Az ​elcserélt 300 csillagozás

Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Mackie Doyle nem mindennapi srác.
Nem járhat templomba a családjával, mert az felszentelt hely, és rosszullét kerülgeti, ha fémhez kell érnie vagy ha vér közelébe kerül. Mindezek hátterében sötét titok lappang, amely behálózza Gentry amúgy idillinek tűnő városát.
Egy napon azonban Mackie-nek muszáj szembenéznie az igazsággal, a hátborzongató titokkal, hiszen a különös szép lány, Tate és családja is a rémisztő játszma része lesz.
Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, honnan jött és hová szeretne tartozni valójában, miközben Tate-nek is próbál segíteni abban, hogy megtalálja köddé vált kishúgát…

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636279684 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Mackie Doyle · Morrígan · Roswell Reed


Kedvencelte 24

Most olvassa 8

Várólistára tette 167

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

gabriel93 >!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Olyan unalmas volt, hogy 2x bealudtam rajta spoiler
Nem mondom, volt benne 3 epizód, amikor azt mondtam, hogy na most lesz valami spoiler
Nem tetszik ((

kratas P>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Azt azért nem jelenteném ki, hogy tetszett, de végre valami új. A fantasy szál ötletes, igazán klassz kis horror elemekkel. Csak egy kicsit lett volna akciódúsabb. Vagy feszültséggel teli, mert ez így olyan csendes lányregénynek tűnt, pedig annyi lehetőség lett volna benne, hogy izgulhassanak ezek az olvasók… meg azok is..

julcseee>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Szerintem ez a könyv túlságosan alul van értékelve. Mármint, persze, én se adtam rá 5 csillagot, de azért a 70%-ot sem érdemli meg szerintem.
Bár tény, hogy az eleje nagyon lassú. Nyaralásra vittem magammal a könyvet, és bár tény, hogy ez a nyaralás inkább szólt a kirándulásokról, medencézésről, tengerben mártózásról, mint az olvasásról, de egyszerűen nem birtam magam átrágni a teljes nyaralás alatt a könyv elején. Minden mással foglalkoztam inkább mint hogy olvasni kelljen. Ami nálam nem megszokott (csak összehasonlitásképpen a tavalyi nyaraláson 5 könyvet olvastam ki…).
Szóval ezért van az egy csillag levonás. De egyébként miután beindul szerintem igenis egy jó kis zombis, misztikus, tinis regényt kapunk. A boritó pedig csodálatos. A % se tudtam elvenni a kedvem, muszáj volt a polcomon tudni, és olvasás után sem bántam meg. Szerintem aki szereti a misztikus ifjúsági regényeket a bátran olvassa.

Dorka50 P>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Számomra nagyon unalmas volt. Az alapsztori nem lett volna rossz, sőt érdekes volt, de mégis hiányzik az izgalom belőle. Sokkal több misztikumot vártam a fülszöveg és a borító alapján. Egyik szereplő sem volt különleges számomra annak ellenére, hogy a főszereplő srác igenis különleges a történetben. Roswell volt talán az egyetlen aki valamiért érdekes volt számomra, pedig semmi nem volt benne sem. Még a főgonosz is hidegen hagyott.

Olympéa>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Egyáltalán nem értem miért olyan rossz ennek a könyvek az összesített értékelése. Rengeteg könyv van, ami agyon van hájpolva, aztán valójában egy értéktelen vacak, amire még papírt és tintát is bűn volt pazarolni. Nem azt mondom, hogy Az elcseréltnek nincsenek hibái, de szerintem nem méltó hozzá, hogy ilyen sok negatív kritikát kapott.

Alapvetően nem szeretem a komor hangulatú történeteket. spoiler Az elcserélt esetében is először inkább a borítóra figyeltem fel, mint magára a cselekményre. Viszont a borító szerintem nagyon eltalált, plusz a könyv borongós hangulatát is jól tükrözi.

Az alapsztori szerintem magával ragadó, nem mindennapi. Tény, hogy az eleje kissé lassú, de vontatottnak vagy unalmasnak semmiképp sem mondanám. Olvastam valakinek az értékelésében, hogy sokáig nem történik semmi. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy történik, csak lassabb tempóban. Lehet én vagyok a fura beállítottságú, de engem a könyv első fele kimondottan lekötött. Én pl. nem szeretem azt, amikor a szereplők szinte azonnal megismerik egymást, tudnak egymásról minden, más szóval nem szeretem a durr-bele a közepébe történeteket. Itt megismertük a szereplőket, a helyszínt és az alapszituációt, felépítve ezzel egy számomra érdekes és nem tucatvilágot. Persze ez sem tökéletes, vannak hibái:

Számomra a Morrigan személye kissé furcsa, nem is igazán tudom őt hova tenni, a testvérét pedig pláne nem. Az Úrnő viselkedése nagyon idegesített; a cselekedetei, ahogy beszélt, minden. Abszolút negatív karakter. spoiler Mondjuk a könyv hangulatát nagyon jól megadja. A Zűrzavar Házának felépítése tetszett és az ott lakó emberek? lények? leírása is. Bár pontosan nem tudtam eldönteni, mik is ők valójában.
A történet végét elég összecsapottnak éreztem. Egészen a temetős részig nagyon tetszett, onnantól kezdve viszont elég lagymatag lett. spoiler A főgonoszok túl gyorsan és könnyen eltűntek a színről, majd mindenki élt boldogan ameddig meg nem halt? :)

A szereplőket szerettem, Emmát és Rosswellt kimondottan. Bár mindenkinek olyan testvére lenne mint Emma, és olyan legjobb barátja mint Rosswell. Az ő jellemüket nagyon kedveltem, de Mackiet és az ikreket is bírtam. Rajtuk kívül a mellékszereplők is jók voltak szerintem, nem voltak agyonrészletezve, de mindenkinek megvolt a saját jelleme és helye a cselekményben.

Összességében véve olvastam már sokkal rosszabb könyvet is, ami itt molyon az egekig van magasztalva, szóval úgy gondolom egy esélyt ez is megérdemel. Ha másért nem is, az írónő stílusáért mindenképpen, mert amúgy a könyv stílusa könnyed, olvastatja magát és vannak benne egész jó szófordulatok. Ami pedig manapság már ritkaság számba megy; egykötetes!

6 hozzászólás
kriszet_Paulinusz P>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Nos, igazából nem értem, hogyan kaphatott ennyire alacsony százalékot ez a könyv, mert annyira nem rossz. Sőt. Az eredetiség, a világépítés, a szereplők egészen jók lettek, nekem legalábbis ezzel nem volt semmi problémám.
A cselekmény behálózza a könyvet, nekem érdekes volt, sőt okozott meglepetést is. Örülök, mert elég sokan kedvencelték, tehát mégsem annyira rossz ez.
Felépítésében egyszerű, a kifejezések nem bonyolultak, egyszerűen csak elmesél egy történetet.
A vége viszont, na azzal volt bajom. Nem találtam jónak ezt a megoldást, mert méltatlanul öösszevágott lett, rövid és nem életszerű.

brena>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Az eleje lassú,gyötrelem átrágni magad..gondolnád,hogy áá majd úgy is mindjárt izgis lesz…újabb oldal..újabb oldal..újabb fejezet és semmi….Nekem az „AZ” cimű film ugrik be róla..ott is várod,hogy na jobb lesz és egy lüke film…nos ez egy lüke könyv…nem hiába 66%-os a könyv…
A 2 csillagot azért kapja,mert a borítója mesés!

Fairy>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Hát engem nem igazán fogott meg a könyv,olyan egyszer olvasósnak elmegy.
Az alaptörténet jó lett volna de olyan összecsapottnak éreztem a könyvet.
Nem is tudok mit írni róla.

_Katie_ P>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Mikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet azt gondoltam, wow, végre egy újdonság, nem ugyanazt a bőrt húzzák le valamiről másképpen, aztán mintegy varázsütésre ez az érzés el is tűnt.
Jó volt az ötlet, de a megvalósítás ezt meg sem közelítette. Kár érte…

Mackie furcsa volt, a szó legszorosabb értelmében, ami tekintve, hogy honnan jött teljesen érthető. én is elég zizi lennék, ha zombieland-ből származnék
Ha viszont Mackie furcsa volt, akkor Morrigan simán megkapja a bizarrul furcsa jelzőt. Sajnáltam, hogy a világa ilyen kidolgozatlan volt, mert a zozik mindig is a szívem csücskei voltak.

Csirik_Adrienn>!
Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Borító alapján sokkal misztikusabb vagy inkább horrorisztikusabb vonalra számítottam.
Nekem unalmasra sikeredett. Sokszor elkalandozott a figyelmem. Vártam volna az extrát, ami miatt felkelti a figyelmem és nem ereszti azt. Ez sajnos elmaradt. Volt egy két rész, aminél felcsillant a szemem, hogy akkor „most, végre történik valami”, de mégse. Szerintem lehetett volna ennél többet is kihozni a sztoriból, mert az egyébként tök jó, érdekes vonal.


Népszerű idézetek

FoolsGold>!

[…] ha szeretsz valakit, az sokszor levetkőztet, lehánt rólad mindent, és felnyit, és neked hagynod kell, még akkor is, ha tudod, mennyire fog fájni.

3 hozzászólás
Lobo P>!

Nincs olyan, hogy tuti helyrehozhatatlan. Öreg, az ikrek összeraktak egy működő hófúvót két roncsból meg pár mosógépalkatrészből! Kell ennél nagyobb bizonyíték?

214. oldal

szaniko62>!

Az ollóra tisztán emlékszem. Anyám egy ollót kötött a bölcső fölé egy szalaggal. Az szép volt.

41. oldal

molly_>!

– Volt már valami, amit úgy igazán gyűlöltél magadban vagy az életedben?
Élesen, vakkantva felnevetett:
– Mivel kezdjem?

gabriel93 >!

Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, milyen árat fizet a tetteiért.

szaniko62>!

Bólintottam, de a fejemben egy hang azt súgta: „Ne fáradj. Meghalok magamtól is"

73. oldal

Szédültnapraforgó >!

„Az életben mindig van választásod."
Tudtam, hogy mit akart ezzel mondani. Hogy meg kell vizsgálnod a
lehetőségeidet, mérlegelni a következményeket, és csak ezután dönteni.
De mint a legtöbb a tanács, ez is haszontalannak bizonyul, amikor az
igazán fontos dolgokról van szó. Nincs idő a mérlegelésre. Ez
egyszerűen nem olyan pillanat.
Ez a végjáték. Amikor minden elcsendesül, és nem hallatszik más,
mint a rémült, kapkodó levegővételem és a verdeső szívem hangja.

243. oldal

blackangel>!

– […] Nem gondolhatod komolyan, hogy az emberek önszántukból a szart választják!
– Az emberek sokszor nem tudják, hogy mi a jó nekik.

Kapcsolódó szócikkek: Mackie Doyle
2 hozzászólás
JustABookishSoul>!

Soha ne mutasd meg az embereknek, milyen a valódi természeted, különben, ha bármi baj történik, te fogsz először egy fán elrohadni.

17. oldal

Szédültnapraforgó >!

Azt gondolom, az emberek bonyolultak, és mindenkinek megvannak a maga titkai.

108. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Susan Ee: End of Days – A vég napjai
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Neil Gaiman: A temető könyve
Isaac Marion: Eleven testek
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Darren Shan: Gyilkos születik
Charles Gilman: Démon tanár úr
Neil Gaiman: Coraline
Darren Shan: Zom-B