennének mérget. Volt üzlettársai rátették a kezüket a birodalmára, így Jokernek vissza kell szereznie azt, ami az övé. Ebben csatlakozik hozzá a kispályás bűnöző, Jonny Frost, aki ezzel példátlan barátságba bonyolódik a világ legveszedelmesebb mániákusával. Vajon Jonnyra is ugyanaz a vég vár, mint Joker összes eddigi bandatagjára? Harvey Dent így gondolja, miközben megpróbálja megakadályozni, hogy Gotham ismét az őrületbe süllyedjen. És az egész rémálomra a Sötét Lovag fenyegető jelenléte borul…

Tartalom: JOKER

Kronológiai sorrend: 28

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics - A legendás Batman

>!
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377185971 · Illusztrálta: Lee Bermejo, Mick Gray

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rodwin
Brian Azzarello: Joker

Mindenki szereti a rossz fiúkat, és akár a bőrükbe is bújunk szívesen, mint a Rockstar játékaiban. Nos itt is áll ez az állítás, kapunk egy kicsit Joker őrült világából, és egy kis időre, amíg olvassuk a képregényt, szinte a bőrében érezzük magunkat.
Jóképű bohócunkat kiengedték Arkhamból, és teljesen gyógyultnak nyilvánítják. Az egyszeri városi ember ezzel a kérdéssel igen szkeptikus lehetne, hogy Joker valaha meg fog gyógyulni. De még saját maga sem hiszi el ezt teljesen.
Egy kisstílű bűnöző lesz Joker jobbkeze, de feltűnnek régi ismerősök is, Batmannek is jut egy kis epizódszerep. Őrült ámokfutásba kezdenek ők ketten, szokás szerint felborítják Gotham amúgy sem nyugodt világát.
A képkockák olykor igen brutális jeleneteket mutatnak be, főhősünk pedig már-már Heath Ledger-i alakítást produkál. Rajzolás tökéletesen illett a kötetünkhöz, olykor a sötétebbnél is sötétebb. Egyszóval nem egy vidám, szivárványos történetet kapunk. Majdnem ötös!
Joker van, volt és lesz is.

>!
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377185971 · Illusztrálta: Lee Bermejo, Mick Gray
>!
Aigi P
Brian Azzarello: Joker

Megvan a Joe Pesci által játszott Nicky Santoro a kaszinóból? Nos ehhez a jokerhez képest csak egy édes kis plüsscica. 18-as karikás történet ami akár Sin Cityben is játszódhatna.

1 hozzászólás
>!
Sylvanas_Windrunner
Brian Azzarello: Joker

Szerintem ez a történet kiemelkedő, mind grafika, mind feszültségkeltés szempontjából. Kiválóan bemutatja Joker beteges zsenialitását, és a gyilkolás iránti érzéketlenségét. Ő azért él és „dolgozik”, hogy felkeltse a figyelmet, nem is akárkiét. Tökéletesek az utalgatások Joker és Batman kapcsolatára, mindenki számára világos, hogy ki az, akit a bohóc a legjobban szeretne bosszantani. Bár a bosszantás elég enyhe kifejezés azt hiszem , mivel ahogy a legtöbb sztoriban, úgy itt is spoiler, amerre csak jár. A történet mesélőjén keresztül láthatjuk meg végül Joker „valódi” énjét, spoiler. A legjobb pillanata a kötetnek számomra spoiler.
A grafika egyszerűen szemet gyönyörködtető, de nem is vártam mást, őszintén szólva. :)
Összehasonlítva az angol és a magyar kiadást, azt kell, hogy mondjam, hogy a fordítás jól sikerült összességében. Néhány szövegdoboz a magyarból kimaradt, néhol érthető okoból, néhol viszont a legkevésbé sem értettem, hogy miért… Ettől függetlenül, így is élvezhető, ezért megadtam ide is az 5 csillagot.

>!
Kovács_Adrián
Brian Azzarello: Joker

Brian Azzarello munkásságága egyre ismertebb Magyarországon. Igaz csak képregény rajongó berkekben Lex Luthor: Az Acélember megjelenése óta, mely nagyszerűen mutatja be a címszereplő karakter céljait és motivációit. Ritkaság az, hogy a képregény piacon ilyen kötetek jelenek meg.

A Jokernek is ez az alapötlete, csak itt van egy kis csavar. Magát a karakternek a gondolatait nem olvashatjuk, nem láthatunk bele a fejébe (tettei még nagyobbat üssenek), hanem minden cselekedetét Frost szemszögéből látjuk és azt, hogy őnála milyen hatást vált ki Joker művészete.
A történet nem köntörfalaz, kőkeményen 18+, nem cécózik, igazán kegyetlen, ahogyan A Sötét Lovag filmben megismerhettük, teljesen valós környezetben és karakter ábrázolásokkal. Lehetne hosszabb a kötet, érdekelt volna hogyan oldotta meg, hogy épelméjűnek titulálták. Vagy tisztában van minden cselekedetével és csupán szórakozásból csinálja így nem is kellet megjátszania, hogy tiszták a gondolatai?

Brian Azzarello, újabb remekműve ez, Batman, Joker, képregény rajongóknak kötelező olvasmány. Most már jó lenne ha 100 Bullets sorozata is megjelenne az írónak. Hallod Fumax kiadó!

>!
amanda888 P
Brian Azzarello: Joker

Jokert kiengedik Arkhamból… mert épelméjű. Már most mondhatnánk, hogy ha-ha, mert Joker maga az őrület. Az biztos, hogy nálam a „legzseniálisabb” rossz fiú. A rajzok gyönyörűek, illenek a történethez, volt egy-kettő, amit szívesen láttam volna még borítón, vagy külön képen.

>!
MortuusEst
Brian Azzarello: Joker

Egy alibitörténet, amit Joker köré kanyarítottak. Annyira nem is rossz.

>!
Lanti18
Brian Azzarello: Joker

Joker meglehetősen érdekes ilyen közelről. Ábrázolásmódja egyszerre idézi Jack Nicholson és Heath Ledger játékát, zseniálisan kombinálva a kettőt. Joker továbbra is kiszámíthatatlan, követhetetlen, minden pillanatban meglepetést okozva, nagyszerű a mű, a rajzok szinte életre kelnek benne.


Népszerű idézetek

>!
Melinda_Kléri 

Nem tudom mit gondolt. Vagy hogy gondolt-e valamit. Joker, ahogy kezdtem megtanulni…nem a gondolkodásban volt jó…hanem a cselekvésben.

>!
Melinda_Kléri 

Volt valami Jokerben… Belelátott mások gondolataiba, mintha nagybetűkkel lett volna a képükre írva…vagy talán rávette őket, hogy azt gondolják, amit ő akar.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos
J. M. DeMatteis: Sikoly és a Csodálatos Pókember
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Ed Brubaker – Grant Morrison: Batman: A nevető ember / Arkham Elmegyógyintézet
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete