The ​Power of Vulnerability 3 csillagozás

Teachings on Authenticity, Connection, and Courage
Brené Brown: The Power of Vulnerability

Show ​Up and Let Yourself be Seen

Is vulnerability the same as weakness? „In our culture,” teaches Dr. Brené Brown, „we associate vulnerability with emotions we want to avoid such as fear, shame, and uncertainty. Yet we too often lose sight of the fact that vulnerability is also the birthplace of joy, belonging, creativity, authenticity, and love.” On The Power of Vulnerability, Dr. Brown offers an invitation and a promise-that when we dare to drop the armor that protects us from feeling vulnerable, we open ourselves to the experiences that bring purpose and meaning to our lives. Here she dispels the cultural myth that vulnerability is weakness and reveals that it is, in truth, our most accurate measure of courage.

„The Power of Vulnerability is a very personal project for me,” Brené explains. „This is the first place that all of my work comes together. This audio course draws from all three of my books-it's the culmination of everything I've learned over the past… (tovább)

>!
Sounds True, Louisville, 2012
ISBN: 1604078588 · Felolvasta: Brené Brown

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Solymár_András I>!
Brené Brown: The Power of Vulnerability

Brené Brown: The Power of Vulnerability Teachings on Authenticity, Connection, and Courage

Valamiért nem vettem észre, hogy ez a hanganyag nem hangoskönyv, hanem egy előadás felvétele, s bár dohogtam az elején egy keveset, úgy döntöttem megbocsátom az írónőnek. ( Dohogásom oka, hogy számottevő része az előadásnak a műfajra és jó előadókra jellemző haverkodás, hangulatteremtés, személyes hangvétel, ami az én számomra, ki az információért érkeztem, üres fecsegés, aki nálamnál lazábban vesz az idő kérdését, annak valószínűleg szórakoztató töltelék.)

Amiről beszél viszont az cseppet sem töltelék és a világnak nagy szüksége van rá. „We need to talk about shame.”, mondja Brené és mondom én szakemberként. Az emberek nem beszélnek szégyenről. A terápiában sem. Nincs szégyellnivalójuk, azt mondják, hogy ennek az érzésnek árnyéka sem vetül pszichéjükre, hírét, hamvát nem látták, szagát nem érezték, testnedveinek megfehéredett nyomát nem látták a falakon. Ez mi, kérdem és rámutatok valami. Hát, hogy izé, ja hogy hát akkor ez igen, de semmi más. S ez, kérdem? Ja, tényleg ez el is kerülte a figyelmem. S esetleg ez? Ez az a pont, ahol az ülés elkezd kínossá válni.

A mi fajtánk szégyenben pácolt megfelelésszánon csúszott el a huszonegyedik századig, s ez a felettébb alkalmatlan alkotmány hozzánőtt csóré seggünkhöz. Nincs ezen semmi meglepő, sőt, ez teljes mértékben szükséges volt a túléléshez. Ahogy az sem meglepő, hogy az emberek ölnek a háborúban. Mégis, mindkettő komoly következményekkel jár, s ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, a seggünkbe harap.

A szégyen, a perfekcionizmus és a tompítás (legyen az szex, alkohol, drogok, munka, érzelmi elsilányosodás, netflixezés, gamelés és khm..khm… olvasás) mind ugyanannak a fura éremnek az oldalai, névszerint a sebezhetőség elkerülésének. Kegyetlen sok munka levetkőzni a sebezhetőségünk, legtöbbünk legalább húsz évig dolgozott rajta, aztán mikor sikerrel járt, s megtapasztalta munkájának magányos és üres gyümölcsét, azzal a kellemetlen felismeréssel maradt, hogy kishíján ugyanennyi munkába fog kerülni visszacsinálni. Ez az a pont, ahol azt mondjuk, hogy „jól van az úgy.”

Eltelik pár év.

Ez a pont, ahol nálam ül valaki a rendelőben. Vagy nem, de ritkán azért nem, mert kicsattanó lelki egészségnek örvend.

Brené egy nagyon fontos témát fogott meg, valamit amiről beszélnünk kell.

Beszélnünk kell a szégyenről. De először olvassunk róla.

18 hozzászólás
DollyHaze>!
Brené Brown: The Power of Vulnerability

Brené Brown: The Power of Vulnerability Teachings on Authenticity, Connection, and Courage

Szerintem ez az előadás (mert ez egy előadás hanganyaga, nem szigorú értelemben vett hangoskönyv) megváltoztatta az életemet, de persze majd kiderül az idő múltával. Álljon itt annyi, hogy mindenkivel végighallgattatnám, akit szeretek, mert szerintem mélyen felszabadító, szemeket felnyitó, értékrendeket újratervező, friss levegőjű tiszta és erőteljes élmény. Nagyon hálás vagyok Brené Brownnak. Humorral, derűvel, kiapadhatatlan bölcsességgel vezeti a hallgatóját riasztó, néha fájdalmas, átformáló mélyégekbe. És aztán ki a túloldalon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Randy Pausch: The Last Lecture
Jeffrey E. Young – Janet S. Klosko – Aaron T. Beck: Reinventing Your Life
Dan Millman: Way of the Peaceful Warrior
Brian Tracy: The Psychology of Achievement
Angela Duckworth: Grit (angol)
Lori Gottlieb: Maybe You Should Talk to Someone
Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Rich Dad, Poor Dad
Demi Lovato: Staying Strong
Clarissa Pinkola Estes: Women Who Run with the Wolves
Robin Norwood: Women Who Love Too Much