Halálos ​vágy (Francesca Cahill 4.) 44 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos vágy

New Yorkban járunk, a 19-20. század fordulóján. Francesca, a csinos örökösnő rejtélyes bűnesetbe keveredik, amely személyesen is érinti: bátyja jegyesének a műtermébe törtek be. A különc lány nagy elszántsággal veti magát a nyomozásba, ám ezzel szinte egy időben újabb megoldandó feladattal találja magát szemben. Rick Bragg-gel, a gengszterek ellen küzdő rendőrfőnökkel kezd közös munkába. A férfi húgának is komoly szüksége van a segítségükre, ugyanis életveszélyesen megfenyegették, egy reggel pedig elrabolják a kislányát. A szálak a városon kívülre vezetnek, egy régi, kegyetlen ügyet felelevenítve.
Francesca és Rick izgalmas és cseppet sem veszélytelen nyomozása kettejük kapcsolatát erős vonzalommá alakítja, és összekuszálódott életüket tovább bonyolítja, amikor váratlanul megjelenik Rick gyönyörű felesége, aki négy éve hagyta el a férfit. Brenda Joyce legújabb regénye a szerelemről, a szenvedélyről és a lemondásról szóló megható, ugyanakkor rendkívül izgalmas történet.

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2010
392 oldal · ISBN: 9789636432010 · Fordította: Ilyés Emese

Kedvencelte 6

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Ananiila>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Nagy lendülettel és szívesen olvastam ezt a részt, legalábbis azokat a jeleneteket, amikben nem közösen szerepelt Bragg és Fran.
Miért nem lehet már hanyagolni ezt a savanyújóskát? Egyáltalán nem tetszik a kettősük, sokkal érdekesebb Hart, de igazából minden férfikarakter izgalmasabb, mint Rick.
De erre most már talán főhősnőnk is rájön és nem húzza az írónő még 3 részen keresztül ezt a hülye szerelmi háromszöget.
A főszál most egész izgalmas volt, azt furcsálltam, hogy az egyik krimis szál meg sem oldódott ebben a részben, remélem nem felejtem el mire a következő részhez jutok.
Igazából még mindig egy közepesen aranyos kis szösszenetnek tartom ezt a sorozatot, aminek hatalmas lendületet adott Calder Hart figurája.
Folytatom majd a sorozatot.

ancineni P>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Hivatalosan is függő lettem. Letehetetlen számomra a sorozat. Ebben a kötetben főleg a magánéleti szálak dominálnak. Az írónő nagyon jól csavarja az eseményeket. bonyolódnak a szereplők közötti viszonyok.
Tetszik, hogy a szereplők személyisége nem egyértelműen fehér vagy fekete. Calder karaktere nagyon is összetett, nehéz kiismerni, okoz időnként meglepetéseket. Jót tesz a sorozatnak az is, hogy a szereplők változnak, fejlődik a karakterük, így csak még izgalmasabb a könyv.
Én is a Calder-rajongói tábor létszámát növelem, remélem a sorozat végén ő lesz Francesca oldalán.
Ennek a kötetnek az érdekessége, hogy a krimiszál nincs lezárva, gondolom a következőben lesz. Már kezdem is a következő részt!

Agatha>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Olyannyira a romantikus szál kerül előtérbe már ennél a résznél, hogy tulajdonképpen az egyik felderítésre váró ügy meg sem oldódik – továbbgyűrűzik a következő részbe (ezért muszáj volt gyorsan folytatnom, mert van egy tippem az elkövetőt illetően), a másik meg inkább akciódús mint elgondolkodtató, amit kriminél annyira nem szeretek.
Folyamatosan a Margaret Mitchell: Elfújta a szél című, számomra etalon regényt juttatta az eszembe (valószínűleg emiatt kicsit túl is csillagoztam), mert Francesca gyakorlatilag hasonló helyzetbe került mint Scarlett – spoiler, csak a vérszegény Ashley helyett itt egy nagyon is karakán rendőrfőnök a mi kis szerelmi háromszögünk egyik tagja.
Érdeklődésemet abszolút fenntartja a történet, mert igazán nem érzem még eldöntöttnek, hogy ki fog nyerni. ;-)

szilvamag_>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Ez a sorozat a kedvenceim közé tartozik. Eddig egyik részében sem csalódtam és ugyanúgy, mint Elhaym én is sajnálom, hogy nem kap nagyobb figyelmet.
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2011/02/brenda-joyce…

9 hozzászólás
kaata15>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Már nem tudok semmi újat mondani a sorozatról, csak annyit, hogy ide a következőt!!!

Mostanra már kicsit uncsi, hogy Franchesca megy a saját feje után, és újból veszélybe sodorja magát. Ha a hülyeség fájna, valószínűleg ordítana.
A szálak kezdenek kavarodni, már nagyon nagy gubanc az egész, de majdcsak megoldódik minden.
Minden egyes újabb kötet után, egyre jobban dobog a szívem Calder után. Iszonyat cuki.

2 hozzászólás
JoPiTi>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Továbbra is nagyon szeretem ezt a sorozatot a néha idegesítően kotnyeles Francesca főszereplésével. A krimi szál is egészen érdekesre sikerült, bár az egyik szál áthúzódi a következő részbe. Sajnáltam, hogy Joel most csak keveset szerepelt, mert nagyon bírom a megjegyzéseit. Bevallom, hogy Bragg kezd már nekem kicsit idegesítő lenni.

zsudike P>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Ez a rész… fú, nagyon idegesített.
A krimi szál halvány gyenge volt, de ezt még elnéztem volna, ha mellette a szerelmi szál nem sikerült volna ennyire bosszantóra. Francesca egyik férfi után a másikhoz szaladt, mint egy komplett idióta, hol Braggnek vall szerelmet, hol Calder egyetlen pillantásától is felizgul. Mintha ebből a két jelenetből állt volna a könyv, annyiszor lejátszódott.
És hogy lehet, hogy ebben a könyvben mindenki lélegzetelállítóan gyönyörű (Francesca, Connie, az anyjuk, Lucy, az özvegy bige, Bragg felesége stb) kivéve az egyetlen szimpatikus női karakter, Sarah.
Részemről ezzel a résszel lezárom Francesca szenvedéseit. Nem folytatom.

eltim>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Alakulnak a karakterek, kezdek már mindenkivel zöld ágra vergődni. Teccik….

Naomi1>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Francesca helyében én sem tudnék választani a két jó pasi között.

nat>!
Brenda Joyce: Halálos vágy

Hart nagy kedvenc lett :) Braggot én most már egyre inkább mellékszereplőnek tekintem és ez jól is van így. Bartollat kicsit felesleges karakternek érzem, kicsit olyan mintha mindenképpen kellene egy gonosz női karakter ha Bragg felesége átmegy jóba.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

kkata76>!

Úgy érezte magát, mint egy pocsék színész egy gyenge darabban.

190. oldal

kkata76>!

Hosszú ideje tapasztalom, amit fiatalkoromban csupán sejtettem, hogy a nők magasabb rendű intelligenciával rendelkeznek, persze ha hagyják kibontakozni őket.

130. oldal


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: A visszatérő
Nora Roberts: Tünékeny szerelem
Nora Roberts: Szent bűnök
Nora Roberts: Mámor
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julie Garwood: Ha eljő a tavasz
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Heather Graham: Az álarcos
Janet Evanovich: A négy fejvadász