Halálos ​ölelés (Francesca Cahill 5.) 42 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos ölelés

New ​Yorkban járunk, 1902-ben. A híres színésznőt megfojtották, egy művész stúdiójában bukkannak holttestére, viszont a házigazdát hiába hallgatnák ki, eltűnt. Francesca Cahill, a gyönyörű amatőr detektív ezúttal a fojtogató gyilkos után nyomoz. Újból segítségére van Rick Bragg, és főhősünk most sem tudja kivonni magát a férfi bűvköréből.

Francesca Cahillt, a gyönyörű örökösnőt, a híres amatőr detektívet szokatlan időben hívják a telefonhoz. A vonal túlsó végén Rick Bragg, a jóképű főfelügyelő, aki újabb bűnügy helyszínére rendeli. A mostani eset személyes ügy, hiszen az áldozat nem más, mint a lány bátyjának szeretője. A gyilkosságot újabb követi. Vajon hány nőnek kell még meghalnia selyemharisnyával a nyaka körül?
A bűntény szálainak felgöngyölítésében újra együtt dolgozik Rick és Francesca, bár a lány megpróbál véget vetni a kettejük közt lévő szerencsétlen viszonynak, most sem tudja kivonni magát a férfi közelségének bűvköréből.
Mindeközben a nyomozás tétje… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2010
370 oldal · ISBN: 9789636432508 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ananiila>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Végre élvezhető krimiszál volt ebben a részben. Francesca még nagyon messze van Miss Marple-tól, de a maga esetlen módján egészen szerethető karakter.
Ez volt az első eset, hogy nem idegesített Bragg, végre férfiként tudott viselkedni, még akkor is ha nem a megfelelő módon.
Érdekesen alakul a szerelmi háromszög, de félek, hogy nyújtva lesz, mint a rétestészta.
Egy kicsivel több humor kellene ezekbe a történetekbe, akkor izgatottabb lennék a folytatást illetően.

Elhaym>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

General Press Kiadó legjobb sorozata. Romantika, krimi, szerelem, dráma, 20. század és egy kiszámíthatatlan történet.
Nagyon vártam a kedvenc sorozatom újabb részét. 4. kötetet június elején olvastam, annak végén sok cselekmény szál lezáratlan maradt, szereplők is hiányoztak, nehéz volt a várakozás januárig. Amikor a kezembe vettem a könyvet elhatároztam, hogy mellette olvasok mást is, nem akartam hamar végezni a könyvvel. Ez nem jött össze, ugyanis nem bírtam letenni és nem is volt kedvem mást olvasni mellette.
Ezt a könyvet szerintem minden romantika rajongó könnyen megtudná szeretni, ezért nem értem miért nem népszerűbb. Izgalmas, fordulatos, szívszorító, szenvedélyes, tele van kedvelhető szereplővel, több szálon fut, történet nem rózsaszín és nem is csöpögős. Nincsenek benne tökéletes szereplők, mindenkinek van pozitív és negatív tulajdonsága is, mindenki követ el hibákat, de ettől lesznek emberibbek a karakterek és ettől lesz életszerűbb a történet. Jellemfejlődések jól kivannak dolgozva, párbeszédek fantasztikusak és a szerelmes párok sem pár nap alatt jönnek össze. Deadly sorozatban főleg a karaktereken van a hangsúly, ők teszik jóvá a sorozatot, de itt most a krimi szál is nagyon jó volt. Szeretem a pszichopata gyilkosokat és azt amikor nem lehet rájönni ki az elkövető.
Ez a kötet fordulópont a sorozatban, minden szereplő döntést hoz az életével kapcsolatban. Hogy jól döntenek-e az majd a folytatásban fog kiderülni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/05/brenda-joyce-hal…

14 hozzászólás
Agatha>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Kezd belejönni az írónő (vagyis az én szigorúan szubjektív mércémet kezdi átugrani) – jól megkavarta a krimi szálat is, és minden gyanúsítottban megvolt a potenciál az elkövetésre, és persze a romantikus vonal: ahhhhh, ha Hart-nak nem lenne gödör az állán, amit valamiért születésemnél fogva nagyon nem bírok egy férfinál, akkor álmaim férfijává léptetném elő mind külsejét, mind jellemét tekintve.
És a vége…
Micsoda döntés, Francesca kedves – mintha nem a szíved vezérelni… ;-P

kkata76>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Lehet, hogy Francescának (miközben megint elkap egy sorozatgyilkost) végre megjött a józan esze? Most úgy tűnik, de félve kezdem el a következő részt; attól tartok, csak rövid látogatást tesz nála és hamarosan újra távozik.

cicus61 P>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Én ezzel a résszel kezdtem el a sorozatot és imádom, el fogom olvasni a többit is.

Veress_Éva>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

A sorozat nem titkolom, a kedvenceim közzé tartozik. Nagyon jó volt újra olvasni a kedvenc szereplőimről, és a gyilkossági szál is rendkívül izgalmas volt. És ami számomra egyértelmű: Francesca igazi társa nem lehet más mint Hart! Remélem ez így lesz a jövőben! Drukkolok, nekik.

nat>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Nem nagyon értem, hogy miért olvassák ilyen kevesen ezt a sorozatot. Nekem a kedvencem.
Az írónő nagyon jól ír,a szereplők telitalálatok és a döntéseik is elég életszerűek. Tényleg nem lehet lerakni egyik részt sem amíg el nem olvassa az ember,nagyon olvastatja magát.

szilvamag_>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Nagyon a szívemhez nőt Brenda Joyce Halálos sorozata az összese szereplőjével együtt. Nagyon izgalmas és szórakoztató – a bűnügyi cselekmény mellett – ahogy Ámor nyilai repkednek össze-vissza.:)
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2011/05/brenda-joyce…

SICSI>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Ez a rész nagyon izgalmas volt. A nyomozás része is és az egyre jobban kibontakozó szerelmi háromszög. Nem is tudom melyik férfit kedvelem jobban. Bár Hartot most őszintébbnek találtam Ricknél. Úgy gondolom, ha valaki igazán szeret valakit, akkor semmi sem akadályozhatja. Rick mégis hagyja, hogy az útjába álljanak.
Nagyon tetszett. Alig tudtam letenni.

Naomi1>!
Brenda Joyce: Halálos ölelés

Bragg vagy Hart? Nem tudnék dönteni. Mindkét pasi imádni való.


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: A visszatérő
Nora Roberts: Tünékeny szerelem
Nora Roberts: Szent bűnök
Nora Roberts: Mámor
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Stephen King: Halálos árnyék
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal